Şimdi Ara

NetMASTER CBW-383Z4 DOCSIS 3.0 wireless sorunu (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
10
Favori
77.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende uydunete geçtim 29 tl lik kampanyaya.Fakat cihazın arayüzü çok basit ayrıca 4 iş gününde zor kurdular.Wifi ile notebooktan bağlanıyorum aynı anda tv ye ethernetten bağlı,tv de youtube'a bağlandığımda wifi kopuyor.Dün akşam bi ara ikisi sorunsuz bağlandı ama bugün tv bağlanmadı.
  • Arkadaşlar,
    Bende TTNetten kaçıp kafam rahatlasın diye uydunete geçtim uyduruknet oldu. Bu lanet NETMASTER MODEM beni deli etti. uydu neti arıyorum bağlantıda sorun yok diyorlar. netmasteri arıyorum o an için bi ayar yapılıyor çekmeyen yerden veya kopmadan kurtuluyorum. Ama bir iki gün sonra yine aynı sorunlarla karşı karşıya kalıyorum. bağlantıyı kesip tekrar bağlanıyorum. Yada modemi açıp kapatmak zorunda kalıyorum. UYDU NETE GEÇECEK ARKADAŞLARA SESLENİYORUM KESİNLİKLE MODEMİ KENDİNİZ DIŞARIDAN ADAM AKILLI Bİ YERDEN ALIN.
    ŞİMDİ BANA KRAL BİR MODEM ÖNERECCEK OLAN VAR MI MÜMKÜNSE NETMASTER OLMASIN...
    NETMASTERdeki arkadaşta şimdi şu şu numarayı arayın yardımcı olalım diyecek. 3-5 sefer aradım hep aynı anlık çözülüyor sonrasında yine bağlanamamalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzzyy -- 22 Eylül 2014; 11:47:43 >
  • muzzyy M kullanıcısına yanıt
    Bu yöntemi deneyin hocam ben huawei modem kullanıyorum dhcp'yi kapattım işe yaradı ucuza bir modem alabilir ve bu yöntemi kullanabilirsin.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=36632661

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Kullanıcımız,

Kablosuz ayarları yapıldıktan bir süre sonra sorunlar tekrar ediyorsa bu durumun iki nedeni olabilir:

1. Kablosuz kartında arıza olabilir, bu durumda yapılan ayarlar kısa süre sonra problem yaratabilir. Bu nedenle cihazın servisimize gelerek kontrol edilmesi gerekmektedir. (Modem seri numaranızı ve iletişim bilgilerini REF: 867542 notuyla destek@netmaster.com.tr adresine mail atmanızı rica ediyoruz. Destek uzmanlarımız sizin için kayıt oluşturarak sizi arayacaklardır.)

2. Modem, ayarlar yapıldıktan bir süre sonra "sınırlı bağlantı" ya geçiyorsa, arayüzde "Gelişmiş" sayfasında WAN Engelleme tikinin kaldırılması gerekir. Bu sayede sorun giderilecektir.

Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • Teledünya tarifesiyle ayny modemi vermi?lerdi. Eski modemim motorola docsis 2.0 ly olunca de?i?tirmelisiniz aya?yna de?i?tirdiler. Ve yakla?yk 10 dakika önce artyk çarptym modemi. I?yklar ba?lanyyormu? gibi yanyyor ama içinde parçalar sallanyyor. Kampanya sebebiyle modeme para kaptyrdym ama servise veripte tamir içinde para vermeyece?im modemin kendine hayry yok. Keyfine göre bir gün iyi bir gün kötü çaly?yyor. Eski modemde ba?lanamady kaldym telefonun internetine Teledünya ya geçecek olanlar tercih ?ansy var ise geçmesin. Hatta mümkünse netmaster yn hiçbir modemini kullanmasyn.
  • Beyler android telefonlara wifi manager programını kurun.ordan sınyallerı takip edebilirsiniz ve böylece hangi kanalın bos oldugunu gorebılirsiniz.
    Wifi çekmeyen odada boş kanalları bulup çektirebilirsiniz denenmiştir...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan20002001

Beyler android telefonlara wifi manager programını kurun.ordan sınyallerı takip edebilirsiniz ve böylece hangi kanalın bos oldugunu gorebılirsiniz.
    Wifi çekmeyen odada boş kanalları bulup çektirebilirsiniz denenmiştir...

