Şimdi Ara

Ne Yapmaya Geldik? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
149
Cevap
0
Favori
4.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Melik

tanrının gerçekten kendisine itaat edilmesine, tapılmasına ihtiyacı var mıdır ?

Tabi ki yok. Ama bizim ona ibadet etmemize ihtiyacımız var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::SadeceÖğrenci::

quote:

Orjinalden alıntı: ballrry

quote:

Orjinalden alıntı: ::SadeceÖğrenci::

Bir de düşünürken aklıma geldi az önce..Dünyaya Allah'a ibadet etmek için geldik diyorsunuz.Bizi elimiz,ayağımız düzgün yarattığı için..E peki doğuştan özürlü insanlar ne yapacaklar??Tek kolla doğan,tek bacakla doğan,ağzı burnu yer değiştirmiş bir insanın Allah'a ibadet etme amacı nedir?Onların amacı başkaysa onlar insan değil mi?Hani tüm insanlar Allah'a ibadet etmek için gönderilmişti..

Yukarda da yazdım.Neden yarattı Allah bizi?Orası ayrı bi mesele...Ama eşit yaratılmamış...

Allah herkesin imtihanını farklı yaratmayı uygun görmüş.

Bunun neresi eşitlik ?

Kusurlu doğanların ahirette ne kadar mükafat göreceğini hiç araştırdın mı? Bıtak özürlü olmayı bu dünyada çektiğin her acı ahirette senin için cehenneme bir perdedir. Eline batan diken bile... Ayrıca ibadetle bedeni özrün arasında pek de bir ilişki yok zaten. Belki bazı bedeni ibadetleri yerine getiremez ama namaz kılar, zenginse zekat verir, oruç tutar. Bunlar az şeyler değil... Kaldı ki yoldaki çöpü kaldırman, arkadaşına tebessüm etmen bile İslama göre ibadettir. Diyelim ki aklından bir hayır işlemek geçti ama yapmadın, işte bu kalbinden geçirdiğin halis düşünce bile sevaptır, düşündüğünü yaparsan 2 kat sevap alırsın :)

Baştan aşağı mesajlarına baktığımda görüyorum ki sorduğun her sorunun cevabı en basit, el altında bulunan kaynaklarda var ama gidip araştırmamışsın ya da bana öyle geldi. Zaten bu soruların cevabını gerçekten öğrenmek istiyorsan bulunman gereken yer burası değil.
    www.sorularlaislamiyet.com buradan hemen her sorunun cevabını öğrenebilirsin ;)

• Tanrım seyir eyle..
  • quote:

Orjinalden alıntı: __MeHMeT__2

Eğer inancın islamsa kafandaki bu tür sorular iman zayıflığından kaynaklanır biraz imanını kuvvetlendir bu tür sorularada kendin yanıt bulacaksın.

• Amaçmı?Bi amacın yok, diğer hayvanlardan daha zeki olduğumuz için kendimizi kutsamaya gerek yok.Sonsuz yaşam insanların ölüm korkusunu giderebilmek için kafalarından uydurdukları güzel bi masal.Keşke bende inanabilsem ama çok saçma açıkçası...
  • Semtex

3 tane genetik hastalığım var , 2 ameliyat oldum, büyüyünce bekleyen 2 ameliyat daha var...

Bi aşık veysel şiiriyle yazımı bitireyim.+

Bizim bu imtahan denen şeyi, allah kendi yarattığı şeytanla aptal bir kakışma için yaşadığımıza... inanmıyorum,inanmak istemiyorum. Öyle bir tanrı varsa .. zaten .. bitmiştir. Hem git kendi yarattığınla kavga et, sonra kavga ettigin için milyarlarca insana acı çektir , öldür . Milletin inanmasını iste, inanmayanı sonsuza kadar yak.

quote:

Bu alemi gören sensin
    Yok gözünde perde senin
    Haksıza yol veren sensin
    Yok mu suçun burda senin

Kainatı sen yarattın
    Herşeyi yoktan var ettin
    Beni çıplak dışar'attın
    Cömertliğin nerde senin

Evli misin ergen misin
    Eşin yoktur bir sen misin
    Çarkı sema nur sen misin
    Bu balkıyan nur da senin

Kilisede despot keşiş
    İsa Allah'ın oğlu demiş
    Meryem Ana neyin imiş
    Bu işin var bir de senin.

