Şimdi Ara

Musallat 2: Lanet (2011) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
3.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

seytan cin degildir lanetlenmis ve kovulmus bir melekti...

http://www.mumsema.com/cin-seytan/44475-seytan-melek-mi-cin-mi.html

İşte herkes senin gibi biliyor , aslı yukarıda verdiğim linkte detaylı anlatılmış.

Konuyu daha fazla uzatmayacağım , sadece bazı yanlışları söylemek istedim , çünkü bu konu gider de gider.
    En iyisi dediğim gibi araştırmak.

Filmi tartışmaya devam edebiliriz...

bak hem ayetten bolumler yazmisin Allah cc insanlari ve cinleri ibadet etsin diye yaratmistir diye insan ve cinler cok ayri bir varliktir ama seytan insanlardan ve cinden oncede vardi ve Allaha ibadet ediyordu cennette insan yaratildiktan sonra allaha karsi geldi ve kovuldu. bu mantikla nasil seytan bir cindir diyebiliyosun aklim almiyor..

• Cuma günü 23:45 seansında gitmeyi düşünüyorum zifir karanlık ve soğuk bakalım beni korkutmaya yetecek mi?
  • verdigin linkede baktim yazan kisi kendi arastirmam demis ilahiyatcimi imam mi ne oldugu belli degil bi kac ayet vermis hepsinde seytana melek deniliyor. cinlerde olur madem seytan bir cin neden olmuyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: centerboys

quote:

Orijinalden alıntı: FiréLord

quote:

Orijinalden alıntı: [DMC]

quote:

Orijinalden alıntı: -MaximuS.

quote:

Orijinalden alıntı: DarkLuck.

quote:

Darkluck gerçekte musallatın olduğunu biliyorsun ama dimi?

yoksa zombi filmleri gözüylemi bakıyorsun?

arkadaşım herkesin düşüncesine saygı duyuyorum ama inanmıyorum

3 harflilere inanmamak akıl almaz birşey bence.Dini inanışını bilmiyorum ama benden sana uyarı fake hariç başka görüntüleri var inan ve teyzemin başına geldi bizzat(sana yalan borcum yok)

bu yüzden böyle filmleri izlemiyorum.korkumdan değil gerçekte olağan şeyler ama tabi burda abartılıyor.

Saçma seyler bunlar
    Cin,peri,büyü,3 harfli gercekte yoktur YOK!!!

Cin nasıl yok yav ? Bunu söyleyebilme için yanlış anlama ama Müslüman olmamak lazım...Çünkü;

quote:

Allah cinlerin yaratılış amacını "Ben cinleri ve insanları yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım." (Zariyat Suresi, 56)

Ey cin ve insan topluluğu, içinizden size ayetlerimi aktarıp-okuyan ve size bu karşı karşıya geldiğiniz gününüzle sizi uyarıp-korkutan elçiler gelmedi mi? Onlar: "Nefislerimize karşı şehadet ederiz" derler. Dünya hayatı, onları aldattı ve gerçekten kafir olduklarına dair kendi nefislerine karşı şehadet ettiler. (Enam Suresi, 130)

Ayette de bildirildiği gibi cinlerle insanların imtihanları birbirine çok benzemektedir.

Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalbleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır. (Araf Suresi, 179)

Gibi Bir çok ayet vardır , hatta Şeytanı melek zannedenler var , aslında oda cindir. İsterseniz araştırın

Lütfen araştıralım aslında bunları inkar etmek bile günahtır.

seytan cin degildir lanetlenmis ve kovulmus bir melekti...

Bir konu hakkında ezbere konuşmaktansa, o konu hakkında bir iki kelam sahibi olmak gerekir diye düşünmekteyim. Umarım okursun.