Kanal değiştirmek bir diş olsun arttırdı. Lakin 3mt ötedeki odada doğru dürüst çekmiyor hala. Teknik servisi çağırmak elzem oldu.
  • Aynı modemi kullanıyorum ve bu WiFi sinyali ve hız dalgalanması sorunu bende de var. Bunu kökten çözmek için elimdeki ZyXEL P-660N-T1A ADSL modemi router olarak kullanmak, NetMASTER CBW-383Z4'ün de WiFi özelliğini kapatmak istiyorum. İki modemi ethernet üzerinden birbirine bağladım ve ZyXEL üzerinden de internete bağlanabildim ancak sadece tek bir cihaz internete çıkabiliyor. Bu sorunu çözmek için ne yapmalıyım? Bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
  • Ben CBW-383Z4 modemin kablosuz kısmını kapattım. Çinden aldığım bir router vardı onu ethernet üzerinden bağlayıp kablosuzunu kullanmaya başladım. Mis gibi çalışıyor. Eskiden wifi kendi kendine duruyordu artık sorun kalmadı.

Bir tek arada uzaktan erişip güncelleme falan yapıyorlar sanırım. Kablosuzu kapalı görünce sevabına açıyorlar farkedince yeniden kapatıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Intensifier

Aynı modemi kullanıyorum ve bu WiFi sinyali ve hız dalgalanması sorunu bende de var. Bunu kökten çözmek için elimdeki ZyXEL P-660N-T1A ADSL modemi router olarak kullanmak, NetMASTER CBW-383Z4'ün de WiFi özelliğini kapatmak istiyorum. İki modemi ethernet üzerinden birbirine bağladım ve ZyXEL üzerinden de internete bağlanabildim ancak sadece tek bir cihaz internete çıkabiliyor. Bu sorunu çözmek için ne yapmalıyım? Bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

Sayın Kullanıcımız,

Yaşadığınız sorunla ilgili olarak cihazın yanındayken 0216 366 66 96 numaralı NetMASTER Destek Hattı'nı ararsanız danışmanlarımız yardımcı olabilirler.

Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • ben deki sıkıntı ise modeme kablolu bağlanınca gayet iyi çalışıyor ama wireless ile bağlanınca sıkıntı çıkarıyor. ya internete girmiyor ya da bir kaç deneme sonunda girerse de çok yavaş oluyor. arada bağlantı hatası veriyor filan yani kablosuzun sıkıntısı var ama ne olduğunu çözemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikocaali

ben deki sıkıntı ise modeme kablolu bağlanınca gayet iyi çalışıyor ama wireless ile bağlanınca sıkıntı çıkarıyor. ya internete girmiyor ya da bir kaç deneme sonunda girerse de çok yavaş oluyor. arada bağlantı hatası veriyor filan yani kablosuzun sıkıntısı var ama ne olduğunu çözemedim.

roter alıp wifi yi router üzerinden dağıtınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikocaali

ben deki sıkıntı ise modeme kablolu bağlanınca gayet iyi çalışıyor ama wireless ile bağlanınca sıkıntı çıkarıyor. ya internete girmiyor ya da bir kaç deneme sonunda girerse de çok yavaş oluyor. arada bağlantı hatası veriyor filan yani kablosuzun sıkıntısı var ama ne olduğunu çözemedim.