Kimden korktun da gizlendin
    Çok aradın, çok izlendin.
    Göster yüzünü çok nazlandın
    Yüzün mahrem ferde senin

Binbir ismin bir cismin var
    Oğlun, kızın ne hısmın var
    Her bir irenkte resmin var
    Nerde baksam orda senin

Türlü türlü dillerin var
    Ne acaip hallerin var
    Ne karanlık yolların var
    Sırat köprün nerde senin

Ademi sürdün bakmadın
    Cennette de bırakmadın
    Şeytanı niçin yakmadın
    Cehennemin var da senin

Veysel neden aklın ermez
    Uzun kısa dilin durmaz
    Eller tutmaz gözler görmez
    Bu acaip sır da senin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ivan Divandelen -- 10 Mayıs 2009; 10:47:16 >

• rammstein keine lust

istek yok

isteğim yok.
    isteğim yok.
    isteğim yok.
    isteğim yok.

kendimden nefret etmeme isteğim yok.
    kendime dokunma isteğim yok.
    mastürbasyon yapmak isterim,
    bunu deneme isteğim yok
    elbisesiz kalmak isterim,
    kendimi çıplak görme isteğim yok.

büyük hayvanlarla olma isteğim var.
    bunu riske atma isteğim yok.
    kardan gitme isteğim yok.
    donma isteğim yok.

isteğim yok.
    isteğim yok.
    isteğim yok.
    hayır, isteğim yok.

hiçbir şeyi çiğneme isteğim yok.
    çünkü hazmetme isteğim yok.
    kendimi tartma isteğim yok.
    yağın içinde yayılma isteğim yok.

büyük hayvanlarla olma isteğim var.
    bunu riske atma isteğim yok.
    kardan gitme isteğim yok.
    donma isteğim yok.
    sadece buraya uzanmaya devam edeceğim.
    ve tekrar sinekleri sayacağım.
    cansızca kendime dokunurum,
    ve zaten uzun bir süredir üşüdüğüme dikkat ederim.
    çok üşüyorum, üşüyorum...

isteğim yok

• Bilmem kaç milyar yıl önce bir molekül kendini kopyalamayı başarmıştır, bütün amaç bu işlemi devam ettirmekten ibarettir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Liquid Fuel Bomb

Semtex

3 tane genetik hastalığım var , 2 ameliyat oldum, büyüyünce bekleyen 2 ameliyat daha var...

Bizim bu imtahan denen şeyi, allah kendi yarattığı şeytanla aptal bir kakışma için yaşadığımıza... inanmıyorum,inanmak istemiyorum. Öyle bir tanrı varsa .. zaten .. bitmiştir. Hem git kendi yarattığınla kavga et, sonra kavga ettigin için milyarlarca insana acı çektir , öldür . Milletin inanmasını iste, inanmayanı sonsuza kadar yak.

Geçmiş olsun birader.Assında dinlerin ortaya çıkışları zamanında güzel şeylerdir.Hepsi ezilen halkı desteklemiştir köleciliğe karşı çıkmıştır.Bunları yaparkende, peygamberler insanları peşlerinden sürüklemek için güzel masallar anlatmışlardır.Bu dünyadan zaten umudunu kesmiş insanlarda bu masallara inanmak istemiştir.Ama dinler sonradan iktidarların halkları köleleştirme uyuşturma aracı olmuştur.

• quote:

Orjinalden alıntı: Liquid Fuel Bomb

Semtex

İşte tam bu..Ben de böyle düşünüyorum..Amaç bu mudur yani..Eğer bu ise çok mantıksız.Hiç bir şeye değmez.Durup dururken böyle bir şeyi denemeye kalkmak çok amaçsızca bi şey..

Tanrı her şeyi bilen,gören,gücü yeten bir varlıksa eğer bunu yapmış olamaz diye düşünüyorum..Şeytanla kavgası değilse ne peki ?

• Kardeşim bir de şöyle düşün:
    Örneğin ateist olmayı kabul ettin. Kendine bunu uygun gördün.
    Yarın hepimiz öldüğümüzde şayet sen yanılmış isen, gerçekten de ahiret var ise, senin bu durumda uğrayacağın ziyanın büyüklüğünü bir tasavvur et.
    Benim Müslüman olmakla kaybedeğim çok birşey yok. Aksine kazanacağım bir sürü şey var. Hiçbir insan dürüst, güvenilir, saygılı olmakla birşey kaybetmez. Aksine bunlar insanı daha da insan yapar. Dinim bana içki,zina, kumar vs. gibi şeylerden uzak durmamı söylerken bunun hiç mi mantığı olmadığını düşünüyorsun?
    İçkinin vücuda verdiği zarardan haberin var mı? Zinadaki ahlaki çöküşe karşı bir fikrin yahut aids olan insan sayısı hakkında? Kumar denen kavramının kaç aileyi yok ettiğini biliyor musun?
    Bunlardan sakınıyor olmak benim iyiliğime iken ben nasıl olur da dini bütün yaşar isem hayatın zevklerinden mahrum kalacağım diyebilirim ki?

