!!!Uzman kullanıcılar içindir!!! Aşağıdaki linkte Araç içi multimedya cihazları için çeşitli rom dosyaları var. Genel olarak uygun rom dosyasını indirip sd karta yazıyor ve sd kartı da cihaza takıyoruz (varsa GPS kart girişine, 2- 16 gb gibi küçük boyutlu ve fat32 olursa daha iyi) Örnek olarak şu şekilde güncelleme yaqılabilir: Güncelleme 20-30 dk sürebilir, araç çalışır veya kontak açık olmalı. Güncelleme yapılırken radyo gücü kesilmemeli 1- Önce cihazın modelini buluyoruz. Görüldüğü gibi cihazımız PX3 (yani RockChip PX3) 2- Daha sonra cihazda yüklü olan android sürümünün olduğu dizine geçiyoruz. (Bazı modeller bir üst android sürüme geçebiliyor. Örneğin Android 5 Lollipop'dan Android 7 Nougat'a Forumlarda araştırmak lazım.)
3- Tabletin üreticisini(?) bulmak için derleme numarasına bakıp ilgili dizindeki kodları arıyoruz. Aşağıdaki adresten sırayla rom üreticisini, android sürümünü ve rom tipini seçiyoruz.
Resimde...eng.hct.2018.02.06 kodu görülüyor. Rom tipi ve tarihi budur. Buradan HCT dizinine geçiyoruz. Romlardan istediğimizi seçip yüklüyoruz. Bazen ara yüzü farklı birkaç çeşit rom oluyor. Resimlere bakıp karar verin. Beni oku dosyalarında romlardaki değişiklikler yazar, Google translate ile bakarsınız. 4-İndirdiğimiz arşiv içindeki imaj dosyasını sd karta kopyalıyoruz. Araç multimedya açıkken sd kartı takıyoruz, otomatik olarak güncelleme menüsü gelir. Bilgileri silip silmek istemediğimizi sorar (format). Onay verdikten sonra güncelleme başlar. Resimdeki cihazda 20 dk kadar sürdü. (Bir de recovery moduna girip güncelleme yapılıyor. Ben uğraşmadım.) Ayrıntılı bilgiler için XDA forumlarına bakabilirsiniz https://xdaforums.com/f/mtcd-software-development.7379/ Ekleme: MTCD cihazımı değiştirdiğim için konuyu takip etmiyorum. Zaten bu cihazlar artık üretilmediği için yazılım geliştirilmeleri de devam etmiyor. Fakat verdiğim bağlantılarda ve konuda yardımcı olabilecek kaynaklar mevcut. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 16 Nisan 2024; 11:48:38 > |
MTCD Araç İçi Multimedya Cihazları İçin ROM Arşivi
Android tabanlı araç içi multimedya cihazlarına sahip kullanıcılar, cihazlarının yazılımını özelleştirmek ve geliştirmek için ROM'lara ihtiyaç duyarlar. ROM (Salt Okunabilir Bellek), cihazın işletim sistemini ve diğer temel bileşenlerini içeren bir yazılım dosyasıdır.
İnternet üzerinden, MTCD araç içi multimedya cihazları için çok çeşitli ROM'lar mevcuttur. Bu ROM'lar, cihazınızın performansını artırma, özelliklerini genişletme veya daha yeni bir Android sürümüne yükseltme fırsatı sunar.
Mevcut ROM'ları ararken, cihazınızın markası ve modeliyle uyumlu olanları seçmek çok önemlidir. Ayrıca, ROM'un geliştiriciler tarafından sağlanan yükleme talimatlarını dikkatlice takip etmelisiniz.
Cihazınız için en iyi ROM'u seçerken, aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:
- Cihaz uyumluluğu: ROM, cihazınızın markası ve modeliyle uyumlu olmalıdır.
- Özellikler: Farklı ROM'lar, özel özellikler ve iyileştirmeler sunabilir. İstediğiniz özelliklerin ROM'da mevcut olduğundan emin olun.
- Performans: ROM'un cihazınızın performansını nasıl etkilediğini kontrol eden incelemeleri okuyun.
- Geliştirici desteği: ROM'un aktif olarak geliştirilip desteklendiğinden emin olun.
MTCD araç içi multimedya cihazları için ROM'lar, cihazınızı özelleştirmenize, özelliklerini genişletmenize ve performansını iyileştirmenize olanak tanır. Mevcut ROM'ları araştırın, uyumluluğu kontrol edin ve cihazınız için en iyi olanı seçin.