< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 6 Ekim 2021; 14:10:32 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
neler oluyor yav, kafalar karışık

-
-
Ahh lazergılışdar aaaahhh
-
-
İlk 4 maddenin PKK ile ne alakası var ? PKK çıkıp devlet laik ve demokratik bir hukuk devleti olmasın felan istiyordu da bizim mi haberimiz yok? İlk 4 maddenin değiştirilmesini isteyenler Türk olmayan,şeriat yanlısı Arap ve türevi etnisiteye sahip demokrasi ve laiklik karşıtlarıdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ilk 4 madde laik ve demokratik bir hukuk devleti olmanın yanında ulus devlet olmanın da kilit noktası
adını anmak bile istemediğim o lanet terör örgütü ile uzantıları ve onların tasmasını tutan batı emperyalizmi de, ulus devleti modeli yerine federal bir devlet modelinin yanında çok uluslu, çok dilli, çok kültürlü birbirinden ayrışmış bir toplum yapısı istediği için ilk 4 madde ile kavgalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 6 Ekim 2021; 15:13:33 > -
Murat Yetkin bu konuda bir video yayınladı youtube da izlemenizi tavsiye ederim.
-
Bunu PKK’dan çok azınlıkta biraz güç sahibi herkes istiyor.Örneğin Alevi nüfusun 15-20 milyon olduğu belirtiliyor.Bu nüfus da ulus olmayı özellikle Sunni yapıda bir devletçiliği benimsemiyor zaten.Ayrıyeten ırk olarak bakarsak Kürt nüfusu 20 milyon bunun yanında 10-15 milyon Arap ve türevi yaşıyor.3 milyon civarında Boşnak,5 milyon civarında Çerkes,Ermeni de bu topraklarda yaşıyor.Yahudi nüfus da bir hayli fazla.Durum bu haldeyken Ulus devleti ve Sunni yapıda bir devletçilik herkes tarafından hali hazırda benimsenmiyordu.Örneğin kendi topraklarımızda şuan 3 etnisite yaşıyor ve kanton olarak ayrılmış vaziyette.Bosna Hersek’te Sırp ve Hırvat nüfus bir hayli fazla,bu sebeple Hersek denilen bölge Hırvatların bir nevi özerk veya eyalet bölgesi.Bosna içindeki Sırp bölgesi de Sırp Cumhuriyeti olarak geçiyor fakat Bosna’ya bağlı.Bakın bu ırklar daha 25 yıl önce birbirlerini Avrupa’nın ortasında acımadan katletmiş toplumlar.Burada da kimse polyannacılık oynamasın,çoğu etnisite çoğu toplum yapısı ve çoğu mezhep zaten birbiriyle aynı ortamda barınmaktan anılmaktan rahatsız.Bir şeriat yanlısı ve yaşantılı yapı ile modern yaşantıya sahip Avrupai yapı bir arada barınmamalı barınmak da istemiyor zaten.Eyalet sistemi burada kilit rol oynayabilir,bence bunun hazırlığı yapılıyor bu söylemlerle.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
alevi diyerek ağır saçmalamışsınız. alevi insanlarımız etnisite değildir , bu bir. cumhuriyete ve Atatürk'e , diğer bir çok kişiden daha çok sahip çıkarlar ve severler , bu iki. hiç bir zaman ayrı bir devlet istekleri olmadı, bu üç. sapla samanı karıştırmayın. alevi insanlarımız bu ülkenin zenginliklerindendirler ve bunu ayrıca belirtmeye bile gerek yok. hiç bir farkımız yok. iki çeşit insan var kabaca, ülkesini sevenler ve kendi ceplerini doldurmak için her şey yapmaya hazır olanlar.
biraz okuma yapın. türkmenler, bektaşiler, yeniçeri ocağı vb. vb. ayırımcılık hoş değil. kimsenin malı değil bu ülke.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 6 Ekim 2021; 15:26:56 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Halk pahalılığı unutsun , suni gündem oluşsun çabası ama artık mümkün değil.
markete her gidişte zam.
