Şimdi Ara

Navigon 1300 kullanıcıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
1
Favori
15.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu an için incelemekteyim aleti fena değil gibi ama bundan öce kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum ancak malzemesi felan kaliteli duruyor kesinlikle, sorum şu, alete yen adres diyorum şehir cadde no felan yazıyorum sı-onra navigasyon tuşuna basıyorum, GPS sinyalini bekle diyor ama epey beklemesine rağmen bulmuyor hiçbir şey, alttada 2 seçenek var iptal ve demo diye iptalde bir önceki menüye dönüyor, demo diyincede tam çözemedim ama heralde şehir merkezinden başlayarak yazdığımız adrese gidiyor, acaba kendi olduğumuz yeri nasıl bulacak vs. yardımlarınıza ihtiyacım var , acaba alet arızalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSolution -- 15 Aralık 2009; 13:25:09 >

• Bende dün arkadaşımın arabasında inceleme fırsatı buldum. Malzeme kalitesi gayet iyi. Ürünün içinde gelen harita çok iyi ve güncel. Yazılım çok iyi çalışıyor.
    GPS sinyalini bulamamış demişsiniz umarım ev içerisinde denemediniz.

Benimde merak ettiğim bu ürünün haritasını mesela 3 ay sonra update edebiliyor muyuz?
    Ve harita kime ait? Hİçbir bilgi bulamadım.

Wİndows CE ile birlikte geliyor. Bu üründe divx oynatma, fotoğraf görme gibi işlemler yapabilir miyiz bazı yöntemlerle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih.089 -- 14 Aralık 2009; 15:56:43 >
  • Navigon'un bir önceki serisinde dogrudan win ce ile açıp üzerine yüklediğiniz değişik uygulamaları çağırabiliyordunuz. Eski seri derken 12xx serisi.
    Pek çok WINCE tabanlı gps uygulaması da çalışmakta üzerinde.
    13xx serisi için de bulma ihtimaliniz yüksek, veya çok yakında ortaya çıkacaktır.
  • Evet arkadaşlar buradan cevap biraz geç geldi malesef, ben epey bi şeyi deneyerek çözdüm. Evet ilk sefer evin içinde denemiştim:).Yalnız arabada da geç buldu, bilkent dağ başı olunca eskişehir yoluna çıkana kadar bulamadı ama şehirde bulup bilkente gelince sıkıntı yok. Haritasıda fena değil, diğer navigasyonları bilmediğimden karşılaştırma yapamayacağım. İçinde değişik programlar vs. çalışırmı bilemiyorum ama mini sd kart yuvası var kart girişi koyduklarına göre sanki biraz upgrade edilebilir. Harita güncelleme konusunda da bir bilgim yok malesef. Başlığıda navigon 1300 kullanıcılar şeklinde değiştirdim, buradan bu alet le alakalı özellikleri soruları vs yazarsak birbirimize fayda sağlar sanırım, mesela benim yaşadığım bir sorun; aleti 10 saat kadar usb ile şarj ettim araca taktım 10 dk sonra şarj bitiyor uyarısı yaptı araçta sürekli şarjda duruyor çıkarır çıkarmazda uyarı veriyor acaba arızalımıdır?
  • Bu cihazın şarj süresi 2-3 saat arasında değişiyor. Bilgisayardan USB üzerinden şarj olup olmadığını bilemiyorum.Hiç denemedim.Şarj olduktan sonra, pil ile kullanmak isterseniz en fazla 1 saat dayanım süresi var.Türkiye haritaları için NAVTEQ yazılımlarını kullanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkersonmez

Bu cihazın şarj süresi 2-3 saat arasında değişiyor. Bilgisayardan USB üzerinden şarj olup olmadığını bilemiyorum.Hiç denemedim.Şarj olduktan sonra, pil ile kullanmak isterseniz en fazla 1 saat dayanım süresi var.Türkiye haritaları için NAVTEQ yazılımlarını kullanıyor.

Selamlar,

ben bildiklerimi paylasayim biraz..

Donanim : Navigon (uretimi cinde yada tayvanda cinde unihan, yf, supatech vb. gibi firmalara yaptiriyorlar) markali
    Yazilim : Navigon (Almanya orijinli)
    Harita : Navteq (Sahibi Nokia)
    (Yani yazilim = Harita degil.)
    haritalara bakmak icin:http://maps.ovi.com/
    bildigim kadari ile 4-5 ilde full, 20 kusur ilde de temel seviyede navigasyon yaptirabiliyor. guncelleme mevzusunu ithalatci firmasina sormalisiniz.

saygilar.

alim K.

