Şimdi Ara

nikon d60 daha halen alınabilinecek iyi bir makine mudur ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bir teknoloji mağzasında nikon d60 1199 tl / 10 ay taksitle satılmaktadır. nerdeyse hergün sözkonusu mağzaya almaya gidip, vazgeçip almadan geri geliyorum. Artık fuji s1500 ' te piştiğimi hissediyorum ve sanki resim derinliği ve kalitesinde birşeylerin eksik olduğunu hissediyorum.

bir ses içimde "oğlum bak 10 takside 1200 tl ye nikon kaçırma, bak dslr sınıfına atlama vaktin geldi" diyor. bir başka ses ise "oğlum manyak mısın bak gül gibi dslr like makinen fuji s1500 'ün var. bak nikon d60 da otomatik poz taraması yok, bak s1500 de ne güzel hdr ler yapıyorsun. Live view özelliği yok, macroları çekerken eçiş ,bücüş olacaksın. zaten adamlar d 3000 i çıkartılar, ellerindeki d60 stokunu eritmeye çalışıyorlar. af motoru lensin üzerinde ve 3 af noktası var

tabi başka alternatifler var kafamı bulan bulandıran.. mesala olympus e520. live view özelliği ve otomatik pozlama.
    sonra sony alfa 300 ve 330 modelleri. live view, tilt lcd, otomatik pozlama ve 9 af noktası.

canon 1000d 1700 tl ye yaklaşan fiyatı azıcık bütçemi aşıyor.

tamam diyeceksiniz git hayyamda al. ama istanbul dişinda yaşamam ve peşin para ile çalışmalarından dolayı azıcık zor gözüküyor.
    sony ve olympos güzel alternatifler olarak gözükürken, içimdeki ses nikon veya canon kulubune üye olmamı söylüyor. Ayrıca nikon ve canondaki lens alternatifleri de cabası..
    ben şimdi ne yapayım ?? Acaba sadece nikonun resim kalitesi beni tatmin edecek düzeyde ise yinede almaya değer mi?

• merhaba,
    ben de yaklaşık 3 ay önce benzer ikileme düşüp fuji S8100 almıştım.şu an çok memnunum...

iyiki de bir dslr like almışım...dslr like almak için sadece ''yeterli bilgiye sahip olmak'' yeterli değil...para lazım...sen şimdilik dslr fikrini ertele bana sorarsan...

biraz para biriktir(en az 2000-2500 TL) sonra güzel bir body,iyi bir de objektif alırsın.sonra eline geçen paralarla da objektif,flaş,filtre falan filan alırsın...

selamlar
  • biraz daha elinizdeki makinayla idare ededip 1700 tl civarında kit lensli bir d90 alabilirsiniz...
    http://www.fotokritik.com/forum/ 1650 TL satıcı güvenilir bir arkadaştır isterseniz yeni spot olarak 0 makina da temin edebilir size ama bu da yeniden farksız
  • slr araştırmalarına pentax markasını da ekle bence. Bende Fuji S6500fd kullandım ve slr ye geçtim. Aslında şunu anladım. Slr like lar para tuzağı bence. Kendi makinem için söyleyeyim durumu (Pentax k10d) arada bu kadar fazla resim kalitesi beklemiyordum. Kit lensi çok başarılı. Özellikle resim çekerken yakaladığım alan derinliği o kadar keyif verici ki, sanki resimde oynama yapılmış gibi duruyor. Daha fark olarak anlatılacak şey çok.
    Benim Pentax ı seçmemde ki sebep gövdesinde titreşim önleyicisi olması, ucuz lens bulunabilmesi, kit lensinin çok başarılı olması, toz engelleme özelliği olması, suya biraz daha dayanıklı olması, ve en önemlisi bu paraya bu resim kalitesi. Bende hep canon düşünüyordum ama burada ki arkadaşlar fikrimi değiştirdi. Ve iyiki öyle oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

