Şimdi Ara

Neden fantastik kitap okuyanlar fazlalıkta ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tavsiye konularında hep lotr,açlık oyunları,got kitapları gördüm bunlar yerine neden kendinizi geliştirebileceğinz size birşeyler katıcak kitaplar okumuyorsunuz ?

• herkesin ayrı bir zevki var
  • Sen onların da insanlara faydalı olduğunu bilmiyorsan bunca zaman kitap okuyarak boşa zaman harcamışsın ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl birşeyler katacak mesela?Her fantezi kitabını okudun mu da karşıt öneri sunuyorsun böylesine küçümsüyorsun arkadaşım?Ben de okumadım ama önermeni çok kapalı buldum.Ne gibi yani nasıl birşeyler isterdin mesela?
  • Her dönemin kendine göre edebiyatı var. Günümüzde bu tarz talep görüyor, 10 sene sonra değişir başka bir tarz olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ölüm Lokumu

Nasıl birşeyler katacak mesela?Her fantezi kitabını okudun mu da karşıt öneri sunuyorsun böylesine küçümsüyorsun arkadaşım?Ben de okumadım ama önermeni çok kapalı buldum.Ne gibi yani nasıl birşeyler isterdin mesela?

Kitabın bize kattıklarını tek tek yazmama gerek yok sanırım böyle konular mevcut araştırmanı tavsiye ederim.

• Zamanın modasi bu. Film yapimcilari da fantastik seylerden ve çizgi romanlardan medet umuyor artik. Hatta power rangers in da filmi yoldaymis. İnsanlara gerçek yaşamdan öyküler sunan kitap ve filmlere ilgi düştü. Belki de hayal gücümüz genişlemiştir ya da sadece gerçek hayat bizi tatmin etmez olmuştur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Komedi türünde kitap var mı?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu dünya gittikçe moklaşmaya başladı biz de mutlu sonlarla biten başka dünyalarda yaşama isteğimizi böyle gideriyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ölüm Lokumu

Nasıl birşeyler katacak mesela?Her fantezi kitabını okudun mu da karşıt öneri sunuyorsun böylesine küçümsüyorsun arkadaşım?Ben de okumadım ama önermeni çok kapalı buldum.Ne gibi yani nasıl birşeyler isterdin mesela?

Başka ideolojileri tanımak olaylara daha başka yaklaşmanı sağlar. Olaylara başka açılardan, perspektiflerden bakmak hayatta büyük bir artı. Daha hoşgörülü olursunuz, daha farkında olursunuz. Fantastik kitabın tek faydası hayalgücünü geliştirmesi bence. Okuması daha zevkli olabilir ama kitap okurken temel amaç zevk değildir bence. Lotr,hp ve gölgelerin efendisi serisini okumuştum. Pişman değilim ama bana pek birşey katmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DegmesinYagliBoya

Sen onların da insanlara faydalı olduğunu bilmiyorsan bunca zaman kitap okuyarak boşa zaman harcamışsın ;)

Fantastik kitabın tek artısı hayal gücünü genişletmesi bence. Post-modernist bir romanla fantastik romanın bize kattıkları arasında uçurum var.
  • Belkide bizlerin kendi hayatimizdan sıkılıp başkalarının hayatini yaşamayı istememizdir

• Yaratılan fantastik dünyalarda canlıların yaşayışları,hayalleri,sorunları,bakış açıları,en temel güdüleri,yaşamın anlamı ya da anlamsızlığı,canlıların kendine değer biçme eğilimleri incelenir. Dünya farklıdır ama duygular aynıdır. Yeni bir dünya tasarlanır ama yeni bir duygu tasarlanamaz. Var olan duygular aktarılır. Koca bir dünyayı baştan ve tümden öğrenir, anlamı ya da anlamsızlığı üzerinden kendi dünyanı yorumlarsın. Derin konular bunlar. Fantastik romanın somutluğuna, karakterlerin yaptığı kılıçlı mücadeleye kaptırırsan kendini hiç bir şey anlayamazsın doğal olarak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fantastik kitaplar hayal gücünü geliştirir mesela. Ayrıca okuduğumu hayal edince ayrı bir güzel oluyor. Bir tarih kitabı ya da bir şiir kitabı benim ilgimi çekmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumaları daha keyifli ve haliyle daha sürükleyiciler.
    Okuyana birşey katma konusunda da hayal gücüne kattıkları bir iki küçük kırıntı haricinde kimseye kayda değer bir şey kazandırdıklarımı düşünmüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş şeylerle vakit geçirmek son günlerde moda bilirsiniz. Facebook, twitter, diziler, vine vb. popüler kültür mü diyelim ne diyelim?

• Sıkılıyorum boyle konusu olan kitaplardan sanırım bu yuzden.

• bende olaylarda gerçekcilik isterim herkesin zevki farklıdır kitap okumak zevk meselesidir kitap bana neler katacak diye okunmamalı
  • Sizin türünüz tükenmedi mi?? En son azaldı diyordum yine artmışsınız size ne arkadaş herkes zevkine göre okur.

• Trend olduğu için okumuyorum sadece kafa dağıtmak için okuyorum ben ve epeyde keyif alıyorum.Zaten günlerim zorlu geçiyorken elime alıp okuduğum kitabın beni biraz olsun bazı gerçekliklerden uzaklaştırması, kapağını kapattığımda iki farklı dünya hissini yaşatması için okuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DewilDragon

Sizin türünüz tükenmedi mi?? En son azaldı diyordum yine artmışsınız size ne arkadaş herkes zevkine göre okur.

Kimseye karışmıyoruz zaten sadece sordum farkındaysan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.