Şimdi Ara

NetMASTER CBW-383Z4 DOCSIS 3.0 wireless sorunu (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
10
Favori
77.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de bu cihaz ile wireless kopma ve hız düşme sorunları yaşıyorum. TTnetten aldığım airties modemim var boşta. Netmaster kablosuzu kapatıp, bunu router olarak bağlayabilir miyim? Konu hakkında teknik bilgim yok, bu nedenle eğer mümkünse ayrıntılı açıklayabilen olursa sevinirim.
  • Merhabalar, Bu netmaster modemin sıkıntısını ben de yaşıyorum. TTnetten geçiş yaptım ve ordan kalan Zyxel Vmg3312-b10a modem mevcut. forumda da baya bir okudum fakat ne yaptım ne ettimse bir türlü bunu kullanarak bağlanamadım. Netmasterdan firewall kapatıyorum bridge moduna alıyorum. sonra wan portundan bağlıyorum ama bağlantı falan yok, baya aç kapa yaptım her iki modemi de defalarca resetledim ama nafile. baya bir ayarı var sanırım ama pek birşey anlamadığım için yapamadım. Acaba modem direk ttnetten önayarlı olarak geldiği için mi olmuyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

quote:

Orijinalden alıntı: end26

Odanın içinde bile sinyal düşüyor. Yan odaları siz düşünün.

quote:

Orijinalden alıntı: paradox78
    bu modem şanş işi galiba, aynı modemi 2. el olarak çok uygun fiyata aldım, 140 m2 evin her odasında ve tuvaletlerde kopmadan sorunsuz çekiyor.

Sayın Kullanıcılarımız,

Aynı cihazla farklı kullanıcıların farklı deneyimler yaşamasının nedeni genellikle çevresel etmenlerdir. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi ve iyileştirme yöntemleri için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz:http://netmaster.com.tr/p/10/kablosuz-sinyal-katilleri
    Bu içerikte yer alan açıklamalar deneyimler ışığında hazırlanmış olup, probleminizin devamı halinde mutlaka destek hattımızla iletişim kurunuz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

Benim iki sorum var size, neden antenleriniz sabit? Bariz bir şekilde wifi sinyalini yaymakla ilgili sorununuz var, belli bir limit getirilmiş ve siz de uyguluyorsunuz. Madem öyle, antenlerinizi çıkartılabilir yapın, insanlar en azından değiştirsinler.
    Bunun dışında modemin default ayarları hiç verimli değil. Herkes elektronikten anlamak zorunda değil, default ayarlarınızı iyileştirmeyi düşünüyor musunuz? Ben modeme ince ayar yaparak stabil hale getirdim. Üzerine tp-link router ile kablosuzu daha düzgün yayıyorum. Sizin cihazınız tek başına yeterli değil ve 250 lira gibi bir rakamı haketmiyor. Netmaster modemleri, tek odada kullanmıyorsanız, %99 bir router veya AP cihazla kullanmak gerekiyor. Bu sebepten modeminizin fiyatı yüksek kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

quote:

Orijinalden alıntı: end26

Odanın içinde bile sinyal düşüyor. Yan odaları siz düşünün.

quote:

Orijinalden alıntı: paradox78
    bu modem şanş işi galiba, aynı modemi 2. el olarak çok uygun fiyata aldım, 140 m2 evin her odasında ve tuvaletlerde kopmadan sorunsuz çekiyor.

