Şimdi Ara

Ne olacak bu işsizliğimizin sonu? Üniversite de okuduk, boş üni de değil ama iş yok adam gibi. (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
20
Favori
95.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
288 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Reisçi tayfa toplanmış yine kendini geliştir iş var iş beğenmiyorsunuz rerörö.

Ulan şu kendini geliştir lafına ayar oluyorum.Adam geliştirmiş işte daha ne yapsın ? Geriside işe girdikten sonra gelir.

Her ile üniversite,dershaneden hallice özel üniversiteler açanlar yatacak yeriniz yok.Şu saatten sonra okumanın hiçbir anlamı yok direk ticarete atılın.
  • 3.sınıf inşaat mühendisliği öğrencisiyim duyuyoruz piyasa da 1000tl ye işi öğrenmek için yapı denetimde çalışan inşaat mühendisleri var. Ekmek eskiden aslanın ağzındaymış, şuan ise midesinde. Geleceğimden ben de endişeliyim. İleride iş bulmam kolaylaşsın, mezun olunca dut yemiş bülbüle dönmeyeyim diye somestr tatilinde gönüllü staj yapmak için başvurduğum yerler maillere dönüş bile yapmıyorlar. Hem insanın motivasyonu düşüyor hem de özgüveni kırılıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MatureHunter

Ne demek her zaman istediğin zaman özelden mesaj atabilirsin ^^

Kralsın hocam. Sağol :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 yaşından sonra bir meslek öğrenilmez, siz iyi kötü demeden para kazanmaya birikim yapmaya bakın. şimdilik en azından mesai saatleri düzgün bir yer bulmanız bile büyük lütuf.

ben de makina mühendisliği okuyordum, bıraktım kafa rahat :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaasink

Hocam kpssye çalışmadım, 81 aldım. Bu benim hatam. Merkezi atamalarda atanmak için 90 üzeri gerekiyor. Bazen üniversiteler kendilerine alım açıyor ama bilin bakalım onda da ne gerekli. Torpil. Aşağıda bir tane paylaştım. Hani benim lisans diplomam yetersizmiş gibi ek eğitimler istemişler. İşin ilginci istenilen craniomandibular disfonksiyon eğitimi, fonksiyonel germe eğitimi gibi eğitimleri devlet ve ya devlet onaylı bir kurum tarafından verilmiyor. Yani bir mühendis olarak sizden bile alsam olacakmış sanırsam Ama ne hikmetse şartları sağlayan sadece 1 kişi varmış. Haliyle KPSS'den 61 alması yeterli olmuş

Bu torpille işe yerleşenlerin alayı mı mankafa olur arkadaş..Alayının kpss 40-60 arasında..Memleketin her yeri bunlardan doldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede geçerli olan tek birşey var o da malüm partiden olduğuna dair kanıt ve referans.

Başka türlü istersen üst üste üniversiteler fakülteler bitir yinede iş bulamazsın.

Bu düzeni bozmadan başka türlü iş imkanı yok malesef. Özel sektör hariç tabi.

Bazılarının gevurlar diye laf attıkları Avrupa da birçok ülkede yüksek okullardan mezun olduğunda hocalar bile iş konusunda sana yardımcı oluyor çevresine senden bahsediyor ve iş imkanların artıyor. Çünkü orada parti yoluyla işe girme gibi bir saçmalık yok.

Burada ise spor futbol bile dibine kadar siyasete batmış durumda. Emeklilik yaşı da düşmeden bu ülkede işsizlik azalmaz.

Ayrıca yeni iş sahaları yeni iş alanları gerekli. Böyle gittiği sürece hiçbir şey değişmez.

Ülkenin ilerleyip gelişeceğini düşünenler tamamen hayal aleminde yaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FAA9DFD80 -- 26 Kasım 2018; 7:2:28 >
  • Okumak tam bi saçmalık tr'de. Şuan çalıştığım yerde yüksek lisans mezunuda var ilkokul mezunuda ve hepimiz aynı maaşı alıyoruz :D Çalıştığım şirket Türkiyenin en köklü kurumlarından biri bu arada..
  • Yaş 27 6.5 aylık iş tecrübesi den sonrasını okumadım.

