Şimdi Ara

Nikon d90 mı, Canon 550d mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
1
Favori
94.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yillardir canon kullaniyorum. dslr olarak bu ise 350d ile baslamistim. 350dyi 4 ay once sattim, 40d aldim. 7d alamaz miydim? d300s alamaz miydim? cok rahat alirdim. 1d de alirdim. d3 te alirdim. ee? onemli olan govde mi saniyorsun? su, nikon mu alayim canon mu alayim, pentax mi alayim canon mu alayim, hangisi en iyi marka sacmaligini yapmaktan vazgecin artik. HEPSI AYNI BOKUN LACIVERTI. nikonda alsan, canon da alsan, pentax da alsan, amacin fotograf cekmekse mutlu olacaksin zaten. ha dusuncen nikon daha karizma duruyo, yolda yururken boynuma yakisirsa, o para cok guzel bi kolye alabilirsin. boynuna en cok o yakisir. dusuncen bu degilse ustune alinma, artik yolda yururken boynunda slr la gezen bos kimseleri gordukce sinirim zipliyor. mahalle basinda kizilay dagitiyor gibi.

sonuc olarak diyecegim su ki, git, makinayi eline al, hangisine asik olduysan onu al. yok onun carpani rero, yok onun isosu bilmemne diyenlere de aldirma, gozun o aradaki farki goremiycek bile. git al birini, cik disari fotograf cek. unutma amacin fotograf cekmekse burada, baska yerde durmadan bunu dusunup, kararsiz kalarak amacini 2. plana atiyorsun.

bu mesaji yazarken, sanki bunu yazdigimda bir daha boyle konular acilmayacak, markalar arasi baris gelicek gibi hissettim. bi halt degismeyecek farkindayim.

• quote:

Orijinalden alıntı: rucar

quote:

Orijinalden alıntı: FatihKOC

Bu ikisi arasında pentax k20d diyorum...

Heyy gidi nerde o eski günler...

Pentax bu işi iyi bilenlerin kullanabileceği makinalar, alıp auto modda çekerlerse forumlara yorumları ne iğrenç makina olur, yeni makina alan birisinin 5-10 sene sonra kullanabileceği makinalar bence... Ben de dahil tabi...

afedersin de, nerden vardin sen bu kaniya?
  • Buda kilitlenir diğer yakında diğer konu gibi :) nikon daha iyi fotoğraf çekirmişte bilmem neymişte bırakın bunları aralarında hiç fark yok d90 nin birtek artısı 18 - 105 lens olması
  • quote:

Orijinalden alıntı: just sky

quote:

quote:

Pentax bu işi iyi bilenlerin kullanabileceği makinalar, alıp auto modda çekerlerse forumlara yorumları ne iğrenç makina olur, yeni makina alan birisinin 5-10 sene sonra kullanabileceği makinalar bence... Ben de dahil tabi...

Örnek;
    Forumda K20D alıp otomatik moddaki fotoğraflarla markayı köpeğe sokup çıkaran arkadaş vardı bi zamanlar, nickini unuttum Olgu "hakkını verebilmek" yoksa her isteyen alıp kullanabilir elbet...

EDIT:

Ha eklemeden de edemicem, şurda "şu daha iyidir" "aç şu testi oku" "kullan da gör" vs vs tarzı yorum yapan arkadaşlar fotoğraf çekmekten çok elindeki aletle veya markasıyla sidik yarıştırarak ego kabartıyor. Amaç fotoğraf ama forum farkında mı bilmiyorum... Yeni makine alan birine Canon 300D de versen Nikon D300 de versen mutlu olacak, aksi olmaz. Sidik yarışlarında galip çıkan da olmaz asla, paradox...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 1 Haziran 2010; 0:34:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

quote:

quote:

quote:

Örnek;
    Forumda K20D alıp otomatik moddaki fotoğraflarla markayı köpeğe sokup çıkaran arkadaş vardı bi zamanlar, nickini unuttum Olgu "hakkını verebilmek" yoksa her isteyen alıp kullanabilir elbet...

