Şimdi Ara

Luna 20 Fi - Sıcak su açınca ateşleme yapmıyor [Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
16.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Garip bir sıkıntıyla karşı karşıyayım. Petek açıkken sıkıntı yok ama sıcak suyu açınca kombi duruyor. Ateşleme yapmıyor. Resetlemeyi denedim , sonuç olumsuz. Servis çağırmadan yapma imkanım varsa yapmak istiyorum çünkü servislerin çoğu daha fazla para yolmak için yalanlar söylüyorlar.

28 Şubat Düzenleme :

@atakanredflag sayesinde sorunun kaynağını buldum. Dediği parçayı yedek parça satan bir yerden 15 liraya satın aldım. İlk başta yanlış sensörü değiştirdiğim için olmamıştı. Bugün tamirci çağırmayı düşünüyordum fakat uyandıktan sonra bir inanç geldi ve tekrar kombiye giriştim.

Çözüm :

(Resim forumdan alıntıdır , kombi çalışır çalışmaz duşa girdiğim için fotoğraf çekmeyi unuttum. )
    Luna 20 Fi - Sıcak su açınca ateşleme yapmıyor [Çözüldü]

1.Adım : Kombinizi tamamen kapatın ve kombiye giden su borularının vanalarını kapatın.
    2.Adım : Fotoğraftaki 2. sensörü kurbağacık yardımıyla çıkartın. Sensörü çıkartmadan önce kabloyu çıkartmayı unutmayın.
    3.Adım : Çıkartığınız sensörü kombi yedek parça satan bir yerden 10-15 lira gibi bir fiyatla alabilirsiniz. Aynısı olmasına dikkat edin.
    4.Adım : İlk önce aldığınız sensörü sonra kabloyu takıp kombinizi açabilirsiniz.

Sizde aynı problemi yaşıyorsanız tamirci çağırmadan işin içinden sıyrılabilirsiniz. Böylece sizden "Abi kombinin anakartı yanmış 200 lira o desek bir de işçilik var 250 liraya yaparız" diyen tamircilerden paçanızı kurtarmış olursunuz. İyi günler.

Alacağınız parça şu :
    www.hepsiburada.com
    Baymak Kombi Ntc Sensörü Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al
    https://www.hepsiburada.com/baymak-kombi-ntc-sensoru-pm-HB000004D5VB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tihilu -- 1 Mart 2018; 2:9:37 >

Intel i5 8400 | ASRock B360M Pro4 Anakart | Corsair Vengeance LPX 2x8GB 2666MHz DDR4 | MSI NVIDIA GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB | Phanteks P400 White | Corsair CX600 PSU | NOCTUA NH-D9L | Kingston A400 120 GB SSD | Seagate Barracuda 1TB 7200 RPM HDD | Acer KG221Q 75HZ 1 MS monitör

• Yapay Zekanın Yanıtı

Luna 20 Fi: Sıcak Su Açıldığında Ateşleme Yapmama Sorunu ve Çözümü

Luna 20 Fi kombilerinde sıcak suyu açınca ateşleme yapılmaması yaygın bir sorundur. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve aşağıdaki adımları izleyerek çözebilirsiniz:

1. Gaz Vanasını Kontrol Edin:

• Kombinin gaz vanasının açık olduğundan emin olun.

2. Su Basıncını Kontrol Edin:

• Kombi su basıncının 1-2 bar arasında olması gerekir. Basınç düşükse, doldurma musluğundan su ekleyerek basıncı artırabilirsiniz.

3. Ateşleme Elektrodu ve İyonizasyon Çubuğunu Temizleyin:

• Ateşleme elektrodu ve iyonizasyon çubuğu zamanla kirlenebilir. Bu parçaları yumuşak bir bez ve alkol ile temizleyin.

4. Sıcak Su Sensörünü Kontrol Edin:

• Sıcak su sensörü arızalıysa, kombi sıcak suyu ısıtmayacaktır. Sensörün bağlantılarını kontrol edin ve gerekirse değiştirin.

5. Ana Kartı Kontrol Edin:

• Ana kart, kombinin beyni görevi görür. Arızalı bir ana kart ateşleme sorunlarına neden olabilir. Yetkili bir teknik servise başvurun.

6. Kullanım Kılavuzunu İnceleyin:

• Baymak Luna 20 Fi kullanım kılavuzunda ateşleme sorunları için ek çözümler bulabilirsiniz. Kılavuzu dikkatlice okuyun ve talimatları uygulayın.

Yukarıdaki çözümler sorunu çözmezse, yetkili bir teknik servise başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • işin uzmanı değilim bizim kombidede böyle bir sıkıntı olmuştu. sıcak su sensörü ve kalorifer sensörü farklı oluyor. 10 tl bile fiyatı olmayan bir sensör yüzünden sanırım sıkıntınız. ntc sensör olarak geçiyor olması lazım. biraz araştırırsanız bilgi bulabilirsiniz internette yüksek ihtimalle.

Orijinalden alıntı: atakanredflag

işin uzmanı değilim bizim kombidede böyle bir sıkıntı olmuştu. sıcak su sensörü ve kalorifer sensörü farklı oluyor. 10 tl bile fiyatı olmayan bir sensör yüzünden sanırım sıkıntınız. ntc sensör olarak geçiyor olması lazım. biraz araştırırsanız bilgi bulabilirsiniz internette yüksek ihtimalle.

araştırıp buldum. Parçayı bugün değiştirdim fakat sonuç hala aynı.
    Intel i5 8400 | ASRock B360M Pro4 Anakart | Corsair Vengeance LPX 2x8GB 2666MHz DDR4 | MSI NVIDIA GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB | Phanteks P400 White | Corsair CX600 PSU | NOCTUA NH-D9L | Kingston A400 120 GB SSD | Seagate Barracuda 1TB 7200 RPM HDD | Acer KG221Q 75HZ 1 MS monitör
  • Tihilu kullanıcısına yanıt
    biraz geç cevap veriyorum cevabınızı görmemişim kusura bakmayın ama sorunu çözdüğünüze sevindim. Sıcak mutlu günleriniz olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: komplike metalurjist

1 numaralı sensör nedir, onunla ilgili bir işlem yapılması gerekiyor mu, bilgi verirseniz sevinirim.
    Bende olmadı ama siz yine de ikisini de değiştirin isterseniz.
  • 1 numaralı sensör petek hattıyla alakalı sıcak suyla alakası yok ama genelde 2si birden değişmesi daha sağlıklı olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.