Ayrıca engelli insanlar konusunda ise şöyle düşün:
    Senin imkanların var ama onlar birçok imkandan mahrumlar. Bu durumda onun sabredip yapacağı ibadet seninkinden daha fazla şekilde mükafatlandırılacak. Senin cenneti kazanabilmen için daha çok çalışman gerekecek. Anlayacağın bir türlü denge kuruluyor. Bir taraftan eksik görünse de aslında dengede. Herkesin ayrı bir sınavı var. Allah kimseye taşıyamayacağından fazla yük vermez. Sabır bu işte en önemli bir kaç kuraldan biridir.

Bizi neden yarattı konusu için ise:
    Hepimiz onun kulu isek ona hesap sorma hakkımız var mı sence?
    Bizi yaratmadan evvel her birimizden tek tek onay mı almalı? Böyle bir durum sana mantıklı geliyor mu?
    Sonuçta bizler yaratılmış olanlarız ve İlah gibi düşünemeyiz.

Bunlar benim görüşlerimdir ve inanan, inanmayan herkese saygı duyarım. Kimseyi inandığı şey ile alakalı hor görmem. Lakin karşı tarafın inancına laf etmediği sürece.

• 1299 yazdıkların cok dogru ve acıklayıcı olmus
    ölümün olduğu bir gerçek insan dünyada ölümden sonra sonsuz bir hayat olduğuna hesap vereceğine inanmaz ise bu dünyada kendini sınırlayamaz bu dünyada herşeyi kendisi için yapar ve ölünce yok olacağını düşünen kimse tüm zevkleri bu dünyada almak ister

eğer yaratılmamış olsa idik yok lmuş olurduk ki bunu düşünemiyoruz yok olduğunuzu düşünemezsiniz aklınıza herhangi bir şey oluşmaz, deneyin*
    yaratılmış olup yaşamak zaten en büyük nimettir Allah seni yaratarak sana sonsuz bir zaman verdi, toplam düşünürsek*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogguzko -- 10 Mayıs 2009; 15:39:55 >
  • Ateist olan insan zaten" ya varsa " sorusunu elemiştir, kafasından

Agnostik olabilir çoğu müslüman, asla ateist olamaz...

Şayet ahiret var ise, saçma sapan bi kavgadan dolayı, beni özürlü yaratmasından dolayı ona inanmadığım için, beni sonsuza kadar yakan bir tanrıya, inanmam, inanmakta istemem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1299

Kardeşim bir de şöyle düşün:
    Örneğin ateist olmayı kabul ettin. Kendine bunu uygun gördün.
    Yarın hepimiz öldüğümüzde şayet sen yanılmış isen, gerçekten de ahiret var ise, senin bu durumda uğrayacağın ziyanın büyüklüğünü bir tasavvur et.
    Benim Müslüman olmakla kaybedeğim çok birşey yok. Aksine kazanacağım bir sürü şey var. Hiçbir insan dürüst, güvenilir, saygılı olmakla birşey kaybetmez. Aksine bunlar insanı daha da insan yapar. Dinim bana içki,zina, kumar vs. gibi şeylerden uzak durmamı söylerken bunun hiç mi mantığı olmadığını düşünüyorsun?
    İçkinin vücuda verdiği zarardan haberin var mı? Zinadaki ahlaki çöküşe karşı bir fikrin yahut aids olan insan sayısı hakkında? Kumar denen kavramının kaç aileyi yok ettiğini biliyor musun?
    Bunlardan sakınıyor olmak benim iyiliğime iken ben nasıl olur da dini bütün yaşar isem hayatın zevklerinden mahrum kalacağım diyebilirim ki?

Ayrıca engelli insanlar konusunda ise şöyle düşün:
    Senin imkanların var ama onlar birçok imkandan mahrumlar. Bu durumda onun sabredip yapacağı ibadet seninkinden daha fazla şekilde mükafatlandırılacak. Senin cenneti kazanabilmen için daha çok çalışman gerekecek. Anlayacağın bir türlü denge kuruluyor. Bir taraftan eksik görünse de aslında dengede. Herkesin ayrı bir sınavı var. Allah kimseye taşıyamayacağından fazla yük vermez. Sabır bu işte en önemli bir kaç kuraldan biridir.

Bizi neden yarattı konusu için ise:
    Hepimiz onun kulu isek ona hesap sorma hakkımız var mı sence?
    Bizi yaratmadan evvel her birimizden tek tek onay mı almalı? Böyle bir durum sana mantıklı geliyor mu?
    Sonuçta bizler yaratılmış olanlarız ve İlah gibi düşünemeyiz.

