Şimdi Ara

MÜSİAD: Asgari ücret artırılmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ev sahiplerine %25 sınırı getiren hükümet, asgari ücrete 2000 lira zam yapıp 1000 lirasını kendisi karşılamalı. Tüm ülkede asgari ücretli çalışanların zam miktarını karşılasa bugun kur korumalı mevduata ödenecek olan faiz kadar miktar etmez.

Mahmut Asmalı, çalışan kesimin insanca bir yaşam sınırından uzaklaşmalarına gönüllerinin razı olmayacağını belirterek, işverenin rekabetçi konumunu bozmayacak bir yolla artış olması gerektiğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmasını beklediklerini söyledi. MÜSİAD Kadın Uluslararası Farkındalık Zirvesi Basın Tanıtım Toplantısı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Asmalı, geçmiş dönemde de asgari ücret konusunda en cesur çıkışı kurum olarak kendilerinin yaptığını vurgulayarak emekçinin hakkını almasından yana olduklarını ifade etti. "İşçinin alın teri kurumadan ücretinin hakkını ödeyiniz" hadisini hatırlatan Asmalı, "Biz MÜSİAD olarak çalışanların ezilmesine, alım gücünün düşmesine ve bu noktada insanca yaşama sınırından uzaklaşıp zor bir hayat sürmelerine de gönlümüz razı olmaz.

• Birde şöyle birşey var.

Temmuzda zam yapılmadı diyelim.

Yıl sonu enflasyon beklentisi %80.

Ki en az %200.

Neyse Ocak ayında enflasyon üzerinde zam vermesi gerekecek.

%90 zam yapması gerek en az.

Düz hesap 8100 yapar.

Bu kadar zammı yiyen işveren iyice zınarır :)

Yani şu an rte nin yerinde olmak istemezdim yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal.

• Elinizi tutan mı var?

Ayar oluyorum böyle iktidar güdümlü primcilere. Yönetim değişince tümüyle yerle bir edilmeli bu çakma oluşum. Bu ülkenin Tüsiad'ı var. Size gerek YOK. Zerre kadar faydanız yok TR ekonomisine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6000 yapacaklar gelsin oylar

• Birde şöyle birşey var.

Temmuzda zam yapılmadı diyelim.

Yıl sonu enflasyon beklentisi %80.

Ki en az %200.

Neyse Ocak ayında enflasyon üzerinde zam vermesi gerekecek.

%90 zam yapması gerek en az.

Düz hesap 8100 yapar.

Bu kadar zammı yiyen işveren iyice zınarır :)

Yani şu an rte nin yerinde olmak istemezdim yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal.

• Şu an dövlette hiçbir plan 3 aydan uzun süreli yapılmıyor...

• Bu kendine muslumanlar cemiyeti bunu derken "AMA PATRONA VERGI YUKU GELMEDEN" diye de eklemesini gayet iyi biliyor.

Kanitlayamam, ispat edemem ama emin ki biri cikip arastirsa asgari ucret bile vermeden kacak suriyeli, afgan isci calistiranlarin cogu bunlardan cikar.

Zaten o konuda da "AMAN GOCMENLERE DOKUNMAYIN" diye guzelleme yapmaktan da geri kalmamislar.  

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Yanlış yazdın galiba
    Ay değil gün olucaktı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Asgari ücret artışı > yüksek enflasyon > değersiz TL > yüksek kur > ucuz işçilik > daha çok ihracat.

Bunların derdi kendilerine ne yarar onun lobisini yapmak. Yoksa bunlar bilmiyorlar mı sanki asgari ücret zammının çözüm olmadığını.. İşçilerini çok düşünüyorlarsa devleti beklemesinler, kendi zamlarını kendileri yapsınlar.  

• Donald Trump kullanıcısına yanıt
    Tek dertleri kendi cepleri vatan elden gidiyor umuru değil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İş veren olarak siz zam yapın işçinize?

• ben işletmemi hayata geçirdiğimde, çalışanlarımı sadece hafta içi 4 gün çalıştıracağım. 3 gün tatil yapsınlar.

günlük çalışma saatini 8 saat ile sınırlayacağım.

• isterse 100 k yapsınlar enflasyon bitmedikçe erir gider. Yapılan zam kısa sürer

• Yoğurdu 100₺ ya alırız artık heralde.Aman neyse ne çokta tın kredi kartı borcumu ödeyip yapmış olduğum harcamaların enflansyonunda kurtulurum en azından olaya kendi açımdan iyi yönden bakıyorum Fakirler umarım ekmeğin 10₺ olarak görür sürüm sürüm sürünsünler kendi düşen ağlmaz.Hatta inadına Akp ye oy vermeyi bile bile ciddi düşünüyorum birazdaha beter yapsın bu akılsız halkı süründükce içimin yağları eriyor.Çevremde nekadar Akp li varsa hepsi ağlıyor zırlıyor Chp gavur zihniyeti ise keyifler tıkırında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 9 Haziran 2022; 13:10:35 >
  • Asgari ücrette vergiyi kaldırın gününde 1000 lira artar

• musiad zaten calısanlara asgari net 6-7 bınden asagı maas vermıyordur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.