Şimdi Ara

Palm'den Windows Mobile 5.0'lı cep telefonu; Treo 700w

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Palm ile Microsoft markalarını yan yana aynı ürün üzerinde görmek şaşırtıcı olsada yeni Treo 700w, birlikteliğin kullanıcılara neler kazandırabileceği hakkında güzel bir örnek. Palm, Treo 650 nin beğeni toplayan tasarımını, Windows Mobile 5.0'ın fonksiyonelliği ile birleştirerek Treo 700w'yu geliştirmiş. Aslen Treo 650'nin Treo 700w dan işletim sistemi haricinde fazla farkı bulunmamakta. Tek elle kullanım kolaylığı, gerekli fonksiyonlara erişim için kısa yollar, QWERTY klavye, EDGE ile hızlı internet erişimi, 1.3MP dijital kamera, Bluetooth, IRDA kablosuz erişim teknolojileri, SDIO genişleme slotu ve fazlası bu ürün ile kullanıcılara sunulanlar arasında.

    Palm'in ilk 6 ay için Verizone ile anlaşmalı olarak satacağı ve şu anda Amerika' da Verizone bayilerinden temin edilebilir durumda olan Treo 700w, Palm'in ilk Windows Mobile işletim sistemi taşıyan telefon denemesi oluyor. Treo 700w, donanımsal özelliklerinden daha çok, tasarımının ve Palm'in işletim sistemine eklediği yazılımların kullanıcıya sağladığı kolaylıklarla öne çıkan bir ürün. Dokunmatik 240x240 piksel çözünürlüğünde 65.000 renk derinliğine sahip LCD ekranı, 312MHz hızında çalışan Intel XScale PXA272 işlemcisi, 25MB RAM'i ve 60MB ı kullanıcının yükleyeceği programlara ayrılmış 128MB ROM'u ile Treo 700w ortalama bir PDA'nın sahip olduğu donanımsal özellikler taşımakta.

    Treo 650 (solda) ve Treo 700w (sağda) yan yana

    58 x 113 x 23mm ölçülerinde ve 180 gram ağırlığında olan telefonun 240x240 piksel çözünürlüğe sahip olan ekranı, standart QVGA (320x240) PDA ekranlarına nazaran düşük çözünürlükte. Fakat yazılımların çoğu 240x240 piksel çözünürlük için uyum modları içermekte olduğundan kullanıcılara düşük çözünürlükte olması bir sorun yaratmıyor. 3G EVDO hatlarında çalışmak üzere tasarlanmış olan Treo 700w son günlerde taşınabilir cihazlar arasında oldukça popüler olan Wi-Fi kablosuz erişim desteğine sahip değil. EVDO kullanıcılara oldukça yüksek bir hız sağladığından ve telefonunuzla sesli görüşme yapabileceğiniz her noktadan bağlantı sağlanabildiğinden dolayı kullanıcılar Wi-Fi kablosuz erişim desteğinin yokluğunu fazla hissetmeyeceklerdir. Telefon EVDO 800/1900 CDMA şebekelerinde ve 1xRTT şebekelerinde çalışabilmekte. (EVDO 300kb ile 400kb arası bilgi transferı hızı sunabilirken 1xRTT şebekeleri yaklaşık 100kb da kalmaktalar)

    Palm, Treo 700w ile kullanıcılara bir dizi yazılımsal kolaylık sunuyor. Giriş ekranında kullanıcılar Treo 650'de de olduğu gibi istedikleri kişilerin resimlerini ekrana yerleştirerek resmine tıkladıkları kişiyi hızlı bir şekilde arayabiliyorlar. Arıca giriş ekranının altına yerleştirilmiş arama çubuğu sayesinde yazdığınız bir kelimeyi hemen google'da aratmanızda mümkün.Kullanıcılar isterlerse QWERTY klavye üzerinde belirledikleri tuşlar sayesinde tuşa atadıkları kişiyi tek dokunuşla arayabiliyorlar. Mesela evinizin telefon numarısını "E" tuşuna atayarak "E" ye bastığınızda evinizin aranmasını sağlayabiliyorsunuz.

