Şimdi Ara

NASA'nın Hatasını Bir Çocuk Düzeltti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 'Aphosis' adı verilen göktaşının dünyaya çarpma ihtimali yanlış hesaplanmış

13 yaşındaki bir Alman genci, NASA'nın dünyaya bir asteroidin çarpması ihtimaline ilişkin hesabını düzeltti

13 yaşındaki bir Alman genci, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA), dünyaya bir asteroidin çarpması ihtimaline ilişkin hesabını düzeltti, NASA da hatasını kabul etti.

Yerel bir Alman gazetesinin haberine göre, lise öğrencisi Nico Marquardt, Potsdam kentindeki astrofizik enstitüsünün teleskop gözlemlerinden yararlanarak, "Aphosis" adı verilen göktaşının dünyaya çarpma ihtimalinin 450'de 1 olduğunu hesapladı. Bu çarpışmaya 450 binde 1 ihtimal vermiş olan NASA yetkilileri de, genç dahinin haklı olduğunu Avrupa Uzay Ajansı aracılığıyla bildirdi.

NASA da, Nico da, çarpışma halinde 320 metre çapında ve 200 milyar ton ağırlığında bir iridyum-demir topunun Atlas Okyanusu'na düşeceğini düşünüyor. Senaryo gerçekleşirse, çarpmanın etkisiyle meydana gelecek dev dalgalar kıyıları silip süpürecek, ayrıca atmosfere dağılan büyük miktardaki toz zerrecikleri de güneş ışınlarının bir kısmının yeryüzüne ulaşmasını bir süre engelleyecek.

Nico'nun, NASA'nın hesap hatasını, bir yarışma kapsamında yaptığı ''Ölümcül Aphosis Asteroidi'' adlı çalışması sırasında bulduğu belirtildi.
    ''Aphosis'', yörüngesinde değişiklik olmazsa 13 Nisan 2029'da dünyanın yakınlarından geçecek. Yörüngede herhangi bir sebeple meydana gelebilecek sapma, çarpışmayı kaçınılmaz hale getirebilecek.

http://www.haberalemi.net/haber_detay.php?haber_id=45228

• Fake hem 13 yaşında hemde lise öğrencisi
    "Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."
    Mustafa Kemal ATATÜRK
  • yurtdışında eğitimin farklı olduğunu düşünürsek o nedenle fake olduğu kanıtlanamaz

DonanımHaber Rulezz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bana Izin Yokmu

Fake hem 13 yaşında hemde lise öğrencisi

Heryerde eğitim sistemi Türkiye'deki gibi değil ki, belki orada 5 sene ilk öğretim...

Orjinalden alıntı: mad skillz

quote:

Heryerde eğitim sistemi Türkiye'deki gibi değil ki, belki orada 5 sene ilk öğretim...

sebep şu, 13 yaşında nasanın hatasını düzeltebeilecek zekaya sahip bir öğrenci bence üniversitede olmalı. yani demek istediğim zeki çocuklar sınıf atlayabiliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilhdmr

sebep şu, 13 yaşında nasanın hatasını düzeltebeilecek zekaya sahip bir öğrenci bence üniversitede olmalı. yani demek istediğim zeki çocuklar sınıf atlayabiliyor

Orası gayet doğal fakat bu basit bir olasılık hesabı da olabilir. NASA çalışanları bu hesabı nasıl yaptılarsa yanlış yapmışlar demek ki yanlış çıkmış. Aynı projeyi ben yapsam muhtemelen benim de gözüme takılır ben de birşeyler yapmaya çalışırdım. Yine de çocuğu tebrik ederim...

Orjinalden alıntı: ilhdmr

quote:

Orjinalden alıntı: mad skillz

quote:

Bu ülkemizde de mevcut. Bizim fakültede hukuk bölümünde 1990 doğumlu bir kız var 2.sınıfta ..

• üf baba bu ne be o.O
    Mevki benim toplumumun çelişkisidir; gücün, güce duyulan açlığın içinde kısıtlanması. Güç ihanetle kazanılır ve güce sahip olana karşı ihaneti davet eder. Menzoberranzan'ın en kudretlileri, günlerini sırtlarını bulacak hançere karşı arkalarım kolaçan ederek geçirirler.
    Ölümleri ise çoğunlukla önlerinden gelir
  • bize birşey olmaz ...
    Dünya üzerindeki canlıların, DNA zincirinde sadece dört Nükleotit bulunur. Her canlı varlık, bu dört temel yapı taşlarının değişik kombinasyonlarıyla yaratılmıştır. Bizim gen zincirimizde ise; Boşluklar vardır. Bunlar beşinci ve altıncı DNA Nükleotidir. Şu an gen aktarımını tamamladık, yeni bir tür yaratmayı başardık, Bu tür insan ile uzaylı melezidir,
  • bu konyuu ben acıcaktım ama acmadım
  • Bilim Teknik bunun geçen yıl olduğunu yazmıştı.
  • çarpsada kurtulsak

Gölgeler kadar yumuşak ve hızlı olmalıyız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _HURMACI_

İridyum sa sorun yok.

yurtdışında orta öğretim yok ilkokul ,lise

Orjinalden alıntı: kadraj

quote:

Orjinalden alıntı: _HURMACI_

İridyum sa sorun yok.

yurtdışında orta öğretim yok ilkokul ,lise

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.