Şimdi Ara

Nano Bor Power'ı test eden var mı? TEST EDİLDİ... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
3
Favori
103.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Akinci

quote:

Orijinalden alıntı: set

Tek sorum var, tatmin olursam kullanacağım...

Neden motor yağı üreticileri bu ürünü kesinlikle tavsiye etmiyor?...

İşte, yanıt aradığım soru bu...

Hala tartışılmakla beraber iki cevabı var:

1- Motor yağının ömrünü uzattığı için yağ üreticilerinin karı azalır.

2- Piyasada yağ katkısı olarak satılan ürünlerin çoğu para işe yaramaz ve yağın kalitesini bozan şeylerdir.

• quote:

quote:

2- Piyasada yağ katkısı olarak satılan ürünlerin çoğu para işe yaramaz ve yağın kalitesini bozan şeylerdir.

Motor üreticileri bu ürünü tavsiye ediyor mu???

Önemli olan budur bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 6 Mayıs 2010; 8:39:35 >
  • Tam sentetik yağ mı, yoksa bor katkısı mı?
    Bence tam sentetik yağ daha mantıklı olacaktır.
    Bor katkısına ne zaman güvenirim?
    Araçlarda uzun dönem testleri yapıldığı zaman!
  • quote:

quote:

Hala tartışılmakla beraber demişiniz... Tartışmadan uzak kesin sonuç olmadan içim rahat etmez, neticede motora bişey olursa ki şikayet sitelerinde okuyorum sonuç pahalıya patlar benim için...

Motor yağının ömrünü uzatsa idi bunu ilk önce yağ üreticileri ilave ederdi, devir rekabet devri, hele hele uzun süre gidebilen yağlar artık daha çok satılıyor. Bu ürünü yağ üreticisi ekler, eklediği farkı ücrete ilave eder, uzun ömürlü der satardı.

Ben özellikle soruyorum bu markayı,diğer markalara dönüp bakmıyorum bile.... Şimdiye dek araç servislerinden olsun, üreticilerinden olsun destek gelmedi. Hatta ben aracım yerli olduğu için fabrikayı arayıp sordum, biz önermiyoruz dediler.

Madem kendilerine güveniyorlar o halde araç üreticilerini ikna etsinler, mesela ülkemizdeki yerli araç üreticilerini ikna etmeye başlasalar daha tatmin edici olur...

Artık reklamla, lafla pek olmuyor.

• Arkadaşlar paranıza yazık bu parayı yağ değişiminde tam sentetik bir yağ için harcasanız ayni etkileri elde edeceksiniz diyorum ama dinletemiyorum, garantisi benden; koydurun aracınıza iyi bir markanın ince ve tam sentetik ürününü ses azalması-tüketim azalması vs gibi bor'a has sanılan etkiler yaşamazsanız ben paranızı iade edeceğim. Modlar şahit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edilhan -- 6 Mayıs 2010; 12:14:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soylukan

Arkadaşlar paranıza yazık bu parayı yağ değişiminde tam sentetik bir yağ için harcasanız ayni etkileri elde edeceksiniz diyorum ama dinletemiyorum, garantisi benden; koydurun aracınıza iyi bir markanın ince ve tam sentetik ürününü ses azalması-tüketim azalması vs gibi bor'a has sanılan etkiler yaşamazsanız ben paranızı iade edeceğim. Modlar şahit.

İnce tam sentetik yağ koyun demişiniz ama her araca her yağ konulmazki. bu bor denen maddeyi bende kullandım faydası sesi kesiyor ve harareti önlüyor .diğer faydalarını gözlemlemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: komador

İnce tam sentetik yağ koyun demişiniz ama her araca her yağ konulmazki. bu bor denen maddeyi bende kullandım faydası sesi kesiyor ve harareti önlüyor .diğer faydalarını gözlemlemedim.

Ordaki "ince" tanımı üreticileriniz tarafından belirlenmiş viskozite aralığındaki en ince yağ olduğunu sanırım anlamışsındır? Her araç için uygun viskozite değerine uygun bir tam sentetik yağ kati suretle vardır.

Gerçi;

Sen o maddeyi yağına boşalttığın zaman yağını zaten üretici tarafından belirlenmiş ölçülerden çıkıp inceltmiş oluyorsun, hangi yağı koyarsan koy emin ol motoruna şu an yaptığın zarar kadar zarar veremezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edilhan -- 6 Mayıs 2010; 17:26:35 >

• Renault u bilmem ama Nissan izmir bornova asfaltındaki ana bayii servisi BOR POWER kullanıyor.Hatta oradan alacaktım biraz pahalı söylediler.Reno kendi ürettiği lpg li araçları bile ülkemizde tavsiye etmiyor.(Kendi üretiyor lpg li.)

Ayrıca bunun yağ ömrünü 5 kat artıranı yaptıklarını ama piyasaya süremeyeceklerini ve hatta yağsız tamamen bor power la çalışan motor üzerinde çalıştıklarını anlatmışlardı.

Neyse bu yazdıklarım soru işaretlerinin çoğunu giderir.

Benim aracım Clio hb 1.2 16v lpg. kullandığım yağ ELF 5-30W.

