Şimdi Ara

Nedir bu Milletin, Batı Hayranlığı.. Görüşlerinizi merak ediyorum. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
4.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Orta doğu zihniyeti yüzünden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Bisikletçi76 Gereksiz yorum.

    @lazer__ Öyle olduğunu zannetmiyorum, Belki beklediğinizi bulamamışsınızdır.

    @Intrepid Bu politikacılar yüzünden böyle, Türkiye doğru ellerde hakettiği değeri bulabilir(Konuda belirttim zaten) İncirliği kapatmak hepsini etkiler, yaptıkları filmler de bile (örneğin; Xmen) sürekli Rusya'ya karşı sürülecek ilk koz olarak Türkiye gösterilir. Biz Türkiye olarak, Batı için kaybetmeyi göze alamayacak kadar çok değerliyiz.

    @Jeopol Bu da haklı bir bakış açısı.

    @Darch Evet, Rusya Federasyon olmadan önce, Darwinzm deki yanlış anlaşılmanın çağa damga vurduğu dönemde(Türklerin kuyruğu olduğuna inanıldığı dönem.) Sovyetler ve Çin(Mao) o dönem en büyük katliamları kendi halklarına yapmış diye biliyorum. Zayıf olanın ölmesi gerektiği inancına sahipti tüm Dünya. Kafatasçılık almış yürümüştü. Bugün iletişim çok güçlü, Dünya bambaşka bir yer oldu. Kosova gibi küçük bir toprak parçası bağımsızlığını ilan etti ve İletişimin gücü sayesinde Rusya'nın düşmanı olan ABD, Kosavo'yı Devlet olarak tanıdı! Eğer iletişim bu denli güçlü olmasaydı. Kosova da taş üstün de taş, baş üstünde baş bırakılmazdı. Rusya'nın nükleer silahla İstanbul'u vurmak istemesi, Uydurma da olabilir. İstanbul bu. Kimin olursa olsun Gözde bir şehir.. Tüm Dünya, Rusya ya düşman olurdu öyle birşey yapsa. Akıl işi değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moneyTalks_ -- 1 Ağustos 2020; 23:21:55 >




  • @Roby Büyük düşün.. Anasının karnından hamal doğmuyor bu millet..

    @Navi Bu konudaki insanların bir çoğu yazdığım şeyi yanlış anlamış. Bunu bir kaç kez yazacağım, birini de size yazıyorum; Yönümüzü Doğuya dönelim demedim ben. Ortanın Doğusuna dönelim. Tamamen Batı yanlısı bir Devlet değiliz şu an, Ortanın Batısıyız ya hani.. Yani biraz Batı yanlısıyız ya hani.. Orta da olmayalım.. Bundan sonra Biraz Doğu yanlısı olalım. Olmasak bile öyle gibi davranalım. (Konu da bunu yazdım ama Batı yanlısı bir çok forum üyesinin, içindeki Rus düşmanlığı ağır basmış.) Ya da belki kitleye hitap edemedim. Neyse bunu düzeltmiş olayım. Yanlız bizim batı ile anlaşabildiğimiz hiç bir nokta olduğuna inanmıyorum. 21. Yüzyıldayız en ufak karşılıklı hoşgörümüz yok.

    @Sniper Shepard Nasıl üzüldüm bilemezsin.

    @kozmoz beni sevmiyor Eline, Beline, Diline sahip çık arkadaşım :)

    @Redeemertr Klasik olacak, aKP li değilim, önceki yazılarıma bakabilirsin.





  • @agtr Haklısın, başka bir konu.

    @aykut291 Dünya Ekonomisi şu an onlara bağlı, çünkü konu da, söylediğim gibi, onların rahat olmasının sebebi; bizim onlar adına diken üstün de olmamızdan kaynaklı. Rusya dan ödleri kopuyor.. Batı için, Bizim değerimiz bundan daha fazla. Aksini düşünen ve söyleyen, sindirilmiş, kortkutulmuştur, yerine oturtulmuştur..

    @ornitolog Bu da haklı bir bakış açısı.

    @Zodion Anlamadım.

    @akris Biraz batı yanlısı olmak yerine, Biraz doğu yanlısı olmalıyız veya öyle görünmeliyiz diye düşünüyorum.. Çin ile Birlik olmak mı.. Ruslar bile bunu istemiyordur, sadece mecburiyetten birlikteler.

  • @MiLLETiNVEKiLi ilk 2 cümlen hatalı ya da anlamadım, bana verilmiş bi cevaba benzemiyor.. ABD nin şu an daha çok Çin'e düşman olması, Rusya yı 2. Plana almasıyla alakalı.. Yoksa Rusya ile düşmanlıkları gelip geçici bir Trampcıkla bitecek değil.

    @The Balance Biraz batı yanlısı olmak yerine, Biraz doğu yanlısı olmalıyız veya öyle görünmeliyiz diye düşünüyorum. Konu da böyle belirtmişim zaten. En kötü ihtimalle kaçan kovalanır diyorum.. Detaylı bilgi konuda verdim zaten, şöyle bakıp geçtiyseniz, tekrardan okuyabilirsiniz.

    @Long Nightt Faydalı yorumunuz için teşekkür ederim. Bir Devir bitti, Başka bir devir başladı. Yine de en kötü ihtimalle kaçan kovalanır. Hepsini izlemek istemezseniz; Dakika: 1:31:35 - Tarih dersim sizinki kadar iyi değildir, maksat fikirleri paylaşmak. Tarihçiler anlatsın, Felsefeciler fikir yürütsün..


    @Knights of Cydonia Tüm dünya demedim, nerden okuyorsun?

    @Perturbator Evet, katılıyorum





  • @MRTFR Biraz batı yanlısı olmak yerine, Biraz doğu yanlısı olmalıyız veya öyle görünmeliyiz diye düşünüyorum.. Doğu Perinçek tamamen Rusya ve Çin e sarılalım diyor. Aslında sen bunu zaten anladın. Beklediğinizi bulamadığınız için üzgünüm.

    @adanavalısi Doğrusu; Yönümüzü biraz doğuya çevirelim.. Nasıl ki şu an; Biraz Batıya çevrilmiş ya öyle. Konuda bunu belirtmiştim.

    @WILDBOYS Evet, biliyorum zaten bu yüzden herkes birbirine ilticayı tavsiye ediyor.

    @Jacobıan Anlatmak istediğim bundan fazlasının olduğu. Batı nın bize faydası yok, Hiç bir zaman da olmayacak. Bir tarafta Konstantin dedikleri İstanbul un hayaliyle yanıp tutuşan Yunanlar, Diğer tarafta Ermenilerin aşkıyla yanıp tutuşan Fransızlar. Ve diğer yanda Dini olarak bile farklı olan Biz..(Dur bi dakka) Biz Askeri olarak bir yere giriyoruz, peşimizden ABD geliyor, avantayı topluyayıp, gidiyor. Bu durumun tek başına RTE nin başarız siyasetinden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. NATO için biz neyiz? Daha 1 sene olmadı; NATO tatbikatın da, Atatürk'ü Hedef tahtası yapmışlardı. Ben diyorum ki, En azından biraz kaçalım da kovalanalım. Bu kadar hayran olduğunuz için sizi takmıyorlar. Diyor ya, İsmail YK; "Beni beğeneni ben beğenmem, benim beğendiğim ise beni beğenmez!", Yoksa sen zurna mısın? Sorusuna ise oturup bi düşünmek lazım. Bahane üretmeden cevap vermek lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moneyTalks_ -- 1 Ağustos 2020; 23:20:32 >




  • @alicho İşte zaten, bizde ülkemizin çıkarına göre hareket edelim diyorum

    @Rhodium Kesinlikle katılıyorum.

    @Mr. Hyde Yine tam olarak anlaşılmadığımı düşünüyorum, Yönümüzü biraz doğuya çevirelim.. Nasıl ki şu an; Biraz Batıya çevrilmiş ya öyle. Konuda bunu belirtmiştim.

  • İstediğimiz kadar düşman olalım, istedikleri kadar düşman olsunlar farketmez. Malesef adamların kibrit çöpüne dahi muhtacız. Adamlarda bize kaktırdıkları malzemelerden o biçim para kazanıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de şimdi hak verdim, doğuya bakalım. İranı, hindistanı, afganistanı örnek alalım biraz da. Doğudan da hep batıya göç ediyorlar, batıdan doğuya göç etmesi lazım bu insanların. Suriler bile avrupaya gitmeye çalışıyorlar, onlara da hindistana gitmelerini tavsiye edelim. Nasıl çöp bir konu la bu böyle   



    Konu başlığı : Batı hayranlığı. Konunun özü doğu bataklık olduğu için tüm dünya batıya göç etmeye çalışıyor.

  • moneyTalks_ kullanıcısına yanıt
    Dünya ekonamisi neden onlara bağlı? Dünyada kendini geliştirmiş en yetenekli beyinler neden Abd Ülkesine göç ediyor? Bugün Abd yi Abd yapan Dünyanın bütün önemli beyinlerin orada olması ama neden? Rusyadan korkuyor konusu tartışılır.Evet Rusya Askeri anlamda çok güçlü bir Ülke ama ekonomik anlamda rezil bir Ülke.Oranında halkının çoğunluğu aynı bürokrasilee tarafından sürünüyor.Tek imkanları petrol kaynakları Gaz kaynakları ama halkı bizim gibi refah içinde olan bir Ülke değil.Devir artık Ekonomik savaş devridir.Kimse kalkıpta bu devirde kolay kolay silahla tankla savaşı gözel almaz çünkü ona gerek kalmadı artık.Ekonomik savaş herşeyi çözüyor.Neticede kim halkını özgürlüklerle dönatıp refah içinde yaşatırsa o Ülke herzaman kazanır birkere.Dünyanın en gelişmiş insanları orada çünkü.Her Ülkeden insan var bu İnsanlar Abd nin bütün bir numaralı şirketlerinde çalışıyorlar.Kendi Ülkeleri yerine neden orayı tercih ediyorlar sorulması gereken budur.Çözümüde budur.Dünyada yaşayan insanların kakıpta yönünü medeniyetten ortadoğuya çevirmesini bekleme.Ortadoğunun sevilecek bir yanımı var ki tabiki yönümuzü batıya çeviricez kim ister Ortadoğu bataklığında yaşamayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 2 Ağustos 2020; 0:49:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • moneyTalks_ kullanıcısına yanıt
    Zaten doğuya sırt çevirmek hiçbir zaman mantıklı olmadı. Ama batıya mahkumuz, şu durumda özellikle de ekonomik olarak. İkili siyaset yapmamıza da razı değiller, tarafımızı belli etmemizi istiyorlar. Kendi göbeğini kesemedikten sonra ülkemize hiçbir şekilde bu coğrafyada rahat yok, belki güney amerikanın köşesinde bir ülke olsak olabilirdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adorer

    Bi bitmediniz...

    Alıntıları Göster

    Bu lafı söylemen gereken kişi ben değilim birader. Nedense şu laflarınızı forumun muziplerine söylediğinizi hiç görmedim. Onları eleştirenlerden biri bizzat benim. 40 yılın başı aksilikten beğenmeyeceğiniz bir yorum yaptık onun da hesabını bana yüklüyorsunuz. Bilip bilmeden konuşmayın canımı sıkmayın.


    Hiç sevmem başkaları tarafından gereksiz yere eziklenmeyi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 2 Ağustos 2020; 0:45:13 >
  • moneyTalks_ kullanıcısına yanıt

    İlla bir yere dönmemiz, ya da döndüğümüz yerde kalmamız gerekmiyor. Ülkemizin, halkımızın çıkarları neyi gerektiriyorsa diplomasimiz o yönde olmalıdır. Keskin taraf olmak çoğunlukla zarar verir. Sevmek zorunda da değiliz, nefret etmek de. Biz çok duygusalız ama dış politikada duygusallığa yer olmamalı. Mesela ben rusya ve çine, tarihi nedenlerle batıdan daha fazla güvenmiyorum. Bu iki ülke ile elbette iyi ilişkiler kurmalıyız ama batının alternatifi gibi görmemeliyiz, çünkü daha iyi değiller.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş, bizim insanımız sanıyor ki bütün dünya birleşmiş "Biz bu Türkiye'yi nasıl daha aşağıya çekebiliriz" diye düşünüyor. Yapmanın etmeyin ALLAH aşkına. Azıcık bir şeyler okuyun araştırın. NATO nedir, niye üye olduk onu bile bilmeden konuşuyorsunuz.

    Dünya siyaseti çok kişinin oynadığı bir satrançtır. Emin olun Amerika bizim iyi olmamızı ne kadar istemiyorsa bunun kat be kat fazlasını Rusya için Çin için bla.bla.istemiyor. Kendinizi dünyanın merkezine koymaktan vazgeçin artık. Biz başrol de-ği-liz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne batı ne doğu bağımlıyım her bir yana. Kim istemez kendi kendimize yetelim... Olmuyor işte.