• Navigon 1300 teknik verileri,

Teknik Veriler

Ölçüler: 95,8 x 72,3 x 17,6 mm

Ağırlık: 120 g

Sıcaklık İşletim: -10°C ila 60°C arası (14°F ila 140°F arası)

İşletim koşulları: Sıcaklık Depolama -30°C ila 70°C arası (-22°F ila 158°F arası)

Hava nemi: 0% ila 90%, arası, yoğun değildir

İşlemci (CPU): Centrality Atlas III AT642D-XAC, 375MHz

İşletim Sistemi: Microsoft Windows CE

Monitör: Dayanıklı dokunmatik panele sahip 3,5" LCD renkli ekran 320 x 240 Piksel (QVGA) Enine format, transmisif

Bellek: Flash NAVIGON 1300 | 2300: 512 MB NAVIGON 1310 | 2310: 2 GB

RAM: 64 MB

GPS: evet (SiRF GRF3i+ Baseband Atlas III) Takılı anten

TMC: evet (sadece NAVIGON 2300 | 2310)

Cihaz tuşları: 1 (Aç/Kapa)

Klavye: Software-Klavye

I/O Hoparlör evet

Hafı za Kartı: microSD kart yuvası

USB: USB 1.1

Güç beslemesi: USB soketi üzerinden

Pil: Model Li-Ion, 740 mAh

İşletim süresi: 1 saate kadar

Şarj etme: Elektronik takılı

Süre: yaklaşık 2-3 saat

Adaptör Giriş : 100-240V ~ (Dalgalı akım, AC)

(Aksesuar) Çıkış 5V / 1,2A = (Doğru akım, DC)

Araç şarj Giriş 10-24V = (Doğru akım, DC)

kablosu Çıkış 5V / 1,2A = (Doğru akım, DC)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar ben bugün mediamarkt tan bu cihazı aldım indirimdeydi 150 tlye geldi. ama benim arkadaşımda piranha var o gps'e daha çabuk bağlanıyor. ve rotadan saptığınız zaman yeni rotayı hemen çiziyor. bendeki cihazın gps'e bağlanması bayağı zaman alıyor. ve rotadan saptığınız zamanda yeni rotayı bulması bayağı zaman alıyor. cihazın görüntüsü kalitesi filan güzel ayrıca cihazın içinden kalemde çıkmıyor bilginize parmağınızla dokunuyorsunuz. benim cihazda bir sorun olabilirmi acaba çünkü bazen cihazda donmalarda oluyor donup kalıyor. daha sonra aklı başına geliyor. birde bu cihaza başka yazılım yüklenebilirmi acaba mesela piranhalarda igo yazılımı var sanırım ve benim çok hoşuma gitti o yazılım. onu yükleyebilirmiyiz.
  • bende bugün mediamarktan aldım.şişli merkez'de ev içerisinde 2 saat beklememe rağmen gps sinayli alamadı.cihazda bi problem olabilirmi acaba ?
  • merak etmeyin evde cekmiyor bende acaba bozukmu fln diyordum ama arabada kullanınca ne kadar güzel olduğunu anladım :) bu alete media player tarzı birşeyler koyamazmıyız modifye etme şansımız var mı :)
  • GPS NEDİR?

GPS (Global Positioning System; Küresel Yer Belirleme Sistemi ya da Küresel Konumlandırma Sistemi), düzenli olarak kodlanmış bilgi yollayan bir uydu ağıdır ve uydularla arasındaki mesafeyi ölçerek Dünya üzerindeki kesin yeri tespit etmeyi mümkün kılar.

Bu sistem, ABD Savunma Bakanlığı'na ait, yörüngede sürekli olarak dönen uydulardan oluşur. Bu uydular radyo sinyalleri yayarlar ve yeryüzündeki GPS alıcısı bu sinyalleri alır. Böylece konum belirlenmesi mümkün olur.

Bu sistemin ilk kuruluş hedefi tamamen askeri amaçlar içindi. GPS alıcıları yön bulmakta, askeri çıkartmalarda ve roket atışlarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Ancak, 1980'lerde GPS sistemi sivil kullanıma da açılmıştır.

GPS SİSTEMi

GPS sistemi, en az 24 uydudan (21 aktif uydu ve 3 yedek) oluşur ve sistemin merkezidir. Uydular, "Yüksek Yörünge" adı verilen ve dünya yüzeyinin 20.200 km üzerindeki yörüngede bulunurlar. Bu kadar fazla yükseklikte bulunan uydular oldukça geniş bir görüş alanına sahiptirler ve dünya üzerindeki bir GPS alıcısının her zaman en az 4 adet uyduyu görebileceği şekilde yerleştirilmişlerdir.

Uydular saatte 7.000 mil hızla hareket ederler ve 12 saatte, dünya çevresinde bir tur atarlar. Güneş enerjisi ile çalışırlar ve en az 10 yıl kullanılmak üzere tasarlanmışlardır. Ayrıca güneş enerjisi kesintilerine karşı (güneş tutulması vs.) yedek bataryaları ve yörünge düzeltmeleri için de küçük ateşleyici roketleri vardır.

GPS projesi ilk uydunun 1978'de ateşlenmesiyle başlamıştır. 24 uyduluk ağ 1994'de tamamlanmıştır. Projenin devamlılığı ve geliştirilmesi ile ilgili bütçe ABD Savunma Bakanlığı'na aittir.

Uyduların her biri, iki değişik frekansta ve düşük güçlü radyo sinyalleri yayınlamaktadır. (L1, L2) Sivil GPS alıcıları L1 frekansını (UHF bandında 1575,42 Mhz), ABD Savunma bölümü alıcıları L2 (1227,60 Mhz) frekansını dinlemektedirler. Bu sinyal "Görüş Hattında" Line of Sight ilerler. Yani bulutlardan, camdan ve plastikten geçebilir ancak duvar ve dağ gibi katı cisimlerden geçemez.