Aracıma yağ değişiminde mobil 10-40w kullanıldı.Sonra durumu fark edip tekrar elf 5-30W döndüm.Ve araç azar azar yağ eksiltmeye başladı çok çok az.Bu arada araç 28000km deydi.Renaultlarda içeriden yağ seviyesini görebiliyosunuz 1000km gibi bir yuvarlak düz çizgi oluyodu.

Elf 5-30 dan sonra yani bakımdan sonra bor power ilave ettim.Ses azaldı çok kolay ilk çalıştırma vs hafif güç artışı.Bende forumlarda yazılanları okuyunca bunun yağ değişiminden dolayı psikolojik olabileceğini düşündüm.

Fakat yağ eksiltme kesildi.Km 30000 civarıydı.Bu şekilde 44000 e kadar kullandım.Sonra yağı değiştirdim psiklojiktir diye bor power kullanmadım.1000 km kadar kullandım ve tekrar bor power kullandım.

2.Kez bor power kullanınca psikolojik olmadığını anladım.Üstelik aracımda lpg de var ve performansı çok iyi.
    Yakıt olarak lpg taktırdığımda bor power kullandığımdan tasarruf için bi şey diyemem.

Ama motor sesini azaltıyor harereti azaltıyor kolay çalışıyor.

• Arkadaşlar bu gün internette haberler arasında dolaşırken aşağıdaki linkte yer alan haberi okudum. Forumdaki bu konuyla da alakalı olduğunu için ilgilenenler olabileceğini düşünerek buraya ekledim.

http://www.samanyoluhaber.com/h_415983_turk-teknolojisi-dudak-ucuklatti.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: AcarBey

Arkadaşlar bu gün internette haberler arasında dolaşırken aşağıdaki linkte yer alan haberi okudum. Forumdaki bu konuyla da alakalı olduğunu için ilgilenenler olabileceğini düşünerek buraya ekledim.

http://www.samanyoluhaber.com/h_415983_turk-teknolojisi-dudak-ucuklatti.html

Diğer başlıkta da belirttim, haber değeri olmayan gayri-nizami bir reklamdır bu.
  • 100.000 km deki 1.4 tdci fiesta motoruna bu bor power ı tavsiye edersiniz değil mi arkadaşlar?
  • benm arabaya koyarken usta bor power ı bı kasıga koydu ve altından cakmakla ısıttı kasıgı sonra cakmagı sondurdu ve kasıga dokunmamı ıstedı kasık hıc ısınmamıstı ve ustunde kaygan bı tabaka olusmustu
  • quote:

Orijinalden alıntı: verag

benm arabaya koyarken usta bor power ı bı kasıga koydu ve altından cakmakla ısıttı kasıgı sonra cakmagı sondurdu ve kasıga dokunmamı ıstedı kasık hıc ısınmamıstı ve ustunde kaygan bı tabaka olusmustu

enteresan denemek lazım.
  • motor silk daha iyi diyenler var..
    doğrusu nedir arkadaşlar?
  • quote:

benm arabaya koyarken usta bor power ı bı kasıga koydu ve altından cakmakla ısıttı kasıgı sonra cakmagı sondurdu ve kasıga dokunmamı ıstedı kasık hıc ısınmamıstı ve ustunde kaygan bı tabaka olusmustu

quote:

Orijinalden alıntı: Soylukan

Arkadaşlar paranıza yazık bu parayı yağ değişiminde tam sentetik bir yağ için harcasanız ayni etkileri elde edeceksiniz diyorum ama dinletemiyorum, garantisi benden; koydurun aracınıza iyi bir markanın ince ve tam sentetik ürününü ses azalması-tüketim azalması vs gibi bor'a has sanılan etkiler yaşamazsanız ben paranızı iade edeceğim. Modlar şahit.

Benim gözlemlerimi doğruluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: komador

Benim gözlemlerimi doğruluyor.

Bunu diyen biri nasıl olur da borun her araca konulabileceğini düşünür aklım ermedi doğrusu.

Her araca uygun tam sentetik yağ çeşidi vardır dert etmeyin.
  • quote:

benm arabaya koyarken usta bor power ı bı kasıga koydu ve altından cakmakla ısıttı kasıgı sonra cakmagı sondurdu ve kasıga dokunmamı ıstedı kasık hıc ısınmamıstı

Ne yani bu iyi birşey midir? Motor yağlarının uygun çalışma ısısı 100 derecenin biraz üstündedir, bu ısıya ne kadar geç çıkarsa akışkanlığı o kadar geç kazanır ve bu süre içinde aracınızın motorunda aşınmalar meydana gelir. Yağın ısınması iyi birşeydir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: corail

motor silk daha iyi diyenler var..
    doğrusu nedir arkadaşlar?

Kullandım..Hiçbir faydasını görmedim..

Hiç kimseye tavsiye etmiyorum..Ama ille de kullanmak istiyorum ben diyenler varsa onlara tavsiyem yağ değişiminden en az 300-500 km sonrasında bu katkları motora uygulasınlar..! İşe yarayıp yaramadığını daha iyi ve net bir şekilde anlayacaklardır..

Bir de gelip sonuçları bu ve benzeri sitelerde anlatırsanız..Merak eden diğer kişilere de çok yardımcı olursunuz..
  • bi etkisini hissetmedim.zararını da görmedim.nerdeyse 1.5 yıldan beri bor power lı araç kullanıyorum
  • peki kullandığınız ürün bor power mı yoksa motor silk midir?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.