Şimdi Ara

Mühendislik yazacaklar dikkat (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
14
Favori
8.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: galileoharezmi

Bence bugün doktorların bu kadar kötü olmasının nedeni insanların tıpa para için girmesi.

Başka alternatif bırakmazsan tabi girer.

bitti sayılırdı zaten :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrkN67

Tıp kazanamayan ne okuyacak bu çüktüğümün ülkesinde arkadaş

Memlekete çöpçü de lazım herkes okuyacak diye bir kural yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Açtığınız konuya ve yoruma katılmıyorum.Öncelikle bunu belirtmek isterim.Bunu söylememdeki gerekçeyide şöyle açıklayayım size.Birincisi bu ülkede sadece ODTÜ İTÜ Hacettepe mezunları iş bulmuyor çalışmıyor .Mühendislik alanında çok iyi eğitim veren ve öğrenciyi daha üniversitedeyken iyi yetiştiren üniversiteler var ve bunlar öğrencilerin 100.000 sıralama ile girdikleri üniversiteler. Çok iyi bir üniversitede 3.sınıfta veya 4.sınıfta Staj için başvuru yapıldığında normal bir referans bulunmasımı yoksa sizin risk diye belirttiğiniz kısımdaki okuyan kesimin girdiği üniversitede ASELSAN , ROKETSAN gibi kurumlarda staj yaptırmasımı sizin takdirinize bırakıyorum.Üniversite konusunda şans faktörü ile birlikte bitirdiğiniz bölümünde ihtiyaca göre bir o kadar önemli olduğunu düşünüyorum.İkinci olarak sizin efsane dediğiniz şey emektir . Emek veren her kim olursa olsun kendini kanıtlayabildiği halde istediği yerde istediği fiyata iş bulur çalışır. (Yakınımda örnekler var. ) Bunları sakın istisna olarak düşünmeyin çünkü Abbas Güçlü'nün de dediği gibi yanlış hatırlamıyosam Boğaziçi mezunu şuanda Malatya'da işsiz geziyor sırf kendini geliştirmediği için . Ben size soruyorum o halde.İyi bir üniversiteden normal ortalama ile geçen bir öğrencimi ? yoksa Orta halli bir üniversiteden dopdolu hatırı sayılır ortalama ile geçen bir öğrencimi ? Ben bu şekilde düşünüyorum.Kabul ediyorum bu ülkede bürokrasi daha fazla işliyor.Belki bir öğretmen (Aşağılamak vs. için demiyorum sakın yanlış anlaşılmasın ) daha fazla rahat ediyor ve bir mühendisten fazla para alıyor olabilir.Ama eğer o mühendisin amacı para kazanmaktan çok araştırmak ve kendini geliştirmekse bir kaç sene içinde aradaki farkı maddi olarak görmek zor olmayacaktır diye düşünüyorum.Her meslekten bizim ülkemizde fazlaca mezun olan kişiler var ama bu isterse 15.000 deki kişi olsun ister 100.000 kişi olsun birdaha söylüyorum .Herşey üniversitede başlıyor ve yine hayatını nasıl çizeceğide kişide bitiyor.Üniversitenin katkılarıyla beraber.Üniversite katkısı % 51 olabilir ama % 49 da kişisel beceri ön plana çıkıyor özellikle mühendislikte.Tabiki görüşlerinize saygım var ve bende böyle düşünüyorum.Bence Sizde bu ülkede herkesin doktor olamayacağını düşüncelerinize yerleştirin ,paraya odaklı olmak yerine kendini geliştirip bu ülkeye bişeyler verebilecek kişilere kötü örnek olmayın.Herkesin önceliği para değil , yada olmuyorsa KPSS ye gireyim devlete sırtımı yaslayım değil . Bunuda anlamanızı rica ediyorum ve böyle önemli ve hassas bir dönemde bu tür fikirlerinizi kendinize saklayın bence.Çünkü burada gerçekten fikir almaya ve birşeyler kapmaya gelen arkadaşlar var.Onlara ve Mühendislik seçen insanlara haksızlık olur bu .Ve Dikkat dediğiniz konu da mühendislik yani komik ve itici bir konu olmuş açık ve net.İnsanların Meslek konusundaki önceliklerine laf etmek ve bu ülkenin temel meslek dallarından biri olan mühendislikleri risk faktörüne almak yerine bence siz önceliklerinizi değiştirin.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Invinciblee -- 3 Temmuz 2015; 4:31:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

Orijinalden alıntı: FrkN67

Tıp kazanamayan ne okuyacak bu çüktüğümün ülkesinde arkadaş

Memlekete çöpçü de lazım herkes okuyacak diye bir kural yok.

