Şimdi Ara

National Geographic gizli kamera ile İstanbul'u gezmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
7
Favori
2.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Belgeseli izleyenler İstanbul'a gelmek istemeyecek.

National Geographic'te yayınlanan "Dolandırıcılar Şehri" adlı belgesel önceki gece İstanbul'u konu aldı. Bir bakıma Türkiye'yi dünyaya "rezil" etti. Sunucu Conor Woodman, İstanbul macerasına üzerinde gizli kamera ile Tarihi Yardımada'dan başladı...

Özellikle taksilerin, halı mağazalarının turistlere fahiş fiyatlar çıkardığını belgeledi. Asıl macera İstiklal Caddesi'nde yaşandı. Hava kararınca üzerinde gizli kamerayla İstiklal Caddesi'ne çıkan sunucunun hanutçuların çekim alanına girmesi fazla sürmedi. Yanına yaklaşan kişi, yakınlık kurup bira içebileceği bir mekana götürmeyi teklif etti. pavyon-bar karışımı mekana oturduktan sonra biralar söylendi, hemen akabinde bir kadın masalarına oturdu. Toplan 5 bira içildikten sonra Woodman'a gelen hesap 1.700 TL oldu. Bu arada kadın masadan kalkmış, hanutçu da ortadan yok olmuştu.

POLİSİN UMRUNDA DEĞİL
    Hesaba itiraz eden, kazıklandığını söyleyen Woodman'a mekanın sahibi tarafından, parayı ödemeye mecbur olduğu "uygun dille" anlatıldı. Bu arada mekana iki polis geldi ama sevinci boşunaydı.

Bölüm şu anonsla bitti: "Turistlerin dolandırılması İstanbul Emniyeti'nin umurunda değil."

http://www.haberturk.com/yasam/haber/798170-national-geographic-istanbulu-dunyaya-rezil-etti

Her ne kadar haberin başlığını ''National Geographic İstanbul'u dünyaya rezil etti'' diye atmış olsalar da bence sadece gerçekler.

Ekleme ; Scam City ( Dolandırıcılar Şehri ) belgeselinin çekildiği ülkeler ve ne zaman yayımlancaklarına ait bilgiler >>> http://natgeotv.com/uk/scam-city/about

Vali cevaplamış.

quote:

Vali Mutlu'nun yorumu, "Bir takım eksiklikler az sayıda da olsa mümkündür. Dünyanın her yerinde görülebiliyor. Dünyanın her yerinde görülen olumsuzlukların şehrimizde de az sayıda görünüyor olmasını makul karşılamamız söz konusu olamaz" şeklinde oldu.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/798399-validen-national-yanit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbiskuha -- 28 Kasım 2012; 16:01:46 >

• şaşırmadım
  • Ne var ki kendi insanımız birbirini bile kazıklıyor.Üzerine etiket koymadan tutturabildiğine satan işletme sayısı o kadar çok ki
  • meksıkalılardan sonra dunyanın eğlencesı bızız
  • Adamlar gerçekleri göstermiş. Birileri bu olayları belgelemeliydi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bencede haklı özellik avrupa yakası genel eve girerken polis kimlik kontrolü yapıyor polis izin veriyor yani
    Fakat ben anadolu yakasında oturuyorum burası çok rahat avrupaya nazaran
  • ne yazikki gercekler acidir ama biraz abarttiklarida belli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben izliyorum sürekli geçen romadaydi.. orasi daha berbart.. bunda rezil etme vs yok ki.. adam gerçekleri gösteriyor...
  • İyi yapmış sunucu sonra türkler böyle türkler şöyle alın işte
  • National Geographic bizi rezil etmemis,biz kendi kendimizi rezil etmisiz.

• harika bir programdır.. adam bir çok ülkeye gidiyor.. italya, arjantin, çek cumhuriyeti.. ptesi günleri yayınlanıyor.. izlemenizi tavsiye ederim.. istanbul içinde doğruları söylemiş.. bu sözlere çok şaşırmamak lazım.. neremiz doğru ki ?
  • izleyebileceğimiz bi link var mı acaba merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: I need $

izleyebileceğimiz bi link var mı acaba merak ettim

http://natgeotv.com/uk/scam-city/about

Scam City: Istanbul
    Conor Woodman convinces a scammer in Istanbul to give him a first-hand look at the clever techniques he uses to fleece his tourist victims.
    Next Showing:
    Wednesday 5 December at 8:00PM - National Geographic Channel
    Repeats:
    Thursday 6 December at 12:00AM - National Geographic Channel

Saturday 8 December at 1:00AM - National Geographic Channel

Bu linkte gezdiği ülkelere de bakabilirsiniz.Daha yayımlanmamış 5 aralıkta.

• Link varsa bnde alabilirmiyim izlemk icin

• Geçen yılda bu kazık olayını bi haber programı yapmıştı galiba kanal d dendi. İstanbulda adam yabancı gibi geziyo; Simitçisi ayrı geçiriyor adama, ayakkabı boyacısı ayrı geçiriyor. Güvercinlere yem satan adam bile geçiriyor o derece. Taksiciler bildiğiniz soğuyor zaten.
    Sonra çıkın sokağa herkes müslüman.
  • 2 gun sonra divx'i dusecek izlicem ben de...

Yazik ya, bu olaylarin oldugunu hepimiz biliyoruz zaten, adam sadece belgelemis. Amerikali arkadaslarimi zaten hep uyariyorum bu konuda, sokakta biri sizi bar'a cagirir, arkadas ayagi yapar vs sakin yaklasmayin diye kac kere uyardim. Taksicilere dikakt edin, toplu tasit kullanmaya calisin diye... ki arkadaslarimin yanina istiklal'de gene gelmis birileri gelin burda bi yer biliyorum ayagina, hayir demisler... Demeseler bunlr basina gelecekti arkadaslarimin...

izlicem bakalim... ibretlik paylasicam da...
  • Yabancı arkadaşıma gösterdim izlesin diye, en azından dikkatli olsun bunlara karşı, kendisi aşığı olduğu kadar ne olursa olsun her sene burayı görmek için elinden geleni yapıyor. Şahsen yabancılar için bu gerçekleri bizde görmüş olduk. Ben belgeseli gayet beğendim. Haberciler asıl abartmışlar, sırf haber yapalım, "har vurup harman savuralım" diye bir de saçma başlıklar atmışlar.
  • Takılmayın böyle şeylere.
    Türkiye yoğun bir turistik merkez. Dünya'nın her yerinde Turist kazıklanır.

Ülke dışına çıkmamış arkadaşlar sussun lütfen.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.