Şimdi Ara

Nokia N8 vs. iPhone 4 (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
9.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her türlü iphone 4 alcaksin ben bastan diyim sana hocam gerisi hikaye
  • bende sizinle aynı ikilemdeyim. iphone gerçekten çok hızlı nokiada bı okadar yavas sınır bozacak kadar hemde ınternette kontak edebilir ayrıca dokunmatık olarakta iphone acık ara önde ama bu 2 ozellık dısında gerek sarjı olsun gerek kamerası hdmı cıkısı gıbı cok ustun ve yenılıkcı ozellıklere sahıp ısletım sıstemı bıraz ıyı olsa 2 dk dusunmem nokia alırım. ben yurtdısından alıcam nokianın fiiyatı 730 tl iphonenunfıyatı 1000 tl. aradakı 270 tl umrumda bıle degıl ama karar vermek cok zor kamera bı yerden agır basıo bı yerden hdmı gırısı ama dıger tarafta mukkemmel hızlı uygulamalrı olan dokunmatıgı cezbeden bı apple var cok kararsızım.
  • Nokia kendi sitesinde N8 tanıtımında 'sonsuza kadar bedava navigasyon' yazıyor. Aradaki fiyat farkına bakınca ve kamera kalitesine, n8 mantıklı gibi görünüyor. Ama eline bir kez iphone almış olan insan illa ki iphone ister.
  • benden sana bi öneri yaklasık 500$'a iphone 4 alabilirsin 16 Gb Unlock+jailbreak yapacaksın uluslararası kullanım ıcın unlock arada başına bela olabılır eğer factory unlock alırsan 800$ N8 Amazonda 399$ 12mp Kamera Unlocklu uluslararası kullanıma açık.Bende Senin Gibi ikilemde kaldım ama n8 tercih ediceksen symbian'a katlanacaksın...Yok Ben android severim dersen 530$'a HTC Desire HD Seni Bekliyo

Bilirsiniz ki Apple in FACE TİME dediği bir özellik var. nedendir bilinmez sadece iPhonelerde geçerli. iPhone alırsan arkadaşlarından müzik vesayre alamazsın BLUETHOOTH YOK. (Olsa bile sadece kırarak kısıtlı bir veri aktarımında kullanılabilir)

iPhone bağlantı girişi olarak ancak kaba bir USB kablosu ve bilgisayarının sınırlarını zorlayacak iTunes denen bir yazılımı kullanır (her güncellemede yeni bir pc almak isteyeceksin ve sonunda macizm etkisine kapılıp mac booklara para vereceksin inan bana)

Nokia dosya sistemi açıktır. bir dosya yöneticisi, size yüklemek istediğiniz uygulamaları telefonunuzda depolama olanağı tanır.
    iPhonede ise ancak kırarak böyle bir olay mümkün. (O da kısıtlı)

Apple kameraya önem vermedi doğrudur lakin kalitesiz de çekmiyor ama Nokia açık ara önce çekiyor.

Apple anteni yanlış ayarlamak gibi sıkı bir hata yaptı. nokiada ise telefondan sıkıntı çıkmaz. Ha hattından sorun yaşarsın o ayrı (Vodafon bi türlü çekmiyor mesela)

web olarak nokia N8 in bir syimbian3^ web tarayıcısı vardır. Safariye hiç güvenme iPhone nin interneti çok fazla para yer senden

Yani Apple' ın uzmanlık alanı zaten belli KULLANIŞLI OLMASI DEĞİL MÜŞTERİ DENEYİMİ UZMANLIK ALANLARI

Bukadar çok kazanıyorlar çünkü telefondan kazanmıyorlar ADAMLAR DÜNYANIN EN İLERİ BİLGİSAYAR ÜRETİCİSİ UYANIN MİLLET

bütün bunların vesilesinde tüm kullanıcılara sesleniyorum

1 takım tutar gibi frima tutmatyın
    2 milletin hedef tahtası olmayın iyice araştırın mesela ben nokia C5-03 aldım iPhonecilere meydan da okurum bu telefonla(ihtiyaçlarımı görüyor ve jet gibi ayrıca ucuz zira)
    4 eskileri hatırlayın bir zamanlar 6230 denen bir model efsaneydi ama bu gün ikinci elini satmaya kalkın 5 kuruşa pazarlık eder adam sizinle

• i phone 4 alabilme imkanın varken böle bi kıyaslamaya girmek anlamsız

bugüne kadar ince ayrıntılar ile kısıtlanmadan,telefonumu istediğim gibi kullanmamı sağlayan tek firma nokia ve işletim sistemi symbiandır..

