Şimdi Ara

NetMASTER CBW-383Z4 DOCSIS 3.0 wireless sorunu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
10
Favori
77.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu lanet modemin wireless i nasıl düzelir ? Yolu yöntemi olan varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

quote:

Orijinalden alıntı: alikocaali

ben deki sıkıntı ise modeme kablolu bağlanınca gayet iyi çalışıyor ama wireless ile bağlanınca sıkıntı çıkarıyor. ya internete girmiyor ya da bir kaç deneme sonunda girerse de çok yavaş oluyor. arada bağlantı hatası veriyor filan yani kablosuzun sıkıntısı var ama ne olduğunu çözemedim.

Değerli Kullanıcımız,

Kablosuz yayın yapan cihazların performanslarını güçlendirmek modem üzerinde yapılacak ayarlarla, modemi merkezi bir yere konumlandırmakla, enterferansı minimuma indirmekle sağlanabilir. Ek bir cihaz almadan önce bu iyileştirme yöntemlerini denemenizi öneririz. Bunun için öncelikle 0216 366 66 96 numaralı destek hattımızı ararsanız danışmanlarımız ayarlarınızın kontrolünü sağlayarak ortamınıza en uygun yapılandırma için size yardımcı olabilirler.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için:http://netmaster.com.tr...blosuz-sinyal-katilleri

Saygılarımızla,
    NetMASTER

benim sıkıntım sinyal gücünden kaynaklı değil sinyal gücü gayet iyi olmasına rağmen bağlantıda sıkıntı yaşıyorum. modemi kapatıp açtığım zaman internete gayet güzel giriyor ama bir süre sonra girmiyor. kabloludan yana sıkıntım tok ama kablosuz internette sıkıntı var. Hatta başka bir acess pointe bağladım onun kablosuzuyla bağlandığımda da sıkıntı çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikocaali -- 29 Ekim 2014; 12:49:58 >

• Evet malesef aynı sıkıntı bende de mevcut! Wireless çekim sorunum yok fakat bazen wifi kopuyor, tüm cihazlar modemi halen görüyor fakat bağlan dediğimde iPad ve iMac "Netmaster ağına katılamadı!" diye uyarı verirken Sony Xperia Z2 ise bağlan dememe rağmen bağlanmıyor!

Çalıştığınız Çin'li firma neyi eksik yapıyor bilmiyorum ya da yazılımınızda ağır sıkıntılar var ama ya marka tercihinizi değiştirin ya da kendi modeminizi kendiniz üretin..

uzaklıktan, duvardan dolayı vs wireless'ın kopması başka birşey, koptuktan sonra cihazların modemi görüp kapatıp açana kadar bağlanamaması bambaşka bir sorun..

Artık adam gibi bir router alıp adam gibi wifi kullanmak şart oldu ne yazık ki.. Boşu boşuna 2 cihaz çalışacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 29 Ekim 2014; 18:27:34 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Diğer konuda engin beyin paylaşmış olduğu dns ayarlarını yapıp deneyin lütfen...
    Bir süre probleminize çözüm olacaktır...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün uydunet bağlandı. Benim iki sorunum var. Modem evin girişinde bulunuyor buradan arka odada duran bilgisayarında bağlı bulunduğu switche gidiyor. Burada bir sorun yok bağlantı var. Diğer ethernet bağlantısı ise salondaki switch' te. Buradan hiç bir cihaz bağlanamıyor. Modemin arkasındaki başka portları denedim olmadı. Arkadaki switch' i taktım olmadı. Son çare eski modemi takıp TTnet' ten denedim burdan bağlandı yani bağlantıda da sorun yok.

Bunun üzerine firmware güncelleyeyim dedim internet sitesinden güncel yazılımı indirdim. Modeme bağlandım ilgili yazılımı güncelle dediğimde uyarıyor 1-2 dakika modemi kapatmayın falan diyor tamam diyor ama güncellenemiyor. Boş bir web sayfası geliyor ağa bağlanamadınız diyor. Dakka bir gol bir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waywedie -- 30 Ekim 2014; 9:53:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

diyelim ki router aldık. docsis 3.0 da, wireless ayarını kapadık.brıdge moduna aldık.dhcp kapadık.donra router e ethernet kablosu ile bağladık.router veya ap. vasıtasıyla kablosuz bağlandık.tüm işlemelerden sonra aynı zamanda docssi 3.0 modemi kablolu olarak ta diğer bir bilgisayarda kullanabilir miyız.yoksa dhcp kapalı olduğu için kablo ile bağlantı olmaz mı.