    1 ay çalışıp araba telefon konsol almalarına tabi hayran olurum. Amerikanın dünyayı yönetmesine tabi hayran olurum çünkü Türkiye'nin bunu yapmasını istiyorum.

    Anlatabilmişimdir umarım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @PomPom D.G.P; Düşün, Gözlemle, Planla. Altındaki kayalara çarparsan darbe travmasından ölürsün. Veya ağır kemik kırılmasından kaynaklı iç kanamadan ölürsün. Veya kalın bağırsağın splenik fleksurasından ölürsün. Melekler yok, Kimse büyülü bir şekilde belirip seni kurtarmayacak.. - (Kaptan Fantastik filminden alıntı) Verdiğiniz tarz bilgileri youtube dan ulaşabiliyorum. Şikayetinizin 2 türlü çaresi var; Birincisi ve kolay olanı iltica etmek. İkincisi ve Türk'e yakışanı, şerefli olanı Vatanı kurtarmak... İsmail YK'nın dediği gibi; "Beni beğeneni ben beğenmem, Benim beğendiğim beni beğenmez, Yoksa Sen zurna mısın?" Oturup cevabını aranmanız gereken soru budur.. Bence, Biz Türkiye olarak zurna değiliz.. Az biraz kaçalım, hemen kovalayacaklar diyorum ben. Sen Batı'ya hayran olmaya devam et.

  • 18 Trilyon dolarlık ekonomik rezevr dünyanın en büyük şirketlerine sahip ve dünyanın en çok patentinin sahibi o yüzden hayranım :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C99111CD4

    Bu mesaj silindi.
    Batı konusunda 1940larda Hitlerin İsmet İnönüye attığı mektupları unutmamak lazım, Hitler Türkiyenin işgali planını yapmıştır. Hitler her zaman savaşacağı 2. sıradaki ülkeye önce ittifak yapıp, sonra saldırmıştır.


    https://www.aydinlik.com.tr/almanya-nin-turkiye-ye-hucum-plani-ozgurluk-meydani-mayis-2019#1

    https://tr.m.wikisource.org/wiki/Adolf_Hitler%27in_İsmet_İnönü%27ye_mektubu

    İnönü sovyetler tarafından yutulmamak (boğazın kontrolü ve doğuda kurulacak ermenistan/kürt bölgeleri) hitler tarafından işgal edilmemek için, ingilizlerin/itilaf devletlerinin etkisiyle savaşa katılmamış, mecburen natoya girmiştir.

    inönünün yahudi/gayrimüslümlere ekstra vergi getirdiğini, savaşa hazırlanmak için askerliği arttırdığını, olabilecek işgala yönelik planlar yaptığını unutmamak gerek.
    https://listelist.com/varlik-vergisi/
    https://m.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/prof-dr-ekrem-bugra-ekinci/596002.aspx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 2 Ağustos 2020; 3:7:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C99111CD4

    Bu mesaj silindi.

    Fuad Köprülü sayesinde korunduğunu dinlemiştim Şengör'den.

  • @bedo20 İşte çözüm??

    @Redeemertr Rusya tarafına yakınlaşmaktan bahsediyorum, göstermelik bile olsa(bence göstermelik olmamalı ama). Anladığın şeyi neden anlamazlıktan geliyorsun?

    @aykut291 Amerika ve Batı sömürgeci devletler yığını. Rusya Ekonomik olarak kötü ise bunun sebebi ABD nin uyguladığı ambargolar. Ama biz öyle bir merkezdeyiz ki, Yüzümüzü döndüğümüz yer Ekonomik olarak eşitlenir. Biz burda Doları yasaklasak, Batı'ya ambargo uygulasak. Hava sahasını bunlara kapatsak, Ticaret geçişlerini elimizden geldiğince yasaklasak. Desek ki; Bundan sonra bizim işimiz Doğu'yla.. Değerimizi işte o zaman anlarlar.. (Detaylarda boğulmayın, Politikacı değilim, Ana Fikre odaklanın.) Kimse kağıt para ya da altın ile doymaz. Meyve, Sebze ve Hayvancılıkla doyar insanların karınları. Uzun vadeli düşünüyorum, ama Kısa vadede ayaklarımıza kapanırlar.

    @adanavalısi İşte bizde çözümü konuşalım diyorum..

    @Navi Son söylediğinize katılıyorum ama ben Çin'i, Rusya'dan ayırıyorum. Eminim Rusya Devlet olarak da bu konu da dikkatlidir. Çin'i kim sever ki..





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.