Şimdi Ara

Nescafe Classic uyku açmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hatta sanki uyku getiriyor. Daha mayışmış oluyorum. Sizce nasıl uykumu açabilirim? Kahve kola karışımını duydum ama o da her gün zararlı olur diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nescafe'deki kafein miktari az diye biliyorum. Kahve kola karisimi da sacmaliktan ibaret, yari kahve yari kola icicegine tam kahve icmen daha cok uyku acar. Filtre kahve en iyisi fakat yapmasi biraz zahmetli, Tchibo'nun veya Jacobs'un granul kahveleri var, koyu olanlarindan alip icersen uykunu acar bence. Bu arada uyku acmak disinda da iciceksen cok abartma, bagimliliga veya kalp rahatsizliklarina sebep olabiliyor sonucta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitz. -- 30 Ekim 2022; 17:3:54 >
  • Sanırım 75 mg kafein varmış. 3 kaşık koysam, 200 mg alsam bir sıkıntı çıkmaz ama 75 mg kesin mi bilmiyorum. Filtre kahve için de makine lazımmış sanırım, kahve makinesi için para yok maalesef ki.

• O ürünü tüketmemelisin.

• 22yykadir kullanıcısına yanıt

Nedeni nedir peki?

• ODIOS02 O kullanıcısına yanıt
    Sağlıksız bütün kimyasallar var içinde. Türk kahvesi iç temiz💯🌿

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler. Hem Türk kahvesi daha fazla uyku açıyor diyorlar ama yapılışı hakkında video, makale ne varsa hepsini okudum/ izledim ama hiçbir şey anlamadım. Tam nasıl yapmam hakkında fikrim yok, eğer açıklayıcı bir makale varsa atabilir misin? Veya kendin de anlatabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nescafe mi Jacobs mu?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

French press kulanarak da yapabilirsin filtre kahveyi, yine birazcik zahmetli tabi. Bir de alttaki kisinin dedigi gibi Turk kahvesi de iyi bir alternatif, aklima gelmemisti onceki yaniti yazarken.

• Blitz. kullanıcısına yanıt

Hocam french press makineleri bir tık pahalı geliyor bana. O kadar da param yok maalesef, doğal olaraktan Türk kahvesine yöneliyorum ama ne video, ne makale hiçbirisinden hiçbir şey anlamadım. Ya üşenmezseniz kendiniz de yazabilirsiniz, ya da daha açıklayıcı bir makale, video falan varsa atabilirsiniz. Tam nasıl yapacağımı bilmiyorum ve izlediğim videolardan, okuduğum makalelerden hiçbir şekilde bir şey anlamadım nedense. :D

• kahve her insanda farklı etkiler yapar.20 sene önce falan kuzenim yatmadan önce mutlaka nescafe klasik içerim derdi.deli misin derdim ben de bilmiyorum tabi o zamanlar ama doğruymuş bazı insanları uyutur yani kahve dünya'daki 8 milyar insanı ayağa diker diye bir şey yok.kafein bahsettiğimiz kimi çay sever kimi sevmez kimi kahve içince wc'ye koşar kimi koşmaz vs.sabah ayılmak illa ki beyine kafein gibi uyarıcı göndermek demek değildir.deposu bomboş bir arabaya çok yanıcı bir sprey sık direkt motora yürür mü o araba?yürümez di mi bağırır sadece.dikkat edersen sabah bir şeyler yiyince kendimize geliyoruz.yakıt yoksa ayılma da yok demek ki bünyen zayıf.bu da değişir kimisi de kahvaltı yapmaz öğlene kadar durur ama bunların sayısı çok azdır.filtre kahveyle falan uğraşacağına çünkü görülüyor ki senin durumunda kafein işe yaramıyor enerji içeceği deneyebilirsin biraz vitamin şeker falan katmışlar ama ben de bunları içip uyurum mesela o yüzden bu işin tek bir doğrusu yok.

• Çok kahve tüketince bir süre sonra kafein etkisi azalıyormuş belki ondandır hocam.

Türk kahvesi için çok detaya gerek yok, en kolayı şöyle:
    Bir ölçek, yoksa bir tatlı kaşığı (tepeleme de olur) türk kahvesini cezveye koyun,
    içeceğiniz fincanla su ölçüp cezveye koyun.
    Kaynama sesi kısılıp küçük fokurdamaya geçince kaldırın, büyük kabarcıkların çıkmasını beklemeyin kaynayıp taşabilir. Köpüğü kaşıkla fincana koyup tekrar kaynatanlar var hiç uğraşmayın. Eliniz alışınca cezveyi bir kerede çevirip kahveyi boşaltacaksınız böylece köpükler sönmeyecek.

Dikkat:
    İlk defa yaparken yanınızda büyük tabak bulundurun taşarsa üstüne tutarsınız ve içme suyu kullanın kaynamasını tutturamazsanız çeşme suyu içmeyin.
    Elektrikli cezve kullanırken dalgınlıkla kaşık sokmayın.

