Şimdi Ara

Psikoloji okumak ne kadar mantıklı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan işletme 3. sınıftayım. Bölüm tahmin edeceğiniz üzere çok boş.(BOUN, ODTÜ, GALATASARAY gibi üniversitelerde durum farklıdır tabi)Eşit ağırlıkta bölüm kıtlığı olduğundan kararsız kaldım. Aslında psikolojiye ilgim var fakat yüksek lisans şart diyorlar. Bunun dışında terapi için de yüksek lisanstan sonra ekstradan para karşılığında eğitim alınması gerekiyormuş. Yüksek lisansla birlikte 27 yaşında mezun olmuş olacağım. Sizce buna değer mi ? Psikoloji yerine ortalamaya yakın bir üni de bilgisayar mühendisliği daha mı iyidir ? Para için mesleğe karşıyım fakat sahip olduğum koşullar bunu gerektiriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Psikoloji Okumak Mantıklı mı?

Psikoloji, insan zihnini ve davranışını inceleyen bir bilim dalıdır. Psikoloji okumak, kariyer olanakları, kişisel gelişim ve toplumsal katkı açısından birçok fayda sağlayabilir.

Kariyer Olanakları

Psikoloji mezunları, çeşitli sektörlerde çalışabilirler. Bunlar arasında şunlar yer alır:

• Klinik psikolog
    • Okul psikoloğu
    • Endüstriyel-örgütsel psikolog
    • Adli psikolog
    • Araştırma psikoloğu

Psikologlar, danışmanlık, terapi, araştırma ve insan kaynakları gibi alanlarda önemli roller oynamaktadırlar.

Kişisel Gelişim

Psikoloji okumak, kendinizi anlamanıza ve başkalarıyla ilişkilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir. Öğrenciler şunları kazanırlar:

• İnsan davranışının bilişsel, duygusal ve sosyal yönleri hakkında bilgi
    • Problem çözme ve eleştirel düşünme becerileri
    • İletişim ve kişilerarası beceriler

Bu beceriler, kişisel yaşamınız ve kariyerinizde değerlidir.

Toplumsal Katkı

Psikoloji, insan sağlığı ve refahına önemli katkı sağlar. Psikologlar şu konularda çalışırlar:

• Akıl sağlığı bozukluklarının teşhisi ve tedavisi
    • Eğitim sistemlerinin iyileştirilmesi
    • İşyerinde iş tatminin artırılması
    • Suçun önlenmesi ve tedavisi

Psikoloji okuyarak, topluma olumlu bir katkıda bulunabilirsiniz.

Sonuç

Psikoloji okumak, kariyer olanakları, kişisel gelişim ve toplumsal katkı açısından mantıklı bir seçim olabilir. İnsan zihni ve davranışı hakkında bilgi edinmek, hem kişisel hem de mesleki yaşamınız için değerli bir deneyim sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Türkiye'de henüz psikologlar adına sınırların belirlendiği bi yasa yok. Dolayısıyla biçok insan yüksek lisans yapmadan da terapist adı altında çalışabiliyor. Ama kitabına göre nasıl ilerlenmesi gerektiğini soruyorsan 4 yıllık lisans eğitiminden sonra akademik olarak bi alana yoğunlaşman gerekir. Terapist olmak için klinik yüksek lisansı yapman gerekiyor. 2 yıl diye biliyorum. Bunun dışında senin dediğin gibi bazı eğitimleri dışardan alman gerekebiliyor, kişilik testi bilmem ne testi gibi ve cidden pahalı, ortalama 1000 liradan başlıyor.

Parası için soruyorsan para her yerde var dostum. İnan bana her yerden para çıkarabilirsin. Psikolog olduğunda da para kazanırsın ama senin niteliğine göre kazanacağın ücret değişecektir. Ben de psikoloji okumak istiyorum ama terapist olmayı düşünmüyorum çünkü dert dinlemeye uygun bi adam değilim. Zibilyon tane eğitim aldıktan sonra karşıma cinsel iktidarsızlığı yüzünden karısını tatmin edemeyen ve sonucunda ise aldatılıp depresyona giren bi adamın zırvalamalarını çekemem.

Bak hep söylüyorum, para için yapmayın böyle çılgınlıklar. Etrafım bunun pişmanlığını yaşayan insanlarla dolu. Yazık etmeyin kendinize

• IST_PSY kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam sağolun

• İşletmeden memnunsanız KPSS'ye çalışarak iş sahibi olun ve sonra özel sektör için kendinizi geliştirin bence.
  • Hocam işletme+iktisat bildiğim kadarıyla 40bin mezun veriyor. Çalışma alanlarına baktığında aynı işleri yapabiliyorlar. Üniversitede temel bilim okuyup mezun olan adamda işletme mezunu ile aynı mesleği yapabiliyor. İş sahibi ol diyorsunda güzel bu şartlarda biraz zor

• Evet

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.