Sayın Kullanıcılarımız,

Aynı cihazla farklı kullanıcıların farklı deneyimler yaşamasının nedeni genellikle çevresel etmenlerdir. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi ve iyileştirme yöntemleri için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz:http://netmaster.com.tr/p/10/kablosuz-sinyal-katilleri
    Bu içerikte yer alan açıklamalar deneyimler ışığında hazırlanmış olup, probleminizin devamı halinde mutlaka destek hattımızla iletişim kurunuz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

Benim iki sorum var size, neden antenleriniz sabit? Bariz bir şekilde wifi sinyalini yaymakla ilgili sorununuz var, belli bir limit getirilmiş ve siz de uyguluyorsunuz. Madem öyle, antenlerinizi çıkartılabilir yapın, insanlar en azından değiştirsinler.
    Bunun dışında modemin default ayarları hiç verimli değil. Herkes elektronikten anlamak zorunda değil, default ayarlarınızı iyileştirmeyi düşünüyor musunuz? Ben modeme ince ayar yaparak stabil hale getirdim. Üzerine tp-link router ile kablosuzu daha düzgün yayıyorum. Sizin cihazınız tek başına yeterli değil ve 250 lira gibi bir rakamı haketmiyor. Netmaster modemleri, tek odada kullanmıyorsanız, %99 bir router veya AP cihazla kullanmak gerekiyor. Bu sebepten modeminizin fiyatı yüksek kalıyor.

Sayın Kullanıcımız,

Mesajınız için teşekkür ederiz. Önerilerinizi ürün geliştirmeden sorumlu yetkililerimize iletiyoruz.
    Cihazın varsayılan ayarları konusunda da kullanıcılarımızdan gelen tüm geribildirimleri dikkate almakta ve test etmekteyiz. Ancak, sizlerin de bildiğiniz gibi kablosuz yapılandırma ayarları cihazınızın içinde bulunduğu çevrede ve bağlı olduğu sistemde en verimli yayını yapmasını sağlamak için yapılır. NetMASTER Uydunet modemleri 500 bini aşkın hanede kullanılan cihazlar olduğundan varsayılan ayarları belirlerken geneli dikkate almak durumunda kalıyoruz. Özelleştirilmesi gerektiği durumlarda da danışmanlarımız 0216 366 66 96 numaralı destek hattımız üzerinden uzaktan bağlantı yaparak ayarlamalarınızı size uygun hale getirebilir.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

• @NetMASTER_

Lütfen çevresel etmen bahanesine sığınmayın. 5 sene önceki teknolojiyle üretilen dsl modemlerim gayet iyi çekerken, Uydunet tarafından gönderilen kablosuz modem iki yan odada zor çekiyor. Teknik servise göre gayet normalmiş sinyal kaybı.

Bir üretimi düzgün yapmak çok mu zor? Kablosuz modemin üstüne bir de router vs ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Burada benzer sorunu yaşayıp da çözüme kavuşan kullanıcı yok yahu.
  • VTS* kullanıcısına yanıt
    Ben çözüme kavuştum dostum, sana temin ederim ki çözüm o kadar da zor değil.

Formda gezerken bir arkadaşın fikrini uyguladım modeme, olay basit. wifi antenini sök yeni kablo ve anten tak.

Eğer istersen nasıl yaptığım anlatabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr3ko -- 28 Şubat 2015; 20:33:03 >
  • mr3ko M kullanıcısına yanıt
    Parça temini ve montaj nasıl oluyor, ayrıntılı anlatabilirsen memnun olurum.
    Firmadan hayır yok, kendimiz çözebilirsek ne âlâ.
  • VTS* kullanıcısına yanıt
    Aliexpress'den 2 tane U.FL IPX to RP-SMA (4.71$) female ve 2 tane RP-SMA wifi anten 10dBi (3.66$) söyledim.

Mevcut olan antenlerinin modem içindeki plastik parçasını kesince dışarıya doğru ittirip çıkartabiliyorsunuz, kasanın dışında anten bölümünde bulunan plastik parçaları da düz olucak şekilde kesiyorsunuz ve yeni parçaları monte edebiliyorsunuz.

