< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Ya abi kızıyorsunuz falan ama tüm dinler yalan... İnsan tarihte bir yerden sonra birşeylere inanmaya mecbur tutulmuş bütün olay bu. Dinsiz denilen eski devletlerde bile insanlar gayet birarada yaşıyorlardı. İnsan doğası gereği her şeyi sorgulamakla yükümlü. Zaten teknoloji ve bilim çağında eski safsataları inandırma güçleşti millete. İnsanın ahlakı olacak, moral değerleri olacak. Din falan hikaye. Din diye diye dünyanın her yerinde insanları sömürüyorlar. Hakkını arıyorsun "şükret" diyorlar, baş kaldırıyorsun "kafir vs" diyorlar. En ufak bir şeyde "Tanrımıza kitabımıza saldırmayın" diyorlar, götlerinden hadis ayet uydurup insanları kandırıyorlar. Bence gereksiz. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 29 Ekim 2020; 4:30:32 > |
ona bakarsan, kocaaaaa evrenin içinde dünyadaki tüm kum tanelerinden sadece 1 tanesi olacak mertebede 1 tane gezegendeki 1 tane yaşam formu için din minvalinde bir şeyin olması abes. hani bir yaratıcı olacak, ama ne hikmetse herşey bu spesifik gezegen için, keza öyle bir noktaya varıyor ki bu gezegendeki sadece 1(yazıyla bir) canlının nasıl ve kimle sevişeceğine dair bile detaylar içeriyor. ama gel gör ki, din insanın doğasında var. insanların ilk varoluşundan beri her zaman olan bir şey. yani din her zaman var olacak, zamanla şekil değiştirecek sadece ki zaten öyle olulyor. o yüzden dinin olmaması yönünde herkesin tüm çabası her zaman boşa olacak. insan doğasına aykırı bir şey için boşuna mücadele etmeyin. din ahlak demek değildir eyvallah, ama dini öğretiler sebebiyle 10 insandan 5i bile "doğru yolda" hareket ediyorsa yine de kardır. hiç din olmasa muhtemelen daha bir kaos olurdu dünyada. siz ihtimal vermiyorsunuz ama din yine de bir kesim için büyük kontrol mekanizması. tabi ki kötü örnekleri de var ama zaten insan doğası gereği kötü. din olsa da olmasa da o insanlar hep öyle kalacak. uzak gelecekte teknolojinin daha da gelişmesiyle din hiç kalmaz, hayat standartlarının yükselmesiyle insanların kendini dizginlemek için bir öğretiye ihtiyacı kalmaz, o zaman eyvallah. ama şimdilik, dünyanın şu halinde din olmadan mümkün değil. hadi bak sizi bizi geçtim, hindistanda din olmadığını düşün, çünkü neticede bir kontrol mekanizması. o nüfus var ya ne kaos yaratır dünyada aklınız almaz. söylediklerim tüm dinler içindir bu arada. |
Allah hidayet verirse , istersen mars da ol , yine müslüman olursun. Ben her zaman derim elhamdürillah müslümanım , 4/4 lüğü bırak 4/1 lik bile değilken , acaba bu adamlar son nefesimi kafir olarak verir miyim diye korkan, böyle başlıklar ve cahilce konuşmalara sadece inş. siz haklısınızdır diye anca temelli ediyorum. :) İnananlar haklıysa , büyük ihtimal hep beraber cehennemdeyiz, allah nasip eder de imanımı koruyup ölürsem cehennem den çıkarken şizede bitmeyen bol bol düşün ben nerde hata yaptım diye. Bu boş konuşanların %99 nun kendi dinlerinden bir haber olması da ayrı bir acınası konu, ama yinede allah hepinize hidayet versin ve Allah cümlemizi Adaleti ile değil merhameti ile yargılasın . ( Bu arada müslüman olup da sadece müslüman olduğu için mutsuz olduğunu düşünen sağlıklı bir insan yoktur herhalde ) |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fixriterzi -- 29 Ekim 2020; 6:16:44 > |
1400 yil once benim dinim bana, senin dinin sana demedi mi yaratici... İnanmiyorsan nedir bu arayisin hala... 2000 yil gecsede bitmez bu muhabbet. Vicdan huzursuz, kalp huzursuz... Bir teselli arar, yandaş arar... Gecici bir huzur icin..."Evet Evet iste bakin 20 kisi daha var inanmayan" Ama nafile, dedik ya vicdan rahatsiz, kalp rahatsiz. Hep bi arayis icerisinde... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
So, you listen to me and you listen well. Are you behind, on your credit card bills? Good. Pick up the phone and start dialing. Is your landlord ready to evict you? Good. Pick up the phone and start dialing. Does your girlfriend think you’re a fucking loser? Good. Pick up the phone and start dialing! I want you to deal with your problems, by becoming rich!
|
Dinlerin kitapları mevcut, genellikle hepsinin, incil, tevrat felen, sen bilmezsin. Dinler duvarlara yazılmıyor taş devrinde değiliz. Ondan boş yapmaya çalışma burada. |
|