Şimdi Ara

No Man's Sky (2016) [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
850
Cevap
22
Favori
30.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • No Man's Sky (2016) [ANA KONU]


    Oyunun Steam Linki:
    https://store.steampowered.com/app/275850/
    _______________________________________________________



    No Man's Sky (2016) [ANA KONU]No Man's Sky (2016) [ANA KONU]No Man's Sky (2016) [ANA KONU]



    Bu mesaj XanthiN tarafından düzenlenmiştir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Ya rica ediyorum şu oyunu gereksiz yere savunmayın. Oyunun ne olduğu belli, sadece saf explore sevenler ve monotonluğa gözleri kapalı olanlar beğenebilir bu oyunu şu an için. İlerideki güncellemelerle (ki pek güvenmiyorum) değişebilir bu olay tabii.

    Şimdi gelelim benim deneyimlerime, oyunu 2 gün boyunca, 30 küsür saat oynadım. Önceden belirteyim böyle spekülasyonlarla çıkmış bir oyuna çat diye 150 lirayı basıp satın alacak durumum yok, o yüzden malum yerlerden edindim öncelikle denemek için. Bana kalırsa mükemmel potansiyeli olan bir oyun. Ancak firmanın ve yapımcının yaptığı yalan reklamlar yüzünden beklentileri çok yükseltti ve çöpe dönüştü oyun. Bu düşüncelerim 150 liralık bir oyuna ve yapımcıların sözlerine göre sunulmuş bir oyun için olduğunu da unutmamanızı temenni ediyorum.

    Mesela bir videosunda zengin çevre, çeşitli yaratıklar bulunuyordu. Dev bir yaratık ağaçları devirerek karakterin üzerine koşuyordu falan. Diğer yaratıklar mantıklı hareketler edip, günlük yaşamlarını idame ettiriyorlar gibi gözüküyordu, ancak tabii işin aslı öyle değil. Bildiğin scriptlenmiş bir video izlemişiz. Oynadığım sürece 9 tane sistem ve 26 tane gezegen (4 tanesini evire çevire gezdim, uzun süreler harcadım içerilerinde) gezdim bir kere rastlamadım öyle yapay zekası sağlam, mantıklı hareketler yapan hayvanlara. Hatta üşenmedim belgesel çeker gibi oturup izledim bir kaç hayvanı, tek yaptıkları şey aptal aptal dolanmak ve sağa sola bakınmak. Hani nerede o yapay zekası yüksek, ilginç hayvanlar?

    Neyse bunu geçelim, yahu kardeşim her gezegende mi üsler olur? İlla üç ırktan biri kurulmuş her gezegene, yahu ne gerek var? Neden bomboş, hiçbir canlı barındırmayan gezegen yok? Hayvan gibi radyasyonlu gezegene rast geldim, orada bile bitkiler, hayvanlarla karşılaştım. Gezegenlerin uydularında bile canlılar var be kardeşim bu ne? Hani yalnızlığı sonuna kadar tadacaktık? Ayrıca şehirler nerede? Etrafta tek gördüğümüz medeniyet uyduruk üsler, onlar da bir kaç uğrayıştan sonra bunaltmaya başlıyor.

    Ayrıca o gemi kontrolleri ne öyle ya? Hani tamam uzaydayken yeterli, ama gezegende neden tam kontrol vermemişler anlamadım. Sanki oto pilottaymış gibi gidiyor gemi, ne istediğiniz kadar alçalabiliyorsunuz ne de gemiyi havada asılı bırakabiliyorsunuz. Ayrıca uzay da o kadar boş ki anlatamam, arada sırada trader titanlar geliyor. Arada da bazen tırt korsan geliyor 2 - 3 tane (geminizin ilk kalkan güncellemesini ve silahınızı biraz güçlendirdiğinizde hiçbir etkileri olmuyor size) onlar da hemen patlayıveriyor.

