Şimdi Ara

NOKİAN Weatherproof (4 Mevsim) Ölüme Davetiye Çıkarıyor!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
3
Favori
10.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Türkiye distrübitörü Kormetal google yorumu

NOKİAN Weatherproof (4 Mevsim) Ölüme Davetiye Çıkarıyor!!
  • Weatherproof taki sıkıntıları görmeme rağmen Nisan sonunda n11'den 4 adet 225/45/17 ebatta Powerproof aldım. Ben son derece memnunum. Bu sorunun lastiklerin yumuşak hamurlu olup Türkiye şartlarına uymadığından yaşandığını düşünüyorum. 4 mevsim zaten tamamiyle göz boyama. Powerproof modelinin yorumları çok iyi, bu parçalanma olayı allahtan yok onda. Umarım ilerleyen sürelerde ben de yaşamam ama sanmıyorum yazlık olduğundan dolayı.

Nokian'a marka ismi altında kötüleyenler de komikmiş baya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalus kullanıcısına yanıt

Değerli dostum. Bende bu lastiği alırken finliler bu işi bilirler Nokian baba marka yolundan giderek almıştım.
    Kaldıki ekteki resimde görüleceği üzere esasen NOKİAN yeni ne olduğu belli olmayan bir markada değil,
    yine ekteki resimde yer aldığı üzere üst kuruluşu BRİDGESTONE diyor eğer doğru ise.

Lakin burada oda markamı, ne olduğu belli olmayan markaları alıp rezil oluyorsunuz yada benzeri
    yorum yapan arkadaşlarada katılmadan geçemeyeceğim. Neden? Çünkü haklılar.

Zira Dünyanın en iyi Markasıda olsa Müşteri odaklı, Çözüm odaklı yada müşteri dostu bir firma değil ise
    altın olsa 5 para etmez. Diyelimki Türkiye distrübüörü sorunlu? Evet ne geri dönüş var, ne telefona cevap verme
    var, ilgi alaka sıfır. Fakat Global nokiana tweet attım iletişim forumundan yazdım, facebooklarına yazdım
    yine geri dönüş yok.

Bu saatten sonra nokian markası zaten almam da, alacak olan varsada gücüm yettiği kadar engel olmayı
    kendime görev adlettim. Sağlıcakla kalın.

• quote:

Orijinalden alıntı: DbA

Değerli dostum. Bende bu lastiği alırken finliler bu işi bilirler Nokian baba marka yolundan giderek almıştım.
    Kaldıki ekteki resimde görüleceği üzere esasen NOKİAN yeni ne olduğu belli olmayan bir markada değil,
    yine ekteki resimde yer aldığı üzere üst kuruluşu BRİDGESTONE diyor eğer doğru ise.

Lakin burada oda markamı, ne olduğu belli olmayan markaları alıp rezil oluyorsunuz yada benzeri
    yorum yapan arkadaşlarada katılmadan geçemeyeceğim. Neden? Çünkü haklılar.

Zira Dünyanın en iyi Markasıda olsa Müşteri odaklı, Çözüm odaklı yada müşteri dostu bir firma değil ise
    altın olsa 5 para etmez. Diyelimki Türkiye distrübüörü sorunlu? Evet ne geri dönüş var, ne telefona cevap verme
    var, ilgi alaka sıfır. Fakat Global nokiana tweet attım iletişim forumundan yazdım, facebooklarına yazdım
    yine geri dönüş yok.

Bu saatten sonra nokian markası zaten almam da, alacak olan varsada gücüm yettiği kadar engel olmayı
    kendime görev adlettim. Sağlıcakla kalın.
    Yalnız bu durum lastiklerin kalitesiyle alakalı değil bence. Hamurla alakalı olsa Wetproof ta Powerproof ta bu şekilde etkilenirdi. Kış lastiklerinin ve dolaylı olarak Weatherproof ların etkilenmesi hamurun sıcaklıktan etkilendiğinin göstergesi bence. Hem Rusyada hem Finlandiyada fabrikası var Nokianın. Benim powerprooflar Rus üretimi mesela. Powerprooflarda Wetprooflarda Zline larda sorun yoksa ihale Nokiana yıkılmamalı bence.

