NAVIGON Fresh yazılımı ile güncellemelerini yapabilyorsunuz.
Menülerini kullanırken bazen cihaz 10-15 sn lik kitlenmeler yapıyor. Ekranı donuyor hiçbir menü çalışmıyor. Tabi siz o arada ekranın değişik noktalarına bastıysanız donma çözülünce :) o bastığınız bütün işlemleri gerçekleştiriyor yani nereye ne denk geldi ise :)
İlk aldığımda cihaz hızlı çalışıyor idi. Merakımdan dediği yönlere gitmedim farklı yönlere gittim. 5-10 sn içinde yeni rota çiziyor idi. Bu süre çok değişkenlik arz edebiliyor. Örneğin saatte 120 km hızla giderken hesap yapamıyor bu 5-10 sn lik süre 20-25 sn yelere ulaşabiliyor bu arada belkide 1-2 çıkışı daha kaçırmış oluyorsunuz.
Yalova' daki 50 yıllık yollara girdiğimde hop nereye dedi yol bitti dedi :)
Bu mesajı yazmadan 4 gün önce NAVIGON Fresh hem kendini, hem Navigon un kendi iç yazılımını güncelledi. Ne oldu ise o zaman oldu :) Haritada yeniden rota hesaplama süresi baya problem olmaya başladı. en kısa hali 10 sn ve üstü. Birde harita güncellemesinde sorun olduğunu gördüm. Süresi bitmiş miş. Cihazı alalı 10 gün olmuş nasıl olur dedik. Cihazı götürdük aldığımız yere. Navigondan bir arkadaş ile görüştüm cepten. Aleti övdü nasıl iyi cihazdırı anlattı arkasında nintendo varmış dedi. Ben ise haritayı güncelleyemiyorum dedim. Bana siz beceremiyorsunuz dedi. :) Benim kim olduğumu işimi bile bilmeden. :) Teşekkürettim kapadım. Sağolsun cihazı aldığım medya markt tereddütsüz ürün iadesi yaptı.
HE ÖZEL BİLGİ. MEDİA MARKTAN TEŞHİR ÜRÜNÜ ALIRSANIZ KESİNLİKLE İADE YAPMIYORLARMIŞ. EŞŞEK GİBİ KULLANACAKMIŞINIZ. BUNU ÖĞRENDİM.
Adresler konusunda çok sıkıntısı var diyemem ama yokta diyemem. yıllardır tanımlı olan sokak adlarını cadde adlarını yanlış söylüyor. Birde şehir içinde gitmemi istediği yollar eciş bücüş yollar olabiliyor.
1 km yollu uzatıp rahar rahat gitmek var neden sokak aralarından dolaşyım ki diye düşündüm.
Bazende dönülmesi imkansız (yol yok) sağa - sola dön diyebiliyor. Örnek istanbul - acıbadem dönülmesi yasak yöne dön dediğini çok gördüm.
Antalyada çevre yolunda ki hız limitini 50 gösteriyor. :) Yeni yapılmış yolları ( en azından 5-6 ay önce açılmış) bilmiyor. :)
Bu işte önemli olan harita. Çünkü toplam dünya etrafında bu içi için üretilmiş hizmet veren 24 + 3 (yedek) uydu var. Bütün navigasyonlar Hepsi aynı uydular ile haberleşiyor.
Birde işlemci hızı ki navigon 1300 375 mhz işlemci kulanıyor. Piranha - 400 - Navitech 500 Mhz. Bu nedenle Nacvitech 1 adı önde diye düşünüyorum.
Birde poi konusu var. Örneğin Navigonda benzinlikleri aradığımda (poi) shell - bp - opet diye gösteriyor. Bazı firmalarda ayşe petrol - fatma petrol diye gösteriyormuş ki çok büyük problem olarak düşünüyorum. Ben shell arıyorum ayşe petrol ne satıyor nereden bileceğim. Ama bazı petrol adlarını Ayşe - Fatma petrol diye de gösterdiğini gördüm. Belkide poi güncellendiğinde bu sorun çözülecektir.