-
Alevilere etnisite demedim.Alevi insanlar evet cumhuriyet ve Atatürk’ü sever fakat milliyetçilik yönünden değil Atatürk’ün modern inkılaplarından dolayı,özgürlükçü dürüst yapısından dolayı sever.Cumhuriyeti de keza bu yönden dolayı severler.Ayrı bir devlet değil modern bir devlet istendi hep.Yani siyasal radikal şeriat yanlısı islamcı yönetim değil Atatürkçü yönünü Avrupa’ya dönmüş,laik ve hukuk devleti istedi Aleviler.Zorunlu din dersi kisvesi altında kendilerine Sünniliği aşılatan,baskılatan bir yapıyı,Cemevlerini ibadet yeri olarak görmeyenleri sevmedi Aleviler.Sevmezler de çünkü toplumun büyük çoğunluğu onlara müslüman gözüyle bile değil halen kafir/münafık ve ayrıştırıcı gözle baktıkları içindir bu.İçten içe çoğu kişi de sevmez.Kendim bu işin içerisindeyim,gerçek bu.Alevi kişiler,yöneticiler devlette üst düzey göreve getirilmez,atanmaz.Ayrıca tekrar söylüyorum bu ülkede yaşanmışlıklar var bizim en büyük zenginliğimizdir Alevi nüfusu fakat Maraş,Sivas,Çorum ve nice olayları da unutmasın bu millet.Bunları yapanların kim olduğunu unutmadık biz çünkü.Dediğim gibi dilimiz Türkçe,yönümüz Atatürk ve inkilapları ve düşünceleridir.Biz ki bu sebeplerden dolayı ülkemizi severiz.Ayrıca Aleviler bu ülkenin daha doğrusu bu toprakların eskilerindendir.Bir yerlerden sonradan göçme veya işgal etme hiç değildir.
-
alevi muhabbetleri sıktı artık.
-
cezayirden gelen zenci ve /veya onun fransada doğmuş çocukları fransız olmadığı halde fransa pasaportunu alıp ben fransızım demekten nasıl gocunmuyorsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kimliğini taşıyan da bi zahmet gocunmasın Türküm desin.
Atatürk'ün ülkeyi kurarken yaptığı tanım ile anayasada da bu durum ayrıca belirtildiği gibi, Türk olmak etnik kökene bağlı bir şey değildir. Vatandaşlık bağı ile ilgili bir şeydir.
inanç gruplarını ayrı bir ulus olarak kategorilendirmeye çalışmak da baya absürt olmuş.
belki almanya ve benzeri ayardaki ülkeler için eyalet sistemi faydalıdır. ancak ortadoğuda tutmaz, olmaz. Sivas kongresinde alınan kararlara ve Atatürk felsefesine terstir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 6 Ekim 2021; 15:52:31 > -
teşekkürler. kendini bilen, ülkesini seven herkes, çağdaş, özgürlükçü, hukuk devleti istiyor zaten.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O adam neden Cezayirden gidip Fransa’da gururlanarak Fransızım diyor hiç altındaki sebebi düşündünüz mü? Siz eğer söylemekten utanılacak bir durumda iseniz ki öyle,insanlar bunu söylemekten buna mensup olarak anılmaktan çekinir.Siz gidipte biz Talibanla aynı düşüncedeyiz diyen bir liderin ülkesiyle övünebilirsiniz fakat ben övünmem.Yaşam mottosu din ve sadece İslam olanlarla da övünmem.Yurtdışında Türkiye denildiğinde cami yaptırması İslami işlerdeki öne çıkan durumuyla akla geliyor,anılıyor.Bu sizi mutlu edebilir beni etmez.Mültecilere şu kadar para harcadık dedikten sonra kendi öğrencisi kendi insanı açlıktan intihar ediyorsa hiç övünmem.Buyrun siz vatandaşlık bağınızla gururla övünün fakat ben utanıyorum.Atatürk’ün Türkiye’sinin bu durumlara düşmesinden utanıyorum,bize bıraktığı çağdaş,üreten,dürüst,modern bir hukuk ve laik ülkenin İranlaşmasından,Afganlaşmasından utanıyorum.Benim Fransız gibi gurur duyduğum Pasaportum da yok,ülkem de yok,halkım da yok.Siz halen Payitaht izleyip geçmişle gururlanıp yatak üzerinde at kırbaçlayabilirsiniz.Ben bunlarla gurur da duymuyorum.Ben bu dünyaya savaş ve işgalden başka ne kattık bununla gurur duyarım,örneğin Atatürk’ün Avrupa ülkelerinden bile önce hak tanıdığı kadınlara seçme ve seçilme hakkı gibi.Ben Zimbabwe’ye reisinizin açtığı camiden de gurur duymam ben eğitimde ne yapılmış,sanat ve bilimle ne gelişmeler kat edilmiş ona bakarım Tübitakın okunmuş fasülyesiyle gurur duymam.Milliyetçilik masallarından da vazgeçin artık insanlar aç.Kimsenin umrunda değil kimlik vs.İmkanı olan anında o kimliği de iade edip Cezayirlinin aldığı gibi Fransa veya başka bir gelişmiş ülkenin kimliğini alıp gururla taşıyor.Atatürk’ün ülkesiyle onun kurduğu Cumhuriyetle GURUR duyuyorum onun Türkiyesinin kimliğini pasaportunu taşımaktan şeref duyuyorum fakat sonrasında olan gelişmelerden UTANÇ duyuyorum.Umarım ırkçı veya milliyetçi maskeden çıkıp olayın ana fikrini anlatabilmişimdir.
