Şimdi Ara

Nokia neden android'e geçmiyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok komik ve saçma bir soru olabilir çünkü hiç bir bilgim yok. Neden nokia hala symbian işletim sistemini kullanıyor ? Android e geçse daha fazla satış ve kar yapmaz mı ?

• nokia wp kullanıyor hocam:)
    android te çok rekabet var ve nokia nın şuanda elinde sıcak para yok. Bu yüzden geçmiyor. Nokia wp a wp da nokia ya ihtiyaç duyuyor kısacası:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gently weeps

nokia wp kullanıyor hocam:)
    android te çok rekabet var ve nokia nın şuanda elinde sıcak para yok. Bu yüzden geçmiyor. Nokia wp a wp da nokia ya ihtiyaç duyuyor kısacası:)

Vay be yılların nokia sı ne hallere düşmüş
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufkan12

quote:

kendi salaklıkları hocam:)
    kullanıcının arkadasında durmazsa olacağı budur.
    E72 kullanıyorum. Videoları açtıktan sonra kapanıyor. internetten bazen düşüyor. Ses olarak vasat.
    Ama sağlam telefon en az 200 defa düşürmüşümdür. Hiç bişey olmadı telefona:D

• En kısa cevap Mikrosoft Siyo'su Steve Ballmer öyle diyor da ondan

Şimdi Mikrosoft böyle derken Nokia ne yapsın? Kendi işletim sistemi olan Symbian'a bile güle güle dedi.
  • birde sanırsam kendi tükürdüklerini yalamak istemiyorlar.android telefonlar ilk çıktığında nokia baya dalga geçmişti böyle telefonmu olur diye.

• kullansa güzel olurdu ama hata yaptilar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lumia lar adroid olsa ben almayı düşünürdüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufkan12

quote:

Aynen bende bir değişik oldum bir an, yılların nokia'sı
  • Harbiden ilginç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

birde sanırsam kendi tükürdüklerini yalamak istemiyorlar.android telefonlar ilk çıktığında nokia baya dalga geçmişti böyle telefonmu olur diye.

Evet bir de böyle bir gerçek var.
  • Android Zaten hantal bir sistem , Bir de nokia girince işin içine ne olur sen düşün
  • Nokia büyük bir hata yaptı..
  • bence nokia en iyisini yaptı wp olarak sadece nokia ve pek ismi duyulmasada bide htc var.

ama nasıl ios denilince akla iphone geliyorsa windows phone denilince akla lumia gelmesi bence nokia için cok iyi bi avantaj
  • nokianın artık bu sektorde geleceği yok.bizim ülkemizde ekti köktü derken eskı modeldi saglamlıkdı celıkdi derken 10 yıl daha bu işi götürebilir.ama evrense pazarda yasama sansı yok.kendini geliştirme konusunda sınıfta kaldı.teknoloji gelişmlerin dısında kaldı.ve artık hersey ıcın cok gec.cunku daha dün bir şeye benzemedıği rakipleri onun pazardaki yerini almaya basladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: firtinalim

nokianın artık bu sektorde geleceği yok.bizim ülkemizde ekti köktü derken eskı modeldi saglamlıkdı celıkdi derken 10 yıl daha bu işi götürebilir.ama evrense pazarda yasama sansı yok.kendini geliştirme konusunda sınıfta kaldı.teknoloji gelişmlerin dısında kaldı.ve artık hersey ıcın cok gec.cunku daha dün bir şeye benzemedıği rakipleri onun pazardaki yerini almaya basladı

Lumiaları hiç takip etmiyorsunuz sanırım. Nokia Windows Phone'u iyi kullanabilirse (ki şuana kadar iyi geldi) yeniden yükselişe geçti..

http://www.gizmodo.com.au/2012/12/gizmodo-awards-2012-mobile-phone-of-the-year/

• Aslında androide geçmediği kendileri için iyi oldu. Android artık ayağa düşmüş durumdadır , farklı tecrübe yaşamak isteyen şimdi ya iphone yada lumia almak zorunda kalıyor.

Android denildiği zaman , çan çin çu yüzlerce model telefon var.Neden bunların arasına girip rekabet etmek istesin ki ?
    Ayrıca androidde donanım yarışı olduğu için telefonlar çabuk değer kaybediyor , sgs3 telefon geçen yıl 2000 liraydı şimdi 1 yıl geçmeden 900 liraya düştü.Üreticiler piyasayo kontrol edemiyor , nokialı yöneticinin dediği gibi ısınmak için altlarına işiyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok basit aslında android gemisinde samsunga karşı lg, sony, htc gibi olmamak için seçti. Nokia gibi Android'e geçmeyen ve kendi platformunu ama sıfırdan geliştiren Blackberry var. (RIM'in yeni adı BlackBerry oldu.) Nokia, Android'e geçseydi kendi payı %5i bile geçemezdi. Oysaki şimdi Windows Phone işletim sistemi pazarının %80'i Nokia'nın elinde. Windows Phone 8 ve Blackberry 10 sıfırdan yazılmış işletim sistemleri, eskiye dair içlerinde tek satır kod yok. Ayrıca Microsoft, Nokia'ya 1 milyar dolar civarında bir para verdi Symbian ve Meego'yu terk etmesi için. Nokia kendisini sadece Windows Phone kullanan cihazlar için en uygun programları başta navigasyon programı geliştirmekle görevli kıldı. Nokia bu anlaşma ile ne kazandı, kendi hakimiyetinde olan bir işletim sistemi pazarı kazandı. Araştırma ve geliştirme ile reklam harcamalarından kurtuldu. Ne kaybetti diye bakacak olursak da, geçiş süreci çok sancılı geçti ve nokia Symbian pazarındaki kullanıcıları Windows Phone'a çekemedi. Buna karşılık Microsoft'un da Nokia'ya ihtiyacı var çünkü htc ve nokia dışında şu anda hiçbir üretici wp ile ciddi anlamda ilgilenmiyor. örneğin samsungun ve huaweinin yaptığı cihazları ben laf olsun diye yapılmış olarak görüyorum. Windows Phone için en büyük tehdit ise BlackBerry 10. Bu ikisi pazarda en büyük 3. işletim sistemi olmak için savaşıyor ve şu an için windows phone önde gözüküyor. Ayrıca Andorid'de Sony, Lg, Samsung, HTC ve diğer üreticiler varken cidden Nokia'ya ihtiyaç var mı ki.

• bide şu var ki, google gerek samsunga ,gerek lg baskı yapıyor ya benim dedğimi yaparsınız yada güle güle hesabı çünkü samsung'un bir şletim sistemi yok
    adamın sattığı 2 anroidden biri samsung kendi hala yok nexustu yok şuydu yok buydu samsunga ve diğerlerine rakip oluyo,insan kendi müşterisine rakip olurmu la
    ben olsam bende wp seçerim
  • Çok iyi cevaplar gelmiş şimdi nokia'ya daha çok ilgi duydum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.