    Ayrıca en rahatsız olduğum konuya gelelim, oyunda karakterin exo-suit slotunu 48 yapmayı başarmıştım (zaten her yerde buluyorsunuz drop), diğer amacım da yüksek slotlu bir gemi alıp ona geliştirmeleri yüklemekti. Salak salak dolanıp molekül toplayıp satarken Korvex Cube'leri keşfettim bir gezegende, bunlar 30 bin U falan ediyor, baya iyi para kasabiliyorsunuz (ki bu çok saçma, kalan bütün zevki gidiyor oyunun). Ben de işte 1 saat kadar uğraşıp 7 milyon U biriktirdim, alacağım gemi de 6 milyon U'ydu ve 30 slotluktu. Daha sonra hemen uzay istasyonuna gittim ve aynı gemi türünün gelmesini bekledim (yarım saat kadar). Neyse geldi bu, bir de baktım geminin fiyatı 9 milyon olmuş. Ben tabii kafayı yiyorum, neyse dedim ekonomi falandır heralde. Gittim tekrar Korvex Cube'lerin olduğu gezegene, hemen 11 milyon U yaptım yarım saatte (deneyimliyim ya artık, sağa sola takılmadan mağaralardan topladım küpleri). Neyse çıktım tekrar istasyona, bekledim geminin gelmesini (yarım saat yine), yine bir baktım 13 milyon olmuş. Oyun resmen gemiyi satın almayayım diye uğraşıyordu, kafayı yedim resmen, ekranı yumruklayacaktım sinirden. Ya abi nasıl bir şakadır bu? Amacı olmayan bir oyunda bir amaç edinmişiz, onu bile çok görüyor oyun bize.

    Ayrıca lanet olası Sean bütün röportajlarında oyunun multiplayer olduğunu söylemişti, hani nerede? (neyse hesapta updatele düzelteceklermiş)

    Her neyse, kısaca demem o ki, oyun aslında eğlenceli ve yüksek potansiyeli olan bir oyun. Tek ayar olduğum şey yapımcıların yalanlarla bu oyunu göklere taşıması, ya abi şöyle bir oyun yapmışsınız ne güzel, neden base building eklemiyorsunuz? Neden frigate ve ya titan sınıf gemi satın alamıyoruz? Neden gezegenlere şehirler eklemiyorsunuz? Oyunda bir iki hareket dışında animasyon yok lan?! Neden görsel olarak gemimizi değiştiremiyoruz? Çok mu zor şeyler bunlar? O kadar sene boyunca anca algoritma mı yazdınız siz abi? Neyin kafası bu? Resmen belki de GOTY olacak oyunu, mahvettiler, çöpe çevirdiler.

    Her defasında dediklerine göre yeni içerikleri update ile ekleyeceklermiş ücretsiz olarak, ancak ilk başta yalanlar atan insanlara ne kadar inanılır bilemiyorum. Bir de 150 lira istiyorlar oyuna ya, kahkaha atmak istiyorum sinirden. anca 20 - 40 liralık oyun...

    Umarım şu oyunu örnek alarak daha fazla oyunlar yapar başka firmalar ve bu sefer adam akıllı sağlam oyunlar yaparlar. Okumuş olan olumlu ve olumsuz düşünen herkese teşekkürler.
    Siz buradaki yorumların etkisinde kalmadan kendiniz deneyip karar verin. Oyunun her bünyede etkisi başka, oynamayanlarda bile.
    Fakat başlamadan önce birkaç mod yüklemenizde fayda var. Oyun bazı yönleriyle PC oyuncularını çok rahatsız ediyor. Özellikle listelediğim ilk 3 modu mutlaka denemenizi öneririm.

    1-Chromatic Aberration, Scan lines, vignetting
    http://nomansskymods.com/mods/chromatic-aberration-vignetting-scan-lines-removal/
    *Rahatsızlık veren birkaç efekti kapatıyor.