ne gerek var ki, router de ethernet çıkışları var oradan bağlanırsınız.

sayın usta bir tane masaustu pc var.hemen uydunet (doc 3.0)modemin yanında.internete ethernet kablosu ile bağlanıyoruz.
    ancak başka odada notebook var onda da kablosuz bağlanıyoruz.yukarıda ve forumda docssis 3.0 modemin kablosuz bağlantısının zayıf oldugu belirtılmiş.
    bana da bu modemin wireless sinyalı zayıf geldi.kablosuz olarak bir hız testi yaptıgımda hız 8-9 mbit görunuyor.dün kablo ile bir test yaptım hız 24 civarı çıktı.yani bu modemin wireless gücü oldukça zayıf.yukarıda anlatılanlar ışıgında elimde var olan bir access point ile wireless sinyalini yukseltmek istıyorum.sizce olmaz mı.
    daha önce 10 mbit hızda kullandığım uydunet kablosuz modemin çekım gücü ço iyi idi.ama hız 25 mbite çıkarınca önceki modemin desteklemediğini söyledikleri için bu doc .3.0 modemi aldım.

birebir aynı durum bendede mevcut modemi aç kapadan helak oluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalci07

quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

Sayın Kullanıcımız,

Yazılım güncellemesinde aldığınız hata, muhtemelen modem güncel olduğundan dosyayı kabul etmediği içindir. Yazılım sürümüzünü kontrol etmenizi öneririz.

Diğer taraftan, 4 adım takriben 3 metre mesafe demektir. Bu durumda ya antenle ilgili bir sorun olabilir ya da modemin bulunduğu yerde önemli bir sinyal kirliliği / yalıtım olabilir. Çözüm için Türsat Müşteri Hizmetleri'ni arayarak mobil ekip çağırıp yer ve cihaz kontrolü yaptırabilirsiniz. Ekip evinizdeyken destek hattımızı ararsanız danışmanlarımız Türksat personeliyle görüşerek en hızlı çözümü sağlayacaktır.

Saygılarımızla,
    NetMASTER Destek Merkezi

Merhaba tekrar,

2 gündür TÜRKSAT ekibini çağrıyorum fakat zahmet edip kapımıza gelmediler. Sizin telefonunuz arayıncada telesekreter çıkıyor. Uygun ayarları bize söylerseniz azbuçuk network işinden anlıyorum yapabilirim diye düşünüyorum. Hat sinyalimiz güzel, kablolu bağlantıda 19-20mbit arası görüyoruz. Kablosuz testteyse 4 adım ilerleyince odanın kapısı açık olmasına rağmen speedtest 2mbiti geçmiyor. Bazen de wifi'de kopmalar oluyor çok az saniyelerde (örn: 2 saniye wifi kopuyor geri geliyor)

Türksata modemin anteni bozuk sanırım diye çağrı bıraktım, onlar binadaki uydunet kutusunu kontrol edip gitmişler ve rapor olarak "hatta problem yok" yazmışlar. Ben hattımdan memnunum modemden memnun değilim fakat bu arkadaşlara anlatamadım.

İnşallah TTNET'i kapatıp uydunete geçmekle hata etmemişizdir. Bugünde 2.kez destek çağrısı bırakmama rağmen akşam 10 'a kadar gelirler mutlaka denildi, saat şuan 11 gelen giden yok yine...

bende yeni kullanıcıyım bede aynı sorun var internet agım kopuyor yardımcı olursanız sevinirim

• dun itabarı ile destek aldım şuanda sıkını yok isteyen bunodan destek alabilir 0216.366.66.96
  • bastaklı18 kullanıcısına yanıt
    ne gibi bir değişiklik yaptıklarını biliyor musunuz acaba, bende deneyeyim...
  • daha önce internette blmuştum ve uygulamıştım 2012 esgidiye geredönmuştum ama sorunsuzmuş arama motoruna sorununu yaz çıkıyor yada hiç ugraşma ara onlar yardım cıoluor bence hiç ugraşma
  • Gigabit portlu modem yapmışlar, ama wifi gerçekten sorunlu. Ap almak şart oldu.
  • Bu cihazların kablosuzu sorunlu. Netmaster her ne kadar sorunu cihazdan kaynaklanmadığını iddia etse de (http://www.netmaster.com.tr/p/10/kablosuz-sinyal-katilleri) cihazın temelinde sorunlar var. Karşı bloktaki kablosuz modemler bizim evin içinde dans edercesine çekerken, bu cihaz yan odaya nüfuz edemiyor...