"Hani meleklere: Adem'e secde edin demiştik; İblis hariç hemen secde ettiler. (O) cinlerden idi de, Rabbinin emrinden çıktı. Şimdi beni bırakıp da onu ve zürriyetini (kendinize) dostlar mı ediniyorsunuz? Halbuki onlar size düşmandır. Zalimler için (bu) ne kötü bir değişmedir." (Kehf, 50)

İblis'in meleklerden olmadığına alimlerin çoğu ittifak etmişlerdir. İblisin melek olamayacağını şöyle sıralayabiliriz:

Allah (cc) Kur'an-ı Kerim'de İblis'in açıkça cinlerden olduğunu buyurmuştur.

O, cinlerdendir. Bu sebeble meleklerden olamaz.Biz onun cinlerden olduğunu söylüyoruz, çünkü Cenab-ı Hak Kehf suresinde:

"İblis müstesna (o secde etmedi). O zaten cinlerden idi" (Kehf, 50) buyurmuştur.

Allah'ın:

"Hatırla o günü ki (Allah) onların hepsini mahşerde toplayacak, sonra meleklere: Bunlar size mi tapıyorlardı?" diyecek. (Melekler de) "Seni (ortaktan) tenzih ederiz. Bizim yarimiz onlar değil sensin. Doğrusu, onlar cinlere tapıyorlardı " diyecekler" (Sebe, 40- 41)

ayetinden dolayı iblisin cinlerden olduğu belli olunca meleklerden olmaması gerekir. Bu ayet cin ile melek arasındaki farkı açıkça göstermektedir.İblis in cinlerden olduğu sabit olunca meleklerden olmaması gerekir. Çünkü cin, meleklerden farklı bir cinstir diyenler vardır. (Fahreddini Razi, Tefsir-ül Kebir)

İblis ateşten yaratılmış olup meleklerden farklı bir cinstir.

İblis, ateşten yaratılmıştır. Meleklerse böyle değildir. Zira Kur'an İblis'in; "Beni ateşten yarattın" (A'raf, 12) dediğini nakletmiştir.

Yine, “(O), cinlerden idi de Rabbinin emrinden çıktı. " (Kehf, 50) buyurmuştur.Cinler de ateşten yaratılmıştır, çünkü Cenab-ı Hak: "Cannı da (cin), daha önce çok zehirleyici bir ateşten yarattık" (Hicr, 27)

"O, İnsanı çömlek gibi kupkuru bir balçıktan yarattı. Cannı da yalın bir ateşten yarattı" (Rahman, 14–15) buyurmuştur.

Melekler ise, ateşten değil, nurdan yaratılmışlardır. Bir de Zühri'nin Urve'den, Urve'nin Hz.Aişe'den, O'nun da Hz. Peygamber'den (asm) rivayet ettiğine göre, Hz. Peygamber (asm) şöyle buyurmuştur:

"Melekler nurdan yaratıldı; "cin" ise dumansız bir yalımdan yaratılmıştır." (Fahreddini Razi, Tefsir-ül Kebir)

İblis’in zürriyetinin olması onun meleklerden olmayacağını gösterir.

İblisin zürriyeti vardır, meleklerinse zürriyeti yoktur. Cenab-ı Hak onun niteliği hakkında;

"Onu ve onun zürriyetini benden başka dostlar mı ediniyorsunuz?" (Kehf, 50) buyurmuştur. Bu ayet iblisin bir zürriyeti olduğu hususunda sarih bir hüküm ifade eder.

Hasan-i Basri, Şehr b. Havşeb ve İbn-i Zeyd, İblisin, meleklerden olmadığını söylemişlerdir.Bu hususta Hasan-ı Basrinin şöyle söylediği rivayet edilmektedir:

"İblis, hiçbir an meleklerden olmamıştır. Adem insanların atası olduğu gibi o da cinlerin atasıdır. Onlar da Ademoğulları gibi doğum yoluyla çoğalırlar. (Taberi Tefsiri)

Meleklerin zürriyeti yoktur. Çünkü zürriyet, ancak erkek ve dişiden meydana gelir. Melekler arasında ise, erkek, dişi yoktur. Çünkü Cenab-ı Hak: "O müşrikler, Rahman’ın kulları olan melekleri kız addettiler. Onlar, meleklerin yaratılışına şahid mi oldular? Onların şehadetleri yazılacaktır" (Zuhruf, 19) buyurmuş. Melekler hakkında dişilikle hükmedenleri yadırgamıştır. Dişilik ortadan kalkınca, şüphesiz üreyip çoğalma ortadan kalkar; bu ortadan kalkınca da, zürriyet olmamış olur.” (Fahreddini Razi, Tefsir-ül Kebir)