ıphone 4 ün cazip yanı hazıra konmaktır. uygulamalara gir. kedi köpek oyunu indir. bilmem ne yap. müzik dinle.
    sonra? sonrası hergün şarj et. etrafını çizidirme. kabında sakla.
    aman ekrana dokunma.
    zırt pırt.

nokia öylemi? alırsın nokia. taş gibi.
    programını at. mailini oku. nette gezin.müzik dinle. ofis dosyalarına bak. veri alışverişi yap.
    gerekirse telefonunu modem olarak kullan.
    pc suiteden bağla. çatır çatır mesajlaş. takvim ajanda düzenle.
    outlook ile eşleştir.
    gıkını çıkarmadan masamda durur.

nokia'yı seviyorum arkadaş. herkezde övüyor diye de yok bunun elması (APPLE) yok bunun böğürtleni(blackberry)'ne para veremem..

IPOD çıkarıyorlar. 500 lira. telefon ile aynı özellikte, içinde telefon yok. telefon kaç para? 2000 lira. anladık, kazıklayacaksınızda bu kadar da olmaz !

not: hiç bir firma ile çıkarım yoktur. ama popüler kültür ürünü olan APPLE'ı sevmiyorum arkadaş..

n8 almayı planlıyan arkadaşım. GPS işi için durum şöyle.
    google mapse nokiadan da girebilirsin.
    ücreti konusunda durum şöyle, program bedava zaten.
    sen ovi suite ile haritaları ve seslerini telefona aktarıyorsun. daha sonra şebeke ayarlarını yapıyorsun o kadar.
    haritaları açtığında yanlız bir kez internete bağlanıp bırakıyor o kadar.(bütün kullandığım nokialarda bu böyle)
    bunun içinde ufak bir net paketi al. hem mailerini oku hem nette gezin. hem müzik dinle. resim çek. istediğin gibi de paylaş..
    hemde harita işini görsün..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 10 Temmuz 2011; 5:50:37 >

• arkadaşlar, eski bir iphone yeni bir n8 kullanıcısıyım,

ve kesinlikle n8 varken ayfon gibi bi telefon alinmaz, ayfon kötü bir telefon değil ama çok iğrenç bir duruma düşmüş bir telefon, tamamen görgüsüzlük özentilik ekolü oldu artık. sadece pahalı olduğu için onun var benimde olsun mantığı ile ne kadar boş insan varsa elinde artık ayfon var. özelliklerini kullanarak alanlara lafım yok ama etrafımda onlarca ayfon alan insan var bu insanların telefonu günde bir kere bile çalmıyor, 3 ayda bir 5 tl kontör yüklüyorlar, ellerinde ayfon gibi bi cihaz var ama adamlarin apple storedan whatsapptan telefona maillerin gelmesi gibi bu telefonun temel nimetlerinden haberleri yok.

Neyse kişisel görüşleri bir kenara bırakıp gerçek kıyaslamamı yazayım.

N8 de 680 mhz ayfon4de 1ghz işlemci var ancak N8 entegre ekran kartı ses kartı gibi bir çok işlem için ayrı chipler kullandığı için işlemciye çok fazla yük düşmemekte. İnternette Symbian, Android, IOS ve Blackberry OS gibi işletim sistemlerinin işlemciyi kullanmadaki yapısını aratırsanız 680 mhzin N8 için az bir mhz olmadığını çok rahat bulursunuz.

Eğer N8 de kurduğunuz tüm applicationlari default klasore atarsanız (sayfalarca aşağı doğru uzarsa) telefonda o klasore girdiğinizde bir yavaşlama olacaktır. Bunun sebebi telefonun uygulama logolarını hepsini birden o an okumaya çalışmasıdır. Bu sorunu aşmak için uygulamaları ana klasörler altında toplarsanız hiç bir sıkıntı kalmamaktadır. (Muzik Programları, Oyunlar, Widgetlar gibi ust klasörler açıp dosyalarınızı koyunuz)

N8in pili çok yoğun kullanımda whatsapp, pushmail, msn açıkken ve günde yaklaşık 30 dakika konuşma ile 2 gün kadar gitmektedir. Arka planda çok fazla kullanılan uygulamanız olmaz sakin bir kullanım yaparsanız, 3-4 günü görmeniz çok rahattır. Oysaki Ayfoncuların dikkat edin hepsi ellerinde sarj aleti ile gezerler. Mübarek 2 tane AAA ince kalem pil var sanki telefonda. yoğun kullanımda bir gündüz az kullanımda 1.5 gün görürseniz sanslısınızdır.