slr araştırmalarına pentax markasını da ekle bence. Bende Fuji S6500fd kullandım ve slr ye geçtim. Aslında şunu anladım. Slr like lar para tuzağı bence. Kendi makinem için söyleyeyim durumu (Pentax k10d) arada bu kadar fazla resim kalitesi beklemiyordum. Kit lensi çok başarılı. Özellikle resim çekerken yakaladığım alan derinliği o kadar keyif verici ki, sanki resimde oynama yapılmış gibi duruyor. Daha fark olarak anlatılacak şey çok.
    Benim Pentax ı seçmemde ki sebep gövdesinde titreşim önleyicisi olması, ucuz lens bulunabilmesi, kit lensinin çok başarılı olması, toz engelleme özelliği olması, suya biraz daha dayanıklı olması, ve en önemlisi bu paraya bu resim kalitesi. Bende hep canon düşünüyordum ama burada ki arkadaşlar fikrimi değiştirdi. Ve iyiki öyle oldu.

bir şey merak ettim, benim bildiğim pentaxın türkiye de temsilcisi yok. nasıl geliyor makineler peki..? gerçi hayyamdakiler de bu şekilde geliyorlardır.
    yurtdışından geliyor tamam. bireysel kişiler 1-2 tane mi getiriyorlar. yoksa konteyner mi yolluyorlar??

• Nikon D60'ın dedesi Nikon D40'ı kullanıyorum ve çok memnunum. Eğer bozulmazsa daha uzun süre kullanırım. Değil ki Nikon D60...
  • Hayyam'da satılanların getirilme işini yani sistemi tam bilmiyorum da yurtdışından kaçak olarak getirilip satıldığı kesin. Kaçak kelimesi kulağa hoş gelmediğinden dolayı "spot" kullanılıyor sanırım :)

Benim tavsiyem'de 1200 TL'yi D60'a vermemen yönünde. Yani Pentax K10D gövde fiyatı bugün 700 - 800 TL'ye kadar düştüyse 2. elde; kesinlikle o para verilmez bence. Bunu Nikon D40'dan sonra Samsung Gx-10 (Pentax K10D klonudur kendisi, tüm özellikler ve donanım aynı) kullandığımdan dolayı rahat rahat yazabiliyorum. Bildiğim kadarıyla sensör temizleme ve mp hariç aralarında bir fark yok D40 ile D60'ın.

Bunun dışında lens çeşitliliğini tam bilmiyorum fakat Sony yazdığın ve senin istediğin özelliklerini düşününce daha mantıklı geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • d60 hiç alınabilecek bir makina olmadı ki o fiyata pentax k200d almak varken.
  • bende de aynı sorun vardı acaba alsammı dıye teknosa dan fakat bıraz dusununce vazgectım.govdede af olmaması ılerıde senı baya maddı acıdan yorar.
    ayrıca teknosa ya nekadar guvenılır tartısma konusu.
  • hayyamda vade farkını verdikten sonra taksitte yapılıyo mrk etme 1300e fln d5000 al bence livewiew fln istiyosun galiba güzel de bir makina
  • D60'da AF olmaması sorun değil; zaten her modern lenste var... Gövdeden VR olmaması da sorun değil, VR'lı lens alıyorsun zaten... Üzerindeki CCD sensor ise CMOS'lere detay açısından üstün bence... D60 aynı zamanda işçiliği iyi bir makine... Liveview özelliği de çok kullanılan bir özellik değil...

D60 önerilebilecek gerçek bir klasiktir..
  • d3000, tercih ederdim ben ama d60 da halen güzel bir makina.
    arkadasın dedigi gibi butun lensler nerdeyse aynı fiyata zaten built in motor olarak satılıyor ki bu sekilde zaten cok daha sessiz, hızlı ve kararlı oluyor fokus.
    Pentax da cok iyi bir secim olur ancak yukarda arkadas yakaladıgı derinlikten bahstetmiş, bu slr da sensor buyuklugunun getirdigi birşey zaten markanın degil.
    Ayrıca objektif satıp almak ıstedıgınız zaman sıkıntı yaşanabilir. 2el guzel bir macro yada wide lens almak ıstedıgınızde pentax bayonet den ziyade nikon ve canonları bulacaksınız heryerde. Pentax bulmak o kadar kolay olmayacak. Ha bütce sıkıntıınız olmaz sigma tamronu sıfır alırsınız, yada sadece pentax alırsınız bulabilirseniz ona birşey diyemem. Yada kit lens bana yeter dersiniz, ozaman tabiki iyi bir seçim. Benim şahsi fikrim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkog

D60'da AF olmaması sorun değil; zaten her modern lenste var... Gövdeden VR olmaması da sorun değil, VR'lı lens alıyorsun zaten... Üzerindeki CCD sensor ise CMOS'lere detay açısından üstün bence... D60 aynı zamanda işçiliği iyi bir makine... Liveview özelliği de çok kullanılan bir özellik değil...

