Şimdi Ara

Ne olacak bu işsizliğimizin sonu? Üniversite de okuduk, boş üni de değil ama iş yok adam gibi. (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
20
Favori
95.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
288 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba hocam, açıkçası evet beni doğru anlamışsın. Piyasayı da biliyorsun 2 ye 2.5 a girip ne zaman yükseltebileceğiz o maaşı o da soru işareti. Hem bu meslekte kendi işin diye bir şey de söz konusu değil, illa bi üst olacak senden. Ama dediğim gibi o alana kayarsak başka kapılar açılabilir ha yaş da gidiyor 1 yılda adam gibi öğrenebilir miyim acaba, bir yada birkaç programlama dili.
  • DreamingLight kullanıcısına yanıt
    psikolojide de mi böyle iş sıkıntısı var, bilmiyordum.. İnşallah bulursun seni tatmin edecek bir maaşla iş :)
  • yaasink kullanıcısına yanıt
    Vay anasını ya, 81 lik adamı almayıp 61 liği almak zaten belli başlı bir torpil.. Başka söze gerek yok
    :)
  • Ben de senin gibi koü mekatronik mezunuyum, 18k ile girdim.

2014 yılında girdiğim işe 1500tl ile başladım şu an maaşım 7000. kobi ölçekli firmalarda vazgeçilemeyecek eleman olmakla ilintili bu durum. biraz da şans. yeteneklerini göster çok çalış senin de olacaktır.

yapman gereken kendini gösterebileceğin, büyümekte olan firmalarda iş bulman. 2000'e başlaman sorun değil yıl ortasında yıl sonunda düzeltmeler alırsın olmadı 2 yıl sonra sağlam düzeltme alırsın.
  • dargmen kullanıcısına yanıt
    O kadar oku 2 bin e çalış bakalım beğenecek misiniz hocam?
  • ataince kullanıcısına yanıt
    Evet bazıları bana da demiş mezun olana kadar çalışsaydın diye
    Ben bilinçli birisiydim, üni bitene kadar bir şeyler öğrenmiş ve bilen biri olarak mezun olmak istedim.
    Okuldaki eğitimle bir şey öğrenilmediğini farkettim. O yüzden tanıdıklarıma da haber saldım, kendim de araştırdım. Firmalarla yüz yüze görüştüm.
    Çalışmak istiyorum hem de bedavaya, sadece kendimi geliştirmek istiyorum beni almaları için ne diyeceksem dedim.
    Almadılar, bulanlar nasıl buluyor bilmiyorum.
    Hal böyle olunca nerden tecrübe edinip kendimizi geliştiricez, her şey yalan. Bilip bilmeden konuşuyorlar
    Bak sen de demişsin cevap bile vermiyorlar diye, mail den cevap vermemeleri normal aslında ama ben yüz yüze de konuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Evet bazıları bana da demiş mezun olana kadar çalışsaydın diye
    Ben bilinçli birisiydim, üni bitene kadar bir şeyler öğrenmiş ve bilen biri olarak mezun olmak istedim.
    Okuldaki eğitimle bir şey öğrenilmediğini farkettim. O yüzden tanıdıklarıma da haber saldım, kendim de araştırdım. Firmalarla yüz yüze görüştüm.
    Çalışmak istiyorum hem de bedavaya, sadece kendimi geliştirmek istiyorum beni almaları için ne diyeceksem dedim.
    Almadılar, bulanlar nasıl buluyor bilmiyorum.
    Hal böyle olunca nerden tecrübe edinip kendimizi geliştiricez, her şey yalan. Bilip bilmeden konuşuyorlar
    Bak sen de demişsin cevap bile vermiyorlar diye, mail den cevap vermemeleri normal aslında ama ben yüz yüze de konuştum.
    dostum sana pm attim
  • saveyourself S kullanıcısına yanıt
    Sistemde.