Değerli Kullanıcımız,

Kablosuz yayın yapan cihazların performanslarını güçlendirmek modem üzerinde yapılacak ayarlarla, modemi merkezi bir yere konumlandırmakla, enterferansı minimuma indirmekle sağlanabilir. Ek bir cihaz almadan önce bu iyileştirme yöntemlerini denemenizi öneririz. Bunun için öncelikle 0216 366 66 96 numaralı destek hattımızı ararsanız danışmanlarımız ayarlarınızın kontrolünü sağlayarak ortamınıza en uygun yapılandırma için size yardımcı olabilirler.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için:http://netmaster.com.tr...blosuz-sinyal-katilleri

Saygılarımızla,
    NetMASTER

• diyelim ki router aldık. docsis 3.0 da, wireless ayarını kapadık.brıdge moduna aldık.dhcp kapadık.donra router e ethernet kablosu ile bağladık.router veya ap. vasıtasıyla kablosuz bağlandık.tüm işlemelerden sonra aynı zamanda docssi 3.0 modemi kablolu olarak ta diğer bir bilgisayarda kullanabilir miyız.yoksa dhcp kapalı olduğu için kablo ile bağlantı olmaz mı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

diyelim ki router aldık. docsis 3.0 da, wireless ayarını kapadık.brıdge moduna aldık.dhcp kapadık.donra router e ethernet kablosu ile bağladık.router veya ap. vasıtasıyla kablosuz bağlandık.tüm işlemelerden sonra aynı zamanda docssi 3.0 modemi kablolu olarak ta diğer bir bilgisayarda kullanabilir miyız.yoksa dhcp kapalı olduğu için kablo ile bağlantı olmaz mı.

ne gerek var ki, router de ethernet çıkışları var oradan bağlanırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

diyelim ki router aldık. docsis 3.0 da, wireless ayarını kapadık.brıdge moduna aldık.dhcp kapadık.donra router e ethernet kablosu ile bağladık.router veya ap. vasıtasıyla kablosuz bağlandık.tüm işlemelerden sonra aynı zamanda docssi 3.0 modemi kablolu olarak ta diğer bir bilgisayarda kullanabilir miyız.yoksa dhcp kapalı olduğu için kablo ile bağlantı olmaz mı.

sayın usta bir tane masaustu pc var.hemen uydunet (doc 3.0)modemin yanında.internete ethernet kablosu ile bağlanıyoruz.
    ancak başka odada notebook var onda da kablosuz bağlanıyoruz.yukarıda ve forumda docssis 3.0 modemin kablosuz bağlantısının zayıf oldugu belirtılmiş.
    bana da bu modemin wireless sinyalı zayıf geldi.kablosuz olarak bir hız testi yaptıgımda hız 8-9 mbit görunuyor.dün kablo ile bir test yaptım hız 24 civarı çıktı.yani bu modemin wireless gücü oldukça zayıf.yukarıda anlatılanlar ışıgında elimde var olan bir access point ile wireless sinyalini yukseltmek istıyorum.sizce olmaz mı.
    daha önce 10 mbit hızda kullandığım uydunet kablosuz modemin çekım gücü ço iyi idi.ama hız 25 mbite çıkarınca önceki modemin desteklemediğini söyledikleri için bu doc .3.0 modemi aldım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

sayın usta bir tane masaustu pc var.hemen uydunet (doc 3.0)modemin yanında.internete ethernet kablosu ile bağlanıyoruz.
    ancak başka odada notebook var onda da kablosuz bağlanıyoruz.yukarıda ve forumda docssis 3.0 modemin kablosuz bağlantısının zayıf oldugu belirtılmiş.
    bana da bu modemin wireless sinyalı zayıf geldi.kablosuz olarak bir hız testi yaptıgımda hız 8-9 mbit görunuyor.dün kablo ile bir test yaptım hız 24 civarı çıktı.yani bu modemin wireless gücü oldukça zayıf.yukarıda anlatılanlar ışıgında elimde var olan bir access point ile wireless sinyalini yukseltmek istıyorum.sizce olmaz mı.
    daha önce 10 mbit hızda kullandığım uydunet kablosuz modemin çekım gücü ço iyi idi.ama hız 25 mbite çıkarınca önceki modemin desteklemediğini söyledikleri için bu doc .3.0 modemi aldım.