Çöpçülük mühendislikten iyi midir hocam?

• Eğer devlet de çalışmayı düşünüyorsanız. Çevreniz geniş değilse, üniversitede rahat bir şekilde okumak isteyen varsa, hemşirelik veya ilk öğrt. Mat. Öğrt. öneririm. Atanma olasılığın bu bölümlerde en az %50. Mühendislik olarak meteoroloji mühendisliğinde bakın derim. Ülkede sayısı en az olan mühendislik ve atamaları kadro verildiğinde gayet az puanlar ile oluyor. Hayat acımasız ya garanti meslek okuyacaksınız yada kendine çok güvenip o meşhur mühendisliklerden turnayı gözünden vuracaksınız. 2014 KPSS ye 9k bilgisayar, 13k eem, 18k makine, 18k inşaat mühendisi girdiğini unutmayın, 4 sene sonra nelerin olacağını iyi oturup düşünün.

Mühendislik de para kazanmak tamamen sana kalmış, mühendis var devlette 1200-1300 dolar maaşa çalışır bir ömür çürütür.
    Mühendis var, android de bir uygulama yazar milyoner olur.

Bilgisayar mühendisliği için konuşıyım, adam gibi kod yazmak çok önemldiir. Eğer kod yazmaya yeteğeniz yoksa sakın girmeyin, isterseniz boğaziçi mezun olun yinede bir halt olamazsınız. Yetenekleriniz ölçüsünde değerlendirin istediğiniz bölümü. Kod yazmadan sonra en önemli diğer olay yabancı dil, evet inglizce biliyorum demek yeterli değil, çok iyi konuşacak düzeyde bilmek önemli.

Dediğim gibi amaç illa paraysa boşuna gidip hemşirelik yazmayın erkek halinizle milletin maskarası olmayın, gidin tekel bayi açın en az 4-5 bin kazanırsınız. Mesleki tatmin hiç olmaz, ama karnınız rahat doyar.

Bakın size ekstrem bir örnek veriyim, benim kuzen niğde işletme mezunu, şu an 2 tane vodafone bayisi, 1 tane ganyan bayisi var. Nerden bakarsan bak ayda en az 20-25 bin kazanıyor. Altına daha yeni mercedes e250 çekti. Amaç paraysa size binlerce örnek veririm, ama yazık etmeyin sırf para için hemşirelik okumayın. Eğer kodlamaya merakınız varsa bu nico'nun dediklerine aldırmayın, para her yerde kazanılır amaç sadece paraysa. Erkek halinizle kadın doktor tarafından hemşir bey diye hitap edilince karizmanız yerle bir olur, 3000tl maaş için değer mi? düşünün.

• Ege tıpta okuyorum, yazarken odtü ee verip vermemek arasında çok kalmıştım, 3. Yılımı yarın Allah nasip ederse bitiriyorum,bir abim aile hekimi diğeri devlette çalışan ee mühendisi.
    Edindiğim tecrübeler şu şekilde, iyi bir mühendislik en az tıp fakültesi kadar yoruyor insanı, mezun olunca Tıpçı adam daha fazla kazanıyor bu bir gerçek, ilerleyen dönemlerde mühendis te olsan, uzman hekim de olsan kendini geliştirip iyi paralar kazanmak mümkün ama aradaki fark şu edindiğim tecrübeye göre ;
    Tıp Fakültesi mezunuysan aile hekimliği gibi, rahat bir uzmanlık gibi bölümlerde iyi bi para kazanıp rahat bir iş yapıyorsun, ama mühendislikte bu yok, özel sektörlerdeysen hayatın çok yorucu oluyor, şimdi öss den yeni çıkmış liseli kafası bunu anlamaz tabi.
    İyi puan alamayanlar için tavsiyem kpss de hangi bölümün önü açık ona bakmaları, ona göre tercih vermeleri, özel sektör gerçekten hayatını yok ediyor insanın.
    Davulun sesi uzaktan hoştur, iyi düşünün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ZeroKinTR

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Mühendislik fakülteleri piyasa ihtiyacının 5-6 katı mezun veriyor. Bu da özel sektörde maaşların düşmesine veya işsizliğe sebep oluyor. İlk 15.000'in altındaki mühendislikler risk altında.