Ben 24 yaşındayım 1.5 senelik mühendislik tecrübem var.

Kendine bir sor bakalım sorun sende mi sistemde mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Yabancı dil süper olmasa da var. İşteyken 2 kez yurtdışına da gitmiştim tecrübe oldu.
    Ama yabancı dille kaçılmıyor ki yurtdışına.

Adam bilgi istiyor donanım istiyor. Biz de bunu üniversiteden hocalardan karşılayamadık malesef.
    Tek dille bizi neden alsın adam, kendi işsiz adamını alır en azından anadili ingilizce olur(mesela)
    bak ne güzel kendin anlatıyorsun durumu
    ''adam bilgi istiyor donanım istiyor '' artık ekmek aslanın ağzında değil midesinde ...
  • inglizce ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim işyerinde bir mühendis arkadaşım var. çocuk elektrik elektronik mühendisi. ne iş yapıyor derseniz kapı pencere falan tamir ediyor. tuvalette su patlıyor onları tamir ediyor.çatıdan yaprakları temizliyor. binanın teknik ekibinde. 2.5k maaş alıyor. iş bulamıyorum knk ne yapayım diyor.

güvenlik görevlisi var mesela o da yüksek lisans yapmış biri. iş bulamayıp güvenlik gorevlisi olmuş. diğer güvenlik görevlileri gibi değil. konuşması duruşu vs çok bilgili ve entellektüel birisi. adam mecbur işte..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 26 Kasım 2018; 9:18:25 >
  • 27 yaşındayken 4 yıl tecrübem vardı, hem de hiç staj mıtaj kovalamamıştım; mezun olduktan sonra direk randevu alıp yüzyüze konuştum firmalarla, mail atıp dönüş beklemedim, kariyer net'i beklemedim, çünkü bunlardan dönüş olmuyor, olmayacak da.Torpilin yoksa - ilk 3-4 sene iyi bir yere düşmezseniz cv'niz oluşana kadar sizi sömürecekler, düzen böyle; burda hatan "kendimi geliştiremiyordum ayrıldım" olayı, kendini farklı yönlerden geliştirmenin yollarını arayıp işinden de ayrılmayacaktın, çünkü senin beğenmediğin işe 1500 liraya girip 5 sene çalışacak adam dolu piyasa. İş aramadığımı nerden çıkartıyorsunuz falan diyorsun da 1 tane fuara gitmek iş aramak değil kardeşim ;) Allah yardımcınız olsun.
    Eğitime falan da bakılmıyor, özellikle yazılım sektöründe o kadar çok 2 yıllık mezun taş gibi çalışan adam var ki aklınız şaşar...
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Hocam 2006 mezunu bir mühendisim ve seni çok iyi anlıyorum... Emin ol çoğu mühendis zaten mühendislik yapmıyor.
    Sana tavsiyem şu olur ne iş olursa olsun bir işe gir muhakkak (eğer ailenin durumu iyiyse brşey demem.) sonra yabancı bir ülkede alanınla ilgili ne iş bulursan gidip çalışmaya bak. Bir işte çalışmak seni diri tutar. O işte çalışırken de kendine uygun bir iş ara. Bulursan da eski iş yerinden ayrıl. Vefalı ol ama eğer güzel bir iş bulduysan eski iş yerinden güzelce ayrılmaya bak...
    Vel hasıl Allah sabır versin yolunu açık etsin. İnşallah güzel bir iş bulursun.
  • hereiam, arkadaşım günaydın. Burada kişisel yaşantımdan aktarımlarda bulunarak gerek iş tecrübelerim gerekse de teknik piyasa hakkında bilgi vereyim. Darılmaca gücenmece olmasın diyerek söze başlıyorum.

