Şimdi Ara

Müslüman olanlara soruyorum; eğer alaskada doğup büyüseydiniz islamı tercih edermiydiniz? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
3
Favori
17.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FarklıAkıl

    Yapılan bilimsel araştırmalarda ne bu hikayede adı geçen Firavun'a ne de burada anlatılan olaylara dair somut kanıt bulunamıyor bilim dünyasında. Yani bu olayın gerçekliğini bilemiyoruz sadece hikaye statüsünde şu an için.


    Bırakın cesedini adını dahi bulabilmiş değiliz Mısır kayıtlarında.

    Kendisine âyetlerimiz okunduğunda: "Eskilerin masalları" der.

    Kalem suresi 15. Ayet


    https://www.kuranmeali.com/AyetKarsilastirma.php?sure=68&ayet=15


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dostum senin ayet dediğin şey teknik olarak bir adamın kendisini mağaraya veya odasına kapatıp birkaç saat sonra bana gaipten şunu şunu dediler tarzı açıklamalarıdır. Yani biz bir şeyin doğruluna karar verebilmek için kanıtlara ihtiyaç duyarız, eğer bu hikaye doğruysa ve bu kadar büyük çaplı bir olay yaşandıysa elbet tarihi kayıtlarda bunun izlerini görebilmemiz gerekir sonuçta o zaman Mısır devleti öyle ilkel , kayıt tutulmayan rezil bir kabile devleti değil fakat sorun şu ki biz bu olaya dair somut kanıt veya belgelere rastlayamıyoruz buda bu olayı kesin olmuştur dememiz önündeki en büyük engel.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FarklıAkıl

    Dostum senin ayet dediğin şey teknik olarak bir adamın kendisini mağaraya veya odasına kapatıp birkaç saat sonra bana gaipten şunu şunu dediler tarzı açıklamalarıdır. Yani biz bir şeyin doğruluna karar verebilmek için kanıtlara ihtiyaç duyarız, eğer bu hikaye doğruysa ve bu kadar büyük çaplı bir olay yaşandıysa elbet tarihi kayıtlarda bunun izlerini görebilmemiz gerekir sonuçta o zaman Mısır devleti öyle ilkel , kayıt tutulmayan rezil bir kabile devleti değil fakat sorun şu ki biz bu olaya dair somut kanıt veya belgelere rastlayamıyoruz buda bu olayı kesin olmuştur dememiz önündeki en büyük engel.

    Firavunun cesedinin hangi tarihe ait olduğunu bulamıyor mu İngiltere?

    Mısır kayıtlarında da mı yokmuş?

    Allahın varlığına dair kesin belgeler buldun mu sen onu söyle bana

    Yoksa bilim hala araştırıyor mu bu konuyu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

    Mesajının sadece ilk cümlesini okudum, sen kendi içindeki çürüklere bak bırak başkasını.


    Karikatür çizdi diye birilerinin öldürülmesini makul görüyorsan kendi zihniyetini temzilemekten başla işe.

    Karikatür çizdi diye Makul görmek mi ???


    Kardeş.. Kafan güzel galiba.

  • Dakika bir, fitne çıkarmak amaçlı konu açmak. Ondan sonra niye konu açmak için inancım sorgulanıyor diyorlar... Amaç bağcıyı dövmek olunca inançsızım demez, bir inancı işeretler, yine konu açar.
    Benim Allahsızlığımı, kitapsızlığımı, dinsiz, imansızlığımı kimse sorgulayamaz der, ama başkasının Allah'a inancını, dinini, imanı sorgulamak konu açar.
    Bunlarda fıtrat değişmez...

    Dinsizin hakkından imansız gelir boşuna dememişler. Dinli imanlı saf üyeler de bunlarla tartışmaya giriyorlar. Bunların hakkı imansız insanlardır. Çünkü amacı bağcı dövmek olanın yanına gülle gidilmez. Dinsiz bizim imanlımızın kafasına balyozla vuruyor, bizimki hala gül verme peşinde. Oysa onun hakkı buldozerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 10 Aralık 2020; 19:38:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt

    Bahçeye uğramazsan bahçe bile bahçe olmaktan çıkıyor değil mi. Gerçekten güzel bir cümle. Dünya milyonlarca yıldır bir bahçe ve hicbir insan eli değmeden o bahçe hep aynı bahçe. İnsan kötüleşmesine sebep olmasına rağmen bahçe bozulmadan bir şekilde bakımı yapılıp hep aynı güzellikleri vermeye devam ediyor . Gelde bunlar gibi dinsiz ol. Düşündüklerini sanıp beyinsiz beyinsiz dolanıyorlar ortalıkta. Olmayan kafayla yaşayıp gidiyorlar. Biz onları ibret alasınız diye yarattık . Ne güzel de uyarmış Yüce Yaradan . :))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alaska'da buza tapmak bile herşeyin kendi kendine olduğunu zannedip ateist olmaktan daha mantıklıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevfel

    Kuran'ı Kerim de neden o zaman Allah sürekli insanları aklınız yok mu, düşünmez misiniz, akıl etmez misiniz gibi ifadelerle uyarıyor?

    İslam akıl, mantık ve bilime uygun bir dindir. Semavi diğer dinler ise tahrif edilmiştir. Semavi olmayan insan uydurması saçma sapan yunan, mısır veya hint mitolojisi dinlerin zaten bilimle vs ile hiçbir alakası yoktur olamaz. Onları değerlendirme dışı tutalım.

    Allah'a inanmayan sizin gibiler aslında atomlar adedince ilaha inanıyorsunuz, kabul etmek zorundasınız. Nasıl mı?

    Mesela ortada yeni örülmüş bir duvar var. Şimdi bu duvarın ustasını hiç görmeyen bir insan geldi "bu duvar kendi kendine, bu duvarı oluşturan tuğlaların trilyonlarca atomunun bir araya gelmesi, tesadüfen yağışlı ve fırtınalı bir havada çimento ve kumu oluşturan atomlarında yine tesadüfen çimento ve kumu oluşturması ve tuğlalar ile tesadüfen muntazam bir şekilde bir araya gelmesi ile milyon senede oluşmuştur" dese, o sırada bir başkası da bu duvarı usta ördü dese, sence hangisi bilime uygun bir cevap vermiş olur?

    İlk adam aklına sığışmadığı ve ustayı da duvar cinsinden aradığından ustayı inkar ederek trilyonlarca atoma ustalık kabiliyeti verdi ve akılsız bir işe imza attı.

    İkinci adam duvarı gördü, muntazam ustalığı ve işciliği gördü. Bu duvarı yapan duvar cinsinden olamaz, duvarda onun maharetini ustalığını görüyorum ama ustayı görmesem de bu duvarı mutlaka bir usta yapmış diyerek bilimsel bir sonuca vardı.

    İşte kainatı ve dünyamızı gören bir insan Allah yoktur diyerek kainattaki zerreler atomlar adedince ilah kabul etmek zorundadır ve bu da saçmalığın daniskasıdır. Diğer bir insan da kainata ve dünyamıza bakar ve müthiş sanat ve mahareti görür Allah'a iman eder akıllı bir iş yapar. Allah'ı kainat cinsinden aramaz. Duvarı yapanı duvar cinsinden, arabayı yapanı araba cinsinden, kitabı yazanı kitap cinsinden vs. aramak gibi saçma bir işle uğraşmaz.

    Allah'a inanmamak imkan dahilinde değildir. Akıllı olan her insan Allah'a iman eder başka seçeneği olamaz. Ama bu zamanda insanlar türlü türlü safsata ile uyutuluyor maalesef.

    Alıntı

    metni:
    Kuran'ı Kerim de neden o zaman Allah sürekli insanları aklınız yok mu, düşünmez misiniz, akıl etmez misiniz gibi ifadelerle uyarıyor?