Ayrıca cihazda çok kritik bir güvenlik açığı var. Kablo.net geçen günlerde sms ile uyardı ve firmware güncellemesi yapılacaktır dendi. Lütfen güncel firmware kullandığınızdan emin olun. Aksi takdirde cihazı reaver programı ile kırmak sadece 1 saniye sürüyor.
  • Ahmet Nazif Zorlu'dan Netmaster'a tavsiye nitelinde bir alıntı....

"Elektroniğe girdiğimizde bize dediler ki ‘Televizyon firmalarının çoğu batıyor, ne işin var bu sektörde!’ Kendi kendime sordum, ‘O halde Uzak Doğusu, ABD’si, Avrupa’sı bu işi ne diye yapıyor. O zaman onlar yapıyorlarsa ben niye yapmayayım?’ dedim ve bu işe soyundum. Vestel’i aldıktan iki hafta sonra Uzak Doğu’ya gittim, orada neler yapıldığını görmeye. Elektronik sektörünü inceledim. Onlar yapıyorsa bende yaparım dedim ve bu işe giriştim. Vestel’i alır almaz da piyasada ne kadar bozuk, hatalı ürün varsa hepsini değiştirttim. O zamanki genel müdürüm karşı çıkmıştı bu isteğime, batarız demişti. Bende ona asıl onları iyi ve sağlam olanları ile değiştirmezsek o zaman batarız demiştim.

Neticede piyasadaki 5 bin tane bozuk Vestel toplatıldı ve yenileri ile değiştirildi. Sonra da ürünlere 3 yıl garantiyi ilk biz getirdik. Yine müdürlerim karşı çıktı, batarız dediler, görüldüğü gibi batmadık, büyüdük, geliştik.”

• Güzelde, Zorlu nereee? bunlar nere?...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bu modemle uyumlu menzil arttırıcı alacağım uyumlu olan hangisidir kullanan varsa cevabını beklerim

İyi akşamlar
  • Ali abimin hediye ettiği router ile sorunum çözülmüş gözüküyor. Kurulumu çok basitti 4dk sürmedi diyebilirim. Fişi çekip taktım felan bakalım ne olacak diye hemen bağlandı yine. İçerdeki odada 3mbps alıyordum şuan hız 40mbps civarı içerde.
    Router markası modeli TP-Link TL-WR841N
  • sinirden modemi kıracam az kaldı sürekli wifi kesiliyor. beyler içinizden biri bile çözemedi mi problemi? hayatım boyunca gördüğüm en kötü modem, o kadar net söylüyorum. kablonetin anternatif modemi var mı? yemin ediyorum arıyacam kavga edecem şu modemi 50tl ye geri verecem ellerine. çöp ya. bildiğin çöp.
  • modemin servisini ara onlar yardımcı oluyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

Ali abimin hediye ettiği router ile sorunum çözülmüş gözüküyor. Kurulumu çok basitti 4dk sürmedi diyebilirim. Fişi çekip taktım felan bakalım ne olacak diye hemen bağlandı yine. İçerdeki odada 3mbps alıyordum şuan hız 40mbps civarı içerde.
    Router markası modeli TP-Link TL-WR841N

Hocam siz yetkili bir abiye benziyorsunuz. Sizin ayarlarınızı yaptığımda performans artmıştı. 2 soru sormak istiyorum.

1.menzil artırıcının fiyatı nedir?
    3. Cs go da anlık ping sorunu oluyor. 50 den bir anda 80 falan oluyor. Nasıl düzeltebilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu modemin n modun'da neden 150 mbit hız alınamıyor.

en yüksek aldığım hız n modunda 72223(kbps) http://192.168.0.1/wlanAccess.asp

2 tane kablosuz cihaz denedim xbox360 ve ipad mini bağlantı hızı 72223(kbps) geçmiyor.

xbox'a kablosuzdan 72223(kbps) hızla bağlandığını söylüyor.

dosya atıyorum 3-4 mb/s ile aktarım yapıyor.

hızlandırmak için ne yapmak gerekli acaba
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.