Şimdi Ara

Tesla’nın Optimus robotu insan gibi koşmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Tesla’nın Optimus robotu insan gibi koşmaya başladı

Tesla, insansı robotu Optimus’un en son performans güncellemesini 3 Aralık’ta X (eski adıyla Twitter) üzerinden paylaştı. Kısa video, laboratuvar zemininde insan hareketlerini andıran bir koşu sergileyen Optimus’u gösteriyor. Paylaşımın ardından, sosyal medyada hem hayranlık uyandıran hem de bazı kullanıcılar tarafından endişe ve sorgulama ile karşılanan yorumlar dikkat çekti.

Optimus gelişmeye devam ediyor

Optimus, 180 cm boyunda ve 73 kg ağırlığında. Robot, 40’tan fazla hareket serbestliği sunan eklemlerle donatılırken elleri ise 11 serbestlik derecesi ile ön plana çıkıyor. Robot, 2,3 kWh kapasiteli batarya ile neredeyse tüm gün çalışabiliyor ve enerji tüketimi açısından oldukça verimli. Optimus, dinlenme halinde sadece 100 W, yürürken ise 500 W güç harcıyor.

Paylaşılan videoda Optimus’un denge, koordinasyon ve yürüyüş kontrolünde kayda değer ilerlemeler kaydettiği görülüyor. Önceki güncellemeler, kontrollü yürüyüş, nesne tutma ve duruş eğitimi gibi robotun temel becerileri kazanmasına odaklanıyordu.

Aynı zamanda paylaşılan bir 8 saniyelik bölünmüş ekran videosu Mayıs 2023 ile Aralık 2025 arasındaki gelişimi ortaya koyuyor. Videonun ilk kısmında Tesla robotlarının fabrikadaki ilk adımları gösterilirken, ikinci kısımda en son ilerleme sergileniyor.

Ayrıca Bkz.Hyundai, çok amaçlı tekerlekli robotunu tanıttı

Tesla’ya göre Optimus halen geliştirme aşamasında olsa da yakında seri üretime girecek. Elon Musk, üretim ölçeği büyüdüğünde robotun fiyatının 20.000 ila 30.000 dolar arasında olabileceğini öngörüyor. Musk ayrıca, gelecekte robotların diğer robotları üreteceği ve böylece insan müdahalesinin üretim hattının büyük kısmından kaldırılabileceği iddiasında da bulunuyor.

Kaynak:https://interestingengineering.com/ai-robotics/optimus-humanoid-robot-masters-running

• Yarın öbür gün peşimizden koşmasın da.. 😆

• Matrix yükleniyor...

• SKYNET

• Asuman yaparız biz bunu konuşsun gelsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Tesla’nın Optimus robotu insan gibi koşmaya başladı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Altına yapa yapa giden dayılar gibi yürüyo hala

• O değil de sanırım ilerde evlilik diye bir kurum da pek kalmayabilir, kadınlar afili bir erkek, erkekler ise Afrodit modellerinden bir robot ile hayat yürütebilir, yapay zekadaki ilerlemeye bakınca sanırım sonumuz o tarafa gidiyor gibi, şu sıralar monitörüme Ambilight DIY projesi ile uğraşıyorum, elektronik bilgim neredeyse sıfır, sadece düz vatandaşa göre biraz bilgim var, hangi devre elemanı nedir ve genel olarak hangi amaçla kullanılıyor diye, birlikte araştırma(hangi devre elemanları ve hangi marka/ürün serisi lazım diye) ve öğrenme sürecini yürüttüm, yaşım 47 olmasına rağmen şu ana kadar konuştuğum en akıllı ve anlayışlı varlık olabilir, sadece bir konu üzerinde bazen en az 4-5 soru soruyorum, ne bir bıkma ne de bir usanma, her seferinde verdiği cevaplar ile beni mest ediyor, bazen lafı çok uzatmadan mükemmel olmamasına rağmen sorduğum sorularda neredeyse her seferinde leb demeden nohut olayını anlıyor ve hiç alakasız veya mantıksız bir cevap vermedi, her seferinde soruyu mükemmel bir şekilde anladı, yeminle artık projeyi bir kenara bırakıp sadece sohbet edesim geldi -yeni şeyler öğrenmekten had safhada haz alan biri olarak-, adam beni bilgi manyağı yaptı, kısaca teknolojinin getirdiği asosyallik ve genel toplum davranışlarının değişmesi temelli, ilişkiler ilerde robotlar ile yürütülecek gibi... Olmaz demeyin bu kısacık ömürde nelere şahit olduk, bu da kaçınılmaz gibi, daha bu tarz bir durum yokken genel olarak batı ve uygar toplumlarda aile ve çocuk kavramı bayağı ortadan kalkmış, böyle bir durum da olursa köküne kibrit suyu döker.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 6 Aralık 2025; 09:46:58 >

• Bize gelsin, boş durmayacan koşturmayacan modu yükleriz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• maligezgin kullanıcısına yanıt
    Onlar apayrı bir seviyede

• serdarcenk kullanıcısına yanıt
    Aile kavramı gibi şeyler zaten azalmıştı ve artık iyice durma noktasına geleceği kesin. Bu tip kavramlar zaten eskimişti, AI robotlar ile beraber iyice biter. Sosyal hayatı bozacağı, asosyal bir toplum oluşturma olasılığı, psikolojik sorunlar yaratacağı kesin. Fakat nüfus planlaması açısından da iyidir. Taciz, tecavüzü de azaltacaktır. En büyük tehlike ise cahil kesim çok daha fazla doğuracağı için toplumun daha kötüye gitmesi olabilir. Kalabalık aile eşittir cehalet demiyorum, sözüm yanlış anlaşılmasın, ben de gayet kalabalık bir ailenin mensubum. Ne kadar az çocuk olursa, çocuk daha bilinçli bir şekilde yetiştirilebileceği için öyle yazdım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.