Şimdi Ara

NetMASTER CBW-383Z4 DOCSIS 3.0 wireless sorunu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
10
Favori
77.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: princeofpersiata

Modemi zar zor gönderdim servise ve bize test modemi bıraktılar.
    ve bu modemle hic bir sıkıntı yaşamıyorum.Hatta sinyal cogaltıcı almıştım cbw-383z4 odamdan cekmiyor diye ama bu test modemi komsudan bile cekiyor.

bu test modemin modeli cbv704w tek anteni var ve o anten cbw-383z4 ünkinden daha buyuk.

Bu test modemini vermek istemiyorum bu konuda napabilirim.Uydunet geldiginde kapıyı acmasam yokmus gibi yapsam olurmu :)

millet ne hallere düştü yaaaa,sanki define bulmuş
    bahsettiğiniz modem docsis 2.0 sanırım.bağlantı hızınıza yeterli geliyorsa docsis 2.0 doğru düzgün bir sürü modem var.ikinci ellere bakıp bir tane alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: fakasupi

Eminmisin netmaster cbw 383Z4 den bahsettigine dostum..nasil oldu bu is modemin basina tas felanmi dustu?

Hocam fabrika ayalarina döndüm ve cok detayli ayarlar yaptim. 1 ay ugrastim, uydunetten adamlar geldi yapamadi, yok modeminiz burda cekmiyor, yok gece modemi kapatmiyorsunuz vs. Hari gidin isinize anlamiyorsunuz bu modem sorunlu dedim 100 kere anlamiyorlar. Bende bastan ince ayar yaptim ve düzeldi vallahi. Hicbir sorun yok artik

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaptigin ayarlari resimli paylasabilirmisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

quote:

Ben sorunu çözdüm arkadaşlar. Nasıl oldu bilmiyorum fakat 3 gündür çok güzel performans alıyorum modemin wireless'inden.

Şuan modemden 5metre uzaktayım ve arada 3 duvar bulunuyor.

Hız testi sonucu
     NetMASTER CBW-383Z4 DOCSIS 3.0 wireless sorunu

quote:

Şuan 4. güne girdik. Hiçbir kopma hız düşmesi dalgalanma vs. yaşamadım. Şuan hız testi koyuyorum bir tane.

Modem daracak bir rafta duruyor. Sağı solu ve arkası 5cm kalınlığında tahta rafın içinde bulunuyor. Şuan test yaptığım yer arka oda. 5 metre mesafe var ve dolap, duvar kapı koltuklar televizyon vs. bulunuyor. Dün hız testi yaptığım aynı yer. Yani geçen hafta 3mbps aldığım sıkıntılı olda.

Yaklaşık 9 Gün Geçti. Eskiden çekmiyordu sürekli 3mbps'e düşüyordu hız ve kopmalar oluyordu.
    Şuan modemden 5metre uzaktayım ve arada 3 duvar bulunuyor.

Ne yaptınız da düzeldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuan şehir dışında dışındayım. Cumartesi günü bu bölüme konu açarım ordan takip edin, belki sizinde sorununuz düzelir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyrun arkadaşlar. Sonuçları yazarsınız
    http://forum.donanimhaber.com/m_93446908/f_//tm.htm#93446908

@Last resort @fakasupi @abyss_ati @erhan850 @u2k @TekniKerim @turuncu55
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt
    teşekkürler akşam deneyip sonuçlar bildireceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhan850

teşekkürler akşam deneyip sonuçlar bildireceğim.

Tamamdır. Yeni açtığım konuya yazarsın sonuçları
  • modem alt katta tam üstünde ki odadan rahat bağlanıyor ama o odanın 2 yanındaki odadan çekmiyor
  • size access point gerek, ortaya koridora ya ya tavana falan. istediğiniz zaman açıp kapatırsınız. Ya da anteni söküp değiştirmeye çalışacaksınız ama daha önce benzer işler yaptıysanız kurcalayın yoksa access point alın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -b0Ni

modem alt katta tam üstünde ki odadan rahat bağlanıyor ama o odanın 2 yanındaki odadan çekmiyor

Benim evin duvarları okadar kalınkı perde beton telefon bile çekmiyor.Powerline aldım çözdüm işi bu yüzyılın icadı elektrik tesisatını kullanıyor oturma odasındaki hızı salondada alıyorum

http://www.hepsiburada.com/liste/netmaster-powerline-kablosuz-baslangic-paketi-500-mbps-homeplugav-plb-500-ethernet-bridgepwe-500-wireless-extender/productDetails.aspx?productId=bd500297&categoryId=3016744

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueman7 -- 25 Haziran 2014; 21:22:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blueman7

quote:

Orijinalden alıntı: -b0Ni

modem alt katta tam üstünde ki odadan rahat bağlanıyor ama o odanın 2 yanındaki odadan çekmiyor

Benim evin duvarları okadar kalınkı perde beton telefon bile çekmiyor.Powerline aldım çözdüm işi bu yüzyılın icadı elektrik tesisatını kullanıyor oturma odasındaki hızı salondada alıyorum

http://www.hepsiburada.com/liste/netmaster-powerline-kablosuz-baslangic-paketi-500-mbps-homeplugav-plb-500-ethernet-bridgepwe-500-wireless-extender/productDetails.aspx?productId=bd500297&categoryId=3016744

