Şimdi Ara

NOKİAN Weatherproof (4 Mevsim) Ölüme Davetiye Çıkarıyor!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
3
Favori
10.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı sorunu wr d4 kış lastiğinde yaşadım. İlk iki sene sorun yoktu ama 3. sene lastik konu başlığındaki fotoğraflardaki gibi dökülmeye başlamıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı lastiklerden aldım herhalde hata bende diyordum ama anlaşılan sorun lastikte imiş. Doğru dürüst yol yapmadan lastikler gitti, geçen hafta en iyisini de alsam en fazla 2 sene kullanıyorum diye petlas aldım bakalım akibeti ne olacak.
  • Lassa'da bile böyle birşey gormedim, duymadım. Çok nazik denen Conti'de de olmadı. Nokian benim için başlamadan bitmiştir. O lastikler de tr dist. Elinde patlasin.

• ruzgarnufel kullanıcısına yanıt
    İşte konudaki bir soru işareti de o. Nokian'ın hem yazlık hem kışlık lastiklerini son 3 senedir kullanıyorum, burada bahsi geçen problemleri yaşamadım. Ya üretim hatalı bir parti lastik var piyasada (ki kabul edilemez, distribütörün devreye girmesi lazım), ya da lastiklerin maruz kaldığı koşullar farklı.
    Bu yıpranma olayını saymazsak, bence mükemmel lastikler. Kışlık lastiği bile sıcak havalarda benim eski lassa'lara on basıyor. Ama bu parçalanma olayı başıma gelecek olursa, ben de almam bir daha kesinlikle.
    Ekleme; yukarıda birisi yazmış, eğer bu sorun sadece weatherproof'larda görülüyorsa olaya marka değil model bazlı bakmak lazım. Türkiye iklimine, eğer belirli bir bölgede yaşamıyorsanız, 4 mevsim lastik uymuyor maalesef. Bu tür problemleri 4 mevsim lastiklerle yaşayan çok fazla var farklı markalarda da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 17 Haziran 2020; 23:3:43 >
  • rot ayarı bozuk araçla lastik kullanıp parçalandı diyorsunuz.

Muş gibi ağır kış şartlarında Insignia'da Nokian WR-D4 kullandım. Parçalanma olmadı. 2 Sezon gül gibi geçirdik. 1400km uzun yola çıktım defalarca. Aynı yolu döndüm. Aracı sattım. Çok memnun kaldım.

VW Polo aldım Kocaeli'ne yerleştim. Yine Nokian WR D4 aldım. Hatta 2. el aldım. Sıfır gibi lastikler bir sezon kullanılmış. Çizgileri duruyordu. 2. sezonu ben kullandım. Aracı sattım. Lastikleri de başkasına sattım. Yine böyle parçalanma yoktu.

Siz önce rot ayarlarına bir baktırın derim. Ayrıca 2 haftada bir lastik basınçlarının kontrolü de çok önemli.
  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma dostum evet rot ayarı bozuk araçla lastik kullanıp parçalandı diyorum. Hatta tüm şikayeti olanların lastiği parçalananların rotu bozuk lastik basıncı ayarsız. Biz bunu düşünemedik özür.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bende Opel Corsa da kullanıyorum 12bin km falan yaptım ama bana mısın demedi lastiğin üretim yeri neresi bakabilir misiniz ? Ankaradatım bende bu kış kullandım 12. Ay 2019 üretimi lastikler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camsil -- 18 Haziran 2020; 1:6:45 >
  • Aynen öyle aga millet bi lastik alim her koşulda kullanim diyor kendi ayağına kışın bot yazın sandalet giyiyor ama. Ayrıca çok soğuk olmayan bölgelerde genelde yaz lastiği almak daha uzun ömürlü olur lastikler için

• camsil C kullanıcısına yanıt
    Tabiki İlk fırsatta bakar yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cadmium

Aynen öyle aga millet bi lastik alim her koşulda kullanim diyor kendi ayağına kışın bot yazın sandalet giyiyor ama. Ayrıca çok soğuk olmayan bölgelerde genelde yaz lastiği almak daha uzun ömürlü olur lastikler için
    Bunu bizim.halkimiza anlatmak cok zor 😀

• Yok yani düşünce yapısı gelişmemiş. Detaylı o kadar fazla nokta var ama hiç biri umurlarında değil.

Başka bir konu vardı geçen lastikler çok yakıyor diye harf olarak sınıfları var lastiklerin fren mesafesi ses seviyesi taşıma ağırlığı hız limiti.

Memleketteki hava şu arabaya lastik lazım ebat tutuyo mu tamam 200 liralık olanı takalım gitsin

• quote:

Yok yani düşünce yapısı gelişmemiş. Detaylı o kadar fazla nokta var ama hiç biri umurlarında değil.

Başka bir konu vardı geçen lastikler çok yakıyor diye harf olarak sınıfları var lastiklerin fren mesafesi ses seviyesi taşıma ağırlığı hız limiti.

Memleketteki hava şu arabaya lastik lazım ebat tutuyo mu tamam 200 liralık olanı takalım gitsin
    Haklsn 😀😀😀
    Falken ecorun aldim cok memnunum ben yazlik.

• camsil C kullanıcısına yanıt
    Yalnız benim lastikler 2017 inin 39.haftası üretimi.

• Ahahah bende continentaldan falken ecoruna geçtim daha iyi diyebilirim. 😜

• quote:

Ahahah bende continentaldan falken ecoruna geçtim daha iyi diyebilirim. 😜
    Arac yumusadi. Eskiden traktore biniyormusum insallah uzun km gider 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: DbA

Yalnız benim lastikler 2017 inin 39.haftası üretimi.
    Ben kıza sürede çok kullanmışım. Ancak yine de üretim yerinizi öğrenebilir miyim ?

• 15.000 km yaptım ben hala canavar gibi 1,5 sene oldu istanbulda kışın bile aynı lastikle sıkıntı yaşamadım

• quote:

15.000 km yaptım ben hala canavar gibi 1,5 sene oldu istanbulda kışın bile aynı lastikle sıkıntı yaşamadım
    Ecorun 205 55 16mi seninde ?

• Daha önce paraya sıkıştığım için kışlık lastik olarak 18 ay kullanılmış ama yeni gibi duran Bridgestone Blizzak (LM317?) almıştım, iki kış kullansam yeter diyordum ama olmadı. İlk kışın sonunda aynen böyle parçalandı. Bir lastikçi bunları yazın kullanmışlar dedi. Bilemedim. Sonra gittim bu sefer iyisinden kışlık Goodyear Ultragrip Perf. Gen1 aldım. Ankara'da yaşıyorum, ikinci sezonun sonunda o da böyle pul pul dökülmeye başladı. Rot balans sorunum yok. Arabanın lastik basınçlarını hep kontrol ederim ve kapıdaki değerlerde tutarım, yazları serin ortamda temizce jant üzerinde saklarım. Bu sefer başka bir lastikçi baktı, bunları yazın jantlı sakladığın için böyle olmuş dedi. Arkadaşın kışlıkları Continental ve o da benim gibi yazları jantlı saklıyor, lastikleri benimkinden bir sezon daha eski olmasına rağmen ilk günkü gibi duruyor...

Marka çok şey ifade etmiyor bence. Lastik işi biraz şans. Artık o üretimde hamurdan mı oluyor, pişirmeden mi oluyor bilmiyorum... Çok da kafaya takmamak lazım.
    Garanti falan da hikaye, garantiden lastik değiştiren görmedim henüz.

K.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayesque -- 18 Haziran 2020; 1:31:30 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.