Kendini geliştirirsen okul önemsiz efsanesine de inanmayın. Kendine geliştirmek bilgisayar kursuna gitmek veya dil öğrenmekle olmaz. Kendini geliştirmek için teknik iş tecrübesi edinmeniz lazım en az 3 yıl. Bunun için de sizi yetiştirecek iyi bir firma bulmanız lazım yeni mezunken. Kötü okuldan mezun olursanız, iş tecrübesi kazanacağınız iyi bir iş bulmanız zor olacağı için kariyeriniz başlamadan bitebilir.

Kastettiğim şey ilk 15.000'in altı iş bulamaz değil. Risk var. Onu demek istiyorum. İlk 15.000'e giremeyip sıradan okul bitiren ve iyi iş bulan insanlar var. Sürünen de var.

Diğer bir husus, odtü mezunu bile olsanız belli bir yaştan sonra özel sektörde tutunmanız zor. Emeklilik yaşı 60 türkiye'de ve kademeli olarak 65'e çıkartılacak. Bir mühendis yaşlanınca değeri azalmaya başlar. Emekliliğiniz risk altında mühendislik yazarsanız. Doktorluk da ise ömür boyu iş garantisi var.

Son bir husus, devlet memurluğu meselesi. Devlet en çok polis imam doktor hemşire ve öğretmen alıyor. Mühendis alımları az. Devlette 3000 TL maaş alıyorsunuz mühendis olarak, türkiye şartlarında fena sayılmaz, ama en önemli avantajı iş güvencesi olması. Şu anda bir mühendisin devlet memuru olması çok zorlaştı çünkü özel sektörde mühendislerin bir çoğu süründüğü için herkes KPSS'ye abandı.

Devlete ataması bol olan öğretmenlikler daha avantajlı mühendisliğe göre bence. Sıralamanız 100.000 falansa mühendislik yerine hemşirelik veya 2 yıllık sağlık düşünebilirsiniz.

Olayın vehametini size şöyle açıklayayım. Şu anda o kadar mühendis fazlası var ki, önünüzdeki 10 sene mühendislik fakülteleri hiç mezun vermese bile olur. Hali hazırdaki mühendisler Türkiye'ye yeter.

Ben kamuda çalışan bir Elektrik-Elektronik mühendisiyim ve bu mesleği seçtiğim için pişmanım. Şimdiki aklım olsa tıp fakültesi yazardım. Bu kadar emek verip de bu kadar az getirisi olan bir meslek seçmekle hata etmişim.

Tıpla mühendislik arasında kalanlar şu topic'i okusun

http://forum.memurlar.net/konu/1368857/

Hocam siz 2013 de de yaziyordunuz konuyu gorunce aklima siz geldiniz her sene napiyorsunzu yaw :D

2007'den beri yazıyor.

• inşaat mühendisliği yazacak arkadaşlar eğer arkanız sağlam değilse hiç bulaşmayın. yaptığınız işin kat kat fazlası sorumluluk alıyorsunuz. oda yetmiyor şantiyede ki usta ve hiç bir iş yapmayan kalfalardan daha az kazanıyorsunuz. benden nacizane abi tavsiyesi bulaşmayın.

Acikcasi biraz daha tipa kaydim son zamanlarda
    Bu bilkent odtu veya bogazici makinada oluyor buranin mezunlari hakkinda is imkanlari hakkinda bilginiz var mi

tıp ve müh para basan bölümler diye mi bu karşılaştırma yapılıyor hep? böyleyse neye kabiliyet ve hevesiniz varsa onu yazın. mühendislik her anlamda güzel meslek. bugün olmassa yarın sana bağlı yol açılabilir.
  • rica ederim hocam, burada görüyorum insanlar merak ediyorlar araştırıyorlar, bu kişide kalkıp soranda olmadığı halde baştan sona yalan şeylerle insanları saçma bilgilerle dolduruyor, bende bildiklerimi kaynaklarıyla beraber paylaştım umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir...

Orijinalden alıntı: unknownartist

Ege tıpta okuyorum, yazarken odtü ee verip vermemek arasında çok kalmıştım, 3. Yılımı yarın Allah nasip ederse bitiriyorum,bir abim aile hekimi diğeri devlette çalışan ee mühendisi.
    Edindiğim tecrübeler şu şekilde, iyi bir mühendislik en az tıp fakültesi kadar yoruyor insanı, mezun olunca Tıpçı adam daha fazla kazanıyor bu bir gerçek, ilerleyen dönemlerde mühendis te olsan, uzman hekim de olsan kendini geliştirip iyi paralar kazanmak mümkün ama aradaki fark şu edindiğim tecrübeye göre ;
    Tıp Fakültesi mezunuysan aile hekimliği gibi, rahat bir uzmanlık gibi bölümlerde iyi bi para kazanıp rahat bir iş yapıyorsun, ama mühendislikte bu yok, özel sektörlerdeysen hayatın çok yorucu oluyor, şimdi öss den yeni çıkmış liseli kafası bunu anlamaz tabi.
    İyi puan alamayanlar için tavsiyem kpss de hangi bölümün önü açık ona bakmaları, ona göre tercih vermeleri, özel sektör gerçekten hayatını yok ediyor insanın.
    Davulun sesi uzaktan hoştur, iyi düşünün.

Herhalde en düzgün yorum bu olmuş Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar derler, konu sahibini anlıyorum insanın başı yanınca diğerlerini uyarmak istiyor ama boşverin burada çoluk-çocuktan bu kadar tepki alıyorsunuz değer mi? Milletin ekmeğini suyunu siz mi vereceksiniz?

Ben bir bilgisayar mühendisi olarak özelde ve devlette senelerce çalıştıktan sonra pilotaj eğitimi aldım. Aklınıza gelebilecek her türlü meslekten kişinin bu eğitimi aldığını gördüm, doktorlar hariç. Sorunun kaybedilen 6 sene olduğunu düşünmeyin, master yapmış bir mühendis de 6 sene okuyor ama sonunda cahil-cühela patronların elinde madara olmaktan bıkıyor değişik kariyer arayışlarına giriyor. Doktorsa her ne olursa olsun gidiyor işini yapıyor, prestij olarak zaten bir sıkıntısı yok herkesin saygı duyduğu bir meslek. Maaştan yakınan bir doktor arkadaşıma aldığı paranın 10'da birinden azına geçinmeye çalışan insanlar olduğunu söyledim, Fatih Terim de milyon dolar alıyor dedi, yani adamın kendini kıyasladığı kişiden maaş hedefleri hakkında fikir alabilirsiniz.

Tabi buraya yazan çoğunuzun zaten puanı tutmuyor, onun için fazla kafa karıştırmaya gerek yok. Benim mezun olan arkadaşlarımdan herkes bir iş buldu çalışıyor. Yani korkacak bir şey yok, geçinir gidersiniz iyi kötü. Fazla oyalanmadan okulu bitirmeye bakın hayat işe girince başlıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: galileoharezmi

Bence bugün doktorların bu kadar kötü olmasının nedeni insanların tıpa para için girmesi.

Bunu söylemek için gelmiştim. Kesinlikle katılıyorum. Lise çağında tercih yapan insanların yarısı para için yapıyor o tercihi. Mutlu olabilir miyim diye düşünen çok az kişi var. Bence tıp fakülteleri de pilotluk gibi ön elemeden geçirilmeli. İnsan ilişkileri iyi , gerçekten insanlara faydasının dokunmasini isteyen bireyler seçilmeli. Şu an devlet hastanelerinin çoğundaki doktorlar asik suratli. İki şey sordun mu fazladan hemen sinirleniyor başından savmak için kısa kısa cümleler kuruyorlar. Bahaneleri ise çok yorulmuş olmaları veya bugün çok hastaya bakmış olmaları.
    E o zaman sormazlar mi sen bu mesleği seçerken aklın nerdeydi bilmiyor muydun koşulları diye ?
    Sonra bide bunların maaşlarını az bulan şahıslar var. Neymiş efendim o kadar okuyormus azmis bu maaş. Normal bi üniversite bitiren adamla tıp Fakültesini bitiren adam arasında iki sene var. Uzmanligi falan var diyolar. E o zaman iki üniversite bitiren adamlarda var onları napicaz ?
    Bi bilgisayar mühendisi ikinci Üniversitesinde yazılım mühendisliği bitirip kendini gelistirir ve doktor kadar maaş alırsa hemen fazladan para alıyor lafları dönmeye başlar. Çünkü 5-10k maaşları sadece doktorlar almalı bu ülkede (!).
    Ha görevini gerçekten hakkıyla yapanlar doktorlar var. Hepsiyle teker teker gurur duyuyorum. Sonuna kadar helal olsun aldıkları para.
    Ama bu ülkede doktor herşeydir, doktorlar diğer mesleklerden daha fazla maaş almalı zihniyetinin değişmesi lazım. Bunun için ilk başta adaletli gelir dağılımı olması lazım. Lise çağındaki çocukların aklını doktorun aldığı maaşlar çeldirmemeli.
    Çünkü o maaşlar diğer mesleklerin maaşlarından kat kat fazla tutulduğu sürece, sadece paragoz doktorlar çıkar bu ülkeden. Nitelikli, gerçekten işini severek yapan insanları mumla ararız

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.