N8 çok detaylı ve sürekli güncellenen gerçek ücretsiz sesli navigasyona sahip (Ovi Maps), isterseniz google mapste kurabilirsiniz ama ovi maps varken işinize yaramayacaktır. aGPS ve GPS bir arada olduğu için şebeke desteği ile noktasal olarak yerinizi 30 saniye içinde bulacaktır. Ancak data paketiniz yok ise aGPS i devre dışı bırakıp data kullanımı yapmadan 2-3 dk icinde yerinizi bulabilirsiniz. Ayfonda aGPS kapatma şansınız yok diye biliyorum ama emin değilim. Ayrıca ayfonda ya telefonu jailbreak yapıp tom tom garmin gibi navigasyon programları yuklemeniz gerekmektedir, yada 100-200 $ civarinda paralar ödeyerek extra almak zorundasınız.

N8 de çok fonksiyonlu HDMI çıkış bulunmaktadır. Telefonu HDMIli bir tv ye bağlayınız ve Ovi Big Screen uygulamasını kurunuz idda ediyorum telefona 10 kere aşık olursunuz o an. Ayfonda böyle teknolojik şeyler bulunmamaktadır yorum yapamıyorum.

Yine N8 de USB girişi bulunmaktadır. USB disklerinizi flash belleklerinizi telefona bağlayıp dışarıda pc bağımsız telefondan sürücüye yada sürücüden telefona dosya aktarımı yapabilirsiniz. Yine ayfonculara üzülerek acı dolu bakışlarlarla bakıyorum.

N8 de gerçek bir flaş var bildiğin fotograf makinesi flaşı, megapixelden ayfondan fln bahsetmeye gerek yok. Gece gündüz her yerde supper fotograf çekiyorsunuz.

N8 de fm radyo olduğu gibi fm verici var, muzik çalarınızdan istediğiniz şarkıyı fm alıcılı bir radyoya gönderiyor, radyodan telefonunuzdaki şarkıları dinliyorsunuz. Ancak belirtmek istiyorum radyonuzun rds ekraninda telefon yayın yaparken Nokia yaziyor, isterimki bi uygulama çıksın o an çalan şarkının adını göndersin, ileride belki olur oda.

N8in gerçekten güçlü bir alış gücü var, şuan yan masamda oturan arkadaş vodafone ile ayfon üzerinden rahat konuşamazken ben n8 ile çok rahat konuşuyorum, N8 3 kademe çekerken ayfon 1 kademe ancak çekmektedir.

N8 gorrilla glass adı verilen asla cizilmeyen bir cama sahiptir. Ayfonda ne var bilmiyorum ama ayfoncular çılgınlar gibi ekrana yapıştırılan o şeffaf koruyuculardan arıyorlar, ben eski ayfonumu pek çizmemiştim ama sanırım kolay çiziliyor.

N8 pc ve mac bilgisayarlar ile çok güzel senkronize oluyor, bilgisayar üzerinden yazdığınız mesajları telefon şebekesi ile yollamanıza izin veriyor, takvim, kişiler ve mailler gibi bir çok şeyi siz fark etmeden senkronize ediyor. Bu ne demek diyebilirsiniz ben sadece outlook yada live mail den ajandamı rehberimi ve maillerimi organize ediyorum, bu işlemler aninda N8e de işlenmiş oluyor. Pazartesi 3 te toplanti var diye bilgisayardan bir toplanti girerseniz telefonda sizi uyarıyor. Ayfonda senkronizasyon diye bi olay yok gibi bişiy...

N8 dosya sistemine sahip ancak ayfon bir dosya sistemine sahip değil (FAT16, FAT32 yada NTFS gibi) bu ne demek derseniz ayfonda epostalara her tür dosyayi ekleyip gönderemezsiniz, pc den dosya aktarımı yapamazsınız, bluetooth ile sadece kulaklık kullanabilirsiniz, şarkılarınızı illaki itunes ile aktarırısınız. Ancak N8 de hiç bir kısıtınız yoktur, ister sürükle bırak yapın ne isterseniz telefona gitsiniz, ister telefondan internete girip download yapın, isterseniz biri size her hangi bir bluetooth cihazi ile gönderim yapsın.

N8in kendi gelen web taryıcı ayfona göre çok kötü ve işlevsizdir. Ancak opera mobile yükleyerek yine ayfona güzel bir fark atarsınız. Zira ayfon flash adlı en temel teknolojiyi desteklemez, ama n8 de her tür flash dosyalari çok rahat açarsınız.

N8 de DLNA teknoloji ile lcd tv ve diğer cihazlarınıza her tür görüntü ve içeriği kablosuz aktarırsınız. Tabiki ayfonda sadece bakarsınız.