• kartalus kullanıcısına yanıt
    Sayın dostum lütfen yanlış anlamayın. Durum lastiklerin kalitesi ile alakalı değil demişsiniz.
    Hamurla alakalı olsa wetproof ve powerprooflarda etkilenirdi diyorsunuz, akabinde weatherproofların
    etkilenmesi hamurun sıcaklıktan etkilendiğinin göstergesi diyorsunuz. Hamur sıcaklıktan etkilenip
    parçalanıyor ise bu hamurla alakalı olmuyormu? Akabinde weatherprooflar haricindeki
    modellerde sorun yoksa ihale NOKİAN'a yıkılmamalı demişsiniz.

Peki ihale kime yıkılmalı sayın dostum kullanıcıyamı?
    Bir marka 5-6 çeşit lastik çıkarıp sadece 1 yada 2 sinde hata görülemezmi?
    Lastikde sorun olduğunun belirtisi sizce markanın tüm modellerinde aynı sorunun görülmesimidir?

Lütfen kimse ile polemiğe girmek gibi bir niyetim yok burada lakin bu nasıl bir marka savunculuğudur?

Ben son tüketiciyim lastiğin hamuru yapımı üretildiği fabrika bunlar kullanıcıyı ilgilendiren durumlar
    değil, kullanıcıyı ilgilendiren durum parasını ödediği üründen maksimum verim almak.

Lakin bu NOKİAN'da mümkün değil. Esen kalın.

• Buyrunuz zline ile ilgili Nokian Tyres face hesabında bir kullanıcının yazdığı.

• Bu lastiklerin sıkıntısı, sanıyorum çok yumuşak hamurlu ve aşırı dişli olmalarından kaynaklı.
    Kış lastiklerini de yazın kullananlara bakın, lastikler hep bu hale gelmişler.

Bu arada bu durum yalnızca Nokian için geçerli değil.

Piyasanın en baba lastiklerinden ve aşırı şekilde reklamı yapılan Michelin CrossClimate lastikler için de geçerli.
    www.sikayetvar.com
    Michelin Crossclimate ve Lastik Şikayetleri - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/michelin/crossclimate/lastik

Buradan inceleyebilirsiniz, aynı şekilde kopma ve parçalanmalar mevcut.

Bunun en büyük sebebi, en ufak "asfalt dışı" kullanım bile oluyor genelde. Bir de "çekiş" tekerlekleri olması durumu iyice bu yönde değiştiriyor, gözlemlediğim bu yönde.

Örneğin 10.000'de lastikleri rotasyon yaptığımızda, ne ön ne arka lastiklerde bu parçalanma yoktu, şimdi 20-25bin civarı oldu lastikler, arka lastiklerde hiç parçalanma kopma yok, ön lastiklerde bazı yerlerde kötü kopmalar var.

Ki bu lastiklerle önceki sene taş-toprak vb bulunan otopark zeminine 15 gün boyunca girdim çıktım, buralarda olduğunu düşünüyorum. Bunun haricinde, binanın otopark zemini de baya aşındırıcı bir taş, burada yapılan manevralarda da dişlerin koptuğunu-yırtıldığını düşünüyorum.

Fakat her 4 mevsim lastik de bir değil, diş yapısı biraz daha farklı, hamuru farklı olanlar etkilenmiyor.

Örneğin Falken AS210 bu anlamda övülmüş, bir sonraki takım lastiğim bunlar olabilir.

Bu arada 4 mevsim hikaye diyenler, 10 sene öncenin teknolojisi değişti, hatırlatmak isterim. Şu diş kopması etmesi haricinde hiç bir memnuniyetsizliğim olmadı tutuş anlamında, yaz-kış kullandım. Yalnızca bu olaya bir çözüm bulunması gerekiyor.