-
trnin acilen eyaletlere ayrılması gerekli ben şehirimde kürt arab yada ortadoğulu istemiyorum, gerici müslümanlarıda istemiyorum. türkiyeyi bölün 3 eyalete avrupa tarzı/müslümanlar/ortadoğu halkları diye herkes mutlu olduğu ortamda yaşasın
ancak avrupa tarzı yaşayacakların eyaletine duvar yapılması gerekli çünkü diğer 2 grup asalaklar gibi putlar yaratıp özgürlükleri kısıp avrupa tarzına kaçmaya başlayacaklar bunun engellenmesi gerekli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 6 Ekim 2021; 16:58:10 > -
Ben Türküm. bunu da her yerde söylerim utanmam aksine gurur duyarım. Türklük de Atatürk de ; hepsi övünç kaynağımdır.
Bu ayrı bir konu, 20 yılda ülkenin geldiği durum ve benim de tespitlerine katıldığım konu başka bir konu.
İki ayrı konuyu birbirine karıştırıp niye beni fanatik zannediyorsun
Nasıl kurduysan artık o alakayı
Sen beni ya başkası ile karıştırdın ya da farkında olmadan ejderya suyu içtin ya da okuduğunu anlamakta sıkıntın var.
Ben Atatürk'ten bu kadar bahsederken, beni Atatürk'e karşı olan zihniyettenmiş gibi yaftalamaya çalışman tam bir rezalet
Ben Atatürk'ün ülkeyi kurarken yapmış olduğu ulus tanımından ve bugünkü anayasada da hala yerini koruyan Türklük tanımından bahsediyorum ve bu iki referans noktasını temel alarak diyorum ki Türk olmak ırka bağlı değildir vatandaşlık bağına bağlıdır. (hani tc kimlik no falan)
Senin "övünmem" dediğin şeylerle ben de övünmüyorum, "utanıyorum" dediğin noktaları her yurtsever gibi ben de görüyorum.
Bunun aksini mi yazdım ben?
İki farklı konuyu birbirine karıştırıp beni hiç olmadığım biri gibi anlatmaya kalkma üzülürsün. Yazılanları iyi oku kavra sonra yaz
Irkçı maske ne ya
Atatürk'ün ulus tanımından bahseden birine ırkçı demek için Atatürk'ü hiç anlamamış ve bilmiyor olmak gerek.
Yoksa sen şu liboşlar gibi milliyetçiliği de ırkçılık falan mı zannediyorsun
okulda falan okumadın mı hiç Atatürk ilkeleri diye bir konu...Hani milliyetçilik halkçılık falan... İlginç..
Onu dahi bilmiyorsun demek.
