Şimdi Ara

Norvec hakkinda sormak istediginiz? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
8
Favori
31.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben su ürünleri mühendisliği okuyorum.Bitirdikten sonra Norveç te çalışmayı düşünüyorum ancak hayat şartları hakkında bir fikrim yok.Su Ürünleri bildiğim kadarıyla çok çok önemli bir faktör orada.Bu konuda ve iş olanakları açısından biraz bilgi verebilir misiniz?
  • İşletme mezunu lazımsa Norveç için, ben varım.
  • biz jeoloji müheendisleri iyi para kaldırırız orada ha
  • Bir süre önce y.dışında üniversiteye okumama karar vermiştik ailecek.Gerek maddi durum olsun,gerek olabilecek yerlerin eğitim kalitesinden dolayı bu fikrimizden vazgeçtik.

Norveç'te üniversite okumak istesem,bir yabancı olarak,ücretleri ne kadar? Kayıt şartları neler? Yurt,dil eğitim vesaire bunlar hakkında bilgin var mı?

@Attila-HUN Bu konuda hakkında bilgin varsa msnden konuşabilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 7 Eylül 2009; 20:02:04 >
  • yorumsuz
    quote:

Orijinalden alıntı: JANT!

Bunu;

"Burada 13 yasindan buyuk bakire kiz bulamazsin",

ve

bunu.

" Norveç'te kızlar zorla.. "

biraz açıklar mısın....

• Norveçli denizciler ellerini nasıl koruyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BX4TC

Norveçli denizciler ellerini nasıl koruyorlar?

• @Attila-HUN

msn ni pm atabilirmisin? Norveç hakkında bilmek istediklerim var eğer mümkünse sıkılmaz isen , yardım etmek istersen vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BX4TC

Norveçli denizciler ellerini nasıl koruyorlar?

• hacılar baktım ben muhendıs ısenız kolay gelsın
    ama baska bolumse gecmıs olsun
    adamlar muhendıs arıyorlar tabı bu demek degılkı ben muhendısım cekılın norvece gıdıcem
    ıngılızce mukemmel olmalıymıs
  • yaklaşık 15 gün kadar önce interrail seyahatimin bir parçası olarak norveç'in başkenti oslo'da bulundum. hayat gerçekten çok pahalı, sıradan bir süpermarkette 1 paket üçgen peynir , 2 yarım baget ekmek ve 1,5 litre suya 10 euro civarında para ödedim. Sonrasında İsveç'de tanıştığımız İHA İsveç temsilcisi Norveç'in İsveç'ten 2,5 kat pahalı olduğunu söyledi.

Genel olarak sakin bir şehirdi Oslo, insanlar çok rahat bizdeki gibi stres dolu değiller. Eğitim durumları çok iyi, hemen hemen herkes ingilizce biliyor. Yaşam kaliteleri yüksek.
  • Hollanda bin basar yaa

3aydan 3 aya 300 euro para geliyor cocuk parasi

anneme evde oturma parasi

gecenlerde 2.000 euro geldi birikmis

Burda cok turk var yani norvec gibi binde 1 turk gormuyorsun.cok yabanci var insanlar dalgasinda fln fln

