Copy kısmını biliyordum son iki komutu yazadığım için işe yaramıyordu ama diğer komutlarla ntldr eksik hatası veren bilgisayar açıldı teşekkürler.
Bilmeyenler için kurtmarma için XP cdsi takılır Xp cd sinden boot etmesi sağlanır Yükleme için herhangi bir tuşa basın dediğinde basılır Onarma ekranı gelene kadar beklenir R ile ilk onarma ekranına girilir klavye seçilir şifre varsa sorar yoksa geçersiniz bölüm seçmenizi isterse 1 seçin yönergelere bakın kısacası
komut satırına düşmüş olmanız gerekiyor yukarıdaki komutları sıra ile uygulayın işlem bu kadar.
Bende unutup yanlışlıkla silmiştim.
Evinizde tek PC olduğunu varsayıyorum; Buradaki çözümlerden hiçbiri işe yaramadıysa HDDnizi alıp sizinle aynı işletim sistemi yüklemiş bir arkadaşınıza gidiyorsunuz Bilgisayara bağlıyorsunuz, öyle dursun. Arkadaşınızın bilgisayarını açıyorsunuz ve C'ye (windows nerede yüklüyse) yalnız dikkat; C/windows içine DEĞİL direk C ye giriyorsunuz. Araçlar>klasör seçenekleri>görünümden "korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" tiki kaldırıyor ve gizli dosyaları göstere tıklıyorsunuz. Ardından C: de "ntldr, ntdetect ve boot.ini" dosyalarını kendi harddiskinizde windowsun yüklü olduğu yere gelerek(unutmayın c:windows klasörünün içine DEĞİL, yanına yani direk C'ye) kopyalıyorsunuz. Tamamdır
quote:
Orijinalden alıntı: gokcegoncu
arkadaşlarım sırf bu konu için üye oldum... NTLDR eksik sorununa kesin çözüm ve son nokta.. bazı arkadalarım aslında doğru cevaplamış ama tam açıklayıcı olmamış. bugun aynı sorunla bende karşılaştım ve çözdüm çok şükür.. neyse...
XP kurulum CD'sini CD/DVD sürücünüze yerleştirin ve ctrl+alt+del yapıp tekrar pc'yibaşlatın Bilgisayarınızın açılışında boot yükleme menusunu seçin.( genelde F12 veya Esc oluyor) CD'den önyükleme için bir tuşa basın mesajını görünce herhangi bir tuşa bas. Dosya yüklemesi tamamlanınca kurtarma konsoluna giriş için R (repair) tuşuna bas, Hangi Windows kurulumuna oturum açmak istiyorsunuz? sorusu gelince “1” yazıp Enter tuşuna bas. Yönetici şifresi istendiğinde “Administrator” şifresini bu bölüme yazın. Genellikle bu bölümdeki şifre boş bırakılarak Enter tuşuna basılır. Ekranda “c:\windows>” şeklinde bir yazı gelince copy d:\i386\ntldr c:\ ardından copy d:\i386\ntdetect.com c:\ (d:\ yerine cd-rom sürücüsünün harfi olmalıdır. Tanımladığı sürücüye göre sürücünü seç:\, f:\, g:\ falan işte) yazın ve “Enter” tuşuna basın. Her komuttan sonra Bir dosya kopyalandı. mesajı çıkacak. Exit yazıp Enter tuşuna bas ve Windows xp cdni çıkar.
Bu işlemlerden sonra sistem yine açılmazsa Boot.ini dosyası hasar görmüş olabilir ki benim olmuş :) aşağıyı devam et...
Yine “c:\windows>” şeklinde bir yazı gelene kadar işlemi aynen tekrarla. “c:\windows>” şeklindeki yazı belirdiğinde "bootcfg /rebuild" komutunu yazıp Enter tuşuna bas. Exit yazarak “Enter” tuşuna basın. Sistem yeniden başlayacaktır.
GEÇMİŞ OLSUN... umarım halledersiniz..
konuyu 2 sene sonra hortlatıyorum ama bu arkadaşa teşekkür etmeden olmaz. sorun holloldu teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme