Şimdi Ara

Nefes: Vatan Sağolsun (2009) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
587
Cevap
0
Favori
33.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orijinalden alıntı: Manero

Arkadaşlar hekes imdb puanını versin bu filmin gevurların er raynından geri kalan bir yanı yok hatta artıları çok...

http://www.imdb.com/title/tt1171701/

Gerçi izlemeden puan vermek olmaz ama Puan nereden veriliyor dostum. Ayrıca üyelik falan gerekiyor mu puan verebilmek için?

Herkesin verdiği oylar geçerli olmuyor..

• filmden yeni geldim ve psikolojim darmadağan oldu gerçekten..herşeyiyle hiç çekinmeden 10/10 veririm bu filme , mutlaka her Türk'ün izlemesi ve çevresindekilere izlettirmesi gereken bir şahaser olmuş..
  • Kesinlikle ve kesinlikle gidilmesi gereken bir film. Güneydoğudaki olayları, duyguları enfes bir biçimde anlatmış, harika bir film.
  • Bende bugun gittim 21:45'te..
    İlk bölümde şahsen biraz daha hareketlilik beklerdim.
    İkinci bölümde ise fikirlerim tamamen değişti.
    Çok güzeldi. Çok beğendim.

Yanlız annenizi babanızı götürmeyin..
    Arkamda bir kadın oturuyordu, film boyunca ağladı, hele filmin sonunda sırf o kadın değil salondaki çoğu kişi ağladı.
    Kadının oğlu meğerse şehit olmuş, sonra bende duygulandım

Dünden rezervasyon yaptırdım. Bugun sabahtan dolmuş tüm seanslar.
    Salon 350 kişilikti tamamen doluydu.

Mutlaka gidin, kaçırmayın..

Yanlız sesler biraz boğuk gibiydi..

Hele filmin sonundaki şarkıda resmen ağladım, çünkü o sahne çççoooook güzel ve duygu yüklü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 17 Ekim 2009; 3:04:35 >
  • Bu senenin en iddali ve merakla beklenen yapımı ''NEFES''.Film, ünlü reklam yönetmeni Levent Semerci yapımı.Çekimleri Hatay'da hiç bir yıldız oyuncu kullanmadan tamamen konservatuar öğrencilerinden seçilmiş bir kadroyla bir ay dağda kalarak ve bunun öncesindede oyunculara eğitim verilerek yapıldı.Filmin konusu ise şöyle;
    1993 yılında TSK'nın yeni yeni hareketlendiği ve modernizasyona geçtiği dönemde Irak'a operasyon sırasında Türkiyede bir sınır karakolunu korumakla görevli yüzbaşı ve emrindeki 40 askerin yaşadıkları....
    Filmde ilk dikkatinizi çeken kamera açıları ve enfes doğal güzellikler.İnsan bir an oralarda terör olmasa gezilip görülesi yerler diyip dalıyor uzaklara adeta.Filmdeki kamera teknikleri gerek aksiyon sahnelerinde gerekse duygusal ağırlıklı durağan sahnelerde çok profosyonel.Ses efektleri ve görsel efektleri ise bir Holywood filminden farksız.Özellikle patlama sahnelerin de yerinizden fırlamanız ve görsel şölene dalıp gitmeniz kaçınılmaz oluyor.Filmin birinci bölümü daha çok durağan sahneler içerirken ikinci yarısında aksiyon dozunu damarımızdan içeriye alıyoruz.Özellikle filmde ki oyunculuk mükemmel düzeyde.Türkiye'nin farklı yörelerinden gelen onlarca askeri temsil eden bir kadro kurulmuş Trakyalısı,Lazı,Kürdü,İstanbullusu,Hataylısı ve daha nice şehire ait karakterleri görmek ve bu sentezi filmin havasıyla doğal olarak hissedip yaşamak mümkün.Oyuncuların yıldız olmayışı ve gözümüzün alışık olmaması bu konuda büyük bir artı getiriyor haliyle de filmin doğallığına büyük katkı sağlıyor.Filmde ki duygusal sahnelerin doğallığı ve yıllardır özlemini çektiğimiz kendi kültürümüze ait savaş temalı film açığımıza ilaç gibi geliyor.Ayrıca film de özellikle ana-oğul ve aşk temaları özellikle üstüne basılarak işlenmiş olup bu sahnelerde göz yaşı dökmemek için sağı solu kesmek gerekiyor.
    Kısacası Türk tarıihinin en iyi yapımlarından biri olmaya aday ''NEFES''.Bu muhteşem yapımı kaçırmamanızı önerir iyi seyirler dilerim..

Kerem SUCU

• su filmi butun guneydogu insanina izlettireceksin

tabi icinde insanlik duygusu barindiranlar kendilerini belli edecekler

I'am TURKISH WEIGHTLIFTER
  • Dün gittim , gerçekten harikaydı... Sonlara doğru çok duygulandım , tavsiye ederim herkese.
  • Film çok yalın ve basit geçiyor (konu karmaşık değil manasında) bu yüzden anlamak için özellikle çok fazla kafa yormaya gerek yok...Bi kaç çapulcu çıkmış p....... yapıyorlar biz de ne pahasına olursa olsun dimdik karşılarında duruyoruz olay budur!
    [Ryzen 9 5900X] [Asus Rog strix X570 E] [GSKILL 32GB TRIDENT Z NEO DDR4 3600MHz CL16] [XFX RX 6900 XT] [Samsung 970 Evo Nvme] [FSP Aurum PT 1200W] [Msi core liquid 360rh] [Dark guardian pro] [Samsung CHG70]
  • Güzel film görsel efektler güzel insan psikolojisinide iyi yansıtmışlar
    Birde bir görüşüm var haddime değil komutanlarımız daha iyi bilir ama allahın dağına karakol yapıyorsun terörist bunu biliyor sende gelsin diye bekliyorsun bu biraz saçma bir anlayış değil mi karşındaki güç gerilla gücü asker terörist nerde bilmiyor ama terörist askerin nerde olduğunu biliyor aynı güçle çıkmak daha mantıklı geliyor

Not: Gerilla savaşı küçük ve gizli birliklerin düzenli bir orduya karşı yürüttükleri yıpratma savaşı taktiği, zayıf kuvvetlerin güçlüye karşı uyguladığı direniş savaşının unsurudur.

Bu şerefsizlere gerilla demeye toplum olarak kızıyoruz. Ama tanım olarak bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_6872 -- 18 Ekim 2009; 9:31:17 >
  • Askerlerin yakınlarıyla telefon konuşmaları bir de filmin en sonunda credit başlarken askerlerin toplu şarkı söyledikleri sahne.Filmin en çarpıcı sahneleri bunlar bir de karakol baskını müthiş gerçekçi çekilmiş.Kesinlikle izlenmesi gereken bir film.Filmeden çıkınca kamyon çarpmış gibi hissettim.
  • Arkadaşlar son sahnedeki askerlerin toplu söylediği müziği hatırlayan varmı?? Filmden o kadar etkilenmişimki, filmden çıktığımdan beri düşünüyorum ama bir türlü hatırlayamıyorum. Delirmek üzereym :)

TAVSİYE : FİLMİ MUTLAKA İZLEYİN VE İZLETTİRİN !!!

Orijinalden alıntı: bjk11111bjk

Arkadaşlar son sahnedeki askerlerin toplu söylediği müziği hatırlayan varmı?? Filmden o kadar etkilenmişimki, filmden çıktığımdan beri düşünüyorum ama bir türlü hatırlayamıyorum. Delirmek üzereym :)

Emrah'ın şarkısı.Sensiz nefes alamam ismini atıyor olabilirim
    Kapitalizm gölgesini satamadığı ağacı keser.
    Tek rakibim kangal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sentry

quote:

Orijinalden alıntı: bjk11111bjk

Arkadaşlar son sahnedeki askerlerin toplu söylediği müziği hatırlayan varmı?? Filmden o kadar etkilenmişimki, filmden çıktığımdan beri düşünüyorum ama bir türlü hatırlayamıyorum. Delirmek üzereym :)

Emrah'ın şarkısı.Sensiz nefes alamam ismini atıyor olabilirim

Ohh be :) tşk ederim.

-senaryo: yok denebilir, konu 0. "g.doğudaki askerler ve öldürülmeleri" herangi bi olay örgüsü yok. 2/10

-yönetmenlik: çatışma hariç bir yönetmenlik görmedim. çatışma da karanlıkta, az bütçeyle çekilmiş birşeydi. 5/10

-oyuncular: oyuncular çok fazla görmediğimiz yüzler. dar bir kadro olsa da gayet iyilerdi. 7/10

benim için boşa gitmiş 2 saat ve yorgunluk oldu diyebileceğim bir film.

beğenenler elbette olacaktır, ama ben beğenmedim

Orijinalden alıntı: DiabloXT

Çok harika ve etkileyici. Film çıksın gidip izlemek lazım.

Recep İvedik gibi bir filmi listelerde ilk sıraya çıkaran milletimiz umarım bu filme de hakettiği değeri verir.

Çok doğru söylüyosun dostum...Sonuçları göreceğiz yakında.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.