Şimdi Ara

Nefes: Vatan Sağolsun (2009) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
587
Cevap
0
Favori
32.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • spoiler vermeden yorum yazabilecek olan var mı?bir de film ne kadar sürüyor?

Orijinalden alıntı: turanhan

Recep İvedik gibi bir film 4 milyonu görüyorsa bu film 5-6 milyonu geçmeli. Yoksa gerçekten milli duygularımızı, vatanseverliğimizi kaybetmişiz diyeceğim.
    katılıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: shadowtr

quote:

Orijinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

Uyuyan asker bunalıma girdi 5 dakkada

Bir daha uyumasın diye, çünkü o işin şakası yok. "Uyursa ölürler..."

Zaten ömür billah uyuyamaz öyle ayarı yiyen biri kolay kolay... Askerliğin zor yanı da bu, ömür boyu geçmeyecek yaralar bırakabiliyor.

Bu filme gitmeli herkes. Recep İvedik gibi bir film 4 milyonu görüyorsa bu film 5-6 milyonu geçmeli. Yoksa gerçekten milli duygularımızı, vatanseverliğimizi kaybetmişiz diyeceğim.

yoksa millet olarak uyuyoruz...

Yalanı çabuk söylersin, gerçeği çabuk hatırlarsın...

• nerdeyse 1 yıl önce gördüğüm frangmanından beri merakla beklediğim bir film, bende diğer arkadaşlara katılıyorum eğer bu film Recep İvedik gibi basit bir filmi geride bırakamazsa yazık bize, bende sinemada izliycem ilk fırsatta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apoca[L]z

giden kimse yokmu detaylı bi yorum yapsın

giden olmuştur ama 8de 9 da felan gitmişlerdir. 12 gibi yorumlar gelir

Yarın akşam bir aksilik olmazsa inşallah giderim artık.
  • Bugün kapısından döndüm sinemada. Mustafa faciası gibi birşey çıkarsa yazık olmasın parama diye.

İlk yorumlar olumlu geldiğine göre kesin izlerim artık.
  • Arkadaşllar bugün filme gittim. Film harika. Kesinlikle gidin. Filmin bakış açısı çok güzel. Benden size tavsiye filmi gaza gelip izlemeyin. İçinden birşeyler kapmaya çalışın çünkü bu film düşünebileceğiniz gibi "haydi aslanlarım vurun" tarzında bir film değil. Spoiler vermemek adına burada fazla konuşmak istemiyorum. Sadece telsiz konuşmalarına dikkat edin derim. Zaten filmin geri kalanı size herşeyi anlatıyor. O telsiz konuşmalarından özellikle bir tanesi çok çarpıcı. Son söz olarak. Kesinlikle gidin ve sinemada izleyin derim. Filmden sonra cidden çatışmadan çıkmış gibi birşey hissediyorsunuz. Psikolojiniz değişiyor.(Henüz bir çatışma yaşamadım ama psikolojiyi anlatmak adına söyledim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychomantis -- 16 Ekim 2009; 21:50:01 >

Orijinalden alıntı: psychomantis

Arkadaşllar bugün filme gittim. Film harika. Kesinlikle gidin. Filmin bakış açısı çok güzel. Benden size tavsiye filmi gaza gelip izlemeyin. İçinden birşeyler kapmaya çalışın çünkü bu film düşünebileceğiniz gibi "haydi aslanlarım vurun" tarzında bir film değil. Spoiler vermemek adına burada fazla konuşmak istemiyorum. Sadece telsiz konuşmalarına dikkat edin derim. Zaten filmin geri kalanı size herşeyi anlatıyor. O telsiz konuşmalarından özellikle bir tanesi çok çarpıcı. Son söz olarak. Kesinlikle gidin ve sinemada izleyin derim. Filmden sonra cidden çatışmadan çıkmış gibi birşey hissediyorsunuz. Psikolojiniz değişiyor.(Henüz bir çatışma yaşamadım ama psikojiyi anlatmak adına söyledim.)

Ben yaşadım. Bakalım nasıl yapmışlar. Filmden bir kaç fotoğraf görmüştüm; beni alıp eski zamanlara götürmüştü. Umarım dediğin gibi "Haydi aslanlarım vurun" tarzı gerçekte pek rastlanılmayan, sadece kahramanlık üzerine kurulu bir film değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orijinalden alıntı: psychomantis

Arkadaşllar bugün filme gittim. Film harika. Kesinlikle gidin. Filmin bakış açısı çok güzel. Benden size tavsiye filmi gaza gelip izlemeyin. İçinden birşeyler kapmaya çalışın çünkü bu film düşünebileceğiniz gibi "haydi aslanlarım vurun" tarzında bir film değil. Spoiler vermemek adına burada fazla konuşmak istemiyorum. Sadece telsiz konuşmalarına dikkat edin derim. Zaten filmin geri kalanı size herşeyi anlatıyor. O telsiz konuşmalarından özellikle bir tanesi çok çarpıcı. Son söz olarak. Kesinlikle gidin ve sinemada izleyin derim. Filmden sonra cidden çatışmadan çıkmış gibi birşey hissediyorsunuz. Psikolojiniz değişiyor.(Henüz bir çatışma yaşamadım ama psikojiyi anlatmak adına söyledim.)