Mesleğim yapı teknik öğretmenliği (yapı ressamlığı meslek lisesinden sonra aile baskısı ile 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayarak o bölümün öğretmeni oldum) üzerine kamu yönetimi okudum (4 yıl lisans, kendi isteğimle). Stajyer öğretmenlikten başka 1 tek gün öğretmenlik yapmadım.

1990 senesinden beri inşaat sektörünün içerisinde stajyerlikte; bilfiil yer süpürüp cam silmekle başlayan iş yaşantım kamuya ve özel sektöre, optimum avmleri ve diğer avm lere kendi çalıştığım şirket/ler dahilinde teklif dosyası hazırlayıp, ihaleye girmeye, yer teslim alıp-teslim etmeye, hakedişleri imzalamaya kadar geçen süreçleri yaşadım yaşıyorum. Bu zaman dahilinde öğrenme, çalışma bazında pek çok emek harcadım harcamayada devam ediyorum. Yeri geldi şantiyeye mal gidecek kamyon yüklendi yeri geldi beyefendi denilip masaya oturtulduk. Farkında iseniz öğrenme dedim. Çünkü insan her geçen gün yeni bir şeyler öğrenip tecrübe ediyor ve deneyimlerine bir yenisini ekliyor. Geçen yıllar içerisinde en iyi öğrendiğim şey. Kişinin kolundaki altın bileziğin gramını ve adedini kendisinin arttırıp yada azaltabileceğidir.

28 yıl inşaat sektöründe tanık olduğum birkaç hadiseyi size anlatayım. Tekniker, Mimar yada Mühendis fark etmiyor. İş görüşmelerinde herkes her işi yaparım diyor ama şerit metreyi adam gibi kullanmayı bir kenara bırakın bir doğruya nasıl dik çıkılacağını bilmeyen teknik arkadaşlar var ki bu konu ilkokul da öğretiliyor. Hadi bir şekilde iş başı yaptı, daha diplomasındaki mürekkep kurumamış adam 25-30 yıllık kalıp ustasına nasıl kalıp çakacağını öğretmeye çalışıyor. Yada daha beteri okulda öğrendiği autocad yada archicad te kendini 1 numara sanıyor ki bu en komiği kağnı gibi özel sektörde çizim yapıp işte kalamazsınız. vs vs vs... Halbuki teknik eleman olmak demek her şeyden önce bilgi seviyeni en üst seviyede tutup kendini sürekli güncel tutmak demek, iş ahlakı ve erdemi çok yüksek kişi demek ki bu hepsinden daha önemli keza teknik elemanlar olarak hepimiz insanların hayatına doğrudan yada dolayılı müdahale ediyoruz.

Ülkemiz koşullarında 6,5 ay çalışmayı kimse çalışmaktan saymaz. İş ararken ben olsam bunu dile getirmezdim zira adam sorarlar acaba neden 6 ay bazı firmalar o firmayı arayabilir soruşturabilir... Şunu bilmenizde fayda var hangi teknik sektör olursa olsun, kökleşmiş çoğu firma 3-5 yıldan aşağı tecrübeyi iş deneyimi olarak saymaz. Ve çoğu firma başlangıç seviyesi bir teknik elemana yüklü para vermez. Asgari ücret yada bir tık üstü. Çünkü firma sahiplerinin gözünde işlenmemiş-eğitim görmemiş yarış atısınız ve o halinizle sizin üzerinizden para kazanamazlar. Ve in mi cin mi belli olmayan işi ne zaman nerede bırakacağı hiç mi hiç belli olmayan birine asla o kadar para vermezler. Örneğim hoş olmasada malesef gerçek budur.

Kişisel deneyimlerime dayanarak size rahatlıkla şunu söyleyebilirim, mesleğiniz çok güzel ancak bu alan dahilinde objektif seviyeniz nedir? Bunu bir değerlendirin kendi sektörünüzdeki firmalarla görüşmeye çalışarak bir şekilde kendi alanınızda iş başı yapın. Kendi alanınızda çalışmadığınız hergün sizin aleyhinize işler bunu unutmayın. Tüm çabalarınıza rağmen yinede kendi alanınızda iş bulamazsanız yurt dışı denemenizi öneririm.