EDIT:

Ha eklemeden de edemicem, şurda "şu daha iyidir" "aç şu testi oku" "kullan da gör" vs vs tarzı yorum yapan arkadaşlar fotoğraf çekmekten çok elindeki aletle veya markasıyla sidik yarıştırarak ego kabartıyor. Amaç fotoğraf ama forum farkında mı bilmiyorum... Yeni makine alan birine Canon 300D de versen Nikon D300 de versen mutlu olacak, aksi olmaz. Sidik yarışlarında galip çıkan da olmaz asla, paradox...

o arkadasin yazdiklarini hatirliyorum, fotograflarin baska makinalardan biraz daha karanlik oldugunu soyluyordu. her markanin bir karakteristik ozelligi vardir. alirsin pozlamayi bir adim, aydinlik cikar. yoksa hepsi ayni.. professonellere yonelik demek yanlis burda.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Örnek;

EDIT:

o arkadasin yazdiklarini hatirliyorum, fotograflarin baska makinalardan biraz daha karanlik oldugunu soyluyordu. her markanin bir karakteristik ozelligi vardir. alirsin pozlamayi bir adim, aydinlik cikar. yoksa hepsi ayni.. professonellere yonelik demek yanlis burda.

işte bunu o arkadaşa butun bir forum anlatamadı. hatta kendisi baya bir kişiyi ikna edebildi

• quote:

Canon çok ticari bir firma, çok sık model değiştirir, makinanın değeri hızla düşer ve kısa sürede eski bir model olur, nikon daha az sıklıkla model çıkarır, değeri daha yavaş düşer. Canon belli bir süre sonra lens uyumunu değiştirir, eski lenslerini, babadan kalma lenslerini kullanamazsınız, nikon ve pentaxda dedenizden kalan lensleri bile kullanırsınız,

Yazinizin cok buyuk bir kismina sonuna kadar katiliyorum.

Kesinlikle Canon cok ticari bir firma, cok haklisiniz. Hatta Canon'un en buyuk ortaklari para fonlaridir, yani amac tamamen para. Dikkat ederseniz Canon CMOSlari hep daha ufaktir (milimetrik de olsa), Canon govdelerde flas kontrolcusu yoktu (7D'ye kadar), L lensler haricinde guneslik (parasoley) vermez, Nikon d300'u Pentax K10D'yi cikarmasaydi su anda 7D gibi bir makine de olmayacakti vs...

Bunun yaninda Pentax ve Nikon tamamen insanliga hizmet icin uretim yapar; zaten fotograf Nikon'la cekilir, Pentax da hep bir numaradir ama bunu sadece kullananlar bilir . Yillardir "tum sektorlerde" en cok patent alan 10 firmadan biri Canon'dur (Intel, IBM gibi firmalarla yarisir) ama onemli degil.

Bu firmalarin "tamami" ticari ve kafalarinda yalniz para kazanmak var. Benzer tartisma Intel-AMD icin de yapilir ve hep Intel kotu gosterilir cunku lider her zaman hedeftir, arkadan gelen "gonullerin sampiyonu" olur psikolojik olarak; halbuki AMD'nin Intel'den bir gram farki yoktur cunku ikisinin de yoneticileri ayni okullardan mezun oluyorlar

Bir de not: Canon 1987'de FD'den EOS'a gecerken mount boyutunu buyuterek hem yuksek diyaframli lens yapmayi kolaylastirdi hem de lens-govde arasindaki iletisimi tamamen elektronik hale getirdi. Eskiden uretilen bazi efsane lensler var elbette, ama Canon tam elektronik arayuzu tercih etti ve bunda da cok basarili oldu.

quote:

Son olarak de nikonu olan arkadaşım pentax ve canon ile çektiğim resimleri çok beğenmesine rağmen benim de onun çektiği resimlerin en azından bir kısmını daha canlı bulduğum olur, ne de olsa komşunun tavuğu komşuya kaz görünür, ama iş kavgaya gelince de herkesin tavuğu eşsizdir"

Iste bunu gormek gerek. Bir markayi overken eksi yanlarini da bilmek gerek.

Abim pentax k100D'sine 3 yilda yeni alismaya basladi (cocuklar anca buyudu), gonderdigi fotograflara bakinca kafayi yiyorum, istock'a koysa parayi kesin vuracak.
    Ayni sekilde discim Sony Alpha 100 ile mukemmel fotograflar cekiyor, ve ne diyaframdan ne enstantaneden haberi var. Muayenehanesinin duvari kendi fotograflariyla dolu.
    Haftasonu F1'de sag omzunda 1D sol omzunda 500D ile gezen fotografci da gordum, ucuna 70-200 f2.8 takiliydi.