    2-Fast Dialog
    http://nomansskymods.com/mods/fast-dialogue-for-nmse-or-ce/
    *Oyun boyunca yazılar çok yavaş yükleniyor her dialog ekranında defalarca beklemek büyük zaman kaybı yarattığından kısa süre içerisinde monoton bir hal alıyor. Bu mod yazıların direkt ekrana gelmesini sağlıyor.

    3-Fast Actions
    http://nomansskymods.com/mods/fast-actions/
    *Oyundaki bütün tuşlarda oyuna etki etmesi için belli bir süre basılı tutmak gerekiyor. Buna fare tıklamaları da dahil. Bu mod, aşırı rahatsızlık veren bu durumu düzeltiyor.

    4-Clean Icons
    http://nomansskymods.com/mods/clean-icons/
    *Oyunun iconları hoşunuza gitmezse bunun gibi birçok alternatif var.

    5-Lens Flare Remover
    http://nomansskymods.com/mods/lens-flare-remover/
    *Oyundaki en başarılı efektlerden biri olsa da benim gibi kapatmak isteyebilirsiniz.

    6-No Rim Lighting
    http://www.nexusmods.com/nomanssky/mods/22/?
    *Rim ışıklandırmasını kapatan mod.

    7-Internal Resolution Multipliers
    http://nomansskymods.com/mods/internal-resolution-multipliers-pak/
    *İç çözünürlük ayarlarını yükselterek grafikleri güzelleştiriyor. Bilgisayarınızın gücüne göre uygun olan dosyayı deneyerek bulabilirsiniz.

    8-No Shadows
    http://nomansskymods.com/mods/no-shadows-performance-improvement/
    *Gölgeleri kapatarak performans artışı sağlamak için yapılmış bir mod.

    9-Expedition Mod
    http://nomansskymods.com/mods/no-shadows-performance-improvement/
    *Yürüme ve koşma hızını artıran, jetpack güçlendiren ve düşme hasarını kapatan bir mod.

    10-Reduced Launch Cost
    http://www.nexusmods.com/nomanssky/mods/50/?
    *Oyun henüz çok yeni ve balans ayarı pek yapılamamış durumda. Kalkışta tüketilen plutonium oranını azaltıyor.
    Ben oyuna para vermedim. ama beğendim oynuyorum korsan olarak. 30 40 lira gibi bir fiyatı olsa verirdim parasını dışarda 2 3 saat eğlenmek için daha fazlasını veriyorum ki 20 saat keyifli bir süre geçirdim dediğim gibi 30 40 eder ama 150 kesinlikle etmez. oyun çıkmadan önce hiç bir beklentim yoktu hatta oyunun beklenenden kötü olacağını tahmin ediyordum. bu sadece No Man's Sky a özgü birşey değil oyun sektörü özellikle son günlerde eski oyunlara kıyasla yarım yamalak oyunları çıkarıp karşımıza koyuyor oynayın diye. ben özellikle bunu Fallout 4 de ve Civilization : Beyond Earth de yaşadım iki oyunu beğenen vardır kesinlikle onlara saygım sonsuz ama ben beğenmedim (özellikle Fallout hayranı olarak Fallout 4 tam bir hayal kırıklığıydı benim için) iki oyunu da çıkmadan önce param olsa alıcaktım onları da korsan olarak oynadım beğenmedim iyi ki almamışım dedim. Bundan sonra da hiç bir oyunu önce test etmeden almam veya en azından oynayanların yorumlarını değerlendirmeden almam.

    Tamam oyunu beğenmediniz anladık da burda "dolandırıldınız zaa xd" gibi yorumlar yapmak da provakasyona giriyor. girersin konuya ben şu yüzden beğenmedim dersin yorumunu yaparsın çıkarsın bir daha da gelmezsin konuya. oyunu beğenen az sayıda insan var ben faydalı içerikler görmeye giriyorum konuya kavga görüyorum olcak şey değil bu.

