Şimdi Ara

Ne olacak bu işsizliğimizin sonu? Üniversite de okuduk, boş üni de değil ama iş yok adam gibi. (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
20
Favori
94.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
288 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fakir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek muhterem kardeşim; mevzu mühendisin çok olması değil, diplomanın çok olması!. Okuldan mezun olmakla mühendis olduğunu mu sanıyorsun? İş yerinden ayrılma sebebin den dolayı zaten mühendis olmadığın belli, iş yerine bir şey katardın zaten müh. olsaydın. İş yok diye zaten mühendisliği seçmişsin yine işsiz kalmışsın. NORMAL
  • Hocam yapmayın bende kou mekatronik okuyorum şu an

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inşallah akademisyen olurum. şu başlığı gördükten sonra finallere öküz gibi kasarım artık.
  • Aslında herkes isini yapabilse torpil olmasa yada azalsa herkese is olacak. Ornek bizim universitede endustri muhendisi alıp yuksekokula metal dersi veriyor bilgisayar dersi veriyor. Muh dururken bunlar yapılıyor. Hatta bolumu olmayan kapanacak durumdaki fizik kimya biyoloji bolumlerine hoca alınıyor yada arasgor alınıyor. Mesela matematik dersine biyolog birisi giriyor. Adam matematik ten 3-5 yapıp girdiği biyolojiden master doktora yapmıs bolumde ders yok bilgisayara matematige sokuluyor buda rektor den yada birilerinden kaynaklanıyor. Ogrencilerde hic bakmadıklarından hocaları neci yada sikayet mercini bilmedikleri icin sus puslar. Senin gibi zeki cocuklarda piyasada heba oluyorlar. ulkenin zeki cocukları tıp falan seciyor sevmedikleri işi yapıyorlar iş kaygısından dolayı. bu ulke bu yuzden sttin sene gelişmez. kısır dongunun yenilmesi icin ulkenin stabil sadece gelecege odaklanması gerekiyor. Buda mumkun degil. dusman cok olunca hergun birsey cıkıyor. hoca olup satıs yapan bir suru insan var. bizim burada mekatronikci ama makinada arasgor olan var nasıl girmiş bilemem sende acılan ilanlara basvurabilirsin. yada mastera basla biryerlerde hayata atıl cevra yap is cıkar kesin.
  • İlk başladığın zaman eğer yeterince tecrüben yoksa ve kurumsal bir firmada çalışmıyorsan malesef bir süre sürüneceksin. Zamanla, tecrübe kazandıkça, kendini göstercdikce maaşın da statün de artar.
    2. olarak da madem işten istifa edeceksin o zaman yeni işini hazır etmeden yapma- etme arkadaşım.
    Kendine yatırım yap ki daha kaliteli çalışabil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaramsarDoc

    tıp okuyorum,6k ile girdim. şimdiki aklım olsa mühendislik seçerdim. sen niteliksiz mezun olmuşsun,okurken staj falan kovalayacaktın. yaşın gelmiş 27 olmuş,6.5 aylık iş tecrüben var. kendine iş ararken sor bi ben ne biliyorum ekstra diye,bu adam beni neden alsın de binlerce kişi arasından.
    yabancı dil desen,27 yaşına gelmişsin daha ingilizceyi bile tam halletmemişsin. ben bakıyorum çevremdeki yeni mezun mühendislere,adamlar okurken de staj falan kovalamış birsürü programlama dili falan biliyor-mekatronik değil zaten- bu adam aselsanı basamak olarak görüyor giriyor(yurtdışı için çabalıyor). ve en az 3-4k ile başlatıyorlar.
    4.sınıfta senin sorgulamaya başlaman lazımdı,ilk senende girdin diyelim 21-22 yaşında mezun olmuşsun-kalmadıysan tabi-.arada kaç yıl var,millet tutuşuyor son sınıfa gelince ''ulan ben ne yapacam''diye,sen aradan birde 4 yıl geçmiş tutuşmaya başlamışsın be kardeşim bari ingilizceyi halletseydin. yazık ya,sitem ediyorum biraz haddime değil ama üzülüyorum senin gibileri görünce valla yazık gençliğine,harcadığın emeğe...senin gibi akıllı adamlar haketmiyor bu durumda olmayı.
    Dostum durumu çok güzel özetlemişsin. Konuya genel yorum yapacaktım mesajını alintilamadan geçemedim. Son sınıf mühendislik öğrencisiyim ben de. Konu sahibi olan arkadaşa göre iş alanının daha fazla olduğu bir bölüm okuyorum ama yine de bahane olacak şey değil bence bunlar. 1. Sınıftan beri ücretsiz bi şirkette ne iş verirlerse yaptım. Bizim bölüm zorunlu 1 ay staj koşuyor herkese ben 2 yerde yaptım 1er ay. Şuan da part time bi şirkette çalışıyorum haftada 3 tam gün. Eğer bi aksilik olmazsa bu yıl mezun olursam resmi olarak 1 yıl tecrübem olacak. Tabi önceki yıllardaki gayriresmi çalışmalarımı saymazsak.. Ben keyfimden mi çalıştım şimdiye kadar evde yan gelip yatmayı bilmiyor muydum? Hani klişe söylenir ya üniversitede boş durmayın kendinizi geliştirin diye, bir örneğini kendim uyguladım diye düşünüyorum. Is yok diye piyasayı insanları eleştirmeden önce ben ne yaptım diye sorgulamalı insan.. Yada ben biseyler yaptım ama rakiplerim yan gelip yattı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dargmen

