Şimdi Ara

Notebook parçalarından anlayanlar yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus n53sn sz129V modeli bir cihazım var. Bu gün ram yerlerini kontrol etmek amacıyla ters çevirdiğimde içinde birşeylerin oynadığını fark ettim hemen söktüm ve sese neden olan şeyi buldum. Minik ufacık bir vida. Acaba nerden çıkmış olabilir? Pilot kalemin ucunun yarısı uzunluğunda biraz kafası büyükçe. Önemli bir parçanınmıdır? Takılmazsa ileride sorun teşkil eder mi ? Garanti kapsamıyla alakalı bir sorun oluşur mu ? (Bu ses önceden varmıydı hatırlamıyorum fakat, şimdi duydum bilgisayar işlem yaparken ki klasik sesle paralel olarak hoparlörden boğuk hafif ses geliyor alaskı var mıdır=)).

Yardımcı olursanız sevinirim.

Çıkan vidanın fotoğraflarını koyayım:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaRaKaN -- 3 Aralık 2011; 2:24:55 >

• agatha criss gibisin maşallah bir sürü vida var laptopun içinde şimdi, hdd kutusundan düşmediyse servisten başkası anlamaz zannedersem. laptopu niye kendi başına açtın diye sallarlar mı bilemem.kapağı açtığın kauçuk altındaki vidalardan belli oluyor malesef vidaların kafası siyahken tornavida soktuğun zaman o boya atıyor beyazlaşma oluyor. vidaları içini kurşun kalemden karala istersen
  • vidanın nereden cıktıgını bilmiyorum ama sen garantiyi unut kardeşim öle diyeyim ben sana.
  • Hocam açmak zorunda kaldım. Vida fana vs gitse paramparça eder ortalığı... Üstelik iletken olduğu için de bazı devreleri bozar diye açtım çıkarttım. Zaten ram kapağından çıkarttım. Başka yerini sökmedim. Ram kapağını açmak garanti kapsamını bozmaz diye biliyorum. Ama benim sorunum garantiye vida nasıl anlatılır? Vidayı nasıl gösterecem servis yok muğlada...

HDD kutusunun vidasını biliyorum bu kısa kalıyor hdd kutusu vidasından. Biraz daha ince bişeyi tutturmak için tasarlanmış gibi. neyse böyle devam edelim... Sorun çıkarsa garantiye göndeririz el vurmadan vida çıkarsa bizim suçumuz ne demi yani =)

Garanti kapsamından çıkar diyenler neden çıktığını söylerlerse kafamda ona göre plan kurabilirm... Çünkü söktüğüm dediğim yer RAM kapağı. Onun arasından düşürmeyi başardım. Diğer türlü tamamen kasayı sökmem sökmek içinde uğraşamam .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaRaKaN -- 3 Aralık 2011; 11:20:25 >

• şöyle söyleyeyim. bilgisayarla herhangi bir sorunun oldugunda bunu sen makinanın iç parcalarına değmeden halletmen gerekiyor. Bu alt kapagı açmakta buna dahil. donanıma müdahale etmiş sayılıyorsun. genelde kasayla kapak arasına garanti etiketi yapıştırılır. ya yapıştırmayı unuttular yada böle bi sistem uygulamıyorlar. sen servisi ara ve şöyle de. "kasadan ses geliyordu.sanki ufak bi parca sesi gibiydi kasayı fan yönünde yatırında havalandırmadan vida cıktı" de. "napıyım göndereyimmi size bi sorun teşkil eder mi" de. vidanın fotosunu cekip gönderirsin onlara. yoksa hertürlü garanti dısısın. toshiba kullanan arkadaşım ram taktı garanti gitti. mesela ben casper teknik servisteyim orada da acılması garanti dışıdır. bir cok marka laptobunda arkasında garanti etiketi vardır dediğim yerde.
  • Ben bilgisayarıma ram takviyesi yapmıştım. Asus servisi ile görüştüm yapmadan önce bana dedikleri kendiniz yapabilirsiniz ama sonradan takılan ram'lerden kaynaklı sorun olursa bilgisayarınız garanti dışı kalır dediler bu durumda kapağı açmanızın garantiyi etkileyeceğini düşünmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx

şöyle söyleyeyim. bilgisayarla herhangi bir sorunun oldugunda bunu sen makinanın iç parcalarına değmeden halletmen gerekiyor. Bu alt kapagı açmakta buna dahil. donanıma müdahale etmiş sayılıyorsun. genelde kasayla kapak arasına garanti etiketi yapıştırılır. ya yapıştırmayı unuttular yada böle bi sistem uygulamıyorlar. sen servisi ara ve şöyle de. "kasadan ses geliyordu.sanki ufak bi parca sesi gibiydi kasayı fan yönünde yatırında havalandırmadan vida cıktı" de. "napıyım göndereyimmi size bi sorun teşkil eder mi" de. vidanın fotosunu cekip gönderirsin onlara. yoksa hertürlü garanti dısısın. toshiba kullanan arkadaşım ram taktı garanti gitti. mesela ben casper teknik servisteyim orada da acılması garanti dışıdır. bir cok marka laptobunda arkasında garanti etiketi vardır dediğim yerde.

ben sadece yerli firmalarda(casper,exper) ram ve h.disk kapaklarında garanti etiketi gördüm. ithal dizüstü bilgisayarlarda (lenovo,toshiba,samsung,dell,sony,asus) bu kapaklar üzerinde garanti etiketi görmedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanırım pil yatağının bulunduğu yerdeki vidalardan biri çıkmış bir kontrol edin isterseniz çünkü vidalarda böyle mavimsi kısım arkada yada iç kısımda oluyor (:
    iç kısımda ise takmaya hiç uğraşmayın anakartı yerinden oynatırsanız çıkaramayadabilirsiniz.
    Genel olarak 2 yer var
    biri pil bölgesi
    diğeri multimedya tuşlarının iç kısmı

Edit:Alakası yoktur. Ofis moduna aldığınızda o sesi yapmaması gerek (:
    Vida pek önemli değil ancak içinden çıktıysa kesinlikle eminseniz multımedya tuşlarının bulunduğu kartın vidasıdır ince bir pcb yapısına sahiptir. Söküp vidayı takmayın bence ancak saklayın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pntgrmyk -- 3 Aralık 2011; 18:44:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goksenin1

agatha criss gibisin maşallah bir sürü vida var laptopun içinde şimdi, hdd kutusundan düşmediyse servisten başkası anlamaz zannedersem. laptopu niye kendi başına açtın diye sallarlar mı bilemem.kapağı açtığın kauçuk altındaki vidalardan belli oluyor malesef vidaların kafası siyahken tornavida soktuğun zaman o boya atıyor beyazlaşma oluyor. vidaları içini kurşun kalemden karala istersen

Vidaların üzerine peçete koyup açarsanız hiç bir şey olmaz ayrıca oldu ki vidanın siyah boyası soyuldu, cd kalemiyle boyayın ve daha sonra bir peçeteyle üzerine bastırın fazla boyayı üzerinden almış olacaksınız servisin ruhu duymaz.

• @pckopatx
    Fan deliğinden çıktı gibi bir yalandan ziyade ben bilgisayarın ram kapağını tekrar açıp vidayı koymayı planlamıştım =) herhangi bi sorun durumunda. Fakat vida biyerlere takıldığı için servise gönderdiğimde acaba elemanlar bunu bulabilir mi ? Diye kendi kendime sordum kendi kendime aldığım cevap hayır oldu =). Çünkü servis elemanlarının bu kadar dikkat edeceklerini düşünmedim. Vida biyerlere sıkıştığında içinde bişey yok derler sonra vakit kaybından başka hiç bişey gerçekleşmez.
    Bu yüzden fandan geldi desem =) fan aralığı çok ince oradan çıkması imkansız gibi =).

@Erchank
    Bende senin gibi düşünüyorum.

@bluelizard17

Hatta ben experde görmedim bile. İçi açılan bilgsayarın garantisi ortadan kalkması saçma bişey zaten. Sonuçta içinde ki ürünlerin tek tek garantisi var. Mesela bir RAM in garantisi ömür boyu olabileceği gibi bir cd-rw nin ömrü 3-5 yıl olabilir. Yani demek istediğim kapağın açılıp garanti dışı kalması tamamen saçmalık... Üstelik RAM kapağının açılmasıyla oluşan garanti dışılık tamamen tüketicinin hakkının çiğnenmesidir diye düşünüyorum. Bundan önce acer da vardı bu etiketlerden. Çok zor bişey gibiymiş gibi onu takmışlar fön makinesi ile 10 sn ısıttığında kendisi kavlıyor zaten işini halledikten sonra geri tak ...

@pntgrmyk
    Pil yatağını falan kontrol ettim fakat görememiştim. Şuan o bilgisayarla giriyorum hiç sorun yok gibi ... Ama yinede insanın içine bi kurt düşüyor haliyle...

@çhela
    Önce dediğin şekilde açacaktım fakat sonradan RAM kapağının açılması garanti dışı sayılmaz diye normal açtım =).

Tüm arkadaşlara teşekkür ederim ilgileri için. İleride bir sorun olmaz inşallah olursa sizleride bilgilendiririm...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.