    Microsoft'un Windows Mobile 5.0 ile isteğe bağlı olarak sunduğu sesli komut sistemini MS Voice Command yazılımının sürüm 1.5 versiyonuda ürün ile birlikte kullanıcıya sunulanlar arasında. Yazılım kullanıcılara bir çok işi ve olayı sesli komutlar vasıtasıyla kontrol etme imkanı sunmakta. Şu an için Türkçe desteği bulunmayan yazılım, "Ali'nin ev telefonunu ara" ya da takvim ekranında "Bir sonraki görevim ne" gibi komutları anlayarak işleme koyabiliyor.

    Treo 700w, 1800 mAh şarj edilebilir li-ion pil ile gelmekte ve 4 saat konuşma 360 saat bekleme süresi gibi PDA bazlı bir cep telefonu için oldukça yeterli değerlere sahip. Treo 700w, genişleme yuvası olarak kullanıcılara SDIO ve Palm MultiConnector port seçeneklerini sunmakta. Palm MultiConnector port sayesinde kullanıcılar yeni sürücüleri temin etmek kaydıyla bundan önce çıkmış ve Palm uyumlu olan bir çok aksesuarı Treo 700w'da ullanmaya devam edebilecekler. Ürünü şu an için sadece Amerika'dan Verizone abonelik sözleşmesi yaparak temin edebiliyorsunuz. Önümüzdeki 6 ay boyunca Verizone dışında satışa sunulmayacak olan telefona sahip olmak için 2 yıllık abonelik sözleşmesi yapılması ve 499$ ödenmesi gerekmekte.

    Kullanım kolaylıkları, kullanıcıya sağladığı ek kısa yollar, boyutları, özellikleri ve şarj süresiyle Treo 700w bir çok kişinin sahip olmak isteyeceği bir telefon. Eğer cihazın GSM şebekelerini ve EDGE veri iletişimini destekleyen versiyonlarıda çıkarsa ülkemiz kullanıcıları tarafından da rağbet göreceğini tahmin etmek zor değil. Palm, PalmOS dan tamamen vaz geçermi bilinmez fakat Windows Mobile 5.0 işletim sisteminin gücü ile kullanıcı dostu bir tasarım bir araya gelince bir çok inceleme sitesinden ortalama 10 üzerinden 8 puan alan bir telefon ortaya çıkmış.


    Sayfanın Linki : http://www.palm.com/us/products/smartphones/treo700w/








  • türkiyede genelde çok para istiyolar bunalara yurt dışından almak lazım
  • wireless olmadığı srece gözümde hiç b değeri yok..ne zaman çıkartıcak bu palm wireless lı bi cep telefonu
  • www.dahaonceverilmisti.com
  • bu ne dostum anlamadım?...bu palmlar hoş aletler ama çok pahalı yaa...
    quote:

    Orjinalden alıntı: riza_fb

    www.dahaonceverilmisti.com

  • quote:

    Orjinalden alıntı: MeTTaLLiCa

    bu ne dostum anlamadım?...bu palmlar hoş aletler ama çok pahalı yaa...
    quote:

    Orjinalden alıntı: riza_fb

    www.dahaonceverilmisti.com




    daha once baska biri boyle bir topic acmisti demek




  • Riza_FB Bu bir anasayfa haberidir. Haber ile Topic içeriğini resimlere bakarak değil yazılanları okuyarak anlayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speed-Step -- 22 Ocak 2006 11:59:29 >
  • tamam ya bisey demedim..pardon daha once verilen 650 ymis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@XWeLL -- 22 Ocak 2006 12:04:41 >
  • AHAHAWWW.DAHAONCEVERİLMEİŞTİ.COM
  • Apple Intelle çalışmaya başlıyor...
    Palm Microsoftla çalışmaya başlıyor...
    Adobe Macromedia ile birleşiyor...

    N'olcak bu işin sonu ?? Rakipleri satın almak yerine artık ortaklık, isim haklarını almak moda oldu.
  • bu haberin yayınlanmasından ümidi kesmiştim..
  • elimde var 1 tane 5.000 TL istiyorum.

  • Kardas yıl olmuş 2020

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.