Ben yaşadım. Bakalım nasıl yapmışlar. Filmden bir kaç fotoğraf görmüştüm; beni alıp eski zamanlara götürmüştü. Umarım dediğin gibi "Haydi aslanlarım vurun" tarzı gerçekte pek rastlanılmayan, sadece kahramanlık üzerine kurulu bir film değildir.

Aynen dediğim gibi. Bu film gerçekleri gösteren bir film. En sakat bölgelerde bile askerimizin bazen ne kadar aciz olabileceğini gösteren bir film. Bir yandan överken bir yandan da dokundurmuşlar.

• Efektler kötü olmasın. Mesela birisi vuruldu şimdilerde Türk dizilerinde gördüğüm gibi karnındaki salça torbası patladıktan 2 sn. sonra kurşunun itme kuvvetini hiç hesap etmeden önce kollarını yukarı kaldırıp sonra yüzü koyun yere düşmesin mesela.

Veya oralarda teröristten ziyade askeri doğa şartları zorlar. Saatlerce 10-12 saat 30 kg. yükle 3 bin m. yükseklerde yürümek, şiddetli yağmur altında üstün başın sırılsıklam olmuş bir şekilde sabahın olmasını beklemek, tipiye tutulup yolunu kaybetmek, kağıt meyve suyu kutusunda karı eritip içine binbir tozun karıştığı çayı koyup çay demlemek ve bunun o an için ne enfes bir tad olduğunu düşünmek, günlerce süren operasyon sonunda saç, sakal karışık hale gelmek, soğuktan donmamak için gündüz yakılan ateş içinde ısıtılan bir taş parçasına sarılıp uyumaya çalışmak gibi veya benzeri şeylere değinmişlerdir umarım.

Yoksa rambo vari filmleri sevmiyorum. Ama tabii hiç vatan-millet sevgisi işlenmesin demiyorum. Uygun yerlerde dozajı aşmadan verilirse, güzel müziklerle de desteklenirse çok iyi olacaktır.

• Pazar günü kısmet olursa gidiyorum,yorumlara bakılırsa Mustafa tarzı bir facia olmamış.
  • Efektler harika. Sesler mükemmel. Vurulma sahneleri cok iyi işlenmiş. Öyle ki vurulanların gerçekten vurulduğunu hissediyorsunuz. Geri kalanlar için birşey söyleyemeyeceğim spoiler'e girer. Film zevkinizi kaçırmak istemem.

Şu görüntü bile aslında çok iyi işaretler veriyor. Doğrusu beni benden alan bir sahne...

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Efektler kötü olmasın. Mesela birisi vuruldu şimdilerde Türk dizilerinde gördüğüm gibi karnındaki salça torbası patladıktan 2 sn. sonra kurşunun itme kuvvetini hiç hesap etmeden önce kollarını yukarı kaldırıp sonra yüzü koyun yere düşmesin mesela.

Veya oralarda teröristten ziyade askeri doğa şartları zorlar. Saatlerce 10-12 saat 30 kg. yükle 3 bin m. yükseklerde yürümek, şiddetli yağmur altında üstün başın sırılsıklam olmuş bir şekilde sabahın olmasını beklemek, tipiye tutulup yolunu kaybetmek, kağıt meyve suyu kutusunda karı eritip içine binbir tozun karıştığı çayı koyup çay demlemek ve bunun o an için ne enfes bir tad olduğunu düşünmek, günlerce süren operasyon sonunda saç, sakal karışık hale gelmek, soğuktan donmamak için gündüz yakılan ateş içinde ısıtılan bir taş parçasına sarılıp uyumaya çalışmak gibi veya benzeri şeylere değinmişlerdir umarım.

Yoksa rambo vari filmleri sevmiyorum. Ama tabii hiç vatan-millet sevgisi işlenmesin demiyorum. Uygun yerlerde dozajı aşmadan verilirse, güzel müziklerle de desteklenirse çok iyi olacaktır.

Şu ana kadar yapılmış Türk filmleri içerisindeki en iyi efektlere sahip film.Sanırım bu herşeyi anlatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Tesla- -- 16 Ekim 2009; 22:16:50 >

• Aslında efekt derken benim kastettiğim vurulma sahneleri ve patlama sahneleri. Bunun haricinde patlamalar falan bilgisayarla desteklenmemiş gibi doğal duruyor. Filmin hiçbir yerinde abartı göremezsiniz. Sadece tek bir noktada bilgisayar kullanıldıgını farkettim. O sahnede muhtemelen siz de anlarsınız. Belki de gerçek görüntüdür bana efekt gibi gelmiştir. Bunun dışında dikkat çeken bir gariplik yok.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.