Şimdi Ara

Nedir bu 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirme mevzusu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
7.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeterince bilgisayar mühendisliği/yazılım mühendisliği bölümü var zaten ülkede. 3 yılda 1 milyon yazılımcıyı ne yapacağız? BTK akademiden eğitim videosu izleyenleri istihdam edeceğiz dedi rte. Ne yapmak istemektedir,nereye varmaktadır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladies and gentlemen -- 20 Nisan 2020; 19:57:35 >

quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

Adamlar kırk yılın başında iyi bir şey yapacaklarını söylüyor bazılarınız A Haberden daha yobazsınız gerçekten.
    Arkadaş anlamıyor musun her sene bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği bölümlerinden yeterince mezun çıkıyor. Şuanki mezunlar bile hemen iş bulamazken 3 sene sonra 1 milyon 'yazılımcı' yı nereye koyacaksın? iş alanın mı var? piyasaya bu kadar fazla yarım yamalak yazılımcıyı salarak kalifiye olunması gereken alanın da içine ediyorsun ondan sonra 'yeni mezun yazılımcı şoför aranıyor' ilanları görmeye başlarız te allam ya bir de gelmiş a haber falan diyip saçmalıyor
    10 yıllık yazılım mühendisiyim bu kafada adam görmedim

video izlemeyle yazılımcı olunuyorsa bütün internet kaynak dolu hadi olunda görelim bakalım, sürekli önüme mülakata geliyorlar, mezunların %80'i boşa okumuş mühendisliği.

akp'nin amacı başkadır, ya belli kadrolara yandaşlarını yerleştirmek için kılıf hazırlıyorlar ya da daha kötüsü tamamen cahilce bir düşünceyle(yukarıdaki arkadaş gibi) video ile yazılımcı yetiştirebileceklerini zannediyorlar.
    quote:

Orijinalden alıntı: mojman

gelecek yazılımda bilgisayarda bu sektör 1 milyon kişiyi de istihdam eder 10 milyonu'da üniverstiye girecek gençlere bilgisayar ve yazılım mühendisliğini öneriyorum hatta işsiz temel bilimler mezunu ve mühendislerede sertifika alarak kariyerlerine yazılım bilişim sekötüründe başlamalarını tavsiye ediyorum
    ülkede nasıl bir yazılım ve bilişim altyapısı var da 1milyonu da 10 milyonu da istihdam eder diyorsun? abd de bile toplam yazılım mühendisi sayısı 1milyon
    gelecek yazılımda bilgisayarda bu sektör 1 milyon kişiyi de istihdam eder 10 milyonu'da üniverstiye girecek gençlere bilgisayar ve yazılım mühendisliğini öneriyorum hatta işsiz temel bilimler mezunu ve mühendislerede sertifika alarak kariyerlerine yazılım bilişim sekötüründe başlamalarını tavsiye ediyorum
    Nasıl bir gerici zihniyetsinizla siz merak ediyorum.

Adamlar imkan sunuyor mezun varmıs o varmıs bu varmıs yazılımcı demek kendi kendine iş bulmak demektir en basiti taksilerdeki bitaksi programı adam yazmıs milyonlar kazanıyor sizde yazın o içi boş kafalarınıza birşeyler sokun sizde becerin proje üretin satın o zaman madem çok biliyorsunuz ben yazılımcıyım diyen ve iş bulamayan varsa para kazanamayan var ise kusura bakmayın ama kendisi birşey beceremediğindendir.
  • burger king

• bize is versin ilk once

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Gigabyte B450M S2H | AMD Ryzen 5 5600G | XPG 8GB*2 3000MHZ DDR4 GAMMIX D10 | Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 4GB | SanDisk 500GB Ultra 3D SSD | Western Digital 1TB Blue 7200RPM | SilverStone Strider Essential 600W | Zalman N3 Mid Tower | Samsung Odssey G3 24" | Microsoft Wired Desktop 600 | Gigabyte Aorus M2
  • imamhatip açarak yaptıkları hatanın farkındalar telafi etmeye çalışıyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gelecek yazılımda bilgisayarda bu sektör 1 milyon kişiyi de istihdam eder 10 milyonu'da üniverstiye girecek gençlere bilgisayar ve yazılım mühendisliğini öneriyorum hatta işsiz temel bilimler mezunu ve mühendislerede sertifika alarak kariyerlerine yazılım bilişim sekötüründe başlamalarını tavsiye ediyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mojman

ülkede nasıl bir yazılım ve bilişim altyapısı var da 1milyonu da 10 milyonu da istihdam eder diyorsun? abd de bile toplam yazılım mühendisi sayısı 1milyon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladies and gentlemen -- 20 Nisan 2020; 21:37:52 >

Bilgisayar bilimleri diye ayrı bir dal var pek programlamayla alakalı değil onu öğreteceklerini sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 20 Nisan 2020; 21:41:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yer uçağım var canım, olmaz mı ;) | Kalitenin üç harfi vardır... | Tum kizlar bana hasta, eskilerim hep yasta ;)
    B M W
    baba yorgun | Twitter

Hakkımda ne düşünüyorsan, Allah sana 10 katını versin inşAllah
  • Şu an bile bir çok bilişimci işsizken nasıl istihdam yaratılacak merak ediyorum doğrusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FABA16B0B -- 21 Nisan 2020; 2:8:18 >
  • Adamlar kırk yılın başında iyi bir şey yapacaklarını söylüyor bazılarınız A Haberden daha yobazsınız gerçekten.

• quote:

Adamlar kırk yılın başında iyi bir şey yapacaklarını söylüyor bazılarınız A Haberden daha yobazsınız gerçekten.
    A haber izleyiciside geldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Arkadaş anlamıyor musun her sene bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği bölümlerinden yeterince mezun çıkıyor. Şuanki mezunlar bile hemen iş bulamazken 3 sene sonra 1 milyon 'yazılımcı' yı nereye koyacaksın? iş alanın mı var? piyasaya bu kadar fazla yarım yamalak yazılımcıyı salarak kalifiye olunması gereken alanın da içine ediyorsun ondan sonra 'yeni mezun yazılımcı şoför aranıyor' ilanları görmeye başlarız te allam ya bir de gelmiş a haber falan diyip saçmalıyor

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt

• yokmuş demek ki
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.