Hakkınızda hayırlısını temenni ederim. Buradan iş arayan tüm dh lı larada kolay gelsin diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [juggernaut] -- 26 Kasım 2018; 10:26:10 >
  • Meslek liselerine gereken özen verilseydi ve şimdi daha çok nitelikli insan piyasada olurdu. Şimdi ki müfredatı bilmiyorum ama bizim zamanımızda verilen eğitimle üniversitede verilen eğitim düzeyi neredeyse aynıydı.(Bir termodinamik yoktu. :) ) Üniversite benim için tekrar gibiydi. Bana kalsa mühendislik fakültelerine düz liseden öğrenci alınmaması lazım. Önce meslek/teknik lisede gereken bilgiyi alacak sonra ilgili mühendislik bölümüne geçecek. Hatta ABD'deki gibi ortalama ile yerleştirilse daha iyi olurdu. Tabi bu benim fikrim. :)
  • 32 yaşımdayım Maden Mühendisiyim, sonradan görme patronlara prim verme dostum. Sen mühendissin düşük maaşa çalışma. Bizim odanın belirlediği ücret 4,950tl ben en son 4,600tl ile ayrıldım. Şuan bende işsizim çünkü 2000-2500tl veriyorlar. Onlar bize muhtaç biz onlara değil seve seve verecekler hakkımızı.

Türkiye de ilkokul ya da ortaokul mezunu isen kralsın. Bir gün mutlaka ya kadrolu çalışan ya da memur olma şansın %80 (eğer kafayı çalıltırırsan). Bu ülke de eğitimli insana ihtiyaç yok eğitimsize ihtiyaç var çünkü saltanat sürmek lazım ;) (bu dediklerime karşı çıkan olacak mutlaka. Seçim zamanını bilirsiniz gelin partimize üye olun, toplantılara katılın, eş dost getirin seni şuraya yerleştirelim). Ümidini kaybetme dostum Allah yardımcımız olur .

• mrsavas02 kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeşim, kendime üzüldüm sana daha da üzüldüm. Sonuçta benden yüksek yapmışsın ODTÜ inşaat, boru değil.
    Ama malesef dediğin gibi, torpil her şey, bilmiyorum ama odtü mezunu boş kalmaz diyordum ya, bu düşüncemi yok etmiş oldun.

Dershanelerle anlaşma nasıl oluyor anlatabilir misin? Ben de fizik için denemek istiyorum bunu. Öncesinde her konuyu eskisi gibi bilmeli miyim? Atıyorum şuan dinamik, hareket, iş güç enerji, atışlar, ağırlık merkezi, kaldırma kuvveti, basınç ve birkaç konu daha eskisi gibi biliyorum ama optik, atom fiziği falan ezbere kaçtığı için çalışmam gerek.
    Yani dershane müdürüne gidip ne demem gerekiyor? bu bilgilerimle gitsem adam lap diye atom fiziği sorarsa, mc^2 vs hatırlayamadığım için yapamam, ama diğer konularda pek sıkıntı yok.
    Teşekkürler.
  • Master doktora ve yabancı dil sayısı artık fark oluşturan şeyler. Günümüzde lisans mezunluğu artık lise gibi standart birşey olarak görülüyor malesef.

• hawk1903 kullanıcısına yanıt
    Amin, teşekkür ederim.

Bi de işsiz olunca sanki okumamış yada boş bölüm üniversite okumuş imajı oluyor insanda malesef..:(
  • yaasink kullanıcısına yanıt
    Hacı, bizim gibi çekenler de var demek ki...

Küçümsemedik ama derler ya bi öğretmen olaydın bari diye, kendime diyorum bunu. Daha yüksek bölüme gittik de noldu adam mı olduk:(
    Parasız insana, adam da demezler valla.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.