Ne alakası var bende mi? İlk sene rastgele üniversite ve bölüm olsun da okuyayım diye gitmedim, o yüzden zaman harcadım.
    Seni bilemem belki ilk 10k da girmiş olabilirsin ama çoğu insan nere olursa olsun diyor.
    ÖYle deseydim benim de 3-4 yıl tecrübem olabilirdi.
    Ama anlamak istemiyorsunuz galiba.
  • AzoorAhaii kullanıcısına yanıt
    Bu meslekte bilgi donanım evde internetten öğrenilmiyor hocam, iş lazım. İş işteyken öğrenilir diye bir laf var ve doğru bu.
    İşte de adam az çok tatmin edecek bir para vermeli, sonuçta harran mezunu değiliz. Burda ne büyüklenme var ne gurur.
    Bu en doğal hakkım değil mi, bi odtü de yüksek bölüm okuyan da elbet benim gibi olmak istemez. Bu da onun hakkı.
  • mustafa1248 M kullanıcısına yanıt
    Amin hocam, Allah cümlemizin yardımcısı olsun teşekkür ederim bilgiler için de.
  • _DarthVader_ kullanıcısına yanıt
    İnşallah abi..
    Haklısın ama bu ülkede biz kabul etmeyince daha düşüğünü kabul eden insanlar var. Mühendisliğe ve kendilerine saygıları yok. Ben de 6.5 ay boyunca kendime saygısızlık ettim bence, tamam bir tecrübe oldu ama o paralara girmek saygısızlık.

Ama biz kabul etmesek de 1600 2000 kabul eden binlerce insan var... Hepsi kabul etmese o zaman bi canlılık gelir piyasaya.
  • engman39 E kullanıcısına yanıt
    Hocam bizlerden tecrübeli eleman gibi iş beklendiği sürece bişey olmaz ki.
    Yalan değil, biz belki 6 ay belki 1 yıl adam gibi eğitilecek insanız ama sonrasız aldığımız eğitimin hakkını veririz. Üniversitede eğitim almadık ki.
    Teşekkürler mesaj için. İnşallah daha iyi olur işleriniz.
  • Bu arada dostum, 8 senedir sektörde çalışan 15 yıldır yazılım geliştiren biri olarak şunu söyleyeyim, bu yaşta kendi projeni, veya freelance işleri kovalamayacaksan yazılım işine hiç bulaşma, orada da yeni başlayana 1600-2000 teklif edilir, ve senin yaş 27, %95 firma cv'ne bakmayacak bile, 22-23 yaşındaki adamı alıp eğitmeyi yeğler herkes.

Bu arada "sen mühendissin , şu kadardan aşağı gitme" diyen arkadaş, burası Türkiye be dostum, evet senin yaptığın işin çeyreğini bile yapamayacak adam yüzünden piyasa düşüyor ama sen de mühendissen 6-7 sene tecrüben olmadan "fiyatım bu işinize gelirse" diyemiyorsun, o yüzden boş oturmaktansa 3e 5e bakmadan bir işe girmek cv'yi doldurmak açısından bile faydalı, cv cv cv, en boş ama en çok değer verilen(sonuçta sizi işe çağıranlar zar zor bir ik bölümü bitiren mal ikcılar) şey tecrübe yılın, istersen o koltukta boş oturmuş ol adam 5-6 sene çalışan adamı çağırıyor mülakata...
  • zinedine_zidane kullanıcısına yanıt
    Yazılım olarak C, visual basic, c#, mikroişlemci kodlama vs temel bilgim var, pek bişey sayılmaz tabi. Sizce 1 yılda kendimi geliştirebilir miyim, siz bu işin içinde olduğunuz için sormak istedim. Phyton ile ilerlemek istiyorum şahsen.
  • quote:

Bu meslekte bilgi donanım evde internetten öğrenilmiyor hocam, iş lazım. İş işteyken öğrenilir diye bir laf var ve doğru bu.
    İşte de adam az çok tatmin edecek bir para vermeli, sonuçta harran mezunu değiliz. Burda ne büyüklenme var ne gurur.
    Bu en doğal hakkım değil mi, bi odtü de yüksek bölüm okuyan da elbet benim gibi olmak istemez. Bu da onun hakkı.
    katılmıyorum
    yukarıda bi arkadaş yazmış o da mekatronik müh. 1.500 ile başlamış 7000 şuan maaşı
    sabırlı ve birazda kendinizi göstermeniz gerekiyor çalışırken, yani diğer herkesten farkınız nedir ortaya koyun derler adama
    belki o arkadaşta sabretmeyip 1500 mü ? okadar okudum bu parayımı hakediyorum diyebilirdi
    sadece şu dediğinize katılıyorum evet okumuşsun mühendis olmuşsun ama odtü ama kocaeli neyse , karşılığ bu mu ? bencede değil
    ama artık herkes diplomalı , sadece diplomaya bakmıyorlar dostum maalesef
  • cocarca33 kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam, size burdan yazmıştım belki görmediniz :) özelden yazamıyorum çünkü telefonum ile onaylı kaydım yok. Sistem izin vermiyor.
    Evet okudum yazdığınızı. İnşallah istediğiniz gibi olur ve o işi kaparsınız.
    Bir şey diyemiyorum ben de. Ortalık kötü kolla .. tü diyorlar :)
    Torpil sevmiyorum gerçi torpil yapacak adamım da yok ama kendi hakkımla gireyim dedikçe de sen yapmazsan başka adamlar yapıyor onlar giriyor işe.
    İnşallah mutlu oluruz.
  • Merhaba hocam, telefon numaram ile onaylı kaydım olmadığı için sistem özelden yazmama izin vermiyor, kusura bakma..