Hangi modern lenste var arkadaşım. en basiti 50mm lerde bile AF yok... D40-D60 ile manuel kullanmak durumunda kalıyorsunuz ki bu da çok zor oluyor...
  • hayyamda d60 ın güncel versiyonu d3000 1000tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekonomisty

quote:

Orijinalden alıntı: cenkog

D60'da AF olmaması sorun değil; zaten her modern lenste var... Gövdeden VR olmaması da sorun değil, VR'lı lens alıyorsun zaten... Üzerindeki CCD sensor ise CMOS'lere detay açısından üstün bence... D60 aynı zamanda işçiliği iyi bir makine... Liveview özelliği de çok kullanılan bir özellik değil...

Hangi modern lenste var arkadaşım. en basiti 50mm lerde bile AF yok... D40-D60 ile manuel kullanmak durumunda kalıyorsunuz ki bu da çok zor oluyor...

Son zamanlarda çıkan lenslerin hepsi AF motorludur. Bahsettiğin Nikon 50mm f/1.8D lensin çıkış tarihi yanlış hatırlamıyorsam 2002 yani 7 senelik bir lens. Nikon AF motoru olmayan lenslerini yavaş yavaş yeniliyor (Bknz. AF-S 50mm f/1.4G , AF-S 35mm f/1.8G). Yine de makine araştırırken, onunla birlikte kullanılabilen lensleri de belirlemek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 3 Ekim 2009; 20:33:25 >

• doğru anladıysam, d90, d3000, d5000, d300s. bütün bu makineler af-s (auto focus servosu lens üzerinde olan) lens mi kullanıyor??
    yani nikonun bundan sonraki objektif standartı bu mu olacak ??
  • Ben de tez zamanda D60 yada D3000 almayı planlıyorum nasipse de, bence af motoru hiç de dert edilecek bir özellik değil yani. Sonuçta gidip de o kadar para bayılıp bir DSLR alıyorsam, zaten mf yapmanın zevkini çıkarmalıyım yani. Çoğunlukla da makinayı zaten manuel'de kullanacağım için bence çok gereksiz bir eksi af motorunun olmaması. Bu benim şahsi görüşüm tabi...
  • d60 kullanılıcak bir makine değil gece çekimleri felan o kadar kaliteli değil.
    Ben yazın otelde calısyorum suan d60 kullanıoyrum ama d300 var urda birinde bosta kaldımı dırek onu alıyorum. D300 Flashsız bile dergi kapağı gibi poz çekiyor d300 ün üst modellerinide almaya gerek yok d300 iş goruyor. D300 den sonraki modeller galıba fx formatı desteklıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabrix

d60 kullanılıcak bir makine değil gece çekimleri felan o kadar kaliteli değil.
    Ben yazın otelde calısyorum suan d60 kullanıoyrum ama d300 var urda birinde bosta kaldımı dırek onu alıyorum. D300 Flashsız bile dergi kapağı gibi poz çekiyor d300 ün üst modellerinide almaya gerek yok d300 iş goruyor. D300 den sonraki modeller galıba fx formatı desteklıyor

Gece çekimlerinden ziyade ISO performansı desek daha doğru olur.

Nikon D60: CCD sensör
    Nikon D300: CMOS sensör
  • D60 alma d300 al denmiş, bi kere sınıf farkına bi bakında yazın. gece performansı nedir zaten.
    Arkadas 1700 liraya butcemi aşıyor sıfır için demiş, d300 al yazıyor arkadas.
    d60 hiç kasma bence de sen bi d3 al gece falan neyse sorun yasamassın, bitanede yanına d3x her kosulda sorunsuz..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.