• fangoso attığım postları tam olarak okuyup anladın mı ne demek istediği mi. .. Yani bilgiyi ve düşünceyi ayırmak ayrı bir olay. Kimseye akılsız demiyorum ama yok haksızsın diyorsan şu nedenlerden dolayı tamam kabul ederim ama yaz bir şeyler yazdıklarımdan bazı yerleri söküp çıkarma...

quote:

Orijinalden alıntı: fangoso
    :) sende nikon kullananlara kafası çalışmıyor demişsin hangisi daha masumane...

Yazının tamamını okudum hatta tekrar tekrar okudum. Böyle demişsin bende Canon'un 1 kere yaptığını ve neden yaptığını açıkladım sen de onu okumamışsın anlaşılan. Nikon'un bir ton lensi hala daha dün çıkan gövdelerde AF yapamıyor. Register Distance uysaydı mis gibi zeiss ve bir ton manuel lens kullanabilirdi nikon gövdeler...

. Canon çok ticari bir firma, çok sık model değiştirir, makinanın değeri hızla düşer ve kısa sürede eski bir model olur, nikon daha az sıklıkla model çıkarır, değeri daha yavaş düşer. Canon belli bir süre sonra lens uyumunu değiştirir, eski lenslerini, babadan kalma lenslerini kullanamazsınız,
    quote:

Komutanım heralde zamanınız olmadığıiçin yazının tamamını okuyamamışsınız, yüksek ISO başarısı ve daha kaliteli video kısmını nasıl atlamışsınız hayret! Ben anafikir olarak kaliteli fotoğraf çekmenin markaya bağlı birşey olmadığını belirttim, 2. olarak da canonun maunt değiştirdini falan yazmadım, yalnızca eski lensleri nikon ve pentaxlar gibi çok uzun yıllar kullanamayacaklarını söyledim, sizin de bir de niye canonu kötüleyim ki, ben zaten 550d kullanıyorum . Merak ettim, elinizdeki en eski canon lens kaç yıllık? Bir de mağnezyum gövde ne alaka, adam 1000 dolar civarında makina sorarken üst modellerden bahsetmek?

quote:

Gerçekten ya fangoso; Nikon d80 ve d90 veya d300 alanlar ne kadar akılsızlarmış(!).

1-Ben 1000 USD'lik makine isteyen kişiye üst seviye önermedim detay istersne daha iyisi var dedim. Senin yazdıklarına karşılık olarak, ayrıntı ayar olayına girmişsin, üst seviye makinelere bakarsan eğer zaten hepsi o dediğini yapabiliyor. LCD ekranla uğraşmadan kısayol tuşlarıyla yapabiliyorsun bunu zaten bunu bir üst seviye makinalarda...

2- Nikon d80 ve d90 veya d300 D200 hepsi Canon karşılıklarına göre pahalı çıktılar hala da çok pahalılar. Sence D80 D200 şu an satıldıkları parayı hak etmiyorlardı hala da hak etmiyorlar gereğinden fazla pahalılar...

Fatih abi sen de 7D aldın mesela, ihtiyacın isteklerin o yöndeydi, Nikon daha ucuz daha iyi gövde çıkarır yine gider Nikon alırsın veya Pentax neyse. İlk zamanlarda ki makineler nedense insanın üzerinde gereğinden fazla etki bırakabiliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmelo_Anthony -- 1 Haziran 2010; 20:01:57 >

• nikon yada canon babanızın malımı yaa, yıllık satışlardan prim mi alıyorsunuz? bu kadar fanatiklik ve aşırılığın anlamı ne?

herkes alır kullanır beğenmezse değiştirir. bu kadar taraflı olmanın mantığını anlayamıyorum, hiç kimse bir başkasına başka bir model makina kullanıyor diye hakarette bulunamaz. o kişi ancak kendisine hakaret etmiş olur. kötü söz sahibine aittir.
  • Ya D70'le 7D tokatlicak adamlar var piyasada, aracı baş tacı yapmak nedir... Tamam teknik olarak iyidir de siz bunları teknik bağlamda ego tatmini için mi aldınız yoksa fotoğraf çekmek için mi? Eminim şurda (Ben de dahil) bir çok kişiye makinesi gereksiz fazladır. 8fps benim için çok gereksiz D300'de mesela, en azından şu ana kadar sesini dinlemekten başka bir artısı sadece kareler içinden iyisini seçme imkanı oldu. Ticari çekimlerimde zaten gereksiz...
  • bir de o fotograflari secmesi var, 3 sn eliniz deklansorde olsa oldu mu size 24 foto?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carmelo_Anthony

Fatih abi sen de 7D aldın mesela, ihtiyacın isteklerin o yöndeydi, Nikon daha ucuz daha iyi gövde çıkarır yine gider Nikon alırsın veya Pentax neyse. İlk zamanlarda ki makineler nedense insanın üzerinde gereğinden fazla etki bırakabiliyor...