Süzgeçli yedek çay demliği varsa onda da demleyebilirsiniz. Türk kahvesi illa pişirilecek diye bir kural yok ince öğütülmüş kahve sonuçta. Ben bim'den bir demlik almıştım süzgeç delikleri bayağı küçük, ara sıra soğuk filtre kahve yapıyorum. 24 saat boyunca içinde demleniyor, çakma cold brew.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• C_K kullanıcısına yanıt

Hocam ilk defa bu sabah yaptım. Ama bir türlü kabarmadı. Büyük cezvede yaptığımdan ve az su koyduğumdan olabilir. Az su derken bir çay bardağı (fincan yok evde) su ne kadar olabilir. Ve pişirirken de sürekli karıştırdım, ondan olabilir belki.

Ama tadı fena değildi, şeker koymamama rağmen tadı neredeyse hiç acımsı değildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ODIOS02 -- 31 Ekim 2022; 7:57:30 >
  • Enerji içecekleri anca açabiliyor hocam. Zaten hayatımda en fazla 3 kez falan içmişimdir, 3 kez de uykumu açtı. Ama yaşım 18 yaş altı olduğu için maalesef alamıyorum. Şimdi ilk defa yaptığım Türk kahvesinin üstüne nescafe. Bu da uykumu açmazsa hiçbir şey uykumu açmaz  

Bu arada 2 çay kaşığı kadar Türk kahvesinden koydum. Birçok yerde öyle yazıyordu.

Hocam peki normal nescafe yapar gibi, bardağa Türk kahvesinden, sonra üstüne su koysam olmaz mı? Nedense yapamıyorum cezve de vs. Bilmiyorum, olmuyor işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ODIOS02 -- 31 Ekim 2022; 8:4:19 >
  • İçindeki yapı kanser yapıyor diye biliyorum bence espresso,türk kahvesi tarzı şeyler içmelisin

Ben de tam olarak bilmiyorum hocam, ama zaten ben cevap verene kadar başkası yardım etmiş ve denemişsiniz.  Afiyet olsun.

yani dene ne oluyor bak o da mı uyutacak yoksa açacak mı diye dedim ama açıyor diyorsun o zaman benim dediğim gibi durum.ben 500ml monster'i içer yatar uyurum gündüz vakti dakikasında.nasıl olur çünkü benim silindir bloğuma yanıcı sprey sıksan ne sıkmasan ne depo zaten full dolu.45 yaşındayım ben uyurum uyanırım sorun olmaz.sürekli geniş kan tahlili yaptırırım maşallah şeklinde hep vitaminler ve diğer değerler.önceki mesajda dedim ki bünyen zayıf niye çünkü gençsin corsa'sın daha ilerde astra insignia olacaksın ve uyanınca fck man hadi maç yapalım falan diyeceksin kahveymiş oymuş buymuş ihtiyacın olmayacak.bu yüzden içinde niasin b vitaminleri taurin ginseng vs olan enerji içeçeklerini dene sabah sabah Türk kahvesi yapmak yerine dedim pratik olur diye ve Türk kahvesini düzgün yapabilmek çok zordur ve içinde vitamin falan da yoktur silindir bloğuna sprey sıkacak.

o yüzden şimdi iyi beslen vitaminli ya da vitamin takviyesi al.b12 d vitaminlerine baktır diyorum bunlar halsizlik yapar ve halsizken kiloluk nescafeyi içsen para etmez.seni ayıltacak değil bünyeyi güçlendirecek meyve sebze yemek vitamin takviye falan ama doktor yazsın tabi ki bunların dozu da var kişiye göre netten alma ezbere.ailenden sosyal güvencen vardır gidin test yaptırın çünkü zaten halsizken bir de kahve vs ile kendini iyice zorlarsan fayda değil zarar getirir.

• Hocam aslında kahve bağımlılığı denilen şu şey olmasa mükemmel olacak. Baş ağrısı çok kötü, ağrı kesici etki etmiyor. Fazla da almak istemiyorum zararlı sonuçta. Ağrılı şekilde geziyorum bütün gün.

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

Kuru kahvecinin türk kahvesini almıştım. Bu sabah onu yaptım, üstüne nescafe. Bünyeye fazla kafein yükledim sanırım. Kalbim hızlı attı gün içerisinde. Bir de koşturunca 180lere kadar çıktı nabzım. Normal otururken nile 100lerdeydi. Ama nedense oturunca bir yorgunluk basıyor, uyuyasım geliyor.

Ama ayağa kalkınca düzeliyorum az çok.

Normalde "köpürüp, kabaracak. Köpüğünü bardağa koyup tekrardan ocağa koyup, tekrardan kabarmasını bekleyin ve fincana koyun" diye okudum birçok yerde. Ama kabarmıyor nedense  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ODIOS02 -- 31 Ekim 2022; 16:45:17 >

Karıştırmadan deneyin bir de hocam mutlaka tutturacaksınız sonunda. Ben hiç karıştırmam, kendi haline bırakıyorum.

• Adam akıllı kahve iç nescafe neymiş.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.