    4 aydır şantiyeye eleman bulamıyoruz. Neden bizim bebekler iş beğenmez Suriyeliler de sigorta yapamıyoruz diye alamıyoruz
    https://twitter.com/SunaVarol_/status/1066930565838856192



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 22 Ocak 2020; 23:35:16 >
  • Ülkede üretim yok ki mühendise ihtiyaç duyulsun.Neyi tasarlıcaksın, neyin projesini yapacaksın.Ülkede kalifiye elemana ihtiyaç var, mühendisliğin bir çok alanı okunmaya değer değil.Bide her yere üniversite açtılar, önüne gelen mühendis.Zor artık çok zor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün gece 2'de yazıyordum şarj bitince telefon kapandı tekrar yazayım. Benzer konulara daha önce yazdım çünkü yazmazsam bu işsizlik psikolojisinde rahatlamam zor oluyor. Hocam senin eşit ağırlık versiyonunum diyebilirim, diğerlerine göre nispeten iyi bir ünide iyi bir bölüm bitirip bu yaz mezun oldum, 4 aydır malum kariyer siteleri üzerinden yaklaşık 150 yere başvurdum. Bunlardan ancak bir elin parmağı kadar yer görüşmeye çağırdı. Referans istemeyen tecrübe istedi, tecrübe istemeyen günde 10 saat haftaiçi 1 gün izin asgari ücret dedi.(yine de reddetmedim lakin geri dönüş olmadı hala) Biz mi yanlış zamanda mezun olduk ülkedeki kriz geçici mi yoksa üniversite olayı patlak verdi artık bundan böyle hep böyle mi olacak, bilemedim.

    Şimdilerde çevremden her kafadan bir ses çıkıyor, bazısı diyor kim mezun olduğu bölümün işini yapıyor ki gir herhangi bir vasıfsız işe, bazısı diyor git sektöründe bir kaç ay gerekirse ücretsiz staj gibi çalışacak yer bul. Ben bazen diyorum yüksek lisans mı yapsam ama oralarda da yine torpil işleri malum, hem ülkede okumanın değeri yok ileride ne olacağım belli olmayan bir kuyu. Bazen de diyorum her şey bir kenara ticarete mi atılsam ama ne sermayem ne de belli bir bilgi birikimim yok o konuda. Allah hakkımızda hayırlısını nasip eylesin ne diyeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hereiam

    Sistemde.

    Ne alakası var bende mi? İlk sene rastgele üniversite ve bölüm olsun da okuyayım diye gitmedim, o yüzden zaman harcadım.
    Seni bilemem belki ilk 10k da girmiş olabilirsin ama çoğu insan nere olursa olsun diyor.
    ÖYle deseydim benim de 3-4 yıl tecrübem olabilirdi.
    Ama anlamak istemiyorsunuz galiba.
    Ben 10k'ya girmedim 45kdaydım.

    İlk yıllarda tabiki neresi olursa olsun mantığıyla bakıcaksın afedersin de yeni mezun birini tofaş, vestel, arçelik, aselsan vs. napsın?

    Seninle mi uğraşıcak o kadar işin arasında? Benim şansım ben mezun programıyla kurumsal ve internasyonel bir firmaya girdim.

    Sana tavsiye bu kafayla gitme seni kimse işe almaz.

    Mülakatta benim karşıma bu bakış açısıyla gelsen seni kapıdan içeri sokmazdım.

    27 yaşına gelmiş sistem sistem diye ağlanan ezik bir birey
  • Hocam bende MEK. Müh. Öğrencisiyim stajda gördüğüme göre patron işçinin canını okur. İhracat yapan firmalarda 500 dolara adam çalıştırmak pis işleri yaptırmak çok karlı. Senin üzerinden 5000 kazansın ki sana 2000 versin. Kendimiz Bi şeyler yapıcaz. Ben Erasmus sınavını kazandım bu sene umarım yurt dışına gidebilirim.yüksek lisans programları var.insanlar sadece Erasmus için yüksek yapıyor. Şuan Türkiye de bizim için ekmek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DrKyle

    Hocam yapmayın bende kou mekatronik okuyorum şu an
    Bu arada işin komik tarafı ben de koü mezunuyum

    Mekatronik bitiren 2 arkadaşımdan birisi yaklaşık 1 senedir işsiz. (askere gitti geldi halen işsiz)

    Diğeri de iş bulamayınca babasının dükkanına girdi.