    Bu dediğinin aynısını sıradan bir insan bile söyleyebilir. Yani bunu diyen sadece Tanrı olamaz. Hayatında hiç kuran okumamış bir arkadaşım bile bana mesajla aklın nerede la senin diyebiliyor. O zaman benim arkadaşım Tanrı mı ?


    Alıntı

    metni:
    İslam akıl, mantık ve bilime uygun bir dindir. Semavi diğer dinler ise tahrif edilmiştir. Semavi olmayan insan uydurması saçma sapan yunan, mısır veya hint mitolojisi dinlerin zaten bilimle vs ile hiçbir alakası yoktur olamaz. Onları değerlendirme dışı tutalım

    İslam hiçbir zaman akıl, mantık ve bilime uygun bir din OLAMAZ. Çünkü İslam dini kadınları 2. sınıf insan olarak görüyor. Erkeklere zorunlu olan ibadetler kadınlara serbest bırakılmış. Erkeklere serbest olan da kadınlara yasaklanmış.

    Bilim sünnetin her erkekte gerekli olmadığını söylerken İslam dini bunu her erkeğe zorunlu kılmıştır. Hani Bilim?

    Evrim teorisi vardır diyen bilime hayır yok diye cevap veren islam. Dünyanın yaşına 7 bin yıl diyen bir islam. Dünyanın düz olduğunu söylen bir din. Nasıl olur da Bilime uygun olur ?

    Şimdi diyeceksin ki ilk emir OKU! Evet doğru. Ama neyi Oku ? İslam dini Kurandan başka diğer tüm kitapları reddetmiştir. Çünkü başka kitap okuyan insan o yoldan sapar doğruya gider.


    Alıntı

    metni:
    Allah'a inanmamak imkan dahilinde değildir. Akıllı olan her insan Allah'a iman eder başka seçeneği olamaz. Ama bu zamanda insanlar türlü türlü safsata ile uyutuluyor maalesef.

    Ben yıllardır inandım, hatim ettim, sürekli namaz kıldım, oruç tuttum vs. Ama sadece İslamın belirlediği çerçeve içinde yaptım bunları. Bir kere bile o çerçeveden çıkmadım hatta kafamı bile uzatmadım. Bir gün dinledim ve okudum. Merak edip devam ettim. Kendimi durduramadım. Soru soruyu sordurdu. Ama cevap ? Mantıklı bir cevap yok. İnanmak istiyorum ama olmadı. Bir kitabın görünmeyen bir tanrı tarafından görünen bir insana yine görünmeyen melek vasıtasıyla gönderilmesi. İspat olarak da sadece görünen bir insanın sözleri. Başka ? Ayın 2 ye yarılması miraç olayı falan. Kimsenin yaşamadığı mucizeler. Ya da insanların yaşanmış gibi kabul ettikleri olaylar. Hiçbir şekilde akla mantığa uygun olmayan şeyler.

    Niye şimdi bir mucize yok. Neden bir peygamber ya da ona yakın biri gönderilmiyor ? Bu devir şimdiki çağ İslama göre en berbat çağ. Tecavüz, adam öldürme, rüşvet, faiz, eşcinsellik, hırsızlık gibi tonlarca günah işlenirken tanrınız neden birini gönderip DURUN demiyor. Demez çünkü islam son din ve muhammet de son peygamber. Yersen.

    Yazsam sayfalarca yazarım ama gereği yok. Asıl uyutulan sizlersiniz. Dilerim en yakın zamanda uyanırsınız.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Choqo

    Din yoksa bu nasıl oluyor? Bu videoya ve kanaldaki diğer videolara göz atın.

    Sıradan flash tv oyunculuğu. Keriz kertme videosu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Dine inanmak gaibe inanmaktır dediğiniz anda kişisel sorumlulukların büyük bölümünden bireyi zaten kurtarmış oluyorsunuz.


    Gaib bilinmeyen demektir. Bilinmeyen kanitsiz demektir. Dolayısıyla gaib kanitsiz ve temelsiz olan herhangi birşey demektir.


