Şimdi Ara

Nedir bu 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirme mevzusu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
7.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

3 senede 1 milyon yazılımcı çıkaracakmış(!) hükümetimiz.Kabaca senede 300000 yazılımcı çıkaracak.Peki bu yazılımcılar nerede yetişecek?BTK Akademi denilen, 400 kişinin sınava girdiği zaman sistemi çöken bir yer.Bu 300000 yazılımcıdan her gün en az 1000 tanesi ders için sisteme giriş yapmak isterse ne olur?Halizhazırda günde 1000 kişi ile eğitim yaparsanız söylenen 1 milyon yazılımcı hedefine ulaşamazsınız.

Bunlar, gider ayak ne yapsam da oy kurtarsam ve özellikle gençlerin oyunu çarpmaya çalışsam nasıl olur düşüncesinde olan, son demlerini yaşayan mevcut hükümetin safsatalarıdır.

Hadi diyelim 1 milyon yazılımcı hedefine ulaştınız, bu 1 milyon kişiyi nerede istihdam edeceksiniz?Ben ve benim gibi bu işe yıllarını vermiş yazılımcı arkadaşlar bile zar zor iş alırken, bu kişiler nasıl iş bulacak?Ha hedef ortada boş gezen, aldığı 3 aylık eğitimle yazılımcıyım diye geçinen birilerini yaratmaksa o zaman sözüm yok.

Verilen eğitimin ne derece işe yarar olduğunu görmek gerekir ama en kötü bir yazılımcının elle tutulur bir proje gerçekleştirmesi için gecesini gündüzüne katarak çalışsa bile en az 6 ay zaman gerekir.

Daha Uzay Ajansını 2 sene önce kuran mevcut hükümetin bu yazılımcılar için istihdam yaratacağına adım gibi eminim(yersen)

• Hocam tarlada domates mi yetiştiriyoruz ne yapıyorsun? Bir pc uzmanı arkadaşımız beni aydınlatsın üç yılda bildiğim kadarıyla yazılımcı yetişmez ilkokuldan başlatmak lazım eğitimi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TeknolojiveBililisim T kullanıcısına yanıt
    2-3ü örnek verdim olsun 5 bunlar devletin planlamalarında hala kısa orta vade hedefleri işte.

Oyundan kastım da call of duty ayarında bir şey değil daha basit ama tutulan şeyler.

Zaten oyun tutulsa o kadar uygulama arasında google playde sıyrılsa gelen parayla çalışana rahatça kaynak ayırıp işi yönlendirebilir.

Pc masrafını sayman komik pcsi olmayanın yazılımcılık hayali kurması da biraz abes zaten. Adama windowsun tuşlarını öğreterek başlayamazsın çok zor.

Sıfırdan yazılımcı derken gerçek anlamda 0 değil. Yazılım konusunda 0. Bilgisayar alacak da şu da bu da. Kod yazmak için ahım şahım bi bilgisayara ihtiyaç yok önce bi öğrensin yaptığı ne not defteri çalıştıracak bi tane pycharm spider ya da envai çeşit şey.

Direkt aylık çalışan hesaplaması yapman bullshit. Tek başına ortaya bi mobil uygulama koysun fikir iyi olsun gelen kaynakla işin maddi kısmı kendiliğinden çözülür zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Siteye girebilen kişileri istihdam edecekler sanırım

• Numenorian Man kullanıcısına yanıt
    Sen bence bu konuda daha fazla konusma bu isten hayatini kazanicaksan senelik sadece iş masrafin 5bin tl sigortasi sunu bunu saymiyorom hadi bir is buldun diyelim oradan ogreneciginle askeri ucret alirsan öp basina koy.Android mandroidden hadi bisey tutturdun diyelim anca kendini tatmin edersin yan iş hobi olarak yan iş yani

• Genç tembeller rahatsız.
    Bence öyle değil bu işlerdeki bilgiye erişebilirlik ve mezun nüfusuna göre yeterli bile yapabiliyirson bu saatten sonra donanim, ilaç,uzay,gen teknolojisi işlerine yönlendireceksin o işlerde açik 2milyonu bile kaldirir