Neyse gelelim harita güncellemesindeki soruna. Navigon daki o teknik servisteki arkadaşın tutumu yüzünden Navigon dan vazgeçtim. yoksa bana "sizin beceriksizliğiniz diyene" kadar Müşteri memnuniyeti adına Tabi arkadaşım Cihazı alalım hemen yenisini verelim deseydi belki bazı aksaklıkları göze alarak ki o aksaklıklar zamanla düzelecekir diye düşünüp çok rahat Navigon kullanmaya devam edecektim. Çünkü bazı yol ayrımlarında ciddi kaliteli gösterimleri oldu. Fakat Döner kavşaklara yaklaşırken 2 sağdan çkın cümlesi beni kahretti :) Bazen o kavşakta 2. Çıkış olmuyor :) kapatılmış :) antalya merkezde çok yaşadım.
Fakat yinede 10 günlük kullanımda memnuniyetim %70 lerde olmuştur. 1400 serisinde Yaya devam edeceğim özelliği güzelmiş ama piranha larda da aynı özellik olduğunu gördüm.
Bir forumda POI konusunda arkadaşın biri Başar softun dışındaki firmalara tom tom buna dahil vermiş veriştirmiş. Hatta ekran görüntüleri koymuş. Ankaradaki bazı yerlerde olmayan POI leri göstermiş. Eğer böyle ise veryansın etmekte arkadaş haklı idi.
1. Haritanın kalitesi 2. Haritanın güncelleme hızı 3. Teknik servisindeki müşteriye nasıl yaklaşacağını bilmeyenler 4. İşlemci hızı 5. Ekran büyüklüğü (1300 ün ekranı bana yetti de arttı bile) 6. POI güncellemesi ve kaliteisi
Saygılarımla
Bende bugün Mediamarkt Optimum Göztepe/IST mağazasında Navigonu inceledim. Reyon görevlisi ısrarla tüm ürünleri kötüleyerek kampanyadaki navigonu satmaya çalışıyordu. Tom Tom'a yazdı Bakın dedi Tom Tom Antalya "Side" yi bile bulamıyor Navigon buluıyor gibi küçük detaylarla Navigondan 3-4 tane sattı 10 dk içinde gözümün önünde. Bede dedim ki bu olay aletin suçu değil haritanın güncel olmamasından güncelleyince düzeliyor deyince kısa bir süre ters ters bana baktı.Tam bende alacaktım aslında etkilenmedim değil radar olayından ancak Navigon ekranı dokunmatik olmadığını farkettim. Ekrana dokunuyorsunuz ama bastırarak yani farklı bir teknoloji dokunmuyosunuz bastırıyosunuz anlayacağınız. Multimedya özellikleri sonradan yapılandırılabilir olduğunu söyledi biraz kıllandım.Aynı yerde Navking vardı biraz daha pahalı ama daha güzel duruyordu onun içinde dedi ki satıcı Batarya Lityum Lion batarya yazıyor ama batarya 1 satten fazla gitmiyor dedi. Navitech 'in hiç bir modelinde ( PX 115, 120,125 i kastediyorum ) kulaklık çıkışı yok.Garmin ise çok daha şık ve kaliteli geldi bana inceledim kurcaladım biraz.
Q2 2010 haritası çıkmıştır. Navigon Freshten indirebilirsiniz.........
sağol kardeş...
O arkadaş medaimarkt ın elemanı değil. Navigon' un elemanı. Olay şöyle. Media:markt alman firması. Navigon da alman firması. Aman dayanışması yapıyorlar. :) Oraya giden herkeze arkadaş aynı şeyler söylüyor. Bende gittiğimde banada aynı şeyleri anlattı. Hatta navigon' un arkasında nintendo firması varmış gibi bilgileride size söylemiş olabilir. Sorun haritası :) başka bir durum yok. ama navigonun en büyük problemi şu. Web sitesine girdiğinizde problem yaşadığınızda telefon edebileceğiniz bir firma yok. Navitech için durum böyle değil. En azından istanbul merterde bir firma var. Muhatap olabileceğiniz.
Yeni haritayı tükledim...Ne yazık ki cihazım çöktü...navigasyon yap dediğim zaman cihaz kendini kapatıp açıyor..Bir kaç defa yeniden yükledim.Sonuç değişmedi..Servise göndereceğim....
Web sitesine girdiğinizde problem yaşadığınızda telefon edebileceğiniz bir firma yok. Navitech için durum böyle değil. En azından istanbul merterde bir firma var. Muhatap olabileceğiniz.