Bunlar benim görüşlerimdir ve inanan, inanmayan herkese saygı duyarım. Kimseyi inandığı şey ile alakalı hor görmem. Lakin karşı tarafın inancına laf etmediği sürece.

Bak arkadaşım.Ya böyle olursa

Doğarsın büyürsün inançların olur dünyevi zevklerden mahrum bırakırsın kendini dünya üzerinde kaldığın sürece ileriyi garantilemeye çalışırsın dünya hayatını kaçırırsın monoton bir hayatın olur hiç bir günün farklı olmaz en sonunda ölürsün bi bakmışsın aslında hiç birşey yokmuş.

Bu ihtimal de var.

Ayrıca dürüst iyi düzgün bir insan olmak için din sahibi olmak gerkiyor mu?

• bir müslüman hangi dünya zevklerinden mahrum kalır? içki , zina, kumar, yalan, dedikodu, hırsızlık...
    bunları yapan müslüman değildir diyemem ama müslümanlığın gereklerini yaparken dünya zevklerinden mahrum kalırsın demek doğru olamaz müslümanlığın gerektirdiği gibi yaşayan insan düzenli bir yaşamı olmuş olur *senin dediğin gibi ölünce yok olur ise 70 yıl yaşamış olur ne kaybeder ama tartışılacak konu bu değildir*

insan ölünce yok olacağına inanarak nasıl yaşar yaşar ama nasıl davranışlar gösteriri nasıl mutlu olur düşünceleri nasıl olur bende bunu tam düşünemiyorum?
  • Bu konuları çok fazla kasmaya gerek yok diye düşünüyorum. Benim hayatım din leri anlamak üzerine geçti diyebilirim. İncil ve Kur'an-ı Kerim dahil, dinlerin kendi içlerinde "kutsal" olarak nitelendirdikleri bir çok kitap okudum. Ters istikametteki kitapları da. Müslümanlığın bizden istediği gibi elimden geldiğince her şeyi araştırdım. Müslümanlar olarak hep deriz ya, Hıristiyanlar vs. cehennemde yanacak. Neden ? Müslümanlığı araştırıp kabul etmedikleri için. Hep birilerinden Müslümanlığı araştırmasını isteriz. Çünkü doğruyu bu olarak kabul ederiz. %99'umuz da Müslüman olmayanların Kur'an-ı Kerim'i okudukları takdirde Müslüman olacaklarını düşünürüz. Bize öğretilen tek doğru budur çünkü. Diğerleri yanlıştır,eskidir,değiştirilmiştir vs. Şunu hiç düşünmüyoruz ama, Hıristiyan olan birisinede küçüklüğünden itibaren Hıristiyanlık tek doğru olarak dayatılmıştır. Nihayetinde de Kur'an-ı Kerim vb. başka dinlerin kitaplarını okumamıştır. Biz ne yapıyoruz ? Bu adamları suçluyoruz. Okusaymış diyoruz. Peki bu suçlayanların kaçı başka dinlere ait kitapları okudu ve kendi içinde tarafsız bir değerlendirme yaptı ? Böyle de garip bir toplumuz işte. Kendimizin uygulayamadığı şeyleri başkalarından bekleriz. Beklemek yetmezmiş gibi birde sanki yaratan bizmişiz gibi o şahısların geleceğiyle ilgili ortaya asılsız dedikodular yayarız. Birisi soru sorar, normalde tamamen yoruma dayalı olan ancak önceden taraflı olarak yorumlanmış bir ayeti cevap olarak sunarız. Kabul edilmediği takdirde de karşımızdakini dinsiz olarak suçlarız. Başka bir soru gelir, piyasada dolanan bin bir türlü asılsız hadislerden bir demet sunarız. (Daha geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 3000 tane asılsız hadis yalanlandı. Şu anda 100000 tane gerçek olmayan hadis olduğu tahmin ediliyor.) Karşımızdakine kendi düşüncemizi empoze etmeye çalışırız. Müslümanlıkta zorlama olmamasına karşın kendi fikrimize uymayanları teker teker haşlar, yeri geldiğinde dinsizlikle suçlarız vs. vs. vs.