• ben de nisan 2017 de aldım 4 yaz+3 kış mevsimi geçirdim her 5 bin km.de ön arka değişim yaptığım halde ön tarafta hafif pullanmalar başladı, ben de yeniden arkaya aldım, pullanma için lastikçiler hamurun yapısından dolayı normal karşılıyorlar, goodyear vector4 gen-2 baktım yakıt sarfiyat sınıfı e olduğu için tercih etmeyeceğim nokiana devam
  • geçmiş olsun.

satın aldığınız lastikler muhtemelen sıcağa dayanıklı değil. ve fotoğraflardan da aşırı derecede yıprandığı belli oluyor ki çok kısa km kullanmışsınız. büyük ihtimalle bu ürünler daha çok kış koşullarına uygun olarak daha soğuk iklimli yerler için dizayn edilip üretilmiş gibi duruyor.

ben kendi aracımda michelin cross climt serisi kullandım 3,5 yıldan fazla 4 yıldan kısa olacak şekilde ve yılda 10 bin km yol yaptım çoğu şehir içi. bu lastiklerden memnun kaldım ama tahminimden daha çabuk yıprandılar. daha yeni değiştirdim bu lastikleri. şimdi 4 mevsim brisgtone a005 kodlu lastikleri aldım ve taktırdım. yani yine 4 mevsim tercih ettim.istanbulda yaşıyorum. hatta nokian denemek istiyordum ama brisgtone daha dayanıklıdır diye brisgtone tercih ettim bakalım bunda nasıl tecrübeler edineceğim.

genel olarak 4 mevsim lastiklerden memnunum.

yazın çok sıcak, kışın çok soğuk ve bozuk yollarda,mıcırlı yollarda kullanımlarda bu lastikler maalesef verimli değil ve çabuk yıpranıyorlar bana göre.özellikle çok sıcaklıklar bunları mahvediyor. ankarada mümkünse yazın yazlık, kışın da kışlık lastik kullanmanızı nacizane tavsiye ederim.

tekrar geçmiş olsun. detaylı konu paylaşımı yapmışsınız,elinize sağlık.

• selam nokian sadece kışlıkda tercih edilmeli o da sade asfaltta kullanılıyorsa. Ha zaten 4 mevsim diye bir şey olmaz tabi benim görüşüm bunun mişlen olanını 2 yıl kullanıp atan ıslakta su tahliyesi yapmıyor yol tutmuyor diye yılların şoförü bir abimden biliyorum. Kışlıkta lassayı tek geçerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgut reis -- 23 Eylül 2020; 1:47:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Defalarca yazdık şu konuda ülkemiz şartlarında 4 mevsim lastiği en fazla 2 sezon kullanabilirsiniz hatta bazı kullanıcılar 1 sezon bile kullanılamaz hatta hatta bazı marka modeller 1000 km bile kullanılamıyor hemen balon yapıyor diye hala tek lastik alıp bütün mevsimleri bu lastik ile aynen yaz lastiğindeki kalite,ömür,sağlamlık ve yol hissiyatı ile çıkartacağını düşünenler var. Bu tür lastiklerin eti,budu bu,uzunca sürede böyle olacak.

Daha forum 4 mevsim lastiği bilmezken aldık denedik,bir işe yaramadığını da gördük. Bu dediğim sene 2010 filan yani 10 sene öncesinden bahsediyorum.
    Hiç denemedim 4 mevsim lastik ama mantıklı gelmiyor bana da. Hele Ankara gibi karasal iklime sahip yerlerde kışın -20 lerin, yazın +40 ların görülebildiği, yaz-kış sıcaklık farklarının 60c lere çıkabildiği bir bölgede hem -20 de hem +40 da yol tutmasını beklemek absürt geliyor kulağa.

Finlandiya sıcaklık durumuna baktım -10 ile + 20 arasında değişiyor yıl boyu sıcaklıklar, 4 mevsim lastikler buralar için ideal olabilir.

• Gittigidiyor da bulmuştum uygun fiyatlı netten Bi bakayım dedim yorumlara iyi ki bakmışım böyle lastik mi olur

• Nissan Qq aracımda WRD4 modelini kullandım.

Omuzlardan parçalanma bende de yaptı sattım kurtuldum lastikleri.

Markaya yazdım işi yokuşa sürmüşlerdi

Lastikleri sattıktan sonra GT Radial marka Endonezya mali lastik aldım inanın daha fazla randıman aldım lastikten.

Kar buz vs belki cok iyidir ama yılda 2 kez 2-3 saate eriyen kar gören memleket için uygun olmayan bir lastik

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Defalarca yazdım. Avrupada bizdeki kadar sıcak yaz yok. 4 mevsim lastikler buraya gelince yazın dökülüyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.