• Konu sahibi neyi görmüyorsun, erdoğan istediği ilk aşamayı kendine göre başardı şimdi artık teknoloji yani katma değeri daha yüksek olan ikinci aşamaya geçmek istiyor birkaç konuşmasında da bunu belirtti zaten, ülkemizde hep genelde muhalefetin eleştirdiği nedir abd piyasaya dolar salarken koreler teknolojiye yatırım yaptı biz ise betona paraları gömdük derler ya o kore gibi ülkelerde bizden çok ileri yol inşaat bina yapımları vardı bu yüzden teknolojiye yatırım yapıldı ama bizim 2002 'lerden beri yapılanlar ortada o kadar beton yaptığın hal de hala birçok eksik var bu yüzden artık katma değeri yüksek olan yatırıma yazılım bilişim güvenlik işletim sistemi mobil program mobil işletim sistemi gibi birçok sisteme yatırım yapma vakti geldi. Ki ülkemizdewww.turkiye.gov.tr mobil kısmı ve web kısmı çok güzel bir yatırım oldu Türkiye 'nin yaptığı en iyi şeylerden biri olarak görüyorum, son zamanlarda ÖSYM bir sürü yazılımcı aldı eskiden öss sonuçları açıklanır site çökerdi şimdi ise birkaç senedir çok şey değişti ösym 'de sitesi gayet güzel sade görünümü müthis ve yakında zamanda mobil programını da yaptılar bana göre şuan ki zaten web ödülleri sitesine girip bakarsanız en iyi siteler en iyi mobil programlar kısmında dediğim firmalar var yani en iyi mobil programlardan biri ösym 'nin olarak görüyorum ve ne iyi banka programı da ziraat 'in oldu sonra yapı kredi qnb en para ve garanti geliyor yani kısacası artık bizde bu alanda yer almak istiyoruz kendimiz yapmalıyız ki dolar ile döviz ile dışa bağımlılıktan yavaş yavaş kurtulalım.

2. faza aşamaya geçildiğini düşünüyorum artık, o yüzden buradaki gençlere sesleniyorum şu sitede saatlerinizi boşa harcamayın boş boş her akşam ekonomi battı akp şu chp şu batırdı bittik diye saçma saçma şeyler üzerine yorum yapacağınıza kendinizi geliştirin ve kurtarın kendinizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: TeknolojiveBililisim

Bence öyle değil bu işlerdeki bilgiye erişebilirlik ve mezun nüfusuna göre yeterli bile yapabiliyirson bu saatten sonra donanim, ilaç,uzay,gen teknolojisi işlerine yönlendireceksin o işlerde açik 2milyonu bile kaldirir
    Bence sen konuşma. Çok bir şey bildiğimi iddia etmiyorum ama söylediklerin bir şey bilmeyenlerin bile anlayabileceği kadar saçma. Hem bir şey tuttursa diyorsun hem hobi diyorsun. Tutturmaktan kastımız cidden tutturmak. Zamanında flappy bird tuttuğunda adam kaç milyon dolar kazandı?

Play Store’un en çok hasılat yapan ilk 20 uygulamasından biriydi bir ara Traffic Racer. Yapımcısı türk, Soner Kara. Ayda yüz binlerce lira kazandırıyordu. Adamın o uygulama için 5-6 sene çalışmış olabileceği bi gerçek ama sonuçta bu uygulama Tuttu. Ayda yüz binlerce lira kazandığın bir işi hobi olarak mı yaparsın.

Siz bu memur kafasından kurtulamıyorsunuz. Hala asgari ücret diyor. Dünyada hala yazılımcı açığı var adam gelmiş tr de asgari ücretten bahsediyor.

Sana şunu da söyleyeyim sürekli beni bir şey bilmemekle itham ediyorsun belki haklısındır çok şey bilmiyorum ama sen çok şey biliyorsan ve hala hayatını kurtaramadıysan problem sende. Yazılımda veya ülkede değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 21 Nisan 2020; 22:16:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mojman

gelecek yazılımda bilgisayarda bu sektör 1 milyon kişiyi de istihdam eder 10 milyonu'da üniverstiye girecek gençlere bilgisayar ve yazılım mühendisliğini öneriyorum hatta işsiz temel bilimler mezunu ve mühendislerede sertifika alarak kariyerlerine yazılım bilişim sekötüründe başlamalarını tavsiye ediyorum
    Bildiğin açık bir iş varsa tanıdığımın oğlu var. 5 yıl okudu. Bilgisayar yazılım mühendisi.
    Bulamadı bir iş.

KARŞIYAKA
    .##......
    .##İZMİR#
    .##......
    .########

(_¯_¯(¯(¯_¯¯_¯¯_¯¯_¯¯_¯¯(ด้้้้้็็็็็้้้้้็็็็
  • Vittorio Scaletta kullanıcısına yanıt
    Bizim bolum bir sertifika ya da diploma gerektirmiyor zaten, oyle diplomam var o yuzden imza atabiliyorum gibi bir durumu yok bazi muhendislikler gibi, isin egitimi ve kulturu icin okula gidiyorsun sadece.