    Hani hevesini kırmak gibi olmasın ama biraz asılman lazım
  • ouoo O kullanıcısına yanıt
    Malesef senin gibi bende okurken çok staj yaptım. Yaklaşık okul stajlarim harici 7 8 ay gönüllü staj yapmışlığım vardı. Iki unv. bitirdim. Makina mühendisiyim. Dokuz Eylül unv. çıkışlıyim. Ingilizcem iyi seviyede. Zamanında pilotaja başvurmak içinde baya kasmiştim. Piyasada autocad solidworks bilen adam arıyorlar diye hurafeler vardi. Solidworksu autocadi geçtim, catia, autodesk 360, hatta ansys de dinamik ve akış analizlerini yapabilecek seviyeye geldim. Ayrıca öyle solidworks de 2 tane 3 boyutlu parça cizip, birbirine monte edip ben bunu biliyorum diye gezenlerden değildim. Solidworks cam modüllerini öğrenmek için cebimden çok para verdim.bunun yaninda misal solidworksu kullanan arkadaşlar simens nx11_12 filanda kullanabilir. Pro engineer filanda kullanabilir az biraz, bunları yazmıyorum



    Bende dedim millet mezun oluyor, boş mezun oluyor. Ondan iş bulamiyorlar diye. Hah ondan kastikca kastım. Öyle olmadı. 3 kuruşa işler yaptım. Is beğenmiyorsun diyenler oldu. Patron sirketinde patronun karısına şoförlük yaptim, patron evini kiraya vericekti, evini kiracilara gezdirdim. Fabrikaya girdim işe başladım, bakın abartmıyorum 10 15 dakka geçmedi, dedimki gidip ne is yapiyolar biraz göreyim , sonra patron gelip sen süs köpeğimisin yanında duruyorsun dedi. Ofisde durup cizim hesap falan yapayım dedim, bu seferde patron; gidip onların başında bekçi köpeği gibi durucaksin bile dedi. Aylarca çalıştım sigortami yapmadilar.daha neler yaşadım ben demek istemiyorum. Nişanlım da aynilarini yaşadı. O da makinaci. Suan incik boncuk filan yapip satıyor.





    Kısacası bir okuldan mezun ol. Eğer dayın yoksa, ne olursan ol hiç bir iş kolay kolau giremiyecegini gör. Adını bilmediğin unv. mezunlarının senden önce nasıl çatır çatır işe alındıklarini gör o zaman anlıyorsun nasıl bir ülkede yaşadığını.



    Benden sana tavsiye. Yurt dışına gitmeye çalış yada Yüksek Lisans yap is bulmazsan.yoksa dert oluyor. Bu arada askerliği ne kadar cabuk aradan cikartirsan iyidir her anlamda. Kusurs bakma bende doluyum biraz. Yanlış birşey dediysem özür dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siegman35 -- 26 Kasım 2018; 19:11:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devlet imkan saglamiyor ki, hersey torpil/tanidik olmus ve ulkede uretim yok

    sevdigi isi yapan, isinde mutlu olan ve istedigi parayi kazanabilen cok az toplum var turkiyede

    teknoloji caginda bu devletin basimiza gelmesi.. resmen sinaniyoruz

    soyle dusun; asgari ucretle yani devletin belirledigi maas miktariyla insanlar gecinemiyor

    ulkecek mantik hatasi doluyuz shhfhs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek lisans yapanlar bile iş bulamıyor artık. Doktoraya hiç girmiyorum akademi bitmiş zaten 50-D denilen bir bela var doktora bitince atıyorlar sonra uğraşıp duruyorsun tekrar. Sonumuz hayrolsun ne diyeyim...
  • KaramsarDoc kullanıcısına yanıt
    Aselsan'i basamak olarak görüyormuş. Oldu canım :D Peki Aselsan'in bundan haberi var mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nüfus olarak eşit olduğumuz Almanya'da üniversite öğrenci sayısı 3 milyon iken vatanımızda 8 milyona dayanmış.
    Almanya'da üniversiteye giriş sınavı yok üniversite okuyacak çocuk ortaokul yıllarından belli oluyor.
    Almanya'da yaşayan akrabalarımdan (doğma büyüme oralı) çok azı girebildi üniversiteye ve lise öğretmeni olabilmek için 6 yıl okumak lazım. Oldukça zor yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yanumthe

    Aselsan'i basamak olarak görüyormuş. Oldu canım :D Peki Aselsan'in bundan haberi var mi?
    :) Bilkent ya da Odtü mezunu tanıdığın var mı mühendis? Bilkent mezunu bizzat tanıdığımın yorumu bunlar,çevresindekiler de aynı görüşte. Artık millet açtı gözlerini,herkes yurtdışına kapağı atmanın derdinde. Neyin kafasını yaşıyorsun sen?

    Tabi kimisine hayal olarak gelebiliyor bu dediklerim :) Aselsan,roketsan gibi şirketleri gözünüzde çok büyütmeyin.Odtü mezunu kadar hatta daha fazla hacettepe,gazi mezunu var.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.