O kadar çok yanlış var ki... Bunları niye anlattım ? Sırf bu saydıklarım için yıllardır çeşitli forumlarda milletle çatıştım. Kaç tane forumdan banlandım bu yüzden. (İlgili adminlerin ne kadar yobaz olduklarını anlatmama gerek yok herhalde. Biriside forum ti ar) Kendi içimde çok düşündüm ve ulaşabildiğim son nokta : Din lerin hepsinde çeşit çeşit saçmalıklar/uyuşmazlıklar/eksiklikler var. Atıyorum Hıristiyanlıkta çok fazla var, Müslümanlıkta daha az var. Ama var.Hıristiyanların çok güzel dayanakları var. Müslümanların çok güzel dayanakları var. Ateistlerin çok güzel dayanakları var (ki çoğu benim daha önceden kafa patlattığım şeyler). Çoğuna çeşitli cevaplar bulabildim. Kimisine hala bulamadım. Böyle bir ortamda bulabileceğimi de zannetmiyorum zaten. Hıristiyanlar da yobaz, Müslümanlar da yobaz, Museviler de yobaz, Ateist ler hepsinden yobaz.

Peki ben neyim ? Müslüman olarak doğmama, küçükken 2.5 sene boyunca Kur'an kursuna gitmeme, LGS döneminde hepimizin bildiği şeriatçıların dershanelerinde, abilerinde beyni yıkanmaya çalışılmış olmama rağmen, bugün ne Müslüman'ım,ne Hıristiyan'ım,ne Musevi'yim,ne Budist'im,ne Ateist'im, ne Deist'im. Yaratanın varlığına inanmak istiyorum, inanmamak için bir çok neden çıkıyor karşıma. İnanmamak istiyorum, inanmak için bir çok neden çıkıyor karşıma. Diyeceğim odur ki; dinle ilgili çok fazla düşünürseniz, ciddi anlamda kafayı yersiniz. Nitekim ben daha yeni yeni toparlayabiliyorum kendimi.

Konunun özüne dönersek eğer, peki niye geldim ben bu evrene ? İnsan gibi yaşamak için geldim diyebilirim. Kendimle ilgili sorumluluklarımı yerine getirmek, toplumla ilgili sorumluluklarımı yerine getirmek ve hayatımın her dakikasınının keyfini çıkartmak için geldim ben bu dünyaya. Mutsuz da değilim durumumdan hani...

• quote:

Orjinalden alıntı: TheDarkDefender

Bak arkadaşım.Ya böyle olursa

Doğarsın büyürsün inançların olur dünyevi zevklerden mahrum bırakırsın kendini dünya üzerinde kaldığın sürece ileriyi garantilemeye çalışırsın dünya hayatını kaçırırsın monoton bir hayatın olur hiç bir günün farklı olmaz en sonunda ölürsün bi bakmışsın aslında hiç birşey yokmuş.

Bu ihtimal de var.

Ayrıca dürüst iyi düzgün bir insan olmak için din sahibi olmak gerkiyor mu?

Dediğini varsayar isek öldükten sonra zaten herşey bitmiş olmayacak mı? Böyle bir durumda nasıl pişmanlık hissedebilesin ki? O an zaten herşey bitmiş olacak.
    Dinine bağlı bir şekilde yaşamak nasıl dünya zevklerinden mahrum etsin ki? Mahrumdan kasıt içki,zina,kumar vs. gibi şeyler ise mahrum kalmaya razıyım.

Bu ihtimale karşılık ahiretin varlığını düşün. Süresiz bir şekilde yaşayacağın cezayı... Hangisini göze almak daha mantıklı gözüküyor?

Düzgün biri olmak için vicdan sahibi olman gerekir. Dinini yürekten kabul etti isen haliyle vicdan sahibi bir birey olursun. Yalnız söylediğime karşı dışarıda Müslüman'ım diye geçinen nice bilmem nasıl insanlar var diyebilirsiniz ama herşey Müslüman'ım demekle bitmiyor. Böyle bireyler için herkesi genellemek yapılacak en saçma şeylerden biri olur.

• http://video.google.com/videoplay?docid=-2829267874131222228

Bu videoyu izlemenizi şiddetle tavsiye ederim
  • tecavüz kaçınılmazsa ZEVK alacaksın
  • Sakat doğan çocukların suçu ne diyen arkadaşlara bilgim dahilinde verebileceğim cevap:

Onlara, ergenlik çağına girmeden vefat etmiş insanlara uygulanan şey uygulanır. Ergenliğe girmeden ölenler cennet veya cehenneme değil farklı bir yerde bulunacaklar diye duydum ben başka da duyanlar çoktur bunu. İşte bu tür zihinsel engelli gibi aklı olmayan insanlara bu uygulanır. Fakat kolu bacağı olmayan insanlar normal bir insanın gördüğü muameleyi görür. Çünkü bu tip durumlar Rabb'imiz tarafından test için karşımıza çıkarılmıştır.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.