Şimdi Ara

nefes yetmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
11.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • düzenli spor yapan birisiyken 3 senedir pelte gibi yatıyorum.
    sadece haftada 2 halı saha maçı yapıyorum.

nefesim çok çabuk kesiliyor, ama bacaklarımda bir yorgunluk olmuyor. yani bacaklarım 3 saat maç yapmayı kaldırır ama nefesim pek yetmiyor.

içki ayda bir belki, sigara hiç içmem.
    küçüklüğümde bir kere terli terli soğuk yemişim, az daha zatürre oluyormuşum.
    bir de lisedeyken, vücudum aşırı sıcakken çok kere denize atlamışlığım vardı, birkaç arkadaşta ciğer sorunu çıkmıştı bu yüzden.
    sıcak demişken, kızgın kumlarda debelenip denize girmek diyelim.

acaba bir sorun var mıdır? maçlardan sonra da çok öksürürüm.
    doktora gittim şurup verip yolladı.

konuda bilgisi olanlardan yarım talep ediyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nefes Yetmezliği: Kitap Okurken ve Konuşurken

Giriş: Kitap okurken veya konuşurken nefesinizin yetmediğini hissediyorsanız, bu durumun birkaç olası nedeni olabilir. Bu metin, nefes yetmezliğinin nedenlerini ve bu sorunu çözmek için alabileceğiniz adımları açıklayacaktır.

Nefes Yetmezliğinin Nedenleri: * Astım veya Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH): Bu durumlar hava yollarını daraltarak nefes almayı zorlaştırır. * Anksiyete veya Stres: Anksiyete veya stres, hızlı ve sığ nefes almaya neden olabilir ve bu da nefes darlığına yol açabilir. * Sesli Kitap Okurken Nefes Kontrolü: Sesli kitap okurken, normalden daha yüksek sesle ve daha hızlı konuşabilirsiniz. Bu durum, nefesinizin yetmesine neden olabilir. * Kitap Okurken Nefes Nefese Kalmak: Kitap okurken, nefesinizi tutma eğiliminde olabilirsiniz, bu da zamanla nefes darlığına neden olabilir.

Çözüm Yolları: * Altta Yatan Tıbbi Durumları Tedavi Edin: Nefes yetmezliğinize astım veya KOAH gibi altta yatan bir tıbbi durum neden oluyorsa, bu durumu tedavi etmek için doktorunuza başvurmanız önemlidir. * Nefes Egzersizleri Yapın: Nefes egzersizleri, diyaframınızı güçlendirmenize ve daha verimli nefes almanıza yardımcı olabilir. * Konuşurken Nefesinizi Kontrol Edin: Konuşurken, nefesinizi kısa ve düzenli tutmaya çalışın. Yüksek sesle veya hızlı konuşmaktan kaçının. * Sesli Kitap Okurken Nefesinizi Kontrol Edin: Sesli kitap okurken, arada bir duraklayarak nefes alın. Konuşma hızınızı ayarlayın ve yüksek sesle konuşmaktan kaçının. * Kitap Okurken Nefesinizi Tutmayın: Kitap okurken, nefesinizi tutmaktan kaçının. Bunun yerine, düzenli aralıklarla derin nefesler alın.

Sonuç: Kitap okurken veya konuşurken nefes yetmezliği yaşıyorsanız, bu durumun birkaç olası nedeni olabilir. Altta yatan tıbbi durumları tedavi etmek, nefes egzersizleri yapmak ve konuşurken veya kitap okurken nefesinizi kontrol etmek, bu sorunu çözmenize yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • maçlardan sonra bende çok öksürürm sebebini bilmiyorum

sıkıntın kondisyon.haftada 2maç yapıyorum diyosun ama halısahada maç yapmak tam anlamıyla kondisyon sağlamaz.bunun yerine düzenli tempoda uzun süre koşman gerekli.maçtaki gibi 2depara kalkıp 5dk yürümek değil mesela.sıkıntın bu yüzdendir büyük olasılık.
  • valla şu kadar diyelim,
    liseyi askeri okulda okudum.
    kondisyon vardı. ama orada da durum çok çok farklı değildi. koşu derecelerim tam sınırdaydı, 10 üzerinden 3 ile 5 arası değişirdi.
    100 kiloluk adam kaldırabiliyorum ya da 80 kiloluk birini omzuma atıp 3 kat merdiven çıkabilirim.
    maçlarda da ileride oynamam. ya geride ya da defansif orta sahada oynarım, koşar adama basarım, pek sabit kalmam.

nedenini anlayamıyorum, şu nefesimi adam gibi açamıyorum.
  • Bunun genel olarak nedeni nasıl soluk alıp vereceğini bilmemen ya da o ritmi tutturamadığından kaynaklanıyor olabilir.
  • Ben konuşurken sesli bişe okurken nefesim kesiliyo okulda sorun yaşıyorum o yüzden
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Bunun genel olarak nedeni nasıl soluk alıp vereceğini bilmemen ya da o ritmi tutturamadığından kaynaklanıyor olabilir.

oneolaki
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

Bunun genel olarak nedeni nasıl soluk alıp vereceğini bilmemen ya da o ritmi tutturamadığından kaynaklanıyor olabilir.

oneolaki

Mesela koşarken çok sık veya çok aralıklarla nefes almaman gerekir. Eğer çok sık nefes alırsan ister istemez tıkanıyor insan ama bunu atlatmak için de bol bol koşmak lazım tabii orası da ayrı.

