Şimdi Ara

NOKİAN Weatherproof (4 Mevsim) Ölüme Davetiye Çıkarıyor!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
3
Favori
10.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kuruluş tarihi 1932. İskandinavya ve Avrupa'da zaten yaygın kullanılan bir marka, Türkiye'ye geç geldi sadece.
    Ayrıca kış lastiğinin mucidi olan marka olarak bilinir, çok sağlam ar-ge'leri var kış lastikleri üstüne.
  • powermoon kullanıcısına yanıt
    ilginize teşekkürler buradan da yazdım.
  • Lastik hamurundan kaynaklanan imalat sorunu gibi duruyor. Nokianın Finlandiya da birde Rusya da fabrikası var. sorunlu lastikler nere üretimi acaba. Bende wr4 var 3 kış kullandım bir sorun yok.
  • herseyin en dandigini veya üretim hatali olan şeyleri ulkemizdle gönderiyorlar.buna hammedede dahil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun lastiğin yaz kış dengesinin kış kısmına daha yakın olması. eski aracımda 30k km kullandım. 15000 km de ön lastiklerde kopmalar başlamıştı. Arabayı satarken 4 lastikte aynı durumdaydı.

• Sizden başka kişilerde de böyle olması sorun gibi duruyor. 2013 (sanırım Haziran) yılında Clio 3 aracımıza Goodyear (modelini şuan hatırlamıyorum) marka lastik aldık. Aldıktan sonra 2 yıl Kıbrıs sıcağında aktif olarak, 5 yildir da Bolu'da kullaniyoruz. Şuan hala üzerinde muayeneden geçecek kadar diş kalınlığı var ve genel görünümünde yıla göre aşınma haricinde bir sıkıntı yok. (2013 den beri yaklaşık 30bin km yaptik ama hem kauçuk un ömrü , hemde park halinda fazla beklemeside yıpranmasına etkili diye biliyorum. Bu halde bile hala iş görüyor.) Sadece abs erken devreye giriyor ama gösterdiğim kişiler bir sıkıntı olmadığı söyleyince benim kullanimimdan ve yaşa bağlı sertleşme kaynaklı diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chile_Mix -- 18 Haziran 2020; 19:23:5 >
  • arkadaş güzelce derdini anlatmaya çalışmış. ancak yıllardır forumun geldiği bilgisizlik ve seviye düşüşü hemen ortaya çıkmış.

nokian için bilinmedik sonradan ortaya çıkan lastik gibi yorumlar gönül rahatlığı ile yapılabiliyor.

kış lastiği hamuru yumuşak olur diyenler de cabası. aslında sert olduğu için yazın bu ufalanmalar oluşur. yumuşak hamurlu lastik yüzeysel aşınır. sert hamurlu lastik sıcakta dökme yapar.

hep yaz lastiği kullan kışın karda çıkmazsın olur biter diyenler.

4 mevsim lastik olarak goodyear vector 4 seasons olarak alınırsa eyvallah ama michelin cross climate dahil diğer lastikler bizim ülkede helva gibi dağılıyor.

yazın 30 derece altını gören il sayısı sınırlı. bazı şehirlerde güneş altında 40-50 derece ortalama var.

bu iklimde orta hamurlu lastik uzun süre dayanmaz.
  • Macera aramadan en iyisi michelin almak.aracımda fabrika çıkışlı michelin enerji var.
    5 yıl oldu araç 49700 km de.maşallah dişler yeni gibi.hiç çatlama da yok

• camsil C kullanıcısına yanıt
    Dostum lastiğin üzerinde üretim yeri yazan bir bölüm göremedim. Lakin DOT60CP yazıyor. Bunu google yazdığımda rusça birşeyler çıktı karşıma. Sanırım ürün rusyadaki fabrika üretimi. Ama tam emin değilim tabi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Genel olarak bir yorum yapmak gerekirse bu 4 mevsim lastikler Türkiye yollarına hiç uygun değil hele özellikle Ankara için hiç uygun değil. Yıllarca Ankara'da yaşadık kışın ve yazın için ayrı lastik kullanıyordum. 4 mevsim hiç güvenli olmuyor özellikle kışın tutmuyor yazın ufalanıyor bu örnekte olduğu gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DbA

Kusura bakma dostum evet rot ayarı bozuk araçla lastik kullanıp parçalandı diyorum. Hatta tüm şikayeti olanların lastiği parçalananların rotu bozuk lastik basıncı ayarsız. Biz bunu düşünemedik özür.
    Ülkemizin yolları kaymak gibi olduğu için rot ayarının düzgün olma ihtimali var mı? Ben 6 ayda bir kontrol ettiriyorum. Kaçık çıkıyor. En son ne zaman kontrol ettirdin? Arabanın sağa sola çekmemesi her şeyin düzgün olduğu anlamına gelmez. İnsanımız arabasına bakmıyor ki.

• oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    Sayın dostum polemik yaratmaya gerek yok tamam aynen dediğin gibi rotum bozuk lastiği ben parçaladım. Eyvallah.

• Chile_Mix kullanıcısına yanıt
    Lastik ömrü max 4 yıl zaten. İyi cesaret sizin ki.

• Aynı lastikle aynı sorunları yaşadım. Yer Giresun. Garantiden lastiklerim değişti. Yeni lastiklerde de aynı sorun var. Bu kıştan sonra yazlık bir takım alacağım.

• cripo C kullanıcısına yanıt
    Değişimi yine aynı model lastiği vererekmi yaptılar yani weatherproof ile.

• Aynı olayı bir önceki nokian weatherproof lastiklerde yaşadım. 40 bin anca dayandı. Yazlık kışlık ayrı ayrı lastiğe döndüm. Bir daha da nokian lastiğe yanaşmam.

• DbA kullanıcısına yanıt
    Evet aynı model lastik verildi. 4 lastik değişti.
    Ben o zsman ilk aldığım lastiklerin hatalı olduğunu düşünmüştüm. Ama yeni lastiklerde aynı olay olunca lastiklerin tamamında bu sorun olduğunu anladım.

Daha önce de nokian lastik konularında durumu ifade etmiştim. Ancak sizin gibi ayrı bir konu açmadım. Sizin konu açmanız farkındalık açısından iyi oldu.

Şunu da belirteyim lastiğin kış-kar performansı çok iyi. Ama genel olarak dişlerinde parçalanma sorunu var ki bu da çok önemli.

• VgrooveR kullanıcısına yanıt
    Bu kışı geçtikten sonra aynı sisteme döneceğim. Nokian benim için de bitmiştir. :))

Edit: ben iki takım lastikle 40 bin yapamadım. Siz yine gitmişsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cripo -- 21 Haziran 2020; 23:1:32 >
  • Bu gün aracı yıkattım. Yıkamacı çocuk geldi abi senin lastiklere ne olmuş böyle dedi? Neyi var dedim. Bıçakla kesilmiş gibi parçalanmış çok kötü dedi. Ve ekledi ya arkaları öne tak yada hepsini değiştir. Tamam eyvallah dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cripo

Bu kışı geçtikten sonra aynı sisteme döneceğim. Nokian benim için de bitmiştir. :))

Edit: ben iki takım lastikle 40 bin yapamadım. Siz yine gitmişsiniz.
    Bir yerden sonra pul pul dökülmeler kesildi. Sanırım dökülecek lastik kalmadı. Ilk 15 20 bin km arası aşırı bir şekilde döküldü.

Şimdiki yaz lastiklerini alırken nokianin bp yakıt kampanyası ve fiyatı daha uygun olmasına rağmen hiç bakmadım bile

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.