Şimdi Ara

Ne olacak bu işsizliğimizin sonu? Üniversite de okuduk, boş üni de değil ama iş yok adam gibi. (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
20
Favori
94.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
288 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siegman35

    Malesef senin gibi bende okurken çok staj yaptım. Yaklaşık okul stajlarim harici 7 8 ay gönüllü staj yapmışlığım vardı. Iki unv. bitirdim. Makina mühendisiyim. Dokuz Eylül unv. çıkışlıyim. Ingilizcem iyi seviyede. Zamanında pilotaja başvurmak içinde baya kasmiştim. Piyasada autocad solidworks bilen adam arıyorlar diye hurafeler vardi. Solidworksu autocadi geçtim, catia, autodesk 360, hatta ansys de dinamik ve akış analizlerini yapabilecek seviyeye geldim. Ayrıca öyle solidworks de 2 tane 3 boyutlu parça cizip, birbirine monte edip ben bunu biliyorum diye gezenlerden değildim. Solidworks cam modüllerini öğrenmek için cebimden çok para verdim.bunun yaninda misal solidworksu kullanan arkadaşlar simens nx11_12 filanda kullanabilir. Pro engineer filanda kullanabilir az biraz, bunları yazmıyorum



    Bende dedim millet mezun oluyor, boş mezun oluyor. Ondan iş bulamiyorlar diye. Hah ondan kastikca kastım. Öyle olmadı. 3 kuruşa işler yaptım. Is beğenmiyorsun diyenler oldu. Patron sirketinde patronun karısına şoförlük yaptim, patron evini kiraya vericekti, evini kiracilara gezdirdim. Fabrikaya girdim işe başladım, bakın abartmıyorum 10 15 dakka geçmedi, dedimki gidip ne is yapiyolar biraz göreyim , sonra patron gelip sen süs köpeğimisin yanında duruyorsun dedi. Ofisde durup cizim hesap falan yapayım dedim, bu seferde patron; gidip onların başında bekçi köpeği gibi durucaksin bile dedi. Aylarca çalıştım sigortami yapmadilar.daha neler yaşadım ben demek istemiyorum. Nişanlım da aynilarini yaşadı. O da makinaci. Suan incik boncuk filan yapip satıyor.





    Kısacası bir okuldan mezun ol. Eğer dayın yoksa, ne olursan ol hiç bir iş kolay kolau giremiyecegini gör. Adını bilmediğin unv. mezunlarının senden önce nasıl çatır çatır işe alındıklarini gör o zaman anlıyorsun nasıl bir ülkede yaşadığını.



    Benden sana tavsiye. Yurt dışına gitmeye çalış yada Yüksek Lisans yap is bulmazsan.yoksa dert oluyor. Bu arada askerliği ne kadar cabuk aradan cikartirsan iyidir her anlamda. Kusurs bakma bende doluyum biraz. Yanlış birşey dediysem özür dilerim.
    Sonunda biri kötü tecrübelerle de olsa farkına varmış . Henüz iş görüşmesine gitmemiş kişiler burda afra tafra yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazıları kendini geliştirme şeysini çok yanlış anlamış, beleşe amelelik yapmak, patronun özel işlerini yapmak vs. kendini geliştirmek olmuyor. Maaş skalasının düşmesine ve sizden beklentilerin mühendislikten ameleliğe evrilmesine neden oluyor sadece. Mesleğinize saygınız olsun biraz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feel The Difference

    egonu git dışarıda tatmin et delikanlı

    Alıntıları Göster
    Ne egosu kardeşim 1.5 senedir çalışıyorum dedim burda egosu var?



    Bir yerde çalışıyor olmak senin için ego yapma sebebiyse hayatını bir gözden geçir derim ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enJr

    pardon tıp okuyan birinin daha doktor olmadan karamsardoc diye nick alabilecek kadar narsisistik olabileceğini hesaba katmamışım.

    sen yani buradaki bütün yorumları okuyorsun, öyle mi? bak bobiler diye bi site var, seni oraya admin yaparlar bu işsizlikle.

    hayır bi de sen kimsin ki ben sana cevap verebilme ayrıcalığına sahip olabilmek için söylemiş olduğun her şeyi bilmek zorunda olayım? aa pardon. karamsardoc.

    herkes yurtdışına kasmak zorunda mı? topluca ülkeyi terk edelim yani? bu mudur çözümün?

    diyelim sen çabalıyorsun, eyvallah. çabalayacak durumun da var. be hey duygusal zeka yoksunu arkadaşım, herkesin kasmaya durumu var mı senin gibi?

    neyse ya, takıl sen. kafasına basılanlar düşünsün biraz. benlik bi durum yok.
    :) Konu nerelere geldi,neyse haklısın.
  • Arkadaş kesinlikle haklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tyildiz07 kullanıcısına yanıt
    Arkadaş kesinlikle haklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef sıkıntılar çok büyük olaylar tam da anlattığın gibi..
  • Babam makine teknisyeni. Kendisi meslek lisesi mezunudur ve 30 senedir bu isi yapiyor. Kendisi ilac makineleri konusunda tecrubelidir o yuzden senelerdir ilac sektorunun basini ceken firmalara girip cikmistir. Universite mezunu muhendislerin isi ogrenme cabasinda olmayip bir an once yuksek paralar kazanma pesinde olduklarini soyluyor. Yuzde 90'i da 2 haftada birakiyorlarmis isi. Boyle de olunca haksizsiniz bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tyildiz07

    Sektörün gerçekleriyle tanışmayıp burda 5k 10k hesabı yapan arkadaşlar itü makine mezunu ev arkadaşım firma firma görüşme yapıyor sonuç bir sürü mülakat bir sürü sınav sonuç bildiğiniz gibi işsiz. Bunun üniversiteyle falan ilgisi yok dayı var mı dayı? Varsa aselsana da girersin tai ye de zamanında yurttan çocuk hükümet kanalıyla hiçbirşey bilmeden thy ye girdi . Yani gerçeklerle tecrübe etmeden bilip bilmeden klavye şampiyonluğu yapmayın .
    Kesinlikle katılıyorum.Ağzı süt kokan bebeler gelmiş burda 10k üstü mühendislik okunmaz vs.

    Tamamen torpil-dayı ilişkisi ile iş bulabilirsin şuan.İTÜ inşaat mezunu olup 1 senedir işsiz olanları tanıyorum.
  • Bence şuan ki buhrandan kurtulmak ve en azından biraz giderlerinizi karşılayabilmeniz için matematik ,fen ,fizik

    Ortaokul ve lise düzeyinde ders verebilirsiniz.

    Durumu zayıf olan çocuklara ,uygun fiyata sürekli ders aldırmak isteyen insanlar var.

    Bende bir dönem direklere ilan yapıştırıp ders vermiştim.

    İddalı olmayan öğrencilerden başlarsınız.

    Ders çok az zaman alan ve dışarıda farklı insanlarıda tanımanızı sağlayan bir araç.Ve tavsiye üzerine hızla artan bir öğrenci kitlesine sahip olursunuz.

    Bir yandan da iş bakmaya devam edersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mevcut dünya düzeninde bizim gibi ülkelerde işsizlik normal ve kaçınılmaz,
    üretim desen senden daha ucuza yapan var, tarım ve hayvancılık desen ne devletin bu konuda doğru politikası var nede vatandaşın bu sektörde gözü var.
    millet çoluğum çocuğum okusun masa başı iş sahibi olsun derdinde,
    ve benim nazarımda en önemli faktör, kadın istihdamının piyasayı ele geçirmesi,
  • kenshin17 kullanıcısına yanıt
    İnsanlar zevkle patronu mutlu etmeye çalışmıyor. Adamın umrumda bile değilsin. Geliştirme olarak ise belli başlı programları bilmek, dil kasmak ve bazı yerlerde gönüllü çalışmış olmak gerekiyor. Bunların dışında malesef çok fazla kendinize birşey katamiyorsunuz. Gerisi piyasada ogreniliyor. Artik dönemlik mühendis alımları başladı 3 5 ay seni kullanıp sonra gonderiyorlar. Bu arada söylediğinizi üstüme alındım ondan cevap verdim.



    Şoförlük, amellelik diyince. En son çalıştığım yerde böyle amelelikler vardi. Ondan öncekinden sigortami yapacaklarini söyleyip aylarca yatirmadilar ve maaşımida hiç bir zaman zamanında alamadım, hep 10 15 gün taktılar. O şoförlüğünu yaptığım patrona ise en son cikarken neden böyle yaptınız, geldiğimden berri sacma sapan işler yaptirdiniz tarzında konuştuğumda ise biz sana mal emanet edicez, güvenilir adam miisin diye yapiyorduk filan dedi. Bu arada bunu diyen adam 2 ay sigortami yatirmamis. Öyle adaletsizlik gördümü cat diye çıkamıyor herkes. Ben yeni nişan filan yapicaktim. İşsiz güçsüz demesinler diye birazda durdum. Evde annemle oturmiyim diye çıkmadim hemen. Malesef önce sizi işsiz birakiyorlar.sonra asgeri ücretden 100 200 fazlasına calistiriyorlar. O yüzden böyle apatalca işler yapmaya zamanla alışıtiriyorlar.yani istersen cik diyor adam. Kapida zibilyon tane adam var. Malesef mühendisliğini adabi edebi kalmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siegman35 -- 26 Kasım 2018; 17:47:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtü makinadayım içimi kararttınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede değişen birşey yok, üretim sektörü azaldı, sen istediğin kadar solidwork catia çok katmanlı mimari proje, İngilizce almanca bil, dayın olmazsa işe giremezsin, hammadde yurt dışından geliyor, ana hammde üretimi yok, assembly montaj var, üretimdeki makina, elektronik, endüstri, işsiz, ülkede hizmet sektörü var, gir bir bim, a101 ", migrosa, gümrük firmaları, satış mühendisi işine gir eline para geçsin, 20 senelik tecrübe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam forumdan uzaklaştırılmışsınız önemli değil gelince okursunuz,

    Durum şu ihtiyaç fazlası nitelikli eleman var. Herkes üniversite mezunu, herkes İngilizce biliyor.
    Kafelerde çalışanlar üniversite mezunu (kafe çalışanlara lafım değil)

    Kim Çöpleri toplayacak
    kim marangozluk yapacak
    kim demircilik yapacak
    kim sokakları süpürecek
    kim kim kim

    Hayat sahnesinde herkes başrolü oynamak isterse kim yan rolleri oynacak
  • Ben Gebze Teknik Üni. Malzeme Mühendisliği mezunuyum 1 senedir iş arıyorum ama yok,askerliğimi yapmadım.Artık yavaş yavaş ümidimi kesmeye başladım yakında askere giderim ama sonrası? sonrası yok işte ...
  • 15 yıl çalıştığım firma alacaklarını tahsil edemediği için iflas eşiğine geldi. patron da 4 gün sonra çıkıyorsunuz dedi işten . 40indan sonra da iş bulmak zor bırakın üniversite askerlik sonrası işe girmeyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cthax kullanıcısına yanıt
    Valla buda son mesajım olsun dahada yoruldum yazmaya :). Hadi diyelim çöpçü olduk, belediyede adamınız yoksa onu bile olamazsiniz. Marangoz, demirci eksik şuan gördüğüm kadarıyla. Bu tür meslekler genelde küçüklükten kazanılır. Kaç aile çocuğu lise çağına geldiğinde hadi artık okumayi birak git is öğren diyor. Herkes evladını en yüksekte olmasını ister. Yada bu ülkede sadece okunulmasi gereken bölüm tıp mıdır. Yerli araba diyoruz hersey yerli diyoruz, sonra mühendise okumasaydin diyoruz. Doğru olan kısım o kadar saçma sapan üniversiteler açıldıki her bölümden adam mezun oldu. O dandik okullardan mezun olan herkes kötü oldu ama yine oradan okuyan tıp ci arkadaşlar hariç tutuldu. Doktor arkadaşlara lafim yok lafım o köşe başı üniversitelerine lafım


    İşin özü bu ülkeye adını bile bilmediğimiz ülkelerden, ne olduğunu bile bilmediğimiz insanlar geldi. Bunlara bile sahip çıktı bu devlet. Bizler bu vatanın öz evladiyiz ve tek suçumuz okuyup mühendis olmak oldu.
    Allah kimseyi işsizlikle sınamasın arkadaşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siegman35 -- 26 Kasım 2018; 19:15:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tyildiz07 kullanıcısına yanıt
    İşte onun gibi adamlar hiç bir şeyken birilerinin sayesinde güzel bi işi oluyor okuyan emek veren adamlar yok olup gidiyor 30 undan sonra girsen ne olacak gençliğinin en güzel zamanlarında gelecek kaygısıyla kafanda saç,ağzında diş kalmıyor geri dönmüyor o zaman en çokta bu acı veriyor insana.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.