Zaten konudaki yazından anlamıştım bir sıkıntı olduğunu. Yani Atatürk ve onun eserleri ile gurur duyan biri, en azından onun en temel felsefesini anlamış olmalıyken, eyalet sistemini tartışıyorsa beni de fanatiklerdenmiş gibi görebilirmiş demek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Prompter arıza yaptı herhalde. Spontane konuşunca artık böyle şeyler çıkıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ortalık çok karışık
-
Aleviler hakkında yanlış düşünüyorsunuz. Alevilik bir etnisite değildir. Alevilik konusunda binlerce tez ileri sürülmüştür. Aleviliğin kökeni kimine göre Anadolunun en eski kavimlerinden Luvilere (Işık insanları) dayanıyor. Kimine göre Türk Şamanizmi ile İslamiyetin bir karışımı olarak görülüyor. Ancak genel kanı Alevilik ne ayrı bir dindir ne de ayrı bir etnik unsurdur. Siz Aleviliği etnik bir halk olarak tanımlarsanız, bu Alevilik üzerinde bazı planları olanların tuzağına düşmüş olursunuz. Aleviler hiçbir zaman ayrı bir devlet olma düşüncesinde olmamışlardır. Tamam Osmanlı tarihi boyunca çeşitli isyanlarda bulunmuşlardır ancak o isyanlar mevcut düzen in bozulmasından dolayı Anadolu halkının nefes alamaz hale gelmesinden dolayıdır. Osmanlının duraklama ve gerileme dönemlerinde olmuştur. Bir diğer reailte ise Osmanlının kuruluşunda yer alan Alevi-Bektaşi felsefesinin, Osmanlının Yavuz Sultan Selim'le birlikte yönünü doğuya çevirmesi, siyasal alanda Kürt ve Arapların devlete hakim olmaya başlaması, kültürel olarak Arap-Fars kültürünün benimsenmesi ile Alevi-Bektaşilerin devlet içinde ki etkinliğinin giderek azalmaya başlaması nedeniyle çeşitli isyanlar olmuştur. Osmanlının kuruluşunda felsefi inanç olarak Aleviliğe daha yakın olan Bektaşilik öncülük etmiştir. Keza Cumhuriyet kurulurken Osmanlının son zamanlarında zulüm görmüş olan Türkmen Aleviler Mustafa Kemal Atatürk'e büyük destek vermişlerdir ve Atatürk ölümüne kadar Alevilere büyük hürmet göstermiştir. Atatürk'ten sonra gelişen dünya konjonktürüne istinaden iktidara gelen hükümetlerin yanlış politikaları yüzünden Aleviler istismara açık bir kesim haline gelmiştir.
Ancak Aleviler kendi tarihleri boyunca hiçbir zaman ayrılıkçı ve bölücü faaliyetlere girmemişlerdir ve bu amaçla Alevileri kullanmak isteyenlerede itibar etmemişlerdir. Aleviler ülkesine bağlı bir bir kesimdir. Sadece tek talepleri vardır. Kendi inançlarını özgürce yaşayabilmek ve dönem dönem sistematik saldırıların son bulmasını istiyorlar.
|
alevi diyerek ağır saçmalamışsınız. alevi insanlarımız etnisite değildir , bu bir. cumhuriyete ve Atatürk'e , diğer bir çok kişiden daha çok sahip çıkarlar ve severler , bu iki. hiç bir zaman ayrı bir devlet istekleri olmadı, bu üç. sapla samanı karıştırmayın. alevi insanlarımız bu ülkenin zenginliklerindendirler ve bunu ayrıca belirtmeye bile gerek yok. hiç bir farkımız yok. iki çeşit insan var kabaca, ülkesini sevenler ve kendi ceplerini doldurmak için her şey yapmaya hazır olanlar.
biraz okuma yapın. türkmenler, bektaşiler, yeniçeri ocağı vb. vb. ayırımcılık hoş değil. kimsenin malı değil bu ülke. |
cezayirden gelen zenci ve /veya onun fransada doğmuş çocukları fransız olmadığı halde fransa pasaportunu alıp ben fransızım demekten nasıl gocunmuyorsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kimliğini taşıyan da bi zahmet gocunmasın Türküm desin. Atatürk'ün ülkeyi kurarken yaptığı tanım ile anayasada da bu durum ayrıca belirtildiği gibi, Türk olmak etnik kökene bağlı bir şey değildir. Vatandaşlık bağı ile ilgili bir şeydir. inanç gruplarını ayrı bir ulus olarak kategorilendirmeye çalışmak da baya absürt olmuş. belki almanya ve benzeri ayardaki ülkeler için eyalet sistemi faydalıdır. ancak ortadoğuda tutmaz, olmaz. Sivas kongresinde alınan kararlara ve Atatürk felsefesine terstir. |
Halk pahalılığı unutsun , suni gündem oluşsun çabası ama artık mümkün değil. markete her gidişte zam. |
Prompter arıza yaptı herhalde. Spontane konuşunca artık böyle şeyler çıkıyor.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X