Şimdi Ara

NTLDR eksik ne demek? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
58.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en son çağre format olduğunda ne yapıcak arkadaşım.Formatı ananızın karnındamı öğrendiniz diyorsun.Kardeşim belli başlı hatalar olur ve burada bilen arkadaşlarımız format atılmadan önceki işlemleri eğer oluru yoksa format at diyorsa birkaç kişi atmak zorunda....
  • İşletim sistemim çöktüğünde aldığımı hatırlıyorum bu mesajı en son.
  • Format atman gerekebilir. Ama format atmaya çalışırken yine NTLDR eksik uyarısı alıp format atamazsan önce WN98 kurman lazım sonra XP kurman lazım. Çok anlamsız ama bu NTLDR dosyası hatası varken WN 98 format atabiliyor ama XP atamıyor.
  • herkes formata karşı gibi. neden?? böyle sorun varsa atarım formatı o sorundan da kurtulurum antivirüs programının göremediği trojen virüs vs.lerden de kurtulurum. eskisi gibi 2 saat sürmüyo ki... ayrıca format atmanın zararı nedir ki?? ben en fazla 3 ayda bir format atarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: serji

onarmak icin acilmasina gerke yok dostm. kurtarma konsolunda:

copy ntldr c:
    copy ntdetect.com c:
    fixboot
    fixmbr
    exit

komutlarin isirasiyla yaz

Arkadaşlar kusura bakmayın öncelikle ancak; Bir sorunda ben yaşadım. Dün akşam pc'yi açtım, ekran da hiçbir görüntü alamadım. Dedim ki herhalde ekran kartında sorun var. Aldım kasayı Arkadaşa gittim. Onun e kartını denedik benim pcde gene aynı sorun. Sonra ram lerin yerini değiştirdik. Pc çalıştı herhangi bir sorun yok canavar gibi çalışıyor. Aldım eve geldim pc'yi açtım gene açılmıyor. Sonra dedim herhalde ramin birinde sorun var. Gne yer değiştirdim. Bu sefer bana ''OC fail, please enter setup to change OC fail settings'' hatasını verdi. F1 yaptım. Xp açıldı. Sonra netten araştırdım. Bu hatanın ne olduğunu Bios ayarlarının Load defolts yapılması gerektiği anlatılmıştı. Girdim bios'a Load defaults yaptım. Yeniden açıldı pc ve NTLDR eksik diyor. Xp cd'sini taktım. Kabul etmiyor. Şimdi ben serji arkadaşımın dediği konsola bunları yazssam olurmu ve nerden girebilirim bu konsola. Sorun kesinlikle Ram yüzünden başıma gelmiştir. Bunuda belirteyim. Yardımcı olacak arkadşlara şimdiden teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: kuzey4322

quote:

Orjinalden alıntı: serji

onarmak icin acilmasina gerke yok dostm. kurtarma konsolunda:

copy ntldr c:
    copy ntdetect.com c:
    fixboot
    fixmbr
    exit

komutlarin isirasiyla yaz

Arkadaşlar kusura bakmayın öncelikle ancak; Bir sorunda ben yaşadım. Dün akşam pc'yi açtım, ekran da hiçbir görüntü alamadım. Dedim ki herhalde ekran kartında sorun var. Aldım kasayı Arkadaşa gittim. Onun e kartını denedik benim pcde gene aynı sorun. Sonra ram lerin yerini değiştirdik. Pc çalıştı herhangi bir sorun yok canavar gibi çalışıyor. Aldım eve geldim pc'yi açtım gene açılmıyor. Sonra dedim herhalde ramin birinde sorun var. Gne yer değiştirdim. Bu sefer bana ''OC fail, please enter setup to change OC fail settings'' hatasını verdi. F1 yaptım. Xp açıldı. Sonra netten araştırdım. Bu hatanın ne olduğunu Bios ayarlarının Load defolts yapılması gerektiği anlatılmıştı. Girdim bios'a Load defaults yaptım. Yeniden açıldı pc ve NTLDR eksik diyor. Xp cd'sini taktım. Kabul etmiyor. Şimdi ben serji arkadaşımın dediği konsola bunları yazssam olurmu ve nerden girebilirim bu konsola. Sorun kesinlikle Ram yüzünden başıma gelmiştir. Bunuda belirteyim. Yardımcı olacak arkadşlara şimdiden teşekkürler

