Şimdi Ara

Nokia N8 vs. iPhone 4

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
1
Favori
9.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha öncede benzer konu açılmış ancak benim soru ve ihtiyaçlarım farklı. Birçok kişi gibi bende bu 2 cihaz arasında kaldım. Netten baya bir inceledim bu 2 cihazı ancak kafama takılan sorular var.

Aradığım özellikler:
    +Parlak çok aydınlıkta görülebilir bir ekran. -------------BU konuda kafa kafaya gibiler ama yinede canlı görmedim emin değilim ama çözünürlük açısından iPhone önde.
    +İyi bir fotoğraf ve kamera başarımı. ----------Bu konuda N8 açık bir şekilde önde
    +Fm verici özelliği ------------BU özellik sadece N8 de var.
    +Hızlı bir telefon olması -----------Bu konuda iPhone açık ara önde
    +Şebeke bağımlısı olmayan bir GPS ---------Bu konu muallakta...

1- Hız açısından açık bir şekilde iPhone önde sanırım, hani leb demeden leblebiyi anlar şekilde hızlı alet (abartı hızlı) ancak N8 de çok yavaş değil tabi biraz yüklenince çok kastırırmı onu merak ediyorum? Birde hız olarak oyun vs. gibi pc leri bile kastıran uygulamalardan bahsetmiyorum. Genel işlemlerde, video, mp3, internette gezinme vs. çok kasmasın bana yeter öyle oyunla vs. ile çok işim olmaz.

2- GPS özelliği. Şebekenden bağımsız olsun istiyorum çünkü şebeke olmayan yerlerde (özellikle çöl ve deniz) hatta yurtdışında şebekenin desteklemediği libyada kullanmam gerekecek cihazı. N8 de şebekeden bağımsız çalışabilen GPS i var ancak incelemelerde gördüğüm kadarıyla sadece yolları gösteriyor fiziki bir harita yok tamam buda güzelde fiziki bir harita yada google map tarzında arka planda coğrafyayı gösteren bir harita açılması mümkün değilmidir?
    iPhone da ise google maps özelliği varki bu çok hoşuma gitti peki iPhone 4 e bir program yükleyerek bu google map üzerinde konum belirleyebiliyormuyuz?

Bide aklımda samsung wave var hala bir seçenek olarak ama onunda GPS özelliği pek başarılı değil sanırsam ki bu özellik benim için oldukça önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 19 Kasım 2010; 21:49:35 >

• iphone 4 tabiki
  • Arkadaşlar ilginize teşekkürler ama sadece iPhone 4 demişsiniz sorularım havada kalmış. Eğer istediğim özellikler olmayacaksa daha iyi olsa bile neden 600TL daha fazla verip iPhone alayım ki? Zaten FM verici yok. bide şebekeden bağımısz GPS özelliği yoksa iyice işime yaramaz hale gelir. Bide 600TL daha pahalı. Kamerası daha kötü, nedir hızlı süper uygulama desteği süper.
  • Valla bende araştırıyorum aynen sizin durumunuzdayım,nokia hangi akla hizmet hala symbian işletim sistemi kullanır anlamak mümkün değil,ama nokia da da hdmi ve usb girişleri mevcut,ayrıca kamerası da çok iyi 12 mp,nokia da android tarzı bişeyler olsaydı kesin nokia derdim...
    Daha Fazla Göster
  • Iphone'da GPS zaten var fakat FM transmitter yok. Uygulama desteği süperdende öte. Nokia symbian'ı artık bırakmalı. N8 kalitesiz demiyorum. İşletim sistemi farklı olsa belki Iphone'dan daha fazla satar fakat iPhone 4 bence N8'den daha öndedir.

bayramda akrabaya ziyarete gittim akrabamda iphone vardı telefonu elime alınca kendi telefonumdan soğudum o derece yani. (kendi telefonum wave)

radyo bence o kadar önemli değil. wifi olduğu yerde yada internneetten dinleyebilirsin.

kesinlikle iphone almalısın. sonra benim gibi pişman olma.

yurtdışından getirtebilirsin. 1100tlye falan getirilebiliyor tanıdığın varsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexdesouza.10 -- 20 Kasım 2010; 11:39:15 >
    iphone satarken de kazandırır
    ben bir nokiacıyım ama gerçek bu

Orijinalden alıntı: inexo

nokianın ikinci eli ölü.
    iphone satarken de kazandırır
    ben bir nokiacıyım ama gerçek bu

dogru

N8 in:
    +Kamerası ve video su ki bunları benim için bi hayli önemli (lütfen önemliyse dijital kamera alın demeyin Nikon D90 var zaten ama her an yanımda olan cihazında iyi foto çekmesi beklentim var)
    +FM vericisi.
    +Kırmadan etmeden ücretsiz en iyi navigasyon ve GPS hizmeti vermesi. HDMI çıkışı vs. iyi yanları olarak sınıflandırılabilir...
    -Kötü yanları biraz özellikle çok yüklenince ağır kalıyor, arada bir çökme yapıyor (DH incelemeden gördüm) bide uygulama desteği az diyorsunuz.

iPhone a gelirsek sadece hızlı ve uygulama desteği midir avantajı?
    Hani herkes çok süper öyle diyor eminim haklılardır hakikaten 3GS de kullandım hız ve beceriklilik açısından inanılmaz bir deneyimdi ama bana somut bişeyler söyleyinki 600TL daha fazla verip iPhone a atlayım :)

Ben öyle çok o uygulama benim olsun şunu indiriyim uçayım kaçıyım eğleniyim diye aranan biri değilim Libyada mühendisim zaten 4 yıldır mutlu mesut K790i kullanıyordum kaybolmasa 1 yıl daha kullanmayı planlıyordum.