• norveçte yaşıyan arkadaŞlar sadece sözde bi yardımınz dokunmasın mesela site ismi verin,sitedekji arkadaşlara konu hakkında yardımcı olun ne biliym orda yaşamak için evlendirin yada iş için istek yaptırın şirkete referans olun ..diosunuz ki işte kızları güzel metal dinliyen varmı soğukmu? ARKADAŞLAR FARKINDASINIZ Kİ BU FORMDAKİ ARKADAŞLARADIR TENZİHİM EĞERKİ ÇALIŞMAK İSTİYORSANIZ VE SİZ NORVEÇTEKİ ARKADAŞLAR YARDIM ETMEK İSTİYORSANIZ SOMUT YARDIMINIZ OLMALI ŞİMDİ SİTEYE GİREN ARKADAŞLARIN ÇOĞU ORTA HALLİ VEYA İŞTE NE BİLİYM DÜŞÜK GELİR SDÜZEYİ BUNDAN DOLAYIDIR Kİ SİZİN YARDMINIZ ŞÖLE OLABİLİR EN AZINDAN Bİ EVLİLİKL ŞİRKETİ YAPARSINIZ 3 5 KİŞİ YADA ARACILIK ŞİRKETİ ORAYA ÇALIŞMAK İÇİN GİDENLERDEN KOMİSYON ALIRSINIZ BUNDAN DOLAYIDIR Kİ HEM SİZ KAZANIRSINIZ ÜÇ KAĞITA KAÇMADIKÇA HEMDE GİDEN AKADAŞLARIMIZ KAZANIR BİLMEM ANLATABİLDİMMİ SORUYU CEVAPLADIKTAN SONRA YARDIM EDEBİLİRMİSİNİZ ONA BAKIN ARKADAŞLAR BİZ ORAYA EKMEK İÇİN GİTMEYİ PLANLIYORUZ YOKSA ZEVKİ SEFA İÇİN DEĞİL ...ki şunuda sölliym eninde sonunda anavatanımıza döneceğimizden emin olun yada orayı anavatanımızı yapacağımızdan emin olun çünki 5 milyon nüfus demek ankaraq kadar bi yer demek ki biz üremeyi seven bi kişilikte millet olduğumuz için ana vatan bile yaparız yani orayı ...

• arkadaşlar bide bu siteden bi bakın belki size ait bişiler bulabilirsiniz işçi bulma kurumu gibi birşey bilmem anlatabildimmi avruada iş konusunda uzman bi siteye benzio birazda kulaktan dolmacı olmayın ,,,,,http://www.nav.no/NAV+EURES+in+English/Work+in+Norway/Job+seeking
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği bitirmek üzereyim.

Heralde yurt dışına çıkmak istersem iş için bu iyi bir meslek olur diye düşünüyorum. Öyledir heralde ha ne dersiniz?

Belki mezun olunca MBA için Avrupaya da gidebilirim. Düşünüyorum. O da olursa artık alırlar heralde
  • norveçin ab ye üye olmaması "ab benim seviyeme ulaşırsa ben de üye olurum" dediğinden değil...bunun başlıca sebebi sahip olduğu zengin petrol yatakları.bu avantajları paylaşmak istemiyor. izlandanın üye olmamasında da benzer durumlar var. izlandanın karasuları içerisinde çok değerli ve zengin balık sürüleri var ve deniz ürünleri ihracatı izlanda ekonomisinde önemli yer tutuyor.. izlanda ab üyesi olsaydı ingiltereli vs. balıkçılar izlanda karasularında avlanabilecekti otomatikman mesela...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Norveç'te üniversite okuyan veya yaşayan kimse var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xenom

Elektrik-Elektronik Mühendisliği bitirmek üzereyim.

Heralde yurt dışına çıkmak istersem iş için bu iyi bir meslek olur diye düşünüyorum. Öyledir heralde ha ne dersiniz?

Belki mezun olunca MBA için Avrupaya da gidebilirim. Düşünüyorum. O da olursa artık alırlar heralde

senin için finlandiya daha uygun(nokıa firması finlandıyada).gemi inşaa ile ugrasanlar için isveç,su urunlerı okuyanlar ıcın norveç en ideal.tabi bu dediğim avrupa için geçerli.abd ve japonya her türden iş koluna ihtiyacı var bambaşka kalitede bi hayat var bunu bılıyorsunuz zaten.ama size tavsiyem once avrupada tecrube edınıp sonra abd ve japonyaya acılmak.hayırlı işler

• Metalurji ve malzeme müh. okuyorum acaba yüksek lisans için ideal olabilirmi bu konuda iş alanı nasıldır üniversite masrafları diğer ülkelere göre nasıl (amerika ve kanada da çok yüksek fransada ücretsiz vs...)
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.