Yukardaki yazıya istinaden Kutunun içersinde ithalatçı firma adresi ve telefon numaraları bulunmaktadır. Bu aradada Nintendonun tek yetkili Distribütörü olan firma Navigonu getirmektedir. Ofiste Bostancı da bulunmaktadır.
Her türlü sorunlar içinde Navigon müşteri hizmetleri numarası 021 380 0383
Birde işlemci hızı ki navigon 1300 375 mhz işlemci kulanıyor. Piranha - 400 - Navitech 500 Mhz. Bu nedenle Nacvitech 1 adı önde diye düşünüyorum.
Navitech'i bir adım önde yapan işlemci Eğer sirfAtlas IV işlemciyse yani 500 mhz işlemci ise navigon bu işlemciyi ilk kullanan firmalardan bir tanesi
ayrıca navitech'in merter'de muhatabı varsa Navigon'unda Bostancı'da muhatabı var lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin
NORTEC EURASIA
Telefon : 2164637679
Nintendo olsa ne olur olmasa,soranları iyi okumadınız galiba Şöyle diyelim,adam kutusunu,garanti belgesini sürekli yanında taşımaz.Bildiği marka sadece,bir yerde sorunu oldu yolda durdu internet kafeye girdi navigon'un sayfasını açtı,türkçe olanı seçti bu dediğiniz adres telefon nerede onu soruyorlar,yani muhatap olmak için bir yerde adresi telefonu varmı.Soru bu...Sitede baya bi bakındım ama görülmüyor,ya da bulamadık.
quote:
Orijinalden alıntı: gps.navigation
Nintendo olsa ne olur olmasa,soranları iyi okumadınız galiba Şöyle diyelim,adam kutusunu,garanti belgesini sürekli yanında taşımaz.Bildiği marka sadece,bir yerde sorunu oldu yolda durdu internet kafeye girdi navigon'un sayfasını açtı,türkçe olanı seçti bu dediğiniz adres telefon nerede onu soruyorlar,yani muhatap olmak için bir yerde adresi telefonu varmı.Soru bu...Sitede baya bi bakındım ama görülmüyor,ya da bulamadık.
yok
cdemirkan ve kim_ister arkadaşım.
sony televizyonun var garantisinemi açıp bakarsın yoksa internete giripwww.sony.com.tr mi yazarsın.
Lütfen eğri oturalım doğru konuşalım.
Navigon 1300 için yalovanın tamamı yok :)
10 yılllık caddenin adı bende farklı gözüküyor idi.
Helede mecidiyeköy den Marmara Üniversitesi Göztepe ye bir yoldan götürdü. Eşşek yürüse zor gider :)
Biz cihazı karalamak düşüncesinde değiliz ama alacak insanların bu sorunları bilerek alması düşüncesi içindeyiz.
Sen hiç bir cihazın teknik servisi ile telefonde görüşüpte bu yetkilinin senin ne iş yaptığını bilmeden (örnek bir firmada it cisin bilgisayardan çok iyi anlıyor bu olayları biliyorsun) sana sen becerememişin kardeşim yani kısaca beceriksiz dedimi. Bana navigon cular dedi...
Şimdi böyle bir müşteri temsilcisi olan sitesinde telefonu olmayan arkasında Nintendo olan:) adreside bostancı olan bir firma.
Diyecek sözümüz bu kadardır :)
sony televizyonun var garantisinemi açıp bakarsın yoksa internete giripwww.sony.com.tr mi yazarsın.
Ne alaka sony televizyonla yoksa televizyonlarda mı güncelleniyor artık kıyasladığın şeye bakarmısın çok komiksin arkadaşım
işin garanti kısmına gelince Navitech yerli bir marka tabi ki Türkiye'de muhatabı olacak
Navigon Alman markası ve Türkiye'ye bir firma aracılığı ile geliyor altyapısı çok yeni ve hizmeti kaliteli
NORTEC EURASIA'dır
nortec eurasia ayrı zamanda nintendo distiribütörüdür
yani navigon'u türkiye'ye getiren nintendo değil NORTEC EURASİA'dır
0216 380 03 83
Harita kısmına gelecek olursak şu an Q2 2010 haritası mevcut internette Navteq inanılmaz süratle çalışıyor yıl sonuna kadar Türkiye'de en iyi harita NAVTEQ olacak
Şimdi sony televizyonun internette ngüncellenmiyor ama bir problem olunca ilk girdiğin yer internet sakın unutma arkadaşım.