N8 de 236 dpi ekran ayfon4 de ise 326 dpi (retina display denen olay) bir ekran bulunmaktadır. Ancak unutmayınız ki insan gözü 250-260 dpi den sonrasını algılayamamaktadır.

N8 de gerçek görüntülü görüşme vardır. Ayfonda ise sadece ayfonlar arası facetime diye bir kandırmaca vardır. Ancak bir çok ayfon kullanıcısı sadece imaj için bu telefonu aldığı için bu özelliği açmak aklına bile gelmemiştir.

N8 de hemen hemen tüm önemli programları rahatlıkla ovi storeda indirip kurabiliyorsunuz, ben şuana kadar sadece viber'ı bulamadım...

N8 çok övmüşim sanılmasın daha onlarca ayfonda olmayan özelliği eklenebilir buna. Teknolojiden anlayan birinin ayfon alması kadar komik birşey olamaz.

ve ve ve son olarak symbian diye direk çamur atmak n8 e çok komiktir. 7-8 yıl önce çıkan symbian ile şuanki güncek sürüm symbian arasında dağlar kadar fark vardır. N8 symbian3 kullanmaktadır. Eski symbianlar windows 3.1 yada windows 95 ise symbian3 windows7 dir. O yüzden elinize almadan symbian alınmaz diyerek komik duruma düşmeyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 21 Temmuz 2011; 11:34:15 >

• Bu saatten sonra ne N8 nede iphone 4 almanızı tavsiye ederim eğer sureniz varsa eylul ayında ismi forumlardaki spekülasyonlara göre isimi İphone 5-4G-4s olacağını soyleselerde biz ona 5th Genetation İphone diyelim bekleyin ve görün.Eğer benim sürem yok diyorsanız hemen akıllı telefon alıcam derseniz 1. Seçenek Samsung Galaxy S2
    2. Seçenek HTC Sensation 3. Seçenek LG Optimus 2X tercih edebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 22 Temmuz 2011; 10:05:07 >

Orijinalden alıntı: maaart

hangi ayfonda yeni bir teknoloji gördükki, ayfon5te görelim? bildiğin eski teknolojilerin ısıtıp ısıtıp cilalandıktan sonra önümüze konması dışında ayfon5 de yeni bir şey olmayacaktır...

Öyle deme iPhone 5'te bluetooth ile dosya gönderme seçeneği olabilir

Orijinalden alıntı: l3ortacine16

quote:

Orijinalden alıntı: maaart

hangi ayfonda yeni bir teknoloji gördükki, ayfon5te görelim? bildiğin eski teknolojilerin ısıtıp ısıtıp cilalandıktan sonra önümüze konması dışında ayfon5 de yeni bir şey olmayacaktır...

Öyle deme iPhone 5'te bluetooth ile dosya gönderme seçeneği olabilir

Kim Bilir belki Radyo Koyarlar :D
  • bu uygulama dedikleriniz, apple kendisi gelistirmiyor, yazılımcı firmalar her platform icin 1-2 ay en cok fark edecek sekilde her işletim sistemine destek veriyorlar, bosuna kendinizi avutmayınız...
  • Sırf 2 buçuk kat fazla ekran çözünürlüğü için bile aınır. 5230la aynı çözünürlük, aynı programlar. Gereksiz bir model. Sırf kamera için az bişey wifi filan lazım olursa kullanırım dersen bişey demem. Alo için daha kullanışlı olabilir. Onun dışında özelliklerini sonuna kadar kullacaksanız iphone tabiki.
  • hhheheh işte apple funboyluk böyle bişiy, islamiyette fln bi mezhep vardi sanirim bisiye körü körüne amaçsızca bağlananlar gibi tam detayını hatırlamıorum, onun gibi bişiy apple funboyluk. ben sayfalarca özelliği bile yok diye yazmışım sen diosun 5230la çözünürlüğü aynı, gerçekten aynı diyebiliyorsan dostum acil bir göz doktoruna gitmen lasım... elinde ayfon olan insanlara ve o telefonu öven insanlara acıyorum :)

tabiki iphone 4

Orijinalden alıntı: ammocihe

navigasyon konusnda libya da durum nasıl bilmem ama TR de 30 avro verip şebekesiz, omur boyu navigasyon sistemıne sahip oluyorsun.

https://secure.66.com/samsung_wave/index.php?act=2&cid=TR

faydana olabilir:

http://forum.donanimhaber.com/m_44472820/tm.htm

n8'de hiç para vermeden orjinalinde navigasyon sahibi oluyorsun. yükleyebildiğin garmin, ndrive ve bi kaç navigasyon programı daha cabası. hemde beleş.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.