    Oyunu satın alıp da beğenmeyenler zaten ya çoktan iade ettiler oyunu ya da dolandırıldıklarını bile bile soğuk suyla beraber oyunu oynuyor bunu konuşmanın daha kime ne faydası var?
    Ben bu oyunu alacağım çok severim ama bu oyunun yaptıklarının hiç biri ilk değil spore isimli oyun 2007 de yapmıştı.

  • Yıllardır hayal ettiğim oyunu sonunda biri yaptı
  • Güzel

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


  • No Man's Sky (2016) [ANA KONU]No Man's Sky (2016) [ANA KONU]

    No Man's Sky (2016) [ANA KONU]
    No Man's Sky (2016) [ANA KONU]
    No Man's Sky (2016) [ANA KONU]
    No Man's Sky (2016) [ANA KONU]




  • Sony, No Man's Sky için Görüşmelere Başlamış

    Joe Danger'ın geliştiricisi olan Hello Games tarafından VGX'te duyurulan No Man's Sky'ın platformları henüz kesinleşmedi. Sony ise bu sıradışı oyunu kendi konsoluna kazandırmak için görüşmelere başlamış gibi görünüyor.

    Sony'den Shahid Kamal Ahmad, Twitter üzerinden Hello Games ile görüşmelere başladıklarını ima eden açıklamalarda bulundu. Sony'nin bağımsız geliştiriciler konusunda ne kadar ciddi bir politika yürüttüğünü düşününce aslında bu durum sürpriz olmadı.

    Açık dünya yapısı ile dikkat çeken No Man's Sky keşif üzerine kurulu bir oyun olacak. Oyun muhtemelen PC'nin yanı sıra yeni nesil konsollara da çıkacak, ama henüz platformlar konusunda kesinleşmiş bir şey yok.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Sony_No_Mans_Sky_icin_Gorusmelere_Baslamis-46740.htm

    Murray: Joe Danger'ı Geliştirmek için Evimi Sattım

    Hello Games sadece 4 kişiden oluşan bir geliştirici ekip. Bu firma daha önce Joe Danger ve Joe Danger 2 ile karşımıza çıkmıştı. Joe Danger serisinin büyük beğeni toplayıp yüksek satışlara ulaşmasının arkasında büyük fedakarlıklar var.

    Geliştirici ekipten Sean Murray, Joe Danger'a kaynak bulmak için evini sattığını söylüyor. Neyse ki Joe Danger oyunlarının yüksek satış miktarı sayesinde Murray emeğinin ve fedakarlığının karşılığını almış.

    Şu sıralar No Man's Sky'ı geliştiren Hello Games bu oyun için de Kickstarter gibi bağış kampanyalarına başvurmayacakmış. Geliştiriciler yine de bu konuda Tim Schafer ile görüşebileceklerini söyleyerek açık kapı bırakıyorlar.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Murray_Joe_Dangeri_Gelistirmek_icin_Evimi_Sattim-46744.htm




  • No Man's Sky'a İlgi Büyük

    Geçtiğimiz günlerde düzenlenen VGX etkinliğinin az ama öz duyurularından No Man's Sky, sunduğu özgürlükle birlikte ilk izlenim olarak oyuncuları heyecanlandırdı. Sadece dört kişi tarafından geliştirilen oyun adına Hello Games cephesine ilgi oldukça büyük.