Hz. Adem’e secde emrini meleklerle birlikte alması, meleklerle birlikte semada bulunmasından dolayı meleklerden olduğu zannedilmiştir. Allah'a isyan edince meleklerden olmadığı anlaşılmaktadır.

Şeytan, Hz. Adem yaratılmadan önce, yaptığı ibadetle makamı yükselerek yedinci kat semaya kadar çıkmış ve cennet bekçiliğine yükselmiştir. Semada meleklerle birlikte bulunmasından ve secde emrinin ona da gelmesinden dolayı onun meleklerden olduğu zannedilmiştir.

Daha sonra içinde gizlediği kibirden dolayı Hz. Adem’e secde ile imtihan edilmiştir. Allah'ın (cc), “Adem'e (as) secde edin” emrine karşı gelip, kibirlenerek, isyan etmiş; böylece ilahi rahmetten kovularak, insanların amansız düşmanı olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: centerboys

verdigin linkede baktim yazan kisi kendi arastirmam demis ilahiyatcimi imam mi ne oldugu belli degil bi kac ayet vermis hepsinde seytana melek deniliyor. cinlerde olur madem seytan bir cin neden olmuyor...

Son ne yazdın anlamadım ama bence yanılıyorsun çünkü ben TV de de bu konu hakkında bir program izlemiştim orada da herkesin yanlış bildiği islami konuları konuşuyorlardı ve şeytana cin deniyordu.

Konuşacak ve yazılacak bir ton döküman ve yazı var ama yeri burası değil

Neyse dediğim gibi araştırmak lazım konuyu uzatmayalım, konu dağılmasın.

Ekleme : benim dediğim bir ton dökümandan bazılarını @elzemsin kısaca özetlemiş, şeytan ateşten yaratılmış olmakla topraktan yaratılan insandan üstün olduğunu düşünerek Allahın emrine karşı gelerek Hz. Adem (a.s) önünde secde etmemiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FiréLord -- 7 Aralık 2011; 15:26:53 >

• hep aynı tarz
  • quote:

Orijinalden alıntı: [DMC]

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DarkLuck.

quote:

Darkluck gerçekte musallatın olduğunu biliyorsun ama dimi?

yoksa zombi filmleri gözüylemi bakıyorsun?

arkadaşım herkesin düşüncesine saygı duyuyorum ama inanmıyorum

3 harflilere inanmamak akıl almaz birşey bence.Dini inanışını bilmiyorum ama benden sana uyarı fake hariç başka görüntüleri var inan ve teyzemin başına geldi bizzat(sana yalan borcum yok)

bu yüzden böyle filmleri izlemiyorum.korkumdan değil gerçekte olağan şeyler ama tabi burda abartılıyor.

Saçma seyler bunlar
    Cin,peri,büyü,3 harfli gercekte yoktur YOK!!!

Töbe haşa Kur'an yalan söylüyor desene...

Cin suresi nedir?

• @[DMC]

Cin yok diye işkembeden sallayıp kaçtı

Sonrada konuyu saptırmayı başardı.Tbrkler kendisine
  • İşin içine dini ve gizemli varlıklar girince ister istermez insan geriliyor ama film de bunu nasıl yansıttıkları önemli.

Filme güldüm diyenlerin başına bu tarz gizemli varlıklar ile ilgili bir olay gelsin görürüm onları.

