Şimdi Ara

Nasıl Makarna yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar evde 2 paket barilla marka makarna var tadı güzeldi baya dışardan söylemek yerine bunu yicem evde tekim nasıl yapıldığını bilmiyorum

nasıl yapıcam teşekkürler

bu arada makarna bu
    http://tr.barilla.com/urunler/makarna/lacollezione/Tagliatelle_all_Uovo.htm

• önce mutfağa gir ışığı yak sonra raftan makarna paketini eline al sonra paketin arkasını çevir orda yazıyor nasıl yapacağın bol şans
  • tencerenin 2/3ü nü su ile doldur su kaynasın makarnayı dök karıştır biraz sonra tuz dök azıcık sıvı yağ dök 10 dakika sonra makarnanın tadına bak olmuşsa (tabi arada karıştır yapışmasın) suyunu süzgeçle süz, makarnalar süzgeçte kalsın sen tencereye sıvı yağ dök biraz sonra makarnayı tencereye dök ve karıştır 1 dakika sonra yemeye hazır
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarah1538

suyu iyice kaynat sonra yiyeceğin kadar içine at daha sornba piştiğini anlayınca süz ye afiyet olsun !

teşekkürler hocam yapıcam şimdi sos olarak napiyim :)

@I Need $ ona hiç bakmadım ama yinede sizin tavsiyeleriniz daha iyidir ordaki formalite icabı boşver onu
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanci86

tencerenin 2/3ü nü su ile doldur su kaynasın makarnayı dök karıştır biraz sonra tuz dök azıcık sıvı yağ dök 10 dakika sonra makarnanın tadına bak olmuşsa (tabi arada karıştır yapışmasın) suyunu süzgeçle süz, makarnalar süzgeçte kalsın sen tencereye sıvı yağ dök biraz sonra makarnayı tencereye dök ve karıştır 1 dakika sonra yemeye hazır

teşekkürler bi sorum daha olcaktı
    suyu önceden kettle ile kaynatsam olurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slithreen

quote:

Orijinalden alıntı: hanci86

tencerenin 2/3ü nü su ile doldur su kaynasın makarnayı dök karıştır biraz sonra tuz dök azıcık sıvı yağ dök 10 dakika sonra makarnanın tadına bak olmuşsa (tabi arada karıştır yapışmasın) suyunu süzgeçle süz, makarnalar süzgeçte kalsın sen tencereye sıvı yağ dök biraz sonra makarnayı tencereye dök ve karıştır 1 dakika sonra yemeye hazır

teşekkürler bi sorum daha olcaktı
    suyu önceden kettle ile kaynatsam olurmu?

olur
  • olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evde soğan, domates, sarımsak, terayağ, kekik var mı?
  • beyler hepinize teşekkür ederim makarna yaptım üstüne sarımsaklı yoğurt döküp yedim akşam 11 e kadar idare eder bu

@dusty_ yedim ama yinede merak ettim hocam ne için? kekik yokda diğerleri var
  • makarnayı süzerek yapan arkadaşların yedikleri tamamen tuzlu yaglı karbonhidrat.

pilav şeklinde yaparsanız makarnayı, tadı vitamini herşeyi olan suyunu süzmek yerine yemiş olursunuz. sizi gidi pis ögrenciler, bu sene mezun oldum profosyonel ogrenci olarak bunu tecrübemle onaylıyorum boyle yapın.
  • söylede yarın da öyle yapıyım
  • nasıl makara yapılır okudum direk sövücektim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

makarnayı süzerek yapan arkadaşların yedikleri tamamen tuzlu yaglı karbonhidrat.

pilav şeklinde yaparsanız makarnayı, tadı vitamini herşeyi olan suyunu süzmek yerine yemiş olursunuz. sizi gidi pis ögrenciler, bu sene mezun oldum profosyonel ogrenci olarak bunu tecrübemle onaylıyorum boyle yapın.

bende merak ettim anlatsana bi :)
  • Bakın gençler ;

genişçe pilay tavasında sıvı yagı atıp ısındırıyoruz, içine makarnalarımızı atıp kavuruyoruz. sonra bir kaç çay kaşıgı tuzunu atıyoruz kavurmaya devam ediyoruz. makarnalar hafif kızarmışken kaynar suyumuzu atıyoruz ( makarnaların üstünü biraz geçecek sekilde) sonra kapagı kapatıp bekliyorsunuz aynı pilav gibi.