Ayrıca oynadığınız saha kapalı ise nefes darlığı daha çok yaşanır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Suyun Altında Nefes Tutamama
    11 yıl önce açıldı
    Nefes alamıyorum
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

oneolaki

Mesela koşarken çok sık veya çok aralıklarla nefes almaman gerekir. Eğer çok sık nefes alırsan ister istemez tıkanıyor insan ama bunu atlatmak için de bol bol koşmak lazım tabii orası da ayrı.

Ayrıca oynadığınız saha kapalı ise nefes darlığı daha çok yaşanır.

saha açık.
    ya 4 yıl boyunca hep koştum, pek atlatamadım bu sorunu.
    farklı bir sorun mu var acaba

• Valla o kadarını bilmiyorum hocam.

Ben de kapalı,açık saha çok fark ediyor. Bir süre daha bu sorun geçmezse bir doktora gözükmekte fayda var.
  • aynı problem bende de var.aylardır koşmuyorum geçenlerde halısahaya gittim az kalsın ölecektim acaba sıcak haldeyken denize girme gerçekten problem yaratır mı? ben çok yaptım bunu.gerçekten de çok sorunum var nefes ile.fiziki olarak çok güçlüyümdür.zamanında askeri sınavlara girdiğimde koşu rekoru kırmıştım hatta.yorulmak nedir bilmezdim ama geçti o dönem artık
  • valla bu sorun pek düzelmedi hala.
    2400 rekorum 9:27 idi. ama nefes konusunda bir türlü ilerleme yaşayamadım belirgin bir şekilde.
    valla dediğim gibi, üniversite hastanesine gittim, kadın ilgilenmedi bile
    2 kere askeri okul muayenesine gittim, sinüzitten başka sorun da çıkmadı.
    3 ayda bir de kan veririm, kan değerlerim de gayet iyi çıkar.
  • Aynıyım. Konu açmayı düşünüyordumki bu konuyu gördüm. 2 senedir pc başındayım. Arada bi çıkar koşarım. Halı saha maçı yaptık geçen bi depar atıyorum sanki 1 dk nefes almamış gibi çok hızlı nefes alıp veriyorum tıkanıyorum. Bacaklarımda sorun yok cidden 2 3 saat koşsam tık demez ama nefes beni bitiriyor. ne yapcağımı şaşırdım . küçükken buronşit geçirmişim herhalde
  • quote:

valla bu sorun pek düzelmedi hala.
    2400 rekorum 9:27 idi. ama nefes konusunda bir türlü ilerleme yaşayamadım belirgin bir şekilde.
    valla dediğim gibi, üniversite hastanesine gittim, kadın ilgilenmedi bile
    2 kere askeri okul muayenesine gittim, sinüzitten başka sorun da çıkmadı.
    3 ayda bir de kan veririm, kan değerlerim de gayet iyi çıkar.

hacı sinuzit kesiyor cigere akıyor sümük oda orda nefes darlıgı yapıyor
  • valla bu arada, burnum genelde tıkalıdır, ağzımdan nefes alırım, çok sorun yapar mı

@lobb da söylemiş,

hocam, sinüzit öksürtüyordur büyük ihtimalle diyorlar.
    burnum da genelde iyi nefes almamı engelliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 31 Mart 2010; 0:45:32 >
  • kardiyo yap
  • kardiyo dediğin olay, ekg ve eko testleriyse, 2003 ve 2007 testlerim gayet sağlıklıydı.
  • alerji testi yaptmadılarsa yaptırmanı öneririm
  • alerji derken?
    nasıl bir etkisi olabilir ki?
  • quote:

kardiyo dediğin olay, ekg ve eko testleriyse, 2003 ve 2007 testlerim gayet sağlıklıydı.

nefes yetmemesi
  • burnum tıkalıdır diye yazmışsın daha ne sorun arıyorsun
    burnun herhagin bir sebepten dolayı tıkalı olduğu için düzenli nefes alamıyorsun, bu senin sadece spor performansını değil günlük yaşantını da olumsuz etkiler. kitap okuma hızını ve anlama hızını bile düşürebilir.
    kbb'ye görünmelisin bence...
    ben bu ay burundan ameliyat olacağım burundan nefes almaya çalışınca inşatta çalışmış kadar yoruluyorum :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.