Bu arada filmi izlemedim ama tam olarak filmde dönen sahneleri tahmin edebiliyorum.
  • Yav fılmı kotuleyenlerın dedıgıde bu ıste. Savunanların tamamı basınıza gelırse gorursunuz edasında. Tamam konu eskıden berı bırıktırdıgınız anı ve hıkayelerle korkutuyor. Aslında korktugunuz sey fılm degıl. Sadece bıldıklerınız. Su fılmın sadece konusunu degıstırıp herhnagı bırsey yapsalar. "mesela zombı veya vampır ne bılıyım sızın ıcın gecmısı olmayan bırsey" Hıcbırınız zerre kadar korkmazsınız. Tabı anı ses yukselmelerının sonundakı duyguyu korku zannetmıyorsanız.

Klasık turk sıneması ve klasık ızleyıcı kıtlesı. Tamam haklısınız elımızdekı bu o anlamda yapacak bısey yok ama bır yerdede elestrısını dogru yapmak lazım kı yapan adamlarada bır sevıye gosterıp ıyı seyler cıkarmak ıstesınler. Sen sadece Turklugun getırdıgı duyguları kullanıp onlar uzerınden ıs yaparsan en kotu fılmler lıstesınde yıne ılk 2 ye 3 e oynarsın. Tamam bır turk olarak veya musluman olarak konu ınsanı etkılıyor olabılır "o da belkı herkes ıcınde etkıleyıcı degıldır." ama sen onu bır fılm dıye ele alınca kusura bakmayın ama vasat fılm sınıfına vıp bıletle gırıyor.

Bıraz beklentının arttıgını gostermek lazım kı adamlarda bı kendılerıne gelıp etraflarına baksınlar.

• arkadaşlar film nasıldı sinemada izlenir mi???
  • Bu kadar saçma bir film yok , Verdiğim 6 liraya yazık .
  • quote:

Orijinalden alıntı: zUbE

Yav fılmı kotuleyenlerın dedıgıde bu ıste. Savunanların tamamı basınıza gelırse gorursunuz edasında. Tamam konu eskıden berı bırıktırdıgınız anı ve hıkayelerle korkutuyor. Aslında korktugunuz sey fılm degıl. Sadece bıldıklerınız. Su fılmın sadece konusunu degıstırıp herhnagı bırsey yapsalar. "mesela zombı veya vampır ne bılıyım sızın ıcın gecmısı olmayan bırsey" Hıcbırınız zerre kadar korkmazsınız. Tabı anı ses yukselmelerının sonundakı duyguyu korku zannetmıyorsanız.

Benim başıma arada bu tarz olaylar geldiği için yukarıdaki yorumu yaptım desem daha doğru olur.

Başıma gelen olaylar derken tabiki önüme birden pörtlek suratlı birisi çıkmıyor ama evde yalnız olmadığımıda biliyorum ara ara.

Tırsmıyormuyum tırsıyorum tabiki. Mesela hangi evde olursam olayım gece tek başıma kalamam evde. Karanlık korkumda had safhadadır vb. şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Queen Hentai -- 15 Aralık 2011; 16:57:20 >

• Filmin konusu ne? Ve filmi izleyenler filmi beğendiler mi? Tavsiye eder misiniz?
  • izlerken korkmadımda musallat 2 sinamalarda dedi bağıran karı çıktı bundada orda korktum :D valla tek gidememde arkadaş kitlesi olursa her türlü giderim :D
  • DvdRip çıktı
  • Walla millet cin, üç harfli filmi diye küçümsemiş ama; holywood ve hatta fransız sinemasının bile acayip iilgisini çekmiş bizim "djin" temalı filmler
  • çok iyiydi. ben çok beğendim. küçük kıyamet, beyzanın kadınları, gen ve şimdi de musallat 2. iyi filmler çıkmaya başladı.
  • birçok Türk korku filmlerinin aksine, oyunculuklar, mekanlar ve atmosfer çok iyiydi. yine birçok yerli ve yabancı gerilim ve korku filminde rastlamadığım bu filme özel sahneler de vardı. çok korktum mu? hayır. daha da korkutucu olabilirdi. ama yinede son dönemde izlediğim (bizim kültürümüze yakın olması sebebiyle daha da korkutan) en iyi korku filmiydi.
  • 1. filmin yanına bile yaklaşamaz bence
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.