Dönelim Navigon 1300 konusuna.
Navigon 1300 alacaklar 1300 almak yerine teknosada Navigon 1400 var. Eğer haritası 1 yıl güncellenemesi var ise 200 lira. Bana göre çok iyi bir fiyat.
1300 ve Navitech NAV-PXB 210F kullanan biri olarak ikisininde kendine göre + ları ve - leri var.
1300 ün Haritası güncell değil demiştim. Arkadaşlar q2 2010 çıktı dedi. Q2 deki haritada Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsü içindeki özel yollar varmı bir bakabilirmisiniz. Benim kullandığım Navitech NAV-PXB 210F 2009 Q4 galiba şu anda üniversitenin içindeki bütün yollar var.
1300 + ları aparatı çok güzel düşünülmüş. Ön panelin ucuna kadar geldiği için Dik güneş ışıklarından etkilenmiyor görüntü.
Navitech NAV-PXB 210F bazı zamanlar görüntü neredeyse sıfır oluyor çünkü aparat kısa arabanı ön panelinin ortasında kalıyor ki benim arabam 98 polo ki ön panel kısa. Hyundai gibi toyota gibi arabalarda bu panel daha uzun o zaman Navitech NAV-PXB 210F iyicene cozurtabilir.
1300 ile Navitech NAV-PXB 210F hızını kıyasladığınızda Navitech NAV-PXB 210F +2 fark atacaktır. Navigon 1300 de bazen ekran donuyor siz 1-2 tane ekranda yere bastınız o esnada neden dondu bu düşüncesi ile işte o bastıklarınız :) donma geçtikten sonra hepsi Navigon 1300 tarafından çalıştırılıyor :) Bir anda kendinizi abuk bi menüde bulabiliyorsunuz.
Navitech NAV-PXB 210F daha böyle bir donma yaşamadım.
Yeniden rota hesaplama bunun hızını bence yüksek hızlarda giderken anlayabilirsiniz. 80-100 km hızla giderken söylediği sapağı atlayacaksınız. Kaç sn sonra size yeni güzergah çiziyor. Navigon 1300 de bu süre bazen 10-15 sn lere ulaştı. Navitech NAV-PXB 210F şu ana kadar bu sütre 3 sn yi geçmedi.
rota hesapla, Navigon 1300 bana göre haritadaki kötülük bir yana bırakılırsa Navitech NAV-PXB 210F göre daha başarılı geldi. Navigon 1300 3 alternatif sunuyor. KM ve Tahmini varış sürelerini veriyor. Eğer yazılımcısı yalan yazmadı ise sizin araba kullanma ve yol tercihlerinize göre 3 alternatiften birini kendisi tercih ediyor ama size bunu değiştirme hakkı sunuyor. Navitech NAV-PXB 210F böyle birşey yok. Yönetim panelinde belirttiğiniz modele göre kısa, ekonomik ... gibi o model göre yolu çiziyor hadi gidiyor diyor.
Harita görüntüsü, Navigon 1300 de harita sıtandart. Gece gündüz aynı harita. Navitech NAV-PXB 210F ise gece farklı gündüz farklı renklerde ve görüntüde harita çıkıyor karşınıza. :) Baştan yaw cihaz bozuldu sandım ama meğersem bozulmamış...
Seslendirme, Navigon 1300 ile Navitech NAV-PXB 210F kıaslamak çok zor ama Navigon 1300 birazcık daha iyi gibime geldi. Navitech NAV-PXB 210F 210 metre derken 200 diyor 10 diyor bu sebeple tonlam farkına sebep oluyor. Navigon 1300 de bunu yaşamadım.
Bu bilgiler size yardımcı olacak sanıyorum...
Üstünde tartışılabilir.
Saygılarımla
selamlar,
bugün forum istanbul saturn'den aldım 1300'ü
forum istanbul'dan çıktım, zeytinburnu'nun ta dibinde bi yere gideceğim. hiç te bilmiyorum oraları.
adresi girdim neyse çıktık gidiyoruz, otogarın oradaki yan yola soktu, 100 metre ileriden sola dön dedi
100 metre ileride sola dön dediği yerde tabela var sola dönüş yasak :D
biraz dakka bir gol bir oldu yani.
anladığıma göre başarsoft'un haritaları daha iyiymiş, bu alete başarsoft haritasını ayrıca almamın bir yolu var mıdır?
değiştirip pirahna almak istemiyorum aleti beğenmedim garmin nüvi alırsam alırım ama sanırım o da aynı haritayla çalışıyormuş..