Alt kat dediğim farkli daire ise yaramaz sanırım o yüzden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Merhaba, fiyatlar yüzünden TTnet'ten Uydunet'e geçmeyi düşünüyorum. Cihaz olarak da NetMASTER CBW-383Z4 DOCSIS 3.0 tercih edeceğim. Yalnız wireless konusunda baya şikayet var sanırım. Şu an son durum nedir? ve eğer ben de benzer wireless çekmeme problemi yaşarsam önerebileceğiniz bir menzil genişletici cihaz var mı?
    Teşekkürler..
  • Değerli Forum Üyesi,

Kablosuz bağlantı problemi yaşayan kullanıcılarımızın büyük bölümü, aşırı bir sinyal kirliliği ya da yalıtım söz konusu değilse güncel yazılım yüklenmesi ve kablosuz ayarların çevrenize göre yapılandırılmasının ardından ek bir donanım ihtiyacı duymamaktadır. Ancak, ihtiyaç duyarsanız kullanacağınız alanın genişliğine ve istediğiniz ek fonksiyonlara göre WDS-300 gibi bir AP-Router, WTR-300 gibi bir wireless repeater ya da PWE-500C gibi bir powerline ürünü kullanabilirsiniz.

Ürünlerimizle ilgili tüm sorularınız için her gün 0216 366 66 96 numaralı NetMASTER Destek Hattı'nı arayabilirsiniz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • Arkadaşlar bu modemin wireless performansı cihaz ısındıkça daha da düşüyor. O nedenle hiç kendinizi parçalamayın varsa paranız iyi bir router alın.
    Ben Asus RT-AC68U aldım. Netmaster modemi de bridge moda alıp IP dağıtma görevini routera verdim. Şuan herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum.
  • Bana özel mesaj atan arkadaş, mesajınız mailime gelmiş (kullanıcı adınız malesef görünmüyor. donanımhaber ekibinin bu konuda bir şeyler yapmasını diliyorum) o yüzden yanıtı buraya yazıyorum. umarım görürsünüz.

benim ilk aldığım modem wifi anteni sorunluydu, yan odada bile iyi çekmiyordu. gezici ekip gelip baktı, yeni modem verdiler, artık wifi tüm odalarda full cekiyordu. 7 ay boyunca 40 mbit hızında bağlandım, herhangi bir wifi vs sorunu yaşamadım. gayet güzeldi. ancak evi değiştirdim ve yeni mekanda uydunet yok. modemi de kutuya koydum kaldırdım.
  • yeni kampanyayla 60tl ye bu modemi almaya değmezmi?
    zaten router ve motorola doc2.0 modem var.kablo modem olarak kullanıp routera bağlarsam sorunsuz çalışır sanırım.

bu cihazda 5 yerine 3m antenler kullanılmış. az çekmesinin bir sebebide bu olsa gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten sinir hastası olmak istiyorsanız netmaster cbw383 alabilirsiniz.
    4 ay önce hızımı 3mbps’den 10 mbps hıza çıkarttım. Modemimi Uydunet’in kampanyasından netmaster cbw383 ile değiştirdiler. Hızımın 3 kat arttığına sevinmiştim oysaki aldığım günden beri problem yaşatmadığı gün yok diyebilirim. denemediğim şey kalmadı ve sorunlarım hala çözülmedi.
    Bir gün önce aynı evde aynı yerde aynı cihazlarla gayet güzel çalışan bağlantı cbw383 modeme geçince tam bir kabus oldu.

(ilk önce uydunet’e arıza kaydı bıraktım. Onlar bizim sinyalimizde problem yok modemde olabilir dedi. Netmaster’ın teknik servisini aradım. Onlar birkaç ayar yaptırdılar. Ama düzelen bir şey olmadı. Uyduneti tekrar aradım. Siz Netmasterı arayın dediler. Netmaster biz bişey yapamayız. Uydunet bize göndersin modemi şeklinde uzayıp giden kimin neyle sorumlu olup olmadığı bir sürece hazırsanız buyrun tercih edin.)

Şimdi aklınıza gelebilir bağlanılan cihazlar neler diye Ipad,Ipad Mini,Ipod,Laptop, Samsung note
    Çünkü sorunu anlattığınızda teknik servislerin söylediği ilk şey bağlandığınız cihazdan kaynaklanabilir oluyor.

Problemler:
    1) Modemin wireless yayın gücü devamlı değişiyor. Modemden 10 mt uzaklaşınca arada duvar olmadan direkt azalıyor.
    2) Modemi gün aşırı açıp kapamak gerekiyor. Çünkü cihazlar modeme bir türlü bağlanamıyor.
    (Eski modemimi ne zaman açıp kapadığımı bile unutmuştum.)

• Allah cezaların versin bende bıktım. sakın bu modemi almayın
  • Bu konuyu gördüğüm iyi oldu. SOL da taahhüt bitmek üzere. Motorola modemleri hala kullanımda mı? Kablosuz için.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.