Şimdi Ara

Nissan Micra CVT şanzımana 48.000TL isteyen servis! (4.000TL ye tatlıya bağlandı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
5
Favori
10.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

    Diğer linkini attığın konuda ki konu sahibi ile iletişime gecersen sana mutlaka yardımı olacaktır.Ben süreci yaşamadım dediğim gibi servisleri arayarak sadece fiyat aldım.

    Çok teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkayjan

    Yan sanayi'ye yaptırın. Servis diye gittiğiniz yerde hem kazıklıyor hem de bir b.ktan anlamıyorlar.

    Hocam şanzımanda mekanik arıza bulamıyorlar zaten, yan sanayii olarak alacak parça yok. Servis sadece komple değiştiririz olur biter diyo. Tamir işine zaten hiç yanaşmıyolar.

    Şaşmazda bir şanzımancı yaparım dedi, o da nasıl yapacak bilgim yok.
  • 2013 model seat ibiza aracimin kavramasi ve vitesi komple degisti garanti yok iyi niyetden uzatilmis garantide yok
    5 kurus ödemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    2013 model seat ibiza aracimin kavramasi ve vitesi komple degisti garanti yok iyi niyetden uzatilmis garantide yok
    5 kurus ödemedim

    :) bide DSG'nin adı çıkmış
  • İstenen rakam akla mantığa sığmıyor. Diğer benzer arıza konusunda araç sahibi %10'nunu ödemişti. Ki zaten olup olacağı rakam o.
    Eğer buna yanaşmazlarsa, bu işin mutlaka kanunda bir yeri vardır.
  • Aracın sıfırı 50000 ise ve 48000 istiyorlarsa o zaman yeni takacakları şanzıman orjinal her nissan araçtaki yan sanayi bu olayın başka açıklaması yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dava açıp sonucu beklemeniz gerek.

    tüketici hakem heyeti ile zor, şanzıman 4 senede bozulmaz, bilir kişiler bu konularda hemen her zaman tüketiciyi haklı buluyor.

    süreç 6 ay falan sürer ama.
  • tamir işinde bunun bir diğer anlamı "bizde yaptırmayın" demektir.

    ille yaptıracağım diyorsan da yeni araç parası istemekte beis görmüyorlar.

    Bu fiyatı istemeleri normal değil, Muhtemelen bu bayiler şanzıman falan getiremiyorlar, sen şanzıman istersen sıfır aracı bozup onun şanzımanını sizin araca takacaklar. Aracın geri kalanı da kendilerine kalacak
  • Aracı bu halde satsanız ne kadar ederki? 4.000 e 1 yıl garantili yapan yer bana riskli geldi açıkcası. 1 yıl sonra ne olacağı belli değil orda yaptırıp satsanız alan kişide bozulsa araç. Bu sefer aracı alacak kişinin ahını almış olursunuz o da olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yapılanın yasal dayanağı var mı peki? Tüketici haklarından nasıl sıyrılıyorlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0nur! -- 26 Mayıs 2016; 17:12:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    dava açıp sonucu beklemeniz gerek.

    tüketici hakem heyeti ile zor, şanzıman 4 senede bozulmaz, bilir kişiler bu konularda hemen her zaman tüketiciyi haklı buluyor.

    süreç 6 ay falan sürer ama.

    Hocam o arabaya artık binmem diyo, bayan arkadaş zaten, okadar uğraşamaz da, soğudu araçtan.
    Şaşmazda garantili yaparım diyen ustaya yaptırıp satıyım diyor.
  • Soyle bi fikir vereyim. Ne kadar mantikli olur bilemem. CVT sanzimani yurt disindan siz getirtin. Belki serviste soylenen fiyatin cok daha altinda bi fiyat cikar.

    Bi fikir sadecevbu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El insaf gerçekten Sıfır araç fiyatindan ÖTV yi düşünce 48.000 TL ediyor mu merak ettim. 1000 Euro bile maliyeti olmayan bir vites kutusu için böyle bir rakam istemeye kelime bulamıyorum.

    Yıl 2003. 1998 model mondeomuz 1. Vitesten ikinciye geçmiyor. Servise goturdum ilk usta bant kırmış 800 TL tutar dedi. Aracı bıraktım ustabasiyla konuştum açınca net çıkar 1700-3200 TL arası bir şey olur diyip kendi formlarının üzerine bu rakamları yazınca aracı servisten geri aldım

    Bostancı Sanayide Gün otoya goturdum. Sagolsunlar servisin aksine 3 gün yerine 1 günde tamir ettiler 262 TL de para aldılar. Yetkili servis ile de bir daha calismadim.