Kusura bakmayın amaa.... Bu komutları ''NTLDR eksik'' yazısının altınamı yazıcaz. Yardım lütfen

• aynı sorun bende de olmuştu , acronic true imaj ile yedeğini almıştım daha önce sistemimim , başlangıç cd sini kullandım ve sistemimi kurtardım sizin sistem çökmüş olsa gerek .
  • bende de NTLDR eksik uyarısı vermişti format atmak işime gelmedi bi kaç saat sonra format için pcyi açtım gayette güzel açıldı
  • xp cd sini tak kurulum yapar gibi yap , seçenekler çıakcak karşına sistemi kurtarmak istiyorsanız ""R" tuşuna basın diye bir seçenek çıakcak o seçeneğini seç. hangi windows sistemini kurtarmak istiyorsunuz diye bir seçenek çıkacak
    sistemin "c:\windows" ta ise onu seçiyorsun . msdos modunda açılıyor . administartor a şifre vermemişsen direk sisteme enter diyip giriyorsun.

konsolda "fixmbr" komutunu yaz."fixbot" diye bir komutta var neyse help yaz bir sürü komut çıkıyor , işine yarayanı kullanırsın.

link

yularıdaki linkte yazıyor inglizce yazıyor istersen oku bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coreindie -- 29 Nisan 2008; 17:57:46 >

• Konu hortlamış 6 ay geçmiş
  • format atınca bilgisayar düzeldimi
  • arkadaşlarım sırf bu konu için üye oldum... NTLDR eksik sorununa kesin çözüm ve son nokta.. bazı arkadalarım aslında doğru cevaplamış ama tam açıklayıcı olmamış. bugun aynı sorunla bende karşılaştım ve çözdüm çok şükür.. neyse...

XP kurulum CD'sini CD/DVD sürücünüze yerleştirin ve ctrl+alt+del yapıp tekrar pc'yibaşlatın
    Bilgisayarınızın açılışında boot yükleme menusunu seçin.( genelde F12 veya Esc oluyor)
    CD'den önyükleme için bir tuşa basın mesajını görünce herhangi bir tuşa bas.
    Dosya yüklemesi tamamlanınca kurtarma konsoluna giriş için R (repair) tuşuna bas,
    Hangi Windows kurulumuna oturum açmak istiyorsunuz? sorusu gelince “1” yazıp Enter tuşuna bas.
    Yönetici şifresi istendiğinde “Administrator” şifresini bu bölüme yazın. Genellikle bu bölümdeki şifre boş bırakılarak Enter tuşuna basılır.
    Ekranda “c:\windows>” şeklinde bir yazı gelince copy d:\i386\ntldr c:\ ardından copy d:\i386\ntdetect.com c:\ (d:\ yerine cd-rom sürücüsünün harfi olmalıdır. Tanımladığı sürücüye göre sürücünü seç:\, f:\, g:\ falan işte) yazın ve “Enter” tuşuna basın. Her komuttan sonra Bir dosya kopyalandı. mesajı çıkacak.
    Exit yazıp Enter tuşuna bas ve Windows xp cdni çıkar.

Bu işlemlerden sonra sistem yine açılmazsa Boot.ini dosyası hasar görmüş olabilir ki benim olmuş :) aşağıyı devam et...

Yine “c:\windows>” şeklinde bir yazı gelene kadar işlemi aynen tekrarla.
    “c:\windows>” şeklindeki yazı belirdiğinde "bootcfg /rebuild" komutunu yazıp Enter tuşuna bas.
    Exit yazarak “Enter” tuşuna basın. Sistem yeniden başlayacaktır.

GEÇMİŞ OLSUN... umarım halledersiniz..

• birbirinize neden bu kadar "çok bilmiş" mesajları yazıyorsunuz, birbirinize daha saygılı olmalısınız.
    benim de bir fikrim var, bu durum ile çok karşılaştım ve çözüm alternatifini şu şekilde buldum, Windows XP kurulum CDRomunu kullanarak; sürücü boot önceliğini CD sürücüsüne verip, bilgisayarı yeniden başlatıp hiç bir tuşa basmadan işletim sistemi düzgün bir şekilde açılıyor. işletim sistemi açıldığında autoexec.bat dosyası ile boot.ini dosyalarının yerinde olduğunu görüyorum, boot.ini dosyasının içindeki
    --------------------------
    [boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
    --------------------------
    yazılanların var olduğunu gördüm. sadece bir başka Windows XP işletim sistemi yüklü olan bir bilgisayarda autoexec.bat dosyasını kopyalayıp, sorunlu olan bilgisayarınki ile değiştirdim ve sorunu çözmüş oldum.

iyi günler.

• Adamın sorusunu bırakıp nerdeyese kavga ediyormuşsunuz :)
  • Arkadaşlar benim işletim sistemim Vista.Xpyi kurcaktım.işte biosdan first device cd rom yaptım sonra açıldı xpnin mavi ekranın kendisi otomatik olarak yüklemeye başladı ama sonra windowsun bildiğimiz mavi ekran hatasını verdi.Sonra cdyi çıkarıp bilgisayarımı açtıdığımda ntldr eksik dedi.Xp cdsindende konsolu nasıl açacağım "R"ye bas diye birşey çıkmıyorki direk kendisi yüklüyor.
  • mrb lar ben pc sistem kuracaktım ama bios ayarlarını da yaptım ama (ntldr eksik ) diyo ne yapmam lazım bilgisi olan varsa lütfen cevap yazsın
  • bakın arkadaşlar ben bilgisayarcıyım çok gördüm ben böle hataları bazı bilgisayarlar vardır r onara bastıgında onarmaz bazıkları vardır onarır en iyisi windowsu yeniden kurmak neden diyeceksiniz bilgisayar daha hızlı olur ve daha güzel yeni bir windosa kavuşursunuz bırakın onarıyı basın format : daha yeni windows ökerttim kız rakadşımdan oldum gittim onunkini patlattım ntldr eksik diyormuş :D hadi kolay gelsin dedigim gibi format oke saygılarımla:D
  • ARKADAŞLAR BENDE DE AYNI SORUNLA KARŞILAŞTIM
    KARSPYSKY YÜKLEDİM SOORA BİLİGİSAYAR RESET İSTEDİ RESET ATTIKTAN SOORA SİSTEM YÜKLEME HATASI DEDİ Bİ DE NTLDR EKSİK DEDİ BENDE SATA HDD Yİ GÖTÜRDÜM 2 YE BÖLÜNMÜŞ OLAN HDD NİN C SİNE FORMAT ATTIRDIM
    ŞİMDİDE ÖN YÜKLEME İÇİN Bİ TUŞA BASIN DİYO WE NTLDR YİNE EKSİK DİO WİNXP Yİ YUKLÜCEM AMA BU PROBLEM ÇIKIYO NE YAPABİLİRİM TAWSİ YE WAR MI ????

• selam arkadaşlar benimde sorun aynı ntldr eksik diyor altındada yeniden başlat yazıyor ctrl+alt+del yazıyor tekrar başlatıyorum del tuşuna basarak biosa giriyorum fakat bios benden şifre istiyor.ben pc de şifre kullanmıyordum pc yi açarken direk enter ile giriyordum.bu şifre nerden çıktı anlamdım eskiden kullandığım şifreleri giriyorum kabul etmiyor. Bu yazıyıda cep ten internete girerek yazdım.lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
  • Arkadaşlar ben bir çok kez bu NTLDR uyarısı aldım , ÇÖZÜM bios a giriyorum biosda hard disk boot priority içinde işletim sisteminin yüklü olduğu hdd yi birinci sıraya getiriyorum ve kaydedip çıkıyorum .hata sebebi , pc bir şekilde işletim sistemi kurulu olan hdd nin yerini değiştiriyor
    .burada önemle belirteyim hard disk boot priority e girilecek (firs boot device) yani sürücülerin secildiği boot a girilmeyecek karıştırılmasın . bu sorundan format atamıyorum diyenlerede cevap verilmiştir sistem hhd yi görmüyor .
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.