Şimdi Ara

Nefes: Vatan Sağolsun (2009) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
587
Cevap
0
Favori
32.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Konu hortluycak ama yazılanlara duyarsız kalamadım lan askerlik bile yapmayan kişiler gelmiş şurda böyle şey mı olur helikopter nerde jetler nerde aktütün ne onu bilmez adam 1992 yi canlandırıyorlar onu bilmiyor yorum yapıyor karakol böyle yakalanmazmıs aktütünü 400+ teröristin bastıgını ve ordaki asker sayısının 55 60 civarında oldugunu unutmayın ayrıca bizim askerlerde yıl olmus 2012 hala aptal aptal 2.dünya savasından kalma mı belli olmayan silahlar var teröristlerde rpg . . . çelik yelekten bahsedilmis teröristlerde onu delen mermiler var teröristler az sayısıda ve çok fazla gelirleri var haliyle donanımlılar bunlara göre düşünün yarım metre karda 30 adım yürüyün bakayım göreyim sizi gerizekalılar dellendirdiniz beni umarım askerde .......... lar blocklanacam diye ayazamıyorumda

Piyasada bir sürü kitap var komutanların yazdıkları,bizzat yaşadığı olayları anlatan onlardan yola çıkarak senaryo oluşturulsa çekseler keşke adam gibi film,ama dediğim gibi görsellik ve sanatsal yanı ön planda tutulmalı,

Anlaşılan bu istediklerim için daha çok erken,biz yine saçma sapan komedi filmleri çekmeye devam edip eğlencemize bakacağız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 17 Kasım 2012; 1:46:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 01deadman01

Vay arkadaş ya adam gibi aksiyon yada savaş filmi çekemiyoruz...kendi propagandamızı bile yapamayacakmıyız biz ?
    çeksene komandoların operasyon yaparken başından geçen olayları yada özel kuvvetlerin,ama gerçekçilikten uzak saçma sapan efektlerle felan değil,(burda nefes den bahsetmiyorum)...
    Vallahi Kurtlar vadisi filmleri dışında adam gibi aksiyon-savaş sahnesi olan filmimiz yok...

Piyasada bir sürü kitap var komutanların yazdıkları,bizzat yaşadığı olayları anlatan onlardan yola çıkarak senaryo oluşturulsa çekseler keşke adam gibi film,ama dediğim gibi görsellik ve sanatsal yanı ön planda tutulmalı,

Anlaşılan bu istediklerim için daha çok erken,biz yine saçma sapan komedi filmleri çekmeye devam edip eğlencemize bakacağız...

Hocam bence Nefes filmi harikulade bir film olmuş. Söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Koy Osman Pamukoğlunu senarist olarak iş bitti. Oğlum bak git gibi filmden adam trilyonları götürdü ya. Ama bizim halk da cahil. Kimse gitmese o filme çekmezler öyle film.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

Milletin vatani duygularını sömüren bir film bakın böyle filmlere prim vermeyin. Dağdaki gerçekleri göstermiyor sadece sinirli bir insansever bir komutan izliyoruz. Ama bu kadar masum değil bazı şeyler. Dağdaki askerler kafayı bir kaç ayda sıyırıyor komutanların halini siz diüşünün. Mesela ölen bir "insanın" (kabullenmeseniz de insanlar) kafasını kesip foto çekiyorlar , bu ne kadar normal bir şey artık o askerden ne baba olur ne koca olur. Öldürsünler tabi ki bu bir sava ama öldürdükten sonraki hareketleri onların ne kadar normal olduğunu belirliyor.
    Hak vermiyor da değilim her gün ölüm korkusuyla yaşıyorlar soğukta ama neticeye bakalım.
    Şimdi siz gerillalara ne kadar düşmansanız onlar da bize düşman. 70 milyon nüfüsün içinde 3 milyon 5 milyon olarak eziliyorlar. Zaten Türk milleti malesef Avrupa gibi ya da o sevmediğiniz Amerika (polisler ve askerler hariç) diğer ırkları kendi topraklarında görmek istemiyor. Belki Amerikan halkı kendi ülkesindeki Fransızları dışlasa onlar da terör uygular mesela.
    Hadi onlar bölücülük yapıyor da peki bizler ne yapıyoruz ? Onların ırkını kabullenmiyoruz. Siz Türksünüz diyoruz ve ben Almanyadaki Türklere bakıp Türkiyede yapılan haksızlığı görüyorum. Siz de biraz empati yaparsanız terör neden var anlarsınız

Gerilla ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben size şunu söyleyim Van/başkale Yeşilbulak sınır karakolunda yaptım. Filimde ki gibi hiç bir şey yok bu filimi izleyipte askere giden anlar demek istediğimi

biz tim olarak gittik 18 kişi ısparta dağ komando timi 2 günde 1 kere 10km intikal var yüzüne çarpan soğuk ve şiddetli kar. Karakola gelince kar mıntıkasına yardım. sular donuyor kar suyu ile karakolu temizler kar suyu eriterek su ihtiyacını karşılarsın. Yemek almak dağa kışın araçlar çıkamıyor. güvenli bölgeye kadar araçlarla getiriyoralar. Güvenli bölgeye gidip yemekleri sırtımızda çıkartıyorduk . Diyebilirsiniz kardeşim orası hepmi kardı yazın en sıcak 5-6 derece oluyor gerisini hesaplarsınız

Karakol komutanı teğmendi. tam istirahat edelim diye gazino denilen ufak tv seyredilen yer var dinlenirken gelir sesizce alarm verir. Koş silahını al mühümmatı al hazırlan mevzide beklersin sadece tatbikat amaclı ama bize işkence gibi geliyor. Uyku yok bir şey yok. Filimde sadece nöbet tutan askerler ve şair gibi konuşan komutan var. O filim gerçeği yansıtmıyor. Benim gibi doğuda yapan illaki vardır. Dediklerimi onlar da yaşamış olabilir. Orada 12 ay yaşamak nasıldı görmeyen bilemez zaten filimi yazan da oraları görmediğinden öyle kulaktan duyma şeylerle yazılmış bir filim.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.