Sende mi mühendislik bitirdin?
    Şu an kafa karışık, boşluktayım, kim nereye sürüklerse gidecek gibi hissediyorum malum işsizlik. Evdekilere de yük olmak istemiyorum ama bu sektörde de ilerlemeyi pek istemiyorum, gelecek göremiyorum çünkü.
  • quote:

İnşallah abi..
    Haklısın ama bu ülkede biz kabul etmeyince daha düşüğünü kabul eden insanlar var. Mühendisliğe ve kendilerine saygıları yok. Ben de 6.5 ay boyunca kendime saygısızlık ettim bence, tamam bir tecrübe oldu ama o paralara girmek saygısızlık.

Ama biz kabul etmesek de 1600 2000 kabul eden binlerce insan var... Hepsi kabul etmese o zaman bi canlılık gelir piyasaya.
    Genel olarak baktığımız da dediğin gibi meslektaşlarımızda sıkıntı var. Bende mezun olduğumda mecbur çalıştım bir şeyler öğrenmek için. 9 ay sonunda baktım artık mühendislik değil kendilerine affedersin eşek arıyorlar hemen bıraktım. Şuan bizim meslekte diploma kiralayan bir çok zavallı var. Zavallı diyorum diplomayı kiraya verdikleri iş yerinde ki helal para için çalışan işçiyi düşünmedikleri gibi kendi hayatlarını da hiçe sayıyorlar. Çalışmayacaksa neden 4-5 sene mühendislikte dirsek çürüttü? (1500-2000 tl ye hatta daha düşük ücretlere kiraya verenler var ) Normal maaşlı çalışanlara bakıyorum senin dediğin gibi min. 2500tl ile çalışıyor ve bu arkadaş tecrübeli. İnsan oturur düşünür ben neden bu paraya çalışıyorum? Simit satan abimiz ablamız yeri geldiği zaman 5-10 kuruş eksik oldu mu simit vermez neden adam emeğinin peşinde. Okumuşsun mühendis olmuşsun tecrübelisin kendini satman, pazarlaman lazım iken eşek olmayı tercih ediyorsun ? Devletimizde de sıkıntı var denetim diye bir çalışma mekanizması yok. Tanıdığın ya da paran varsa 3 maymunu oynuyor olan yine çalışana oluyor. Umarım bu düzen değişir herkes hakkettiği ücreti alır.
  • _DarthVader_ kullanıcısına yanıt
    Denetlese ne olacak abi? Patron 3-5 kuruş koklattığı zaman hallederler meseleyi... Bu ülkede böyle, sen daha iyi bilirsin.
    Kendim için bişey demiyorum o kadar şey dedim zaten. Ama siz tecrübelisiniz. İnşallah istediğiniz gibi iş bulursunuz kısa zamanda.
  • Mekatronik çok geniş bir alanı kapsıyor.O yüzden üniversitede herhangi bir konuda uzmanlaşamazsın.Tıp mezunu olsaydın da bu böyle olurdu. Uzmanlaşman ancak çalıştığın yerde olur. Uzman olmadığın bir işte de iyi para kazanamazsın. Birkaç yılını bu şekilde değelendireceksin. İşinde uzmanlaşıp sonra iyi paralar kazanmaya başlarsın. Bunun başka hiçbir yolu yok. Çalıştığın işi beğenmeyip çıkacaksan önce başka iş bulacaksın. Daha yaşın 27. Evde oturarak vakit kaybetme ki 30 lu yaşlardayken kariyerinde ilerlemiş ol. Bu kadar karamsarlığa gerek yok.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.