bunun tadı haşlanıp yapılandan bin kat güzeldir. mantıgınız varsa sorgulamazsınız bile çünkü bütün tadı suyuna geçirip ordanda süzgeçten çöpe gitmesinin mantıgı nedir ?
  • denemek lazım farklı tatlara her zaman açığız
  • dOmi'nin tarifi de güzel, tadı diğer haşlama makarnaya göre farklı ama sonuçta damak meselesi... bir de süzdüğün zaman yemeğin vitamini, proteini gidiyor :))
  • Makarnayi kizartmak istemeyenler ayni Domi'nin tarifini izleyerek az su koyup tavuk suyuyla - orjinali tabii ki daha iyidir ama ogrenci isi tavuk su atilabilir - da yapabilir o tarifi. Onemli olan yer suyunu az koyacaksiniz, makarna tamamen cekecek suyunu 10dk icinde. Su miktarini ayarlamak zor ama tabii ki cok daha guzel oluyor.
  • yarın domiin tarifini uygulicam
  • Şimdi, aslında ayrı bir başlık mı açsam diye düşünmüyor değilim "Bekarlar için pratik yemek tarifleri" diye. Tutar da konu aslında, bunu bir düşüneyim ben Donanım haber'in Emine Beder'i olurum.

Neyse şimdi alternatif makarna sosu tarif ediyorum. RSS'ye ekleyin bu sayfayı.

Malzemeler:

Barilla Penne Makarna
    Sıvıyağ
    Tereyağ
    Soğan
    Domates
    Sarımsak
    Kekik
    Acı sos ya da pul biber
    Karabiber
    Tuz
    Şeker

Önce içine tuz ve biraz sıvı yağ atılmış kaynar suyun içinde makarnayı haşlıyorsunuz. Haşlandıktan sonra suyunu bir tabağın içine süzüyorsunuz. Kesinlikle dökmüyorsunuz yani.

Sonra ayrı bir tencerede terayağını erittikten sonra rendelemiş olduğumuz soğanları atıp, kapağı kapatıyoruz. Kısık ateşte 5 dakika kadar kapağını hiç açmadan karamelize olmasını sağlıyoruz. Bu şekilde soğanlara şekerli bir tat kazandırıyoruz. Soğanlar hafif kavrulduktan sonra yine rendelemiş olduğumuz domatesi ve sarımsağı aynı anda ekleyip tekrar kapağı kapatıyoruz. Bu şekilde bir 5 dakika daha soğan, sarımsak ve domatesin özleşmesini sağlıyoruz.

Daha sonra kapağı açıp, baharatlarımızı ve varsa acı sosu ekleyip, bir küp şeker atıp daha önce ayırdığımız makarna suyunu sosa ilave ediyoruz. Bu şekilde bir 5 dakika daha kaynattıktan sonra isteğe bağlı olarak ya makarnanın üzerine dökerek ya da tüm makarnayı tencerede karıştırarak afiyetle yiyoruz.

Bir sonraki tarif olan kremalı penne'de görüşmek üzere, bugünlük afiyet olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusty -- 4 Temmuz 2011; 10:34:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty_

Şimdi, aslında ayrı bir başlık mı açsam diye düşünmüyor değilim "Bekarlar için pratik yemek tarifleri" diye. Tutar da konu aslında, bunu bir düşüneyim ben Donanım haber'in Emine Beder'i olurum.

Neyse şimdi alternatif makarna sosu tarif ediyorum. RSS'ye ekleyin bu sayfayı.

Malzemeler:

Barilla Penne Makarna
    Sıvıyağ
    Tereyağ
    Soğan
    Domates
    Sarımsak
    Kekik
    Acı sos ya da pul biber
    Karabiber
    Tuz
    Şeker

Önce içine tuz ve biraz sıvı yağ atılmış kaynar suyun içinde makarnayı haşlıyorsunuz. Haşlandıktan sonra suyunu bir tabağın içine süzüyorsunuz. Kesinlikle dökmüyorsunuz yani.

Sonra ayrı bir tencerede terayağını erittikten sonra rendelemiş olduğumuz soğanları atıp, kapağı kapatıyoruz. Kısık ateşte 5 dakika kadar kapağını hiç açmadan karamelize olmasını sağlıyoruz. Bu şekilde soğanlara şekerli bir tat kazandırıyoruz. Soğanlar hafif kavrulduktan sonra yine rendelemiş olduğumuz domatesi ve sarımsağı aynı anda ekleyip tekrar kapağı kapatıyoruz. Bu şekilde bir 5 dakika daha soğan, sarımsak ve domatesin özleşmesini sağlıyoruz.

Daha sonra kapağı açıp, baharatlarımızı ve varsa acı sosu ekleyip, bir küp şeker atıp daha önce ayırdığımız makarna suyunu sosa ilave ediyoruz. Bu şekilde bir 5 dakika daha kaynattıktan sonra isteğe bağlı olarak ya makarnanın üzerine dökerek ya da tüm makarnayı tencerede karıştırarak afiyetle yiyoruz.

Bir sonraki tarif olan kremalı penne'de görüşmek üzere, bugünlük afiyet olsun.

valla hocam iyi olur tariflerini bekleriz bu arada senin tarifide deniycem güzel duruyo

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.