    Hello Games'in Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamaya göre No Man's Sky'ın duyurulmasının ardından stüdyo çalışanlarına mail yağmaya başlamış. Bu durum öyle bir noktaya gelmiş ki, firmanın e-posta sunucuları çökmüş. Konuyla ilgili yayınlanan Tweet'te "Umm.. Mail sunucularımız çöktü. Bir süreliğine mail atmayı bırakıp Twitter'dan ulaşırsanız daha iyi olacak." cümleleri yer alıyor.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-No_Mans_Skya_ilgi_Buyuk-46752.htm




  • İlginç hayalimdeki oyuna benziyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Man's Sky (2016) [ANA KONU]No Man's Sky (2016) [ANA KONU]No Man's Sky (2016) [ANA KONU]




  • Dehşet bir oyun olacak gibi, işin içine vrafting ve terraforming de eklerler ise dadından yinmez!
  • Sanat tasarımı çok hoş. Konsept harika. Fakat multiplayer eksikliği üzmedi değil. Biraz online özellikleri olacakmış sadece. Keşfettiğimiz gezegenleri/uzay istasyonlarını kendimize saklayabilir yada tüm Dünya ile paylaşabiliriz. Biri o gezegendeki hayvan ırkını öldürürse herkes için gitmiş olacak vs. gibi. Bu tarz özellikler güzel olsada keşke başka oyuncular ile oynayabilseydik. 4 kişinin MMO yapmasını beklemiyorum tabiki. Ufak biraz Co Op güzel giderdi.

    Yinede çok ilgi çekici görünüyor. Beklemedeyim.
  • Çok hoş sistem gereksinimi olarak harddiskten çok yiyecek bir oyuna benziyor
  • Microsoft, No Man's Sky'ı Xbox'ta Görmek İstiyor

    Bir süre önce Sony yetkilileri Hello Games'in büyük ilgi çeken oyunu No Man's Sky'ın Playstation platformlarına getirilmesi için görüşmelere başladıklarını açıklamışlardı. Bu oyuna sadece Sony'nin ilgisi yok gibi görünüyor.

    Xbox bölümünün patronu olan Chris Carla tarafından yapılan açıklamalara göre Microsoft, No Man's Sky'ı Xbox platformlarında görmek istiyor. Buna karşın Hello Gamesile herhangi bir bağlantı kurulup kurulmadığı belirtilmemiş.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Microsoft_No_Mans_Skyi_Xboxta_Gormek_istiyor-46854.htm




  • Güzel olacağa benziyor.
  • İlginç bir oyuna benziyor
  • Hello Games'i Su Bastı, Ama Oyunlar Güvende

    Joe Danger serisi ile ünlenen ve şu sıralar No Man's Sky'ı geliştiren Hello Games, İngiltere, Guildfordlu bir firma. 4 kişilik bir ekipten oluşan Hello Games'in ofisini su bastığı bizzat kendileri tarafından açıklandı. Neyse ki oyuncular için endişe verici bir durum yok.

    Ofisin tamamen suyla kaplanmasına rağmen geliştiriciler çalışmalarına herhangi bir zarar gelmediğini söylüyorlar. Yani No Man's Sky'ın dosyalarının güvende olduğunu söyleyebiliriz. Zaten geliştiriciler de üzgün, ama itfaiyecilerin yüzen hard diskleri kurtarmaktan daha önemli işleri olduğunu, insanları kurtarmak zorunda olduklarını söylüyorlar.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Hello_Gamesi_Su_Basti_Ama_Oyunlar_Guvende-47164.htm




  • Microsoft'tan No Man's Sky Yapımcısına Yardım

    Bu ay içerisinde yaptığı No Man's Sky duyurusuyla birlikte ilgi çeken Hello Games'in ofisini su basmıştı. Geçtiğimiz gün yaşanan olayda ofis neredeyse kullanılmaz hale gelse de, oyunlarla ilgili önemli bilgiler zarar görmemişti. Daha önce Joe Danger serisiyle de tanıdığımız Hello Games'e yardım eli Microsoft tarafından uzatılıyor.

    Microsoft yetkilisi Phil Spencer'a Twitter üzerinden Hello Games adına bir soru soruldu. Spencer'a Hello Games'e yardım önerisinde bulunan oyuncu, "Konuyla ilgili birden fazla Tweet aldım. Bu durumla ilgileneceğim." cevabını aldı.