Yok abi ihtiyacım o yönde değildi :) 6-7 ay body siz kalmıştım. Piyasada f/p en yükseğini alayım dedim o an açıkçası... Bak ama daha ucuz daha iyi gövde çıkarsa elbet Nikona koşa koşa geçerim Yani bu iş bende biraz bağımlılık gibi birşey, kimseye kötü örnek olmayayım

Ama Hakana feci bir şekilde katılıyorum.... Bırak d70 i, kompakt lan bile neler neler yapan var... İş makinede değil kısacası...

• Hakan bu arada body mevzusunda senin dediklerine paralel bir iki söz diyecek olursam:

Harbi fotoğraf çeken adam da egosunu tatmin etmek için body alır, sırf egosunu tatmin olmasını isteyen adam da egosunu tatmin etmek için body alır...

Derin bir cümledir iki kere okuyunuz lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatihKOC -- 2 Haziran 2010; 1:43:45 >
  • quote:

Ya D70'le 7D tokatlicak adamlar var piyasada, aracı baş tacı yapmak nedir... Tamam teknik olarak iyidir de siz bunları teknik bağlamda ego tatmini için mi aldınız yoksa fotoğraf çekmek için mi? Eminim şurda (Ben de dahil) bir çok kişiye makinesi gereksiz fazladır. 8fps benim için çok gereksiz D300'de mesela, en azından şu ana kadar sesini dinlemekten başka bir artısı sadece kareler içinden iyisini seçme imkanı oldu. Ticari çekimlerimde zaten gereksiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 2 Haziran 2010; 2:04:21 >
  • quote:

quote:

quote:

Siz hiç elinize pentax aldınız mı?

• k10D ve k100d super kullandim, digerlerinden hic farki yok. 10 sene beklemeye de gerek yok ogrenmek icin.
    o zaman nikon d3x'i ogrenmek icin 20 sene, hasseslblad icin 40 sene mi beklemek gerek?
  • ben de bu hf hong kong tan d90 getirttim, içinde 18-105 vr lensle beraber geldi, ayrıca beraberinde nikkor 70-300 lensini de aldırdım, toplam 1750 dolara maloldu, yanında uyduruk bir çanta, tripod, yedek deri kayış, yedek yan ürün pil vermişler, ama içinden uzaktan kumanda çıkmadı, buradan aldığım türkçe el kitapçığında uzaktan kumanda kullanımı anlatılmış, uzaktan kumandayı ayrıca mı alıyoruz, nerden bulurum??
  • Görüsleriniz icin hepinize cook tesekkur ederim. Evde net yok, cepten konuyu incelemek zor oldugu icin epey bi zaman cevap yazamadim. Foto makinami temmuzdan sonra almayi dusunuyorum gec kalmis degilsiniz yani :)

Yazilanlara bakacak olursak su sundan daha iyidir diye bi sonuc cikmamis. Ikısinin de birbirine göre artisi eksisi var, en iyisi dukkana gittigimde hangisi hosuma giderse onu almak. Henuz bu alanda yeniyim, almisken iyisi olsun, tam olsun diye dusunerek konuyu acmistim. Begenmeyince tekrar sat, tekrar al diye bi sansim yok cunku.

ilk olarak cicek bocek doga fotolari cekmeyi dusunuyorum. Fotolar renkler canli ve keskin olmali. Tek istedigim bu :) video ile pek isim olacagini sanmam. Eger tavsiye edecekseniz bunu göz önune alirsaniz sevinirim. Illa 550d de olsun demiyorum 2000 tlye kadar butcem var önereceginiz farkli modeller varsa olabilir.

Tekrardan cok tesekkur ederim hepinize.
  • quote:

D90- 40d konusunu inceledim de bugun, orda "nikon olsun camurdan olsun" demissiniz. Simdi niye pentax acaba :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şehbal -- 14 Haziran 2010; 3:10:53 >
  • 550d, hatta 50d
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.