    Dolayısıyla Allah'a inanan da gaibe inanıyor, ineğe kutsal diyem de gaibe inanıyor, Feng sui'yr inanan , Zeus'a inananda gaibe inanıyor.


    Dolayısıyla bu insanların inançlarının derecesi arasında bir fark ve sorumluluk açısından hucbir ayrım yoktur.


    Kuran eski dönem Arap şiir geleneğine göre yazılmıştır. Şiirsel bir anlatımı olmasının nedeni sözsüz edebiyat geleneğinde insanların sözlerinin unutulmaması için böyle yapılması gerekliliğidir. Kur'an'a benzer bir metin yazılmasının nedeni yazılması değil yazarsaniz başınıza bir iş gelme, linç edilme, öldürülme korkusudur.


    Peygamberin yaşadığı dönemde ve öncesinde bulunduğu toprakta başka bir sürü peygamber adayı vardı. Hatta kendisi de bu diğer peygamber adayları ile mücadele etmiştir. Ayrıca Kuran'da yazanlar Kur'an'a has şeyler değil daha eski yahudi hikayelerine Arap mitolojisinden parçalar eklenmesidir.


    En basitinden Müslümanlık öncesi Arap mitolojisinde çin denen bir varlık vardır. Bu cin eski kutsal kabul ettiğiniz hiçbir kitapta yokken ne hikmetse bir anda Arap mitolojisindeki cini Kuran da görürüz. Fakat cin denen şey İncil'de Tevrat veya zeburda yoktur. Olduğu yer ise

    1 - Arap mitolojisi İslam öncesi.

    2 - Kuran dir.


    Kisacasi bunun gibi pekcok ayrıntı ve Kur'an'ın kendi içinde yaşadığı toplumun kültüründen pekcok öğe barindirdigini ve insan yazımı olduğunu kanıtlamak zor değildir.


    Fakat daha çok yeni olarak bir öğretmenin kafasının kesildiği başka kişilerin bogazlandigi bir ortamda bunları çıkıp anlatacak adamı kolay kolay bulamazsınız. Bu durum sadece bugün içinde geçerli değildir.


    İbni Rusd'un eserlerini okursanız ölüm korkusu nedeniyle düşüncelerini İslam'a uydurmak için ne kadar çaba sarfettiginin acı bir anlatımı ile karşılaşırsınız. Tüm hayatı öldürülme korkusu gölgesinde geçmiştir.


    Keza ünlü İslam bilgini sayılan pekcok kisininde benzer hatıraları ve İslam'a karşı şüpheci bir bakışı olduğunu fakat bunu sakladıklarını bilmeyen kitle bu kişilerle övünür .

    Alıntı

    metni:
    İbni Rusd'un eserlerini okursanız ölüm korkusu nedeniyle düşüncelerini İslam'a uydurmak için ne kadar çaba sarfettiginin acı bir anlatımı ile karşılaşırsınız. Tüm hayatı öldürülme korkusu gölgesinde geçmiştir


    Buna örnek Turan Dursun. Hatta daha geçen hafta sosyal medyada linç edilen Mustafa Öztürk..


    İslamı eleştirecek bir kişi ya zır deli olmalı ya da deli cesaretli olmalı. Böyle bir ortamda islam şöyle böyle demek intihardır. Bunu bizim toplumumuz anlamıyor. Adam yıllarca okumuş prof olmuş ama en cahil vatandaş bile onun dediklerine laf söylüyor.


    Bunu bizzat deneyimledim.


    Mustafa öztürk tartışmasının olduğu gün kahvenin önünde çay içiyoruz. Kalabalık. Bir yaşlı dinci din elden gidiyor gençler bakın koskoca prof dinden döndü allah onun kalbini mühürledi onun yeri artık cehennemdir diye fetva verdi. Hemen hemen 10 kişi falan var. Hepsi de zır cahil olan bu kişiler koskoca prof a demediğini bırakmadı. Gülerek uzaklaştım.





  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.