    Bildiğiniz gibi No Man's Sky'ın platformları henüz tam olarak belli değil ve hem Sony, hem de Microsoft cephesinden bir istek var. Belki bu 'ilgilenme' işleminden sonra oyunu Xbox One'da da görebiliriz.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Microsofttan_No_Mans_Sky_Yapimcisina_Yardim-47188.htm




  • 4 gözle bekliyorum
  • No Man's Sky 60 FPS'de Çalışacak

    Hello Games'in büyük ilgi gören bağımsız oyunu No Man's Sky'ın konsol sürümünün 60 fps'de çalışacağı onaylandı. Konsol odaklı bir geliştirici olan Hello Games oyunun kontrol rahatlığından da bahsediyor.

    "Joe Danger'ın konsoldaki oynanışı olarak tanımlayabileceğimiz canlı ve yüksek tepki gibi öğeleri kopyalamak istiyoruz. Bu No Man's Sky'da istediğimiz his: hassas, ani tepkilere karşılık veren ve 60 FPS'de çalışan"

    Anlaşılan stüdyonun konsol kökenli olması oyunlarının konsollarda son derece başarılı bir şekilde çalışmasını kolaylaştıracak.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-No_Mans_Sky_60_FPSde_Calisacak-48641.htm




  • Sel Baskını, No Man's Sky'ı Geciktirmeyecek

    Geçtiğimiz senenin sonunda düzenlenen VGX etkinliğinin göze çarpan oyunu No Man's Sky olmuştu. Ancak Hello Games'in işleri duyurudan sonra yolunda gitmemiş ve stüdyoyu su basmıştı. Sonrasında yaşanan aksiliklerden sonra Hello Games cephesinden yeni bir açıklama geldi.

    Yaptığı açıklamalarda stüdyo kurucularından Sean Murray, yaşanan sel baskınının planlarını çok fazla değiştirmediğini belirtti. Murray, "Bu tip şeylerin planımızı değiştirmesine izin vermeyeceğiz. Şu durumda normal bir insanın üzgün olması gerekirdi. Ancak Hello Games'teki ekiple çalışırken böyle bir şey mümkün değil. Evet bazı şeyler yaşadık fakat çalışmaya hız kesmeden devam ediyoruz." sözlerini söyledi.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Sel_Baskini_No_Mans_Skyi_Geciktirmeyecek-48687.htm




  • No Man's Sky'den Harika Sanatsal Çalışmalar

    Hello Games'in açık dünya oyun yapısına sahip No Man's Sky adlı ilgi çekici yapımına ait sanatsal çalışmalar ortaya çıktı. Bu çalışmalar oyunun dünyası yaratılırken neler düşünüldüğünü de gözler önüne seriyor.

    İlk videosuyla oyuncuları etkilemeyi başaran No Man's Sky'ın çıkış tarihi henüz netleşmedi, ama oyunun PC, Playstation 4 ve Xbox One platformlarına geleceği düşünülüyor.

    No Man's Sky (2016) [ANA KONU]No Man's Sky (2016) [ANA KONU]No Man's Sky (2016) [ANA KONU]No Man's Sky (2016) [ANA KONU]
    No Man's Sky (2016) [ANA KONU]No Man's Sky (2016) [ANA KONU]No Man's Sky (2016) [ANA KONU]No Man's Sky (2016) [ANA KONU]
    No Man's Sky (2016) [ANA KONU]No Man's Sky (2016) [ANA KONU]No Man's Sky (2016) [ANA KONU]No Man's Sky (2016) [ANA KONU]
    No Man's Sky (2016) [ANA KONU]No Man's Sky (2016) [ANA KONU]No Man's Sky (2016) [ANA KONU]No Man's Sky (2016) [ANA KONU]

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-No_Mans_Skyden_Harika_Sanatsal_Calismalar-48894.htm




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.