tplink 1043 routerden önce elimde 740n vardı modem bip odada 740n ise holde duruyordu ve kablosuz olarak köprülemiştim modemden aldığı sinyali güçlendiriyordu gayette iyiydi daha sonra usb portuna ihtiyacım olduğundan 1043 aldım modemi salona koydum ve 1043 e bağladım masa üstü pc.ye de bir adet usb portundan bağlanan küçük antenli wireless alet aldım. masa üstü pc.de artık kablosuz bağlanıyor,
    evde bir masa üstü pc. 2 laptop, 2 telefon bir ipad kablosuz olarak bağlanıyor, arada bir misafir olursa onlarda yine router üzerinden kablosuz bağlanıyorlar.

ben böyle çözüm buldum. ve hemen hemen hepsi ortalama 20-24 mbps hızlarda bağlanıyorlar evin hemen hemen her yerinden bu hızları alabiliyorum modem ve router tam ortada olduğu için bazen komşulara gittiğimde bile azda olsa rahatlıkla bağlanabiliyorum.
    dışarı parka çıktığımda da 20-30 metreden bağlandığım oluyor

• Ben de router almak istiyorum. Veya access point. Ama sormak istediğim sorular var;

1-Modemin arkasındaki LAN portları gigabit mi? 1000mbps destekliyor mu yani.

2- Benim modem masaüstü bilgisayarın yanında. Kablo ile bağlıyorum. Fakat evdeki laptop, ipad veya TV gibi cihazlar başka odadalar. Access point alırsam; masaütünü kablo ile modeme bağlayacağım. LAN2'ye de access point takacağım diğer cihazlar için. Bu şekilde kayıp olur mu tam emin değilim. Bu mu iyi olur yoksa Router almak mı? Router alırsam da gene masaüstünü kablolu bağlamak tercihim. Diğerleri wireless olacak.

3- Kaliteli Access point veya Router soruyorum forumlarda, adam gibi bir sonuca ulaşamadım. Güncel modellerden öneri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinerfru

Ben de router almak istiyorum. Veya access point. Ama sormak istediğim sorular var;

1-Modemin arkasındaki LAN portları gigabit mi? 1000mbps destekliyor mu yani.

2- Benim modem masaüstü bilgisayarın yanında. Kablo ile bağlıyorum. Fakat evdeki laptop, ipad veya TV gibi cihazlar başka odadalar. Access point alırsam; masaütünü kablo ile modeme bağlayacağım. LAN2'ye de access point takacağım diğer cihazlar için. Bu şekilde kayıp olur mu tam emin değilim. Bu mu iyi olur yoksa Router almak mı? Router alırsam da gene masaüstünü kablolu bağlamak tercihim. Diğerleri wireless olacak.

3- Kaliteli Access point veya Router soruyorum forumlarda, adam gibi bir sonuca ulaşamadım. Güncel modellerden öneri

Sayın Kullanıcımız,

CBW-383Z4 modemin Ethernet Portları Gigabyte (10/100/1000 Mbps BaseT MDIX) desteklemektedir.
    İstediğiniz işlemi gerçekleştirmek için WDS-300 Kablosuz AP-Router ya da PWE-500C powerLINE Kablosuz Başlangıç Paketi ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

Detaylı bilgi ve sorularınız için 0216 366 66 96 numaralı destek hattımızla iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

• NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Gigabit portlu bir router arıyorum. Bu sebeple WDS 300 malesef işimi görmüyor.

Çünkü ana bilgisayarımı kablolu olarak bağlayacağım.

CBW-383Z4 içinden çıkan RJ45 kablo CAT6 mıdır? 1000 mbps destekler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinerfru -- 20 Ekim 2014; 16:15:23 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.