NAVIGON FRESH PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU Navigon cihazınızın yedeğini almak(emniyet altına almak), yazılımını güncellemek ve yeni harita indirmek gibi işlemleri yapabilmek için;
Önceliklewww.navigon.com sitesine girip, buradaki Navigon Fresh linkine tıklayın, açılan sayfada install now’a basarak bilgisayarınıza programı yükleyin.
Yüklediğiniz NAVIGON_Fresh_setup dosyasını çalıştırın. Kurulum tamamlandıktan sonra, Navigon Fresh’i açın.
Ana ekranda MyNavigon Hesabım’a tıklayın. E-mail adresi ve şifrenizi girerek, yeni hesap aç şeçeneğini seçip devam edin. E-mail adresinizi yazın, password kısmına şifrenizi yazın, password confirmation kısmına şifrenizi tekrar yazın.Continue step 2’ye tıklayarak devam edin.
Bu ekranda yanında * olan bilgileri doldurmanız gerekir. Title (ünvan) First Name (isim) Surname (soyad) Street (adres) Post Code/City (posta kodu/şehir) Country (ülke) Date of Birth (doğum tarihi) Bilgilerini doldurduktan sonra, I hereby accept kutusunu ve contact me by email kutusunu işaretleyin. Devam ederek kayıdınızı tamamlayın.
Navigon Fresh programının ana menüsünde MyNavigon Hesabım’a girerek, E-mail adresi ve şifrenizi yazıp devam ederseniz, ekranda giriş işlemi başarılıdır bilgi mesajı çıkacaktır.
Kutu içerisinden çıkan USB kablo ile cihazınızı bilgisayara bağlayıp açtıktan sonra, cihazınızın ekranında bilgisayara bağlanıldığını gösteren bağlantı şekli çıkmasını bekleyin. Daha sonra Navigon Fresh programında ana menüdeki Navigon Cihazım’a tıklayıp, cihazınızın modelini seçin.
Emniyet altına alma ve geri yükleme seçeneği ile, cihazınızın yedeğini almanızı tavsiye ederiz. Herhangi bir sebeple cihazınızdaki yazılımın silinmesi veya bozulması durumunda, yedeklediğiniz yazılımı buradan tekrar cihazınıza yükleyebilirsiniz.
Navigon Yazılım Güncellemesi seçeneği ile, güncel yazılım mevcut ise cihazınıza yükleyebilirsiniz.
Harita ve Servislerin indirilmesi seçeneği ile, yeni harita mevcut ise buradan yükleyebilirsiniz.
Ayrıca, cihazınızın Türkçe Kullanım Kılavuzuna El Kitabı seçeneğinden ulaşabilirsiniz.
arkadaşlar 3 ay önce media markt ta tezgahtarın tavsiyesi ve ısrarı üzerine navigon aldım.kullandım.navigasyon cihazını biz araçta kullanıyoruz.Araca bindiğimizde 10 dakika boyunca cihazın nerede olduğunu anlamasını beklemek,rotadan saptığımız zamanda 5 km gittikten sonra bizi uyarıp yeni rota çizmesini bekleyemeyiz.hemen geri verip navitech 210 f model cihazı aldım ve ohh rahat ettim. haberiniz ola.benden yaşadıklarımı paylaşmak gerisi size kalmış.
özlemişim forumu kendi isteğimle ayrılmıştım ama dayanamadım ortalık baya bi kızışmış eheheh bence ortalık
Bence navigonun navigasyon yazılımı igodan daha iyi ve kullanışlı. ecnebilerin "user friendly" tabir ettiği cinsten. yalnız iş haritaya geldi mi başarsoft baya bir nal toplatıyor buna. 3 büyük şehirden birinde yaşamıyorsanız sakın navigon almayın. başarsoft haritada köyler bile var. keşke igo yüklemeden bu yazılımla başarsoft harita kullanılabilse... Ankara içinde navigonu sorunsuz kullanıyorum ama, sadece birkaç kere uyduyu geç bulmasını saymazsak.