Ben kendim icin endise duymuyorum, ama umutlandirilan on binlerce gencin de is bulamadiklarinda dusecegi caresizligi dusununce uzuluyorum. Asiri basit yani, aksini savunanlari gercekten anlamiyorum, cunku ilanlar belli, linkedin ve kariyerneti soyle bi 15 dk gezen zaten kac kisinin is bulabilecegini gorebilir.

Bunun tartisiliyor olmasi bile asiri absurt. İcinde top olan kapali bir kap var gibi dusun, millet gelmis acaba top ne renk diye tartisiyor, halbuki kabi cevirsen top orada, objektif bir gercek.

• Benim zamanımda Meslek Liseleri Bilişim bölümleri balonu vardı o balon patlayınca biz işsiz kalmıştık.
    Yine aynısı olur bu işler hikaye balon şeyler Devlet Kadro vs açmaz öyle mal gibi kalırız ortada

mevzu ilgisi olan insanlara yol göstermektir. batının gençleri araba garajlarında milyar dolarlık şirketler kurmuşlardır.biz bu trendi maalesef kaçırdık ama bi yerden de başlamak gerekiyor.işte 'bi yer' tam burası

bu işlere geç kalındı ama başlanması bile mucize bu topraklarda. bize hayal gücü lazım,ufuk lazım. bunlarla arge olur.

bilenler bilir argeden sonra üretim olur.

çok yitip giden yetenekli insanlar oldu ülkemizde. cevherler gün yüzüne çıkamadı. ekmek parası davasına ölüp gittiler. bunlar tekrar tekrar yaşanmamalı.

Orijinalden alıntı: Freakk

10 yıllık yazılım mühendisiyim bu kafada adam görmedim

video izlemeyle yazılımcı olunuyorsa bütün internet kaynak dolu hadi olunda görelim bakalım, sürekli önüme mülakata geliyorlar, mezunların %80'i boşa okumuş mühendisliği.

akp'nin amacı başkadır, ya belli kadrolara yandaşlarını yerleştirmek için kılıf hazırlıyorlar ya da daha kötüsü tamamen cahilce bir düşünceyle(yukarıdaki arkadaş gibi) video ile yazılımcı yetiştirebileceklerini zannediyorlar.

Alıntıları Göster
    Önüme mülakata geliyorlarmışta %80i boşmuş. Kendini övme şekline bak. Sen yeni mezundan veya 1-2 yıl tecrübeden ne bekliyorsun? Böyle kendini övüp , başkasını yerenlerden nefret ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: antizero

Önüme mülakata geliyorlarmışta %80i boşmuş. Kendini övme şekline bak. Sen yeni mezundan veya 1-2 yıl tecrübeden ne bekliyorsun? Böyle kendini övüp , başkasını yerenlerden nefret ediyorum.

Alıntıları Göster
    ne bekleyeceğiz yeni mezundan ya da 1-2 yıllık mezundan, çay mı getirip götürsünler?
    adamlar 2. sınıf öğrencisinin çözmesi gereken basit sorulara far görmüş tavşan gibi bakıyorlar, böyle diyince kendimi övmüş mü oluyorum, durumun vehameti ortada, görebilene...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freakk -- 23 Nisan 2020; 15:25:58 >

• Sakin olalım tamamen malum partinin siyasal islamcı kafasızlığıyla başarısız göz boyama çabaları...
    İşin teknik tarafına gelecek olursak;
    1-) İngilizce bilmeyen adam iyi bir yazılımcı olamaz,
    2-) Düzgün iletişim kuramayan donuk zekalı insanlar (ki ülkenin yüzde sekseni) orta ve üstü bir projede çalışamaz,
    3-) Gerekli yatırım ve zamanı sağlayamayan insanlar yeterince ilerleyemez,
    4-) En önemlisi de bu sektörde diploma, adam kayırma vs işlemez, sabır ve çalışma gerektirir, bakın bu saydıklarımın hepsi "soft skill" denilen özellikler, bunları sağlayamayan insan herhangi bir projede çalışamaz dünyanın neresinde olursa olsun.

Olacak olan şey, 2-3 hafta daha bununla gündem oyalanır sonra başka bir olay patlak verir unutulur gider...
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.