BU arada zaten Libyadayım bu sebeple buradan alıcam telefonu yani AMerika kadar ucuz olmasada TR ye göre daha ucuz zaten.

• quote:

Ben öyle çok o uygulama benim olsun şunu indiriyim uçayım kaçıyım eğleniyim diye aranan biri değilim Libyada mühendisim zaten 4 yıldır mutlu mesut K790i kullanıyordum kaybolmasa 1 yıl daha kullanmayı planlıyordum.

Bu tür ihtiyaçların yoksa fazladan 600 lira vermeye değmez. Ha deseydin ki sürekli program oyun yüklerim, internette gezer tozarım, şunu yaparım bunu yaparım vs. o zaman iPhone 4 önerirdim. Ama N8 ihtiyaçlarına fazlasıyla cevap verebilecek bir cihaz. Ki zaten kamera senin için önemli. Bunu üstüne basa basa belirtmişsin. Anı kurtarmak değil de gerçek anlamda bir kalite istiyorsan N8.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 20 Kasım 2010; 15:54:34 >
  • İnternette bol bol gezerim onu dahil etmek isterim. Kullanıcağım uygulamalar. İnternet Web + Mail + Muzik Video radyo, uzaktan kumanda multimedia uygulamalar + Mail (ama öyle hepsini birden açıyıp açık dursun uçayım kaçıyım değil tabi) + Navigasyon ve Harita önizleme (gideceğim yeri genellikle coğrafya üzerinden bulmamda gerekecek. Ve sağlam stabil olmasını istiyorum bu konuda da biraz düşündürdü N8... Libyada bulunduğum için öyle bi showroom vs. de yok. veya şantiyede herhangibirisinde yok bu cihazlar. Telefonumu kaybettiğim içinde acil almam gerekli ondan bu kadar kafam karıştı. Aslında bi inceleyip görsem tamam diyeceğim 2sinden biri için.
  • n8 kullanıcısıyım fazlasıyla memnunum kamerası mukemmel otesı gps sı 2 sanıyede uyduya hıc bır ıslem yapmaksızın baglanıyor . dokunmatıgı muhtesem. gorunusu muhtesem. daha gerısını sen dusun. he bu arada yukledıgım hıcbır prog oyun vs uyumsuzluk yasamadım

https://secure.66.com/samsung_wave/index.php?act=2&cid=TR

faydana olabilir:

http://forum.donanimhaber.com/m_44472820/tm.htm
  • Hakikatn şaşırtıcı hatta inanılmaz bir kamerası var N8 in. Bi hayli inceledim fotoğrafları Hem dinamik aralık olarak hem iso performansı olarak. Fotoğrafçılıkla ilgilendiğim için bi hayli deneyimim var bu konuda ama bi cep telefonundan bunu beklemiyordum açıkçası... Nokia bu sefer kamerayı yapmış gerçekten. Benim eski 5MP Panasonic LS2 yi çok çok rahat geride bırakır ISO400 de anlaşılan rafa kaldırıcaz bunu alırsak eski kompaktı :) Ki aslında istediğim buydu D90 heryere gelmiyor iyi ve ufak bir kompakt makina almayı düşünüyordum ama N8 olursa ihtiyaç duymayabilirim. Zaten tanıtımda iri sensörden bahsediyordu. Ah bide 1Ghz işlemci yüksek çözünürlüklü ekran bide ben bilmiyorumda arkadaşların dediğine göre şu symbian olmasaymış ozaman çok güzel olurmuş hakikaten ama bu sebeplerde hala aklım iPhone 4 e gitmiyor değil. Ama sayenizde düşünceler kafamda az çok belirdi. Bana göre:

iPhone 4: Süper Hızı, Daha kullanışlı ve özellikli bir işletimi, Daha yüksek Çözünürlüklü ekranı ile benim için çok mühim olmasada ekliyelim birde uygulama desteği ile öne çıkıyor

N8: Muhteşem kamerası, FM verici özelliği, Sınıfında en iyi kabul edilen navigasyon desteği, HDMI çıkışı ile öne çıkıyor.
    Kafama takılan ise yavaşlık ve çökme yapabilme riski ki bu çok kritik birşey zamanında kaç defa rezil oldum Siemens SX1 im yüzünden ondan sonra smartphone lara töbe etmiştim zaten..

İncelemeye devam bakalım ne çıkacak sonuç :)

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.