    @earl2000

    Burada gercekten anormal bir durum var. Arkadaşınız öncelikle Nissan Türkiye ile temasa geçsin. İyi bir şanzıman tamircisi bakarken,diğer yetkili servislerden de komple vites değişimi için fiyat alsın.

    İyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu ile ilgili iki yıl önce başka bir arkadaş da bilgi vermiş, 4.000TL ye yaptırdığını söylemiş ona yazdım, inş bir cevap gelir.
  • earl2000 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, 2007 Honda City Cvt şanzımanlı aracımızda sorun yaşamıştık, foruma da yazmıştım detayları. 2014 Temmuz ayında Honda Marmara yaklaşık 14bin TL ücreti olduğunu belirtmişti. Epey bir araştırma sonucunda ine bu servise yakın bir otomatik şanzıman tamircisi ile görüştüm ve söküp bakmadan birşey diyemeyiz dedi. Mecburen kabul ettik ve birkaç gün sonra gelen bilgi ile şanzıman üst kapağı hariç temiz çıkma bulduğunu haber verdi. Fiyat olarak nakitte 7500 TL bir ücret tuttu ancak bunda yine temiz çıkma sürücü hava yastığı( değişme sebebi ise kaldırıma ani binme sonucu direksiyon iç göbeğindeki bobinlerin kopması ve kornanın da çalışmaması). İlave olarak 80.000 bakımı( bujiler ve şanzımanın yapının iki kez değişmesi vs.) işlemleriyle beraber.

    Bundan önce yetkili serviste tabiki şanzıman yağı birkez değişmişti yani ondan olduğunu da sanmıyorum. City'lerin Cvt şanmzıman modları oldukça fazla, yetkili servisin dediğine göre manuel modda kullanmak daha faydalı imiş. Yine de orda ve otomatik şanzımancının komşusunda da aynı araçran görünce anladım ki pek uzun ömürlü değil bu şanzıman. Ki satan birçok kişinin de sebebidir, alacak olan varsa dikkat etmeli.

    https://www.youtube.com/watch?v=L5_IEGC9jls Bizdeki sorun da aynı bu linkteki gibi idi. Önce yokuşlarda yapmaya başladı, ışıkta beklerken. Ardından düz yolda da ve vuruntu o kadar fazla ki arabayı bariz sallıyordu.

    Gittiğim tamircinin linkihttp://attstr.com/ Burada özellikle Dsg şanzıman, ve audi multitronik tamiri yaygın. İzlenimlerim ise gayet temiz çalışan, efendi ve sözünün eri kişilerdi. 1yıl 50bin km garanti verdiler. Siz Ankara'dasınız sanırım, yine de bir görüşülebilir.

    Şimdi ikinci senemiz ve km 20bin e yaklaştı. Ben ne olur olmaz yetkil iserviste tekrar cvt yaını değiştirdim. Kampanya varmış 400TL'den 260'a düştü. Çok şükür bir sıkıntımız yok şimdilik, umarım olmaz da.

    Bu Cvt'ler ya da JApon marka olaylarını forumda sıkça okuyoruz. Evet bazı konularda haklılar da ancak öyle süper sorunsuz diyenlere de pek inanmamak lazım açıkcası. Teknoloji artarsa sorun da artıyor bakınız Takata Airbag'ler. Bizim aracında ön iki şişiricisi değişti ücretsiz olarak yetkili serviste. Keşke şanzıman için de birşey yapsalarmış. İlginç ki bir sonraki yani 2009 City'lerde Cvt kullanılmadı fakat son nesilde yine Cvt'ye dönülmüş. Muhtelemen gelişme yapılmıştır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluemoon

    Sanzimani alicaksin, sanziman yagiyla bir guzel yagliyacaksin...
    Sonra servise...

    İnce.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanın aracı pert edesi gelir.
  • Ben aractan çok memnundum sörf bu muhabetten tirsip sattim.ben olsam ne kadar medya organi varsa yazarim.
    Bu sanzimanin fiyati 2000 dolar civaridir.ayrıca tamir edemedikleri bir sanzimani nazil satarlar arkadasim. Mahkemeye verin gitsin. Az zorlarsaniz zaten hemen 10000 civari fiyat verirler.araçtaki sanziman jatco cvt7 netten arastirirsaniz fiyatlara bakabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasal haklarınızı aramak için bir avukatla görüşüp takibini yapın. Araç parasına şanzuman olmaz ancak oldururlar.
  • En mantıklı çözüm bozulan CVT'yi çöpe atıp, onun yerine manuel vites taktırmaktır.

    Hem çok ucuza mal olur, hem de otomatik vitesten kurtulunur.









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 26 Mayıs 2016; 18:50:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.