GPS sinyalleri binalardan yansıdığı için şehir içlerinde araziye oranla hassasiyeti azalır. Yeraltına kazılan tünellerde ise sinyal elde edilemez. Hatalı sinyallerin elde edilebileceği ya da hiç sinyal elde edilemeyen bölgelerde kullanılmak üzere geliştirilen Diferansiyel GPS'ler tarafından bu hatalar en aza indirilerek daha hassas bir yer ölçümü yapılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cupra_R

merak etmeyin evde cekmiyor bende acaba bozukmu fln diyordum ama arabada kullanınca ne kadar güzel olduğunu anladım :) bu alete media player tarzı birşeyler koyamazmıyız modifye etme şansımız var mı :)

çok teşekkürler arkadaşım
    bugün cihazı araçta denedim.ama yinede ortalama 20 dakika bekletti.bi ara otobüste çalıştırdım tam indiğim durakta anca gps bağlanabildi
  • Makina ilk kez acılınca 20dk dan fazla uydu arıyor yanlız bu her seferinde böyle olmuyor sadece ilk başda oluyor buda kullanma kılavuzunda önemli not olarak belirtilmiş.
  • bende bu cihazda almayı düşünüyodum yazanları okuyunca vazgeçtim başka markalara bakayım en iyisi
  • Arkadaşlar bulunduğunuz coğrafi konum, GPS'in en son aktif olarak çalıştığı coğrafi konumdan kabaca 300 km veya daha uzaksa
    bütün gps'lerde uyduya kilitlenme süresi uzar. Ancak bir kez uyduyu bulduktan sonra kapatıp açsanızda ikinci kez kilitlenmesi çok daha çabuk olacaktır.
    Bir de gps'i alıp evde neden kilitlenmiyor diyen arkadaşlar gerçi sonradan anlamışlar hatalarını ancak
    GPS sinyallerinin alınabilmesi için açık bir gökyüzü olması gerekiyor. Ev içinden çoğu durumda çekmez (en üst katta veya önü açık cam kenarında değilseniz)
  • bu cihazlara aylık fatura gibi ödeme yapılıyomu????
  • Aylık bir ödeme vs. yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mursel_balci

arkadaşlar ben bugün mediamarkt tan bu cihazı aldım indirimdeydi 150 tlye geldi. ama benim arkadaşımda piranha var o gps'e daha çabuk bağlanıyor. ve rotadan saptığınız zaman yeni rotayı hemen çiziyor. bendeki cihazın gps'e bağlanması bayağı zaman alıyor. ve rotadan saptığınız zamanda yeni rotayı bulması bayağı zaman alıyor. cihazın görüntüsü kalitesi filan güzel ayrıca cihazın içinden kalemde çıkmıyor bilginize parmağınızla dokunuyorsunuz. benim cihazda bir sorun olabilirmi acaba çünkü bazen cihazda donmalarda oluyor donup kalıyor. daha sonra aklı başına geliyor. birde bu cihaza başka yazılım yüklenebilirmi acaba mesela piranhalarda igo yazılımı var sanırım ve benim çok hoşuma gitti o yazılım. onu yükleyebilirmiyiz.

ben buna mio pocket ile igo ve başarsoft haritası yükledim ama kendi orjinal yazılımını kullanmanızı tavsiye ederim, ben öyle yaptım.
    ayrıca mio pocket yükleyince karşına bildiğin vista masaüstü ekranı geliyor. media player, word, pdf okuyucu falan var. müzik video falan çalabiliyor ama dahili hoparlörü yeterli değil. harici kulaklık hoparlör bağlantısı da olmadığı için o da randımanlı değil.

Sizlere tavsiyem kendi haritası güncellenirse bulun onu güncelleyin sadece. bu arada güncel haritayı bulunca burada da paylaşırsanız seviniriz.

Not: miopocket ve igo'yu denemekte ısrar eden varsa nasıl yükleneceğini anlatabilirim. Birde aletin hafızasındaki herşeyi pc'nize yedekleyin sonra bi sorun olursa zor bulursunuz.

• arkadaşlar bu arada yeni harita çıkmış. navigasyon cihazlarınızın haritasını sitesinden ücretsiz indirebilirsiniz.
    2009/Q4 haritayı koymuşlar içinde Q3 harita gelmişti ve bana yetersiz gelmişti. şehirler arası harita özellikle çok yetersiz. ankara konya arası yol yok, güzergah göster diyince baya dolandıran bi yol çıkardı resmen V çizdirdi. güncel haritayı yeni indiriyorum inş. düzeltilmiştir.

igo8 in haritası(başarsoft haritası yani) bundan daha güncel, o bulamadıgım yol onda var....

galiba bu aleti kullananların neredeyse hepsi de ankaradaki mediamarkt açılışından aldı değilmi? :D
  • navigon freshi indirmeniz gerekiyor harita güncellemesi bu progran üzerinden yapılıyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.