Anteni 10dBi'lik aldım, hem görüntü kirliliği az olsun istedim. Tercihe göre çok daha güçlüleri mevcut.
  • netmaster pişmanlıktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

Ali abimin hediye ettiği router ile sorunum çözülmüş gözüküyor. Kurulumu çok basitti 4dk sürmedi diyebilirim. Fişi çekip taktım felan bakalım ne olacak diye hemen bağlandı yine. İçerdeki odada 3mbps alıyordum şuan hız 40mbps civarı içerde.
    Router markası modeli TP-Link TL-WR841N

tp lınk router ayarlarını yazabilirmisiniz.örnegın routeter hangi modda. accces point,client,tekraarlayıcı gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

quote:

Ali abimin hediye ettiği router ile sorunum çözülmüş gözüküyor. Kurulumu çok basitti 4dk sürmedi diyebilirim. Fişi çekip taktım felan bakalım ne olacak diye hemen bağlandı yine. İçerdeki odada 3mbps alıyordum şuan hız 40mbps civarı içerde.

tp lınk router ayarlarını yazabilirmisiniz.örnegın routeter hangi modda. accces point,client,tekraarlayıcı gibi

Ayarlar default kanal otomatik durumda. Acces point olarak kullanıyorum
  • quote:

quote:

quote:

Ayarlar default kanal otomatik durumda. Acces point olarak kullanıyorum

teşekkurler..

• ben senin yerinde olsam eski routerimi 383z4ün lan portuna bağlar internetimi onunla dağıtırım 383z4lerde wireless ip alamama ve kopma sorunu kronik ama kablolu bağlantı yaptığınızda asla ve asla kesinlkle hiçbir kopma donma yada hız sorunu olmuyor
  • quote:

diyelim ki router aldık. docsis 3.0 da, wireless ayarını kapadık.brıdge moduna aldık.dhcp kapadık.donra router e ethernet kablosu ile bağladık.router veya ap. vasıtasıyla kablosuz bağlandık.tüm işlemelerden sonra aynı zamanda docssi 3.0 modemi kablolu olarak ta diğer bir bilgisayarda kullanabilir miyız.yoksa dhcp kapalı olduğu için kablo ile bağlantı olmaz mı.

router alacaksan dhcpyi kapatmana veya cihazı bridge moduna almana gerek yok 383z4 lan portundan ve kendi dhcpsi ile 192.168.1.11 den başlayarak dağıtım yapar bağlayacağın routerde böyle bip ip alır oda kendi dhcpsini kullanarak örneğin tp link için 192.168.1.100 den başlayarak dağıtımını yapar. yanlız burdaki tek sorun bu2 farklı ağdaki bilgisayarlar ağ üzerinden birbirini göremez ama hepsi internete sorunsuz çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamircihasan -- 15 Mart 2015; 15:05:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tamircihasan

quote:

diyelim ki router aldık. docsis 3.0 da, wireless ayarını kapadık.brıdge moduna aldık.dhcp kapadık.donra router e ethernet kablosu ile bağladık.router veya ap. vasıtasıyla kablosuz bağlandık.tüm işlemelerden sonra aynı zamanda docssi 3.0 modemi kablolu olarak ta diğer bir bilgisayarda kullanabilir miyız.yoksa dhcp kapalı olduğu için kablo ile bağlantı olmaz mı.

router alacaksan dhcpyi kapatmana veya cihazı bridge moduna almana gerek yok 383z4 lan portundan ve kendi dhcpsi ile 192.168.1.11 den başlayarak dağıtım yapar bağlayacağın routerde böyle bip ip alır oda kendi dhcpsini kullanarak örneğin tp link için 192.168.1.100 den başlayarak dağıtımını yapar. yanlız burdaki tek sorun bu2 farklı ağdaki bilgisayarlar ağ üzerinden birbirini göremez ama hepsi internete sorunsuz çıkar

teşekkurler.

• Merhaba,

Bütün bu sorunların çözümü aslında gayet basit.

Ben 2 sene boyunca NETMASTER CBW-383Z4 modem kullandım ve ne ethernet portlarından nede wireless'ından ilk aldığım günden itibaren hiçbir verim alamadım.Alamadığım verim üzerine kendi kendime formüller geliştirmeye çalıştım, bazıları başarılı oldu bazıları başarısız; Ancak olay nihayetinde modemde bitiyordu.

Eğer modemi sıfır aldıysanız ve cihazın garantisi devam ediyorsa, bu 2 sene boyunca yaşadığım tecrübeye istinaden sizlere tavsiyem ;

1- Eğer modemin wireless'ı sizi tatmin etmiyorsa, Türksat'ı arayın ve bu verdiğiniz modem benim işimi görmüyor, değiştirin diye şikayette bulunun.

2- Ethernet portları sizi tatmin etmiyorsa, Türksat'ı arayın ve bu verdiğiniz modem benim işimi görmüyor, değiştirin diye şikayette bulunun.

3- Modemde sürekli kopmalar yaşıyorsanız, Türksat'ı arayın ve bu verdiğiniz modem benim işimi görmüyor, değiştirin diye şikayette bulunun.

4- Diğer problemler için sakın olaki işi ben kendim çözebilirim diye uğraşmayın.Arayın Türksat'ı, bu verdiğiniz modem benim işimi görmüyor, değiştirin diye şikayette bulunun.

Sonuçta bu modemin 4 aktif ethernet portlarının gigabit bağlantıyı kaldırması ve wireless olarak 10m çapında bir alanı kapsaması gerekir (en kötü ihtimalle).Sinyal katilleri falan hak getire, bir yere kadar doğru ancak duvarın arkasından bile çekmemesi seri katilin bile yapamayacığı bir iş.

Sonuçta;

Bu modemi kampanya vs. bir şekilde Türksat (yada aracılığıyla) almışsanız muhattabınız Türksat'tır, Netmaster değil.

Arayın Türksat'ı, iletin probleminizi, gerisini ikisi düşünsün ... SİZ DEОİL, BEN DEОİL ! ! !

• engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi modemi ve router ı kullanıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackTheSurvivor

Hocam hangi modemi ve router ı kullanıyorsunuz?

http://forum.donanimhaber.com/m_84625120/tm.htm
  • router alacaksanız ben tp link tl-wr941nd kullanıyorum asla ve asla kopma yada ip almama gibi bir sorun yok internet dağıtacaksanız tam biçilmiş kaftan, 383z4 ile birlikte kullanıyorum gayet güzel. 383ün wireless özelliğini kapatıyorum tplinkten wireless kullanıyorum leptoplar ve telefonlar ağa tplinkten bağlanıyor ana makinamda 383z4ün gigabit portundan bağlanıyor ve gigabit bağlantı sayesinde 100mbit interneti sorunsuz bir şekilde alıyor
  • Selamlar,

Benim de 3 aydır Docsis 3 ile kablosuz çekmeme sorunum vardı. 2 yan odadan çekmiyordu, kopuyordu vs. Odayı değiştirdim, bir sürü forum okuyup ayarlarla oynadım ama bir türlü düzelmedi. Biraz önce 444 0 126'yı aradım, modem bozuk galiba değiştirin dedim. Şu ayarları yaptırdılar ve gözle görünür biçimde kablosuz çekim gücünde artış oldu. Siz de deneyebilirsiniz:

0) Önce modeme kablosuz değil ethernet kablosu ile bağlanın
    1) Modemin arayüzündeki üst menüden Kablosuz'a tıklayın
    2) Kontrol Kanalı'nı 9 yapın (bendeki önceden 1'di)
    3) Band Genişliği'ni 20 yapın (bendeki önceden 40'tı)
    4) Alttaki Uygula düğmesine tıklayın
    5) Üst menüden Güvenlik Duvarı'nı "orta" seviyeye alın ve Uygula deyin (muhtemelen hızla alakası yok ama bunu da yaptırdılar)

Bundan sonra modemi yeniden başlatmaya bile gerek kalmadan benim kablosuz çekiş gücü problemim düzeldi.

Sizde de işe yararsa yazın ki diğerleri de kullanır belki.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.