Şimdi Ara

NTLDR eksik ne demek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
58.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: g00ch
    olmadı arkadasım format attım artık
    saolun yardımcı oldugunuz ıcın

rica ederm dostm kolay gelsn
    quote:

Orjinalden alıntı: BRKYPNR
    +1
  • quote:

Orjinalden alıntı: ioz

anlamak bu kadar zormu

adam bi komut çalıştır mış bu şekilde olmuş

kurulmda hata olsa idi komut çalıştıramazdı herhalde

birde ananızdan formatlamı doğdunuz nedir

bilgisayar ne hata veirirse versin hemen format at diyorsunuz

+45762456346

Çok haklısın....Bir format deliliği sürüyor forumda...Herkes herşeye format diyor.

Banada NFS Carbon la alakalı bi problemimde format demişlerdi.175 gigabyteı dolu hard diski ne yapıcam saçmalamayın die sordum.Meğer çok kolay bi çözümü varmış...
    Bu smileyler bombaymış ueaheauhe

• Ama benim 2 harddiskim var ve D: harddiskimin elektriğini kesince sistem gayet güzel açılıyor. Bu durumda NTLDR ve NTDETECT.com dosyaları C: de sağlam biçimde var demek değil mi ? Peki bu durumda bu iki dosya her harddiskin root'unda sağlam olarak bulunmalıdır demek mi oluyor ! Ne yapmam lazdım ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: jiddi

Ama benim 2 harddiskim var ve D: harddiskimin elektriğini kesince sistem gayet güzel açılıyor. Bu durumda NTLDR ve NTDETECT.com dosyaları C: de sağlam biçimde var demek değil mi ? Peki bu durumda bu iki dosya her harddiskin root'unda sağlam olarak bulunmalıdır demek mi oluyor ! Ne yapmam lazdım ?

arkadaşım d sürücünüde pc ye bağla ve biosa girerek boot sekmesinden hdd boot kısmında işletim sistemi kurulu diski birinci sıraya al soruun kalmayacaktır. kolay gelsin
  • arkadaşlar bendede aynı sorun var format atarken hani 39 dakikalık yer varya şifreyi faslan yazdığımız yer işte orda hata verdi ve bende restart attım ve ondan sonrada NTLDR esksik diyor ve çıldırmak üzereyim.format atmaya çalışsamda INF mine eksik diyo cümlenin devamında txtsetup eksik diyo yani formatta atılomıyo ama dayımın bilgisayarda harddiski açtığımızda oluyor benim oyunlar falan gözüküyor.tüm dosyalarım gözüküyor.yani dayımın harddisk 3 e bölük benimki 4 e yani toplam 7 tane var.bu sorun nasıl halledilir lütfen yardım edin.
  • Benim bilgisayarımda da bazı sorunlar vardı gizli dosyalarla felan ugraşıyordum yanlışlıkla sistem dosyalarından birini silmişim sanırım bi restart attım bilgisayara açılmadı tekrar; ntldr dosyası eksik yazıyor bende kolaya kaçayım format atayım dedim ama malesef boot da etmiyor yani "press any key to boot from cd" uyarısı çıkıyor ama tuşa basıyorum boot etmiyor napCAM BİLMİYORUM !!!!!!
  • sorun: winampı sildim tekrar nasıl yüklerim
    cevap: format at

sorun: bilgisayarım azıcık yavaşladı
    cevap: 2-3 kez format at

sorun: internet explorer hata verdi
    cevap: git yeni ekran kartı al ve hemen format at

sorun: hiç sorun yok bilgisayar harika çalışıyor
    cevap: olsun yine de format at

format ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spenx01 -- 4 Ağustos 2007; 15:16:16 >

• bilgisayarın fişini çek sonra BİOS pilini çıkartıp yeniden tak eğer olmazsa BİOS a girip DEFAULT yap yani bios u resetle bu şekilde düzelecektir veya bu sorun windows kurulduktan sonra idelerin veya sataların yerlerini değiştirirsen veya 2 harddisk kullanıyosan birini cıkarmışsan veya başka harddiskle değiştirirsende bu hatayı werir o zaman ilk kurulduğu şekilde elemanları bağla yani windows kurarken üzerinde hangi parçalar varsa ve onlar nereye bağlıysa aynı şekilde düzenle o zaman sorun çözülür.
  • Arkadaşlar aynı sorunu bende yaşadım ama neden kaynaklandı bu sorun bilmiyorum. burdaki anlatılanları okudum şaşkın şaşkın baktım durdum. sonra diğer bir bilgisayarda ntldr diye bi arama yaptım. diskin birinde xp pro vardı bunun içinde I386 klasörünün içinde bu dosyayı buldu. sorunlu bilgisayarın c diskine bu dosyayı attım tabi hddyi diğer bilgisayara takarak. nasrettin hocanın işi ya tutarsa dedim. ekranda normal guvenli mod falan yazıları cıkınca en son yapılandırmayı sectim ve bilgisayar acıldı. yedeklerini aldım fotmatı bastım. ama neden format. yedek almak istiyordum hddyi diğer makinaya taktım Documents and Settings içinde kullnıcı yı sectim ama erişim olmuyordu sistem şlimdi normal acılıyor yedeklerini aldım ve şimdi formatlanmış temiz bir halde. umarım bu yontemle sizlerinde sorunları cözülür.
  • NTLDR HATASI İÇİN SON NOKTAYI KOYUYORUM

http://tinyempire.com/notes/files/fixntldr.exe BURADAN DOSYAYI İNDİRİN...

BOŞ BİR FLOPPY DİSK TAKIN,EXE Yİ ÇALIŞTIRIN,OVERWRİTE FALAN DERSE OK DEYİN

BİLGİSAYARI FLOPPY DEN BOOT EDİN,KARŞINIZA BİRTAKIM SEÇENEKLER ÇIKACAK,BİLGİSAYAR DÜZELENE KADAR 1 DEN 10 A KADAR DENEYİN...

TARAFIMCA TEST EDİLDİ AYNI SORUN İÇİN...
  • quote:

Orjinalden alıntı: spenx01

sorun: winampı sildim tekrar nasıl yüklerim
    cevap: format at

sorun: bilgisayarım azıcık yavaşladı
    cevap: 2-3 kez format at

sorun: internet explorer hata verdi
    cevap: git yeni ekran kartı al ve hemen format at

sorun: hiç sorun yok bilgisayar harika çalışıyor
    cevap: olsun yine de format at

format ???

• ARKADASLAR NTLDR DOSYASI EKSİK DİYOR SİZİN DEDİGİNİZ YONTEMLER DE DOGRU AMA YENİ SİSTEM KURDUM VE SİSTEM FORMAT KABUL ETMİYOR YANİ PC HİÇ AÇILMADI SİZCE BUNDA NE SORUN VAR NTLDR COK YORDU BENİ BULAMIYORUM CEVAP PLSS..
  • bu en bilinen ve basit windows hatalarından biridir. amma büyütmüşsünüz ya. "serji" arkadaşımız gayet kısa ve öz yazmış zaten daha neyi tartışıyorsunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat1369

NTLDR HATASI İÇİN SON NOKTAYI KOYUYORUM

BİLGİSAYARI FLOPPY DEN BOOT EDİN,KARŞINIZA BİRTAKIM SEÇENEKLER ÇIKACAK,BİLGİSAYAR DÜZELENE KADAR 1 DEN 10 A KADAR DENEYİN...

flopy kullanan oranı yüzde kaç acaba,bu dosyanın cd den boot edeni yokmu yaw:)şsahsen ben 5 senedir felan pc mde flopy görmedim

• bence bu durum sistemin boot ayarları ile ilgili..floppy den açılması işaretlenip, bizde cd den başlamasını arzu ettiğimiz dede bu eksik dosya uyarısı veriyor ve sistem açılmıyor....
  • arkadaşlar ya bu hata laptopta olursa ne yapacaz ..cd görmüyorsa
  • olmadı demiş sorunu olan arkadaş okumadın herhalde format burada kaçınılmaz olmuş
    bu arada format geyiği bu konuya sıçramış ama yanlış sıçramış
    burada gerekli olmuş diğer yerlerde gereksiz
    quote:

Orjinalden alıntı: icaktan

bu en bilinen ve basit windows hatalarından biridir. amma büyütmüşsünüz ya. "serji" arkadaşımız gayet kısa ve öz yazmış zaten daha neyi tartışıyorsunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serji

onarmak icin acilmasina gerke yok dostm. kurtarma konsolunda:

copy ntldr c:
    copy ntdetect.com c:
    fixboot
    fixmbr
    exit

komutlarin isirasiyla yaz

arkadaşa çözümü kısaca özetlemiş söylenecek birşey kalmamış topiici bu kadar uzatmanın anlamı ney anlamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat1369

NTLDR HATASI İÇİN SON NOKTAYI KOYUYORUM

yeni kursanızda ntldr hatası verebilir ..hiç üzülmeyin bu yöntemle açılıyor ..10 secenek var değişik diller için yapılmış ama bazıları çalışmayabiliyor deneyin açılış yapacaktır...böyle 4-5 pc acabilirken 1 tane acılmadı (imajımızdan dolayı bu hatayı veriyordu ama bu yöntemle düzeldiği için kullanmaya devam ettik)
    yanlız flopyden başlamadığında diğer açılışlarda bu floopy secenekleri cıkarak açılış süresini uzatabiliyor bunun
    için boot.ini doysasını düzeitmeniz lazım ..daha kolayı çalışan başka bi sistemden boot.ini yi kopya edin yapıştırın ...bu en sevimsiz sorunlardandır ama 2 yöntem var işte bi xp cd sinden kopayalamak biride bu ama 2sininde çalışmadığı durumlarda olabilir ...
    bir yöntemde hdd yi low format atarsanız başka pc de belki yeni kurulumda bu hata çıkmayabilir emin değilim ama mbr kısmına bi yazıp unutmadığı için oluyor diye bişiler okumuştum...

• ya arkadaşlar bende de aynı sorun oluştu ama ben hiçbir dosyayı kaldırmadım sadace ss2 tv kartıma altdvb ve dreamviewer gibi oynatıcıları yükledim ondan sonra oldu ne oldu ise sorunu bir şekilde çözeriz ama bunun başımıza bir